Informacje i nowosci |
Autor |
Wiadomość |
Caroline
|
|
|
|
|
Ira
|
Wysłany: Czw 01 Lip, 2021 15:37
|
|
|
Dzięki. Tego nie widziałam. A zazwyczaj Rick miał osobne tematy dla swoich ról. Będę miała co czytać. |
|
|
|
|
annmichelle
|
Wysłany: Nie 09 Sty, 2022 17:00
|
|
|
Richard Armittage w jednej z głównych ról w serialu Netflixa - "Zostań przy mnie".
Serial ok, bez fajerwerków (przeniesienie akcji z USA do Wielkiej Brytanii nagromadziło kilka głupotek fabularnych, niestety).
Sam Armittage - rola jakich wiele. Myślę, że on ma większy potencjał jako aktor teatralny niż filmowy/telewizyjny. |
_________________ |
|
|
|
|
annmichelle
|
Wysłany: Śro 12 Sty, 2022 13:54
|
|
|
Obejrzałam kolejny serial z Armittage'em w roli głównej.
Znów Netflix , znów na podstawie powieści Cobena - "The Stranger".
I dochodzę do wniosku, że lepiej wypadł w roli przykładnego ojca rodziny niż lekko zdegenerowanego fotografa outsidera ("Zostań przy mnie").
Podobała mi się w tym serialu jego gra, ukazana miłość do żony, synów, skomplikowane relacje z ojcem, chęć poznania prawdy za wszelką cenę, itd.
No i z wyglądu niewiele się zmienił od "Północ-Południe", choć minęło kilkanaście lat. |
_________________ |
|
|
|
|
achata
|
Wysłany: Czw 10 Lut, 2022 18:45
|
|
|
Na Netflixie jest (chyba jednak było) też "Epicentrum" z Rysiem- oglądałam trochę w wakacje ale jakoś takie sobie. Recenzje też ma słabe- ludzie się czepiali, że Rysio fatalnie gra, ale chyba była jakaś nasza forumowiczka w tym wątku bo ostro usadziła całą krytykę.
Chyba jest tak jak, któraś z Was napisała wyżej- Rysiek jest aktorem który świetnie wypada w dramatach i adaptacji klasyki- ten jego głęboki głos rządzi w takich produkcjach. Jako zwykły przeciętny facet, chyba musi się jeszcze odnaleźć. Tylko z drugiej strony po co mu takie role
Tego "Strangera" mam na liście- parę scen przejrzałam. Gdy będę miała dużo wolnego czasu (emerytura? ) postaram się obejrzeć.
Ja niestety ostatnio tak mam, że jak film mnie nie zdobędzie od razu to leżakuje.
"Nocny recepcjonista" mnie zdobył- pierwsze dwa odcinki były świetne, klimatyczne. Ten hotel na szwajcarskich szczytach zimową porą- oj chciałabym kiedyś pojechać w takie miejsce. Podobne było w "12 pracach Herkulesa" z Suchetem. Sorki za dygresję pozawątkową |
_________________ w poszukiwaniu pogody ducha |
|
|
|
|
annmichelle
|
Wysłany: Czw 10 Lut, 2022 18:56
|
|
|
achata napisał/a: | Jako zwykły przeciętny facet, chyba musi się jeszcze odnaleźć. |
Właśnie odwrotnie - napisałam, że wg mnie lepiej wypadł w roli właśnie takiego zwykłego faceta, ojca, męża, z poukładanym życiem niż w roli zdegenerowanego z lekka artysty-fotografa.
Ale to oczywiście moje odczucia po obejrzeniu dwóch seriali z nim w krótkim odstępie czasu. |
_________________ |
|
|
|
|
achata
|
Wysłany: Pią 11 Lut, 2022 12:17
|
|
|
Ja tej zdegenerowanej roli nie oglądałam tylko odnosiłam się w porównaniu do roli z N&S czy Hobbita, gdzie moim zdaniem wypadł najlepiej.
Chociaż jak pomyśleć to w "Vicar of Dibley" był zwykły a bardzo mi się jego rola podobała |
|
|
|
|
achata
|
Wysłany: Czw 14 Lip, 2022 16:35
|
|
|
Apropo ciekawych wystąpień Ryśka- niedawno zaintrygował mnie na Netfliksie tytuł "Ocean's 8". Z zaciekawienia rzuciłam okiem- babska wersja, część aktorek lubię (Cate Blanchett, Ann Hathaway), Sandry Bullock nie umiałam strawić ale był tam Rysiek i wypadał wyjątkowo wdzięcznie w roli "słodkiego drania".
