|
Oczko! |
Autor |
Wiadomość |
Trzykrotka
|
Wysłany: Pon 26 Wrz, 2022 21:18 Oczko!
|
|
|
Zapraszamy do 21 odsłony naszej niekończącej się azjatyckiej epopei. Zapraszam do wypelnienia jej szybko, barwnie i treściwie.
Na dzien dobry moj nieudolny kolaż z oczkiem - enjoy!
Loana Dzięki za pomysł na hasło wątku. |
|
|
|
|
Aragonte
|
Wysłany: Pon 26 Wrz, 2022 21:31
|
|
|
Pierwsza!
Nie wiem, czy dzisiaj wiele obejrzę, ale chcę tylko zaznaczyć, że kissu wrzucone przez Admete na zachętę bardzo zacne jest |
_________________ ... |
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Pon 26 Wrz, 2022 22:30
|
|
|
Wrzucę go jeszcze raz
https://www.youtube.com/watch?v=kQeXNewl4JM
Bardzo jestem ciekawa, jak do niego doszło - bo wszak Małpa z Law Cafe bronił się przed Zombie Girl z Law Cafe ze wszystkich sił.
Oglądam dziś 2 odcinek Love In Contract. Jaka zła kopia, aż mnie trafia, ale co robić....
Męczy mnie strasznie myśl, że aktor grający męża nr 2, czyli Aktor, to musi być w prywatnym życiu krewny - zapewne syn - aktorki, która grała z PMY w If The Wheather Is Fine jej ciotkę - pisarkę, a w Vagabond była czarnym charakterem. Napatrzyłam się na nią w Ładnej pogodzie i ten chłopak ma jej rysy twarzy, jej oczy i mimikę.
Podobnie wydaje mi się, że państwo z Business Proposal - główna bohaterka i Drugi to rodzeństwo. W BP jeszcze nie rzucało się to tak w oczy, ale w Today;s Webton pani miała identyczną mimikę i układ szczęki. Oboje nazywają się Kim, co nie musi nic znaczyć. W jej bio piszą, że ma brata - ale nic więcej. Jednak coś tak czuję...
Głupstewko, ale musiałam się podzielić. Ten chłopak z LiC jest przystojny. Grał też w 100 Days brata glównej bohaterki. |
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Wto 27 Wrz, 2022 08:47
|
|
|
Juz wiem skąd znam eks-męża geja z którym mieszka PMY w LiC - to nieśmiały policjant z Hometown Cha Cha Cha. Druga się w nim kochała. |
Ostatnio zmieniony przez Trzykrotka Wto 27 Wrz, 2022 19:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Wto 27 Wrz, 2022 12:30
|
|
|
Też jestem ciekawa, co dalej.
EDIT: W Od soboty na Netflixie będzie dostępna drama Through the Darkness. Obejrzę ponownie, żeby mieli oglądalność Nie będzie niestety polskich napisów. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Wto 27 Wrz, 2022 21:58
|
|
|
Dziś był 5 odcinek Law Cafe
Ojej...
No po prostu - czego chcieć więcej. Czemu ta drama tak słabo się zaczynała? Przecież jest kapitalna W sam raz ciekawych akcji prawnych, komedii, brawury, dramatyzmu i - romansu jak nie wiem co
Małpa i Zombie Girl to po prostu dream team. Mają taki komfort grania ze sobą, że to aż lśni na ekranie. Cudowni są. A nasz Małpa - slów nie mam. Oby tak dalej
Hug w końcówki tego odcinka - aż mi się gorąco zrobiło. I ten głos Małpy, niski, miękki, słodki jak roztopiony miód - auć, on mi znowu to robi, w głowie mi zawróci, tak jak zawrócił pani mecenas Yu Ri!
