Zamknięty przez: Aragonte Śro 06 Cze, 2018 20:01 |
Witamy w dramalandzie! - odcinek 6 |
Autor |
Wiadomość |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 08:30
|
|
|
Trzykrotka napisał/a: | Po co mi instruktor, kiedy już się wyedukowałam samym patrzeniem. |
I samo patrzenie ci wystarczy? Jak myślisz, co profesjonalny instruktor by robił? Oczywiście by ci partnerował, no ale...
Trzykrotka napisał/a: | Ojacie.... w pierwszym odcinku? |
No a jak. Z kobietą, która wykręciła się od małżeństwa z nim, a po jego upadku tym bardziej nie chciała (widoki na pierwszy bilion wonów zniknęły, a już same widoki to było za mało).
BeeMeR napisał/a: | Ja pamiętam jaką miał scenę we Flying Boys |
Fakt, bardzo, ehem, zaangażowaną.
Admete napisał/a: | Last czeka już od soboty na swoją kolej, więc nie będziesz sama w oglądaniu |
Tak się właśnie zastanawiałam, czy to nie będzie aby coś dla ciebie.
Wieczorem będzie Scholar nr 7 i Last nr 2.
SSSSETKAAAAAA!!! |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 08:44
|
|
|
Agn napisał/a: | SSSSETKAAAAAA!!! | Czy nowy wątek zaczniemy od przypadkowego wampira? Albo dwóch?
Btw. Junki nawet w tym absurdalnym makijażu wygląda uroczo |
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 08:52
|
|
|
BeeMeR napisał/a: | Czy nowy wątek zaczniemy od przypadkowego wampira? Albo dwóch? |
A czy papież jest katolikiem?
Pewnie, że tak!
BeeMeR napisał/a: | Btw. Junki nawet w tym absurdalnym makijażu wygląda uroczo |
Owszem. |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 09:35
|
|
|
Agn napisał/a: |
BeeMeR napisał/a: | Btw. Junki nawet w tym absurdalnym makijażu wygląda uroczo |
Owszem. |
Skubany... ładnemu we wszystkim ładnie, ale mam wrażenie, że on jeszcze nigdy nie był aż tak ładny. Może w Virgin Snow i w Klaunie, ale wtedy był flower boyem, inny etap.
Z Doktorkiem mam przygotowaną jeszcze jedną dramę (na kiedyś), starą, z czasów kiedy jeszcze nosił długie włosy (ale nie grzybka). Też o duchu wcielającym sie w Doktorka właśnie, prawie jak Duszka. |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 12:30
|
|
|
Conspiracy 03
Kryminalne śledztwa, ziołomorderstwa, zamach na króla:
Ratownictwo joseońskie
Mennica, niekoniecznie legalna
I kolejna odsłona marzeń o nowym porządku w państwie - tym razem kupcy marzą o wyższej pozycji społecznej
Najlepszy odcinek z tych trzech, oby tendencja się utrzymała |
|
 |
zooshe

|
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 20:53
|
|
|
Siwonek gra? |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 21:10
|
|
|
Na drugim planie, ale gra. |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 21:34
|
|
|
Scholar nr 7...
Jjjjeeeeeejjjj!!! Ratownictwo joseońskie jak zwykle na wysokim poziomie, aż miło popatrzeć na to zaangażowanie w opatrywanie ran.
Yang Sun się chyba jeszcze nie domyśliła, ale oczy czerwone na pewno jej nie minęły. Mogła kłów nie dostrzec - uwierzę. Ale nie czerwone oczy!
