Sanditon (2019) |
Autor |
Wiadomość |
Joy
|
|
|
|
|
Akaterine
|
Wysłany: Śro 07 Sie, 2019 11:08
|
|
|
Dziwnie to wygląda. I te rozpuszczone włosy głównej bohaterki... |
|
|
|
|
Tamara
nikt nie jest doskonały...
|
Wysłany: Śro 07 Sie, 2019 17:25
|
|
|
I muzyczka zupełnie jak z Reserved albo H&M |
_________________ "Mogę nie żyć wcale - ale żyć źle nie zmusi mnie żadna konieczność " - Bujwidowa |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Śro 07 Sie, 2019 17:43
|
|
|
Davies poszalał. Jeśli podejdziemy do tego, jako do jego pracy ( nie JA ), to może być w porządku. Ostatecznie napisała tylko początek. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Akaterine
|
Wysłany: Śro 07 Sie, 2019 17:58
|
|
|
Tamara napisał/a: | I muzyczka zupełnie jak z Reserved albo H&M |
A to popularne teraz w zwiastunach brytyjskiej telewizji. Trochę mi psuje odbiór. |
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Śro 07 Sie, 2019 22:31
|
|
|
No i zdaje się, że nie ma na co czekać Zapowiedź jest okropna. |
|
|
|
|
BeeMeR
|
Wysłany: Czw 08 Sie, 2019 06:30
|
|
|
Też mi się ten zwiastun nie podoba - najlepiej wyszło morze |
|
|
Tamara
nikt nie jest doskonały...
|
Wysłany: Czw 08 Sie, 2019 15:21
|
|
|
|
_________________ "Mogę nie żyć wcale - ale żyć źle nie zmusi mnie żadna konieczność " - Bujwidowa |
|
|
|
|
BeeMeR
|
Wysłany: Czw 08 Sie, 2019 17:18
|
|
|
Tu się nie ma co śmiać, bo jeśli widzę zwiastun i żaden z panów mnie nie interesuje - ba, nawet nie jestem pewna który będzie wybrankiem - to albo zrobili zły casting albo postanowili mi zrobić mega niespodziankę w trakcie seansu (mało prawdopodobne ale oby ). Dziewczyny ani rozpuszczonych włosów się nie czepiam - rozpoznaję ją wśród inny aktorek, to na razie mi starcza |
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Czw 08 Sie, 2019 18:27
|
|
|
Jest ciemnoskóra aktorka. Czy to sama JA wprowadziła bohaterkę gmulatkę, czy Pewna Dama? Ciekawa jestem ile owej Pewnej Damy będzie w ekranizacji, a ile samego Andrew Daviesa.
I prawda - amanta tam nie widać... |
|
|
|
|
Joy
|
Wysłany: Czw 08 Sie, 2019 18:30
|
|
|
Amantem ma być Theo James, czyli pamiętny pan Pamuk z Downton Abbey. |
_________________ Można być zabawnym, ale nie należy być śmiesznym. |
|
|
|
|
praedzio
|
Wysłany: Czw 08 Sie, 2019 18:32
|
|
|
Ja tam Theo bardzo lubię. |
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Irlandzkie przysłowie |
|
|
|
|
Joy
|
Wysłany: Czw 08 Sie, 2019 18:44
|
|
|
Jest bardzo miły dla oka, ale jakoś inaczej wyobrażam sobie mężczyzn Austen. No ale właśnie, trzeba po prostu przestawić się na to, że to dzieło Davisa, a nie Jane. W sumie, mam nadzieję, że da nam to ciekawsza fabułę od tej kontynuacji Pewnej Damy. Pamiętam z niej tylko, że był jakiś dziwny wątek z ucieczkami zakochanych... |
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Czw 08 Sie, 2019 22:02
|
|
|
Chyba sobie zrobię powtórkę Była planowana ucieczka i jakiś niewydarzony amant głównej bohaterki, który ją porwał - o ile pamiętam. |
|
|
|
|
Joy
|
Wysłany: Czw 08 Sie, 2019 22:08
|
|
|
Aaa, przypomniałam sobie - amant w swej niewiedzy porwał bohaterkę w okolicę jej rodzinnego domu, więc w pewnym momencie po prostu wyszła z powozu i poszła do rodziców. |
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Pią 09 Sie, 2019 09:41
|
|
|
Tak, tak. I to porwał ją zamiast kogo innego - strasznie był niewydarzony. Tam w trailerze jest taki podskubany blondyn - może to on? |
|
|
|
|
BeeMeR
|
Wysłany: Pią 09 Sie, 2019 10:49
|
|
|