Na dobranoc te dwa ujęcia, w których on o prostu PATRZY
|
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Śro 28 Wrz, 2022 05:07
|
|
|
O tym spojrzeniu pisałam niedawno Aragonte. Chłop po prostu topi lodowce i dlatego mamy katastrofę ekologiczną. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Śro 28 Wrz, 2022 05:23
|
|
|
Noż dokladnie! Niech on się nie marnuje w jakichś Vagabondach i Myszach, to jest czyste złoto romansowe
Przy czym kapitalne w 5 odcinku było odwrócenie zwyczajowych ról. Sprawa dotyczyła molestowania seksualnego, granic tego, co można zrobić bez zgody drugiej strony; klientka miała namolnego pracodawcę, ale Yu Ri wzięła sobie do serca to, że i ona pierwsza pocałowała Małpę... I jest w tym odcinku klasycznym "facetem," kiedy to ona przeprasza za przekraczanie granic, to ona prosi o zgodę na dalsze próbowanie... Dopiero ten finalny akt Małpy jest totalnie tradycyjnie męski. Najpierw zastraszenie potencjalnego napastnika, potem ta cudownie gorąca ostatnia scena
Po drodze jeszcze nieco przewrotny mokry sen pani mecenas Ach, fajny odcinek po traumach z zaniedbanymi dziećmi. |
|
|
|
|
Loana
|
Wysłany: Śro 28 Wrz, 2022 08:36 Re: Oczko!
|
|
|
Trzykrotka napisał/a: | Zapraszamy do 21 odsłony naszej niekończącej się azjatyckiej epopei.(...)Loana Dzięki za pomysł na hasło wątku. |
Nie ma sprawy! Ważne, że tytuł się udał i mamy gdzie dalej pisać
Widziałam ten kissu JiChanWooka, gdzieś mi w filmikach mignął, naprawdę ładny Czekam, aż zakończą tą dramę i liczę, że będzie pozytywna ogólnie
Trzykrotka napisał/a: | Dziś był 5 odcinek Law Cafe
(...) I ten głos Małpy, niski, miękki, słodki jak roztopiony miód - auć, on mi znowu to robi, w głowie mi zawróci, tak jak zawrócił pani mecenas Yu Ri! |
Ooo, czyli się rozkręca, to dobrze No ja jestem fanką Małpy mocną, mam zamiar tu się też nim pozachwycać i liczę, że będzie dużo fajnych momentów |
Ostatnio zmieniony przez Loana Śro 28 Wrz, 2022 08:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Loana
|
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2022 10:18
|
|
|
Namgoong Gratulacje i najlepsze życzenia. Niech się żeni, niech mają razem szczęśliwe życie i ładne dzieci - jeśli będą chcieli. Super. Nie znam panny młodej, widzę, że z branży, ale mało grała do tej pory.
Sztangistka chodzi - z wielkim zawstydzeniem - na terapię do przystojnego doktora i nawet sobie kupiła spinkę do włosów w formie kokardki - urocza jest
Ładnie wypływa problem jej koleżanki z pokoju, gimnastyczki. Nie może zrobić kariery, a ubodzy rodzice nie bardzo mają czym jej już wspierać, ciąży na niej poczucie i klęski i winy - bardzo to wszystko smutne... |
|
|
|
|
Aragonte
|
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2022 12:05
|
|
|
Też gratuluję Namgoongowi, bardzo go lubię
Trzykrotko, bardzo doceniłam pogłębienie postaci Drugiej - miała momenty, kiedy zachowywała się wrednie, ale naprawdę ją rozumiałam i jej współczułam.
A Sztangistka na widok Doktorka roztapia się jak masełko na patelni |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2022 12:30
|
|
|
Nie się że ja, za mąż wychodzą, dzieci niech się rodzą 😉 |
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Loana
|
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2022 12:47
|
|
|
O, jakie ploty o ParkMinYoung latają. Ci aktorzy w Korei to serio mają przekichane, strasznie się muszą pilnować na każdym kroku. Tym milej słyszeć, że niektórzy mimo tego jakoś dają radę randkować i zakładać rodziny
https://www.facebook.com/...450708753723477 |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2022 13:59
|
|
|
Powinni się w końcu postawić tym wszystkim idiotom od hejtu. Co to kogo obchodzi, kto się z kim spotyka.
Chyba jednak nie będę oglądać Love in Contact, bo średnio mi pasuje drugi pan, który zachowuje się według mnie jak jakiś stalker. Nie przepadam za dziwnymi trójkątami. W Law Cafe jest po prostu główna para i tak jest najlepiej. Mogą mieć różne przeszkody, ale człowiek wie, na czym stoi. |
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2022 18:20
|
|
|
Na Wschodzie jest Małpa - jakby co |
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Czw 29 Wrz, 2022 21:29
|
|
|
Pyra zrobiła materiał o stalkerach w Korei - okropność...