A Junki? A Junki nie dość, że przyodział się w przepiękny hanbok w kwiaty w barwach jesiennych, to jeszcze odstawił bardzo ładną walkę ze strażami. Mrrrraauuuu! |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 21:39
|
|
|
Agn napisał/a: | Yang Sun się chyba jeszcze nie domyśliła, ale oczy czerwone na pewno jej nie minęły. Mogła kłów nie dostrzec - uwierzę. Ale nie czerwone oczy! | Bo ona jest strasznie głupiutka - ja nie wiem jak te interesy książkowe robi, skoro dwóch do dwóch dodać nie umie - tyle czytała o wampirach i oczu nie poznała, a księciu wmawiała że jest facetem w kobiecych łaszkach i myślała że ten jej wierzy
I tak ją lubię
Służącego KSY uwielbiam - też nie jest bystry ale za to jaki oddany
Giseang za to jest bardziej drewniana i ma mniej środków wyrazu niż Drewnianka z Chuno |
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 21:52
|
|
|
BeeMeR napisał/a: | tyle czytała o wampirach i oczu nie poznała |
Na upartego - też sporo czytałam o wampirach, ale jako że nie wierzę w wampiry, to jak bym jakiegoś spotkała ( ), to też bym nie uwierzyła i sobie to jakoś wytłumaczyła.
Ale że to Joseon, dawne czasy, człek wtedy wierzył w duchy, strzygi i insze okropieństwa, to i wampir byłby bardziej realny.
BeeMeR napisał/a: | a księciu wmawiała że jest facetem w kobiecych łaszkach i myślała że ten jej wierzy |
No cóż, trzyma rolę choćby nie wiem co.
Skończyłam odcinek. Zadowolonam po same uszka.
Junki... mogłabym się rozpływać nad nim w nieskończoność. Bardzo ładny odcinek. I jak sobie na mostku stali w ślicznych okolicznościach Joseonu!
Jutro ósemka.
PS Zakładamy nowy temat? |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 22:50
|
|
|
Siwon w k-dramie A już straciłam nadzieję! Żeby mi tylko nie ważyła się być zła, bo zatłukę twórców o tak
Rany... Boże Narodzenie w sierpniu
Agn napisał/a: |
PS Zakładamy nowy temat? |
Zakładamy, a żeby obrazki na dobry początek piękne mi były
Jaki piękny ratowniczy odcinek... Obejrzałam jeszcze nie do końca, bo od razu lecę z napisami, ale to, co obejrzałam było piękne. W 8 za to przestaje już być tak miło

|
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 22:53
|
|
|
Hmm, to ciekawe, co się dzieje w ósemce, że już nie tak pięknie... Junki zbrzydł? |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Czw 30 Lip, 2015 23:20
|
|
|
Aragonte napisał/a: | Hmm, to ciekawe, co się dzieje w ósemce, że już nie tak pięknie... Junki zbrzydł? |
Ty mi herezji nie opowiadaj.... Jego się nawet pryszcze nie imają.
|
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pią 31 Lip, 2015 06:46
|
|
|
A ja po 12 odcinku My beautiful bride - drama mi się nadal podoba. Duzo się dzieje, ostatecznie zostały tylko cztery odcinki do końca. Bardzo, ale to bardzo podoba mi się aktor odtwarzający rolę pracownika banku, byłego komandosa. Genialne połączenie zabójczych umiejętności z codziennym życiem zwykłego człowieka. I gra tez dobrze. Pani policjant tez jest niezłą, w końcu domyśliła się, kto jet wtyką mafii w policji. Będzie się działo na koniec. Cóż - scenarzysta kogoś na pewno uśmierci. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Pią 31 Lip, 2015 08:36
|
|
|
Trzykrotko, toż to prowokacja (nieudolna, wiem) była
O Scholarze napiszę po powrocie z weekendu, bo jadę do rodziców, a na razie rzucę tylko wzmiankę o Oh My Ghost - to kiedy następny odcinek?
Końcówka ósmego odcinka była... nooo, miła dla oka
I tylko Duszycy mi troszkę szkoda - acz Myszka zasługiwała na to, co się wydarzyło. |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pią 31 Lip, 2015 08:41
|
|
|
Mam napisy do 7 zrobione w 60% - oczywiście w plikach angielskich nie wszystko jest dotłumaczone Wersja z gooddrama ma więcej tekstu, ale u mnie gooddrama nie chodzi, a w pracy tłumaczyć nie będę.
