|
Panna Marple, Poirot & co - filmowa Agata Christie |
Autor |
Wiadomość |
annmichelle
|
Wysłany: Pią 11 Paź, 2024 20:00
|
|
|
Geraldine przekonuje mnie chyba najbardziej z tych trzech aktorek. Podobała mi się taka jej bystrość w oczach i zadziorność. A za chwilę uśmiech spokojnej, nieszkodliwej starszej pani. Było widać, że mózg pracuje na najwyższych obrotach, ale "nie zawieszała się" w poważnej zadumie jak dwie pozostałe odtwórczynie roli panny Marple. |
_________________ |
|
|
|
|
BeeMeR
|
Wysłany: Wto 05 Lis, 2024 14:54
|
|
|
Tajemnica obrazu / Dom niespokojnej starości (2006)
To jeden z tych tak ulepszonych obrazów, że nie przypomina pierwowzór, a tez wcale nie jest lepszy. Niezbyt mi się podobało - Tommy i Tuppence jacyś tacy zupełnie inni niż powinni, nawciskano licho wie skąd wątków, w tym zupełnie niedorzeczny niby romans
Murder Is Easy (2023)
To byłby całkiem niezły film - właściwie miniserial dwuodcinkowy, gdyby nie polityczna poprawność i konieczność przerobienia głównego na Nigeryjczyka, co się nijak nie miało do treści, a kogoś tam innego na Hinduskę - co akurat zupełnie nie przeszkadza. |
|
|
BeeMeR
|
Wysłany: Czw 14 Lis, 2024 21:42
|
|
|
Murder is Easy (1982)
Najlepszy film na podstawie tej powieści z tych które widziałam - najbardziej zwarty i trzymający się sensu, nawet jeśli dodaje trochę własnych pomysłów i torpeduje romans na koniec podejrzeniem, że może to jednak Bridget jest morderczynią - no ale w sumie tak było, że pan podejrzewał każdego po kolei
W roli Honorii Waynflete - Olivia de Havilland |
|
|
BeeMeR
|
Wysłany: Pią 29 Lis, 2024 22:02
|
|
|
Tommy & Tuppence: Partners in Crime (1983)
serial 11 odcinków, na podstawie książek Agary Christie, głównie historie z czasów agencji detektywistycznej, przyznaję, że ta wersja podobała mi się miejscami bardziej niż książki, ładnie oddano wariactwa tytułowej pary plus Alberta, ich umiłowanie do przebieranek i podchodów. Straszny był tylko makijaż Tuppence i niektóre jej kapelusze Tommy zaś podobał mi się zdecydowanie bardziej niż w książce. Ogólnie bawiłam się nieźle.
https://www.filmweb.pl/se...177340/season/1
rzut oka na parę:
https://www.youtube.com/watch?v=LKclIFV5jak
https://www.youtube.com/watch?v=kOT_EGuemCY |
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Wczoraj 23:22
|
|
|
BeeMeR napisał/a: |
Śmierć na Nilu Branagha
Olaboga, jaki to jest słaby film |
Obejrzałam w tv i nie sposób się nie zgodzić z twoją opinią. Już pomijam pomieszanie bohaterów drugoplanowych, ale ten Poirot! Żałosny bufon, rozchwiany i emocjonalny. I na dodatek wcale nie sprawiał wrażenia genialnego pod żadnym względem. Tyle, że zdjęcia ładne, choć sztucznością walące czasami po oczach. |
|
|
|
|
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Dzisiaj 12:25
|
|
|
Oglądałam wczoraj, włączyłam gdy film już trwał i przez długą chwilę byłam przekonana, że to jest jakiś pastisz No nie sposób pochodzić do tego "na trzeźwo" |
_________________ ...najbardziej poruszające są opowieści nieopowiedziane /J.R.R. Tolkien/ |
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Dzisiaj 15:34
|
|
|
Oj tak |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.
|