Możliwe, że wy już dawno to obejrzałyście i obgadałyście ale ja jestem kulturalnie mocno w plecy to i wspominam |
|
|
|
|
Caroline
|
Wysłany: Czw 14 Lip, 2022 20:40
|
|
|
Kurcze, krótka pamięć. Oglądałam film, średniawy, niestety, mimo Rysia. |
|
|
|
|
achata
|
Wysłany: Pon 22 Sie, 2022 16:32
|
|
|
Weszłam sobie na filmweb a tam info, że dzisiaj ma Ryś urodziny.
Z ciekawostek dzisiaj urodziła się też Barbara Kurdej-Szatan.
Happy birthday solenizantowi |
|
|
|
|
Caroline
|
Wysłany: Czw 13 Kwi, 2023 13:38
|
|
|
Wyskoczył mi na Netfliksie serial "Obsesja" z RA w jednej z głównych ról. Jeśli dobrze rozumiem, to opowieść o romansie jaki bohater grany przez RA nawiązuje z narzeczoną swojego syna.
Jeśli dobrze kojarzę, kiedyś był film z Jeremym Ironsem i Juliette Binoche - "Skaza" (Damage), fabuła wygląda podobnie.
https://www.youtube.com/watch?v=wQjCQgyrny4 |
|
|
|
|
primavera
|
Wysłany: Śro 03 Sty, 2024 17:20
|
|
|
Na Netfliksie można zobaczyć RA w raczej epizodycznej roli serialu Fool Me Once. Jest to kolejna ekranizacja książki Harlana Coben'a. Warto obejrzeć!
Natrafiłam też na RA w obrazie The Man from Rome, gdzie gra watykańskiego agenta, który musi rozwiązać zagadkę tajemniczych śmierci w małym kościółku. Zapewniam, że warto obejrzeć RA w tej roli |
_________________ Cha d' dhùin dorus nach d'fhosgail dorus.
No door closes without opening another door.
|
Ostatnio zmieniony przez primavera Wto 09 Sty, 2024 12:18, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
annmichelle
|
Wysłany: Czw 04 Sty, 2024 13:08
|
|
|
O, dzięki za informację
"Już mnie nie oszukasz" to wg mnie jedna z lepszych powieści Cobena, a już na pewno jedna z najlepszych jakie napisał np. w ostatnich 10 latach (gdzie wiele było bardzo przeciętnych...).
Mam nadzieję, że serial też jest dobry, bo w powieści mocną stroną była narracja i przy całym sensacyjnym charakterze było też trochę z psychologii traumy i urazów.
Może już dziś wezmę się za ten serial w takim razie. |
_________________ |
Ostatnio zmieniony przez annmichelle Pon 08 Sty, 2024 15:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Pon 08 Sty, 2024 09:19
|
|
|
Ja właśnie oglądam i podoba mi się. Powieści nie czytałam. RA był miłym dodatkiem do serialu. |
|
|
|
|
annmichelle
|
Wysłany: Pon 08 Sty, 2024 14:56
|
|
|
Obejrzałam w jeden dzień (wtedy, kiedy pisałam poprzedniego posta).
Serial trzyma się z grubsza książki, tylko w niej było jednak trochę więcej smutku, żałoby, traumy.
Armitage raczej nie do zapamiętania w tym konkretnym serialu, bo grał epizod i to jeszcze dosyć mało "wycieniowany" aktorsko (ale nie będę spoilerować). |
_________________ |
|
|
|
|
primavera
|
Wysłany: Nie 21 Kwi, 2024 09:56
|
|
|
ITV pokazuje własnie Red Eye z Rysiem w roli głównej, trrailer poniżej
https://www.imdb.com/vide...ef_=tt_pr_ov_vi |
|
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Nie 21 Kwi, 2024 10:34
|
|
|
Sensacja jakaś? |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
primavera
|
Wysłany: Pon 22 Kwi, 2024 09:07
|
|
|
Admete napisał/a: | Sensacja jakaś? |
chyba tak, ale zobaczymy po kilku odcinkach
Cytat: | Described as a “high-octane thriller”, ITV’s new six-part drama Red Eye is an adrenaline-fuelled ride split between an all-night plane flight from London to Beijing and the corridors of power |
recenzja in English
https://www.denofgeek.com...w-itv-thriller/ |
|
|
|
|
|
|