Duszka w weekend jest wyświetlana Ja też nie mogę się doczekać po tej ekscytującej końcówce I jakże ładnie wykonanej
Ciekawa jestem, na czym w końcu wpadnie tej dwulicowy policjant. Na pewno muszą zacząć już rozwiązywać sprawę wypadku, bo Duszycy zostało już niewiele ziemskiego czasu. Brawo dla niej, że potrafiła na czas wycofać się z ciała Myszki w scenie kończącej 8 odcinek. |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pią 31 Lip, 2015 08:54
|
|
|
Widziałam zwiastun 9 odcinka Duszycy - na razie chyba romansowo, potem pewnie zajmą się zagadką kryminalną. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Pią 31 Lip, 2015 09:26
|
|
|
Aragonte napisał/a: | . Junki zbrzydł? |
Noremalnie prosisz się, waćpanna, o lanie. Nie ma takiej opcji!
Dobra, to ja zakładam nowy temat.
Tylko znajdę odpowiednią fotkę.
Trzykrotka napisał/a: | a żeby obrazki na dobry początek piękne mi były |
Postaram się. *Agn cała w strachu* |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Pią 31 Lip, 2015 09:33
|
|
|
Szafran napisał/a: | W końcu każden hicior musi mieć teraz wypasioną napisówkę w stylu klipu z MTV z półnagimi panienkami wijącymi się w rytm dicho bitów - co to dramaturgicznie nijak się ma do filmu i można by robić "wytnij-wklej" pomiędzy dziełami i nikt by się nie połapał;). | Przyznam, że trochę się boję, że taki trend zaatakuje też nasze dramy, bo wyraźnie widać, jak coraz bardziej operują seksem i seksualizmem - na razie najczęściej nie wykraczają poza normy - w końcu to telewizja publiczna - ale kto wie co przyniesie przyszłość, filmy już przesadzają z dosłownością w tym temacie. Oby nie - trudno wymagać, żeby czas stał w miejscu i trendy się nie zmieniały ale oby nam się dalej podobało
Skończyłam z Wampirem-prokuratorem.
Drugi sezon był w większości porażką, wątek główny nieciekawy dla mnie, twist na koniec od czapy, właściwie dość niekonkretny. A poza tym wkurzał mnie zbyt mocny, permanentny makijaż wampira - w pierwszej części go nie miał i to wypadał o wiele lepiej. O pannie już nawet nie warto wspominać - ani grać ani wyglądać nie umie
Podtrzymuję swoje zdanie, że warto obejrzeć pierwsze trzy odcinki i na tym stanąć. Nie warto być chciwym (jak to mówią czasem w dramach) i oglądać reszty
Ja i tak opuściłam ze 3-4 odcinki w trakcie, bo miały skopany głos, zapinkalał znacznie szybciej niż obraz. Nie mam poczucia straty. Z końcówki warte uwagi są tylko sceny
- związania wampira łańcuchem i próba "uczłowieczenia" go
- rozbrajanie SWATu i gromady bandziorów.
 |
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Pią 31 Lip, 2015 09:38
|
|
|
BeeMeR napisał/a: | filmy już przesadzają z dosłownością w tym temacie |
Dlatego filmy koreańskie rzadko jednakowoż tykam. Bo tam jednak za wiele tego wszystkiego. Dramy bardziej mi się podobają, ze swoją powściągliwością i skromnością. BeeMeR napisał/a: | - związania wampira łańcuchem i próba "uczłowieczenia" go |
Udało im się? |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Pią 31 Lip, 2015 11:02
|
|
|
Agn napisał/a: | BeeMeR napisał/a:
- związania wampira łańcuchem i próba "uczłowieczenia" go
Udało im się? | Odpowiem jeszcze tu: związanie łańcuchem się udało
Niemniej próba zaaplikowania mu odpowiedniej krwi (sama nie wiem, człowieczej czy jakoś spreparowanej) nie doszła do skutku, więc nie wiadomo czy działa |
|
 |
|