Sprawdziłam kto to Theo i obejrzałam zwiastun ponownie - ok, jest i odróżniam, acz dalej uważam, że zwiastun go nie wyróżnia w żaden konkretny sposób wskazując że to "ach, on" - a o ile pamiętam Sydney był czarujący i miał gadane. |
|
|
Akaterine
|
Wysłany: Pią 09 Sie, 2019 19:16
|
|
|
To oni to kręcą na podstawie tego, co dokończyła "pewna dama"? Eee, szkoda, słabe to było. |
|
|
|
|
Joy
|
Wysłany: Wto 27 Sie, 2019 19:20
|
|
|
Gdyby ktoś był zainteresowany, pierwszy odcinek ,,Sanditon" miał premierę w niedzielę. Póki co, ciężko zawyrokować. Nie było nudno, chociaż pewne rzeczy rażą (wspomniane już rozpuszczone włosy bohaterki, które chyba mają symbolizować jej dzikość i spontanicznośc - symbol na poziomie świn w domu państwa Bennetów w DiU '05 czy muzyka, no i ekspozycja, duuuużo ekspozycji) |
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Wto 27 Sie, 2019 22:29
|
|
|
Charlotta z Sanditon była rozważna i ani trochę spontaniczna
Obejrzałabym - mam nadzieję, że będzie się dało gdzieś. |
|
|
|
|
Joy
|
Wysłany: Wto 27 Sie, 2019 23:11
|
|
|
Ta tutaj taka nie jest - jest przedstawiona jako niezbyt obyta panienka, która aż się pali, żeby zobaczyć kurort kogoś w tym przypomina... Ale w sumie dla mnie to plus - mam nadzieję, że zobaczę jakiś ciekawy wątek dojrzewania bohaterki. |
|
|
|
|
praedzio
|
Wysłany: Śro 28 Sie, 2019 07:02
|
|
|
Ja na razie na szybko przejrzałam (obejrzę porządnie, jak znajdzie się jakiś sosik), ale zachwyciła mnie scena tańca, a właściwie muzyka do niego, bo często pojawia się u nas na sesjach muzycznych. Próbuję tę melodię gdzieś znaleźć, ale na razie marnie mi idzie.
P.S. I Julie Fowlis!!! Śpiewająca tradycyjny gaelicki puirt à beul!! |
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Irlandzkie przysłowie |
|
|
|
|
primavera
|
Wysłany: Śro 28 Sie, 2019 08:27
|
|
|
praedzio napisał/a: |
P.S. I Julie Fowlis!!! Śpiewająca tradycyjny gaelicki puirt à beul!! |
|
_________________ Cha d' dhùin dorus nach d'fhosgail dorus.
No door closes without opening another door.
|
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Śro 28 Sie, 2019 09:41
|
|
|
To znaczy, że warto jednak obejrzeć choćby pierwszy odcinek |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Śro 28 Sie, 2019 15:41
|
|
|
Nie czepiam się zgodności z Austen, bo traktuję to jako dzieło osobne, ale co brała osoba odpowiedzialna za zdjęcia i montaż? Ładne krajobrazy, wnętrza, wszystko malownicze, a dostajemy twarze aktorów w zbliżeniach i nic poza tym. Strasznie męczące. Muzyka też mi nie pasuje, choć się podoba. Muzyki jest za dużo, nie pasuje do obrazu, żyje własnym życiem, a powinna obraz dopełniać, nie przytłaczać. Sidney - za stara jestem. Nie podoba mi się. To już Tom jest przystojniejszy Cóż - na starość tak bywa. Choć aktor ma piękny, głęboki głos. Aktorka w roli Charlotte ładna, ale z tymi rozpuszczonymi włosami nie pasuje do reszty. Edward Denham sprawia wrażenie zboczeńca ( zresztą chyba po prostu nim jest ), a jego siostra to najwyraźniej żmija. Z tego wszystkiego najlepszy jest Artur, bo przynajmniej zabawny. Panna głównie marszczy brwi, macha rzęsami i robi wielkie oczy. Właściwie to wydaje mi się, że oglądam parodię Austen. Z całego odcinka podobały mi się tylko tańce. Miałam wrażenie, że jak Charlotta jeszcze raz zrobi minę, to zacznę krzyczeć Gdzie oni tę aktorkę znaleźli albo kto jej kazał tyle mrugać A na koniec Sidney okazał się zwykłym chamem. Jak to ma mieć 8 odcinków, to ja podziękuję już teraz. Choć z drugiej strony jak sobie pokrytykuję, to też będzie zabawnie Czekam na wasze opinie, te zupełnie odmienne od moich |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
|