|
Koncerty/wydarzenia/imprezy muzyczne i kulturalne |
| Autor |
Wiadomość |
Trzykrotka

|
Wysłany: Czw 08 Maj, 2025 23:29
|
|
|
W krakowskiej filharmonii uwolnionej od hałasu tramwajów, bo remont Placu Wszystkich Świętych.... Zaczął się Festiwal 4 tradycji.
https://filharmoniakrakow.pl/public/festiwale/festiwal-4-tradycji/
Byłam dziś na koncercie Pieśni Lewantu.
Ojejku-jej, jakie cudo! Sześciu muzyków różnych wyznań i narodowości, różne orientalne instrumenty i część smyczkowa orkiestry filharmonii. Co za piękny koncert, mówię wam! Na dodatek sporo było mówione - i o tej muzyce i o tradycji i o detalach czysto technicznych.
Mają być jeszcze koncerty z muzyką bałkańską, żydowską i - chyba - cerkiewną, prawosławną. Chciałabym się jeszcze na któryś wybrać.
Polecam Krakowiankom i gościom |
|
|
|
 |
Aragonte

|
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pią 30 Maj, 2025 19:53
|
|
|
| "Łowca androidów" - jak pójdziesz na to, to chętnie przeczytam o twoich wrażeniach. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Pią 20 Cze, 2025 01:52
|
|
|
Pójdę, już kupiłam bilet - ale to dopiero w drugiej połowie roku będzie. Obym tylko się nie pochorowała, już Don Kichot mi przepadł z tego powodu.
A teraz podrzucam link do czegoś, co też chciałam zobaczyć na żywo - dyptyk aletowy Exodus/Harnasie. Tzn. spory kawałek Exodusu widziałam (to muzyka Kilara) i był fantastyczny Potem niestety przegapiłam. Skoro można obejrzeć, to korzystajcie, moim zdaniem warto:
https://www.youtube.com/watch?v=m-xkFO41F3s
Wrzucę ten sznurek też w wątku tańca/baletu. |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Śro 25 Lut, 2026 15:00
|
|
|
Krakowianki - zachęcam do wybrania się na koncert Yehudy Prokopowicza w najbliższy wtorek, 3 marca o 19 w sali Florianka na Basztowej. Zagra Koncert e moll Chopina. Ten termin mi wybitnie nie pasuje. Ale może któraś z Was skorzysta
https://www.facebook.com/...63&locale=pl_PL |
_________________ ...najbardziej poruszające są opowieści nieopowiedziane /J.R.R. Tolkien/ |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Pią 10 Kwi, 2026 13:00
|
|
|
Czy jakaś forumka chciałaby dołączyć i pójść ze mną na koncert Kamelot w listopadzie? Progresja, 11.11.26.
Teoretycznie mój najmłodszy siostrzeniec planuje się wybrać ze mną, ale może mu się odwidzi Bilety nie są może najtańsze, ale jak na kapelę z USA to chyba w normie:
https://www.eventim.pl/ev...lkaAr1iEALw_wcB |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Aragonte

|
|
|
|
 |
praedzio

|
Wysłany: Pon 13 Kwi, 2026 05:24
|
|
|
| Na Eluveitie chętnie! |
_________________ For the test of the heart is trouble
And it always comes with years.
And the smile that is worth the praises of earth
Is the smile that shines through the tears.
Irlandzkie przysłowie |
|
|
|
 |
|
|
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika.
Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej.
Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron.
Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info
Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.