Ja na pewno jeszcze będę oglądać Love in Contract, bo mnie ciekawi akcja i jej kierunek. Romans jak dla mnie jest tam czysto deklaratywny. Nie czuję mięty między główną parą, a nowa PMY nie podoba mi się i jakoś nie wierzę że podoba się panom - ogladam lu i jedynie dla fabuły na razie. |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2022 04:37
|
|
|
Zbyt mnie denerwuje drugi pan. Odbieram go jako stalkera właśnie. Widziałam ten materiał Pyry. |
Lubię jesień.
|
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2022 06:32
|
|
|
W sumie... Można go tak nazwać, choć dla mnie - po 2 odcinkach - jest tylko człowiekiem próbującym rozwiązać zagadkę i znaleźć ważną dla siebie osobę. Może zbyt namolnie, to fakt. Ale póki co bardziej mnie bawił niż irytował.
Obejrzałam jakieś filmiki na yt zrobione przez fanów - jak PMY jednak strasznie wygląda. I udaje że je, a scen jedzenia było sporo. Może przez to jej uczucie do męża z poniedziałku środy i piątku wydajrmi się fałszywe, skoro ta para spotyka się tylko na wspólne posiłki. |
|
|
|
|
BeeMeR
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2022 08:58
|
|
|
Loana napisał/a: | Potwierdzili Hajta się naprawdę | No i dobrze
Te randkowe okoliczności są szalenie przykre - tajne przez poufne plus proszenie fanów o pozwolenie na ślub czy randkowanie, a jak nie pozwolą to koniec pieśni.
Ja sobie nie tak dawno myślałam o specyfice tajskich par ekranowo-prawdziwych bo jest ich w tajskiej rozrywce sporo, często gęsto mają kluby międzynarodowe, tłumaczące napisy filmów, eventów, wywiadów - wszystko fajnie, ale gdyby taka para się rozpadła, to prawdopodobnie mają już pozamiatane po karierze, bo miłość fanowska gładko przeszłaby w hejt - acz może to tylko moje gdybanie.
Zerknęłam na PMY w tej nowej dramie - kojarzy mi się z Kareeną, gdy ta zeszła do rozmiaru zero - wygląda po prostu niezbyt dobrze, jakby się zmuszała do stania, uśmiechania, udawania, ze je. |
|
|
Loana
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2022 09:44
|
|
|
Trzykrotka napisał/a: | Obejrzałam jakieś filmiki na yt zrobione przez fanów - jak PMY jednak strasznie wygląda. I udaje że je, a scen jedzenia było sporo. Może przez to jej uczucie do męża z poniedziałku środy i piątku wydaje się fałszywe, skoro ta para spotyka się tylko na wspólne posiłki. |
O raju, udaje, że je... no nieciekawie trochę, ja lubię oglądać jak dziewczyny jedzą, nawet te, co jedzą dużo. Jakoś mi to nie przeszkadza, a przynajmniej nie mam poczucia, że się jedzenie marnuje. A często jest tak w tych dramach, że dostają kawę/sok/herbatę, łykną łyczek i zostawiają -_- wkurza mnie to, nie lubię marnowania rzeczy
Ciekawa jestem, jak się ta drama rozwinie, na razie za bardzo nie patrzyłam na trailery i opisy, żeby się nie wciągnąć
Zakończyła się już drama "If you wish upon me" - mogę sprawdzić, czy zakończenie jest happy
No i zakończyła się też drama "Good Job", bo ma tylko 12 odcinków - ją chyba szybciej obejrzę, skoro już dwa odcinki za mną. Ludzie pisali w komentarzach, że to lekka i humorystyczna drama, taka jakby z założenia trochę przesadzona - ale sprawnie zrobiona. I ktoś komentował, że scenarzysta był fanem tej dwójki w "Bossam", bo sporo nawiązań do tej dramy było w scenach i zachowaniach, no i to wkurzanie "prawie" pocałunkami |
|
|
|
|
Aragonte
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2022 09:56
|
|
|
No to w "Sztangistce" jedzenie raczej się nie marnuje |
|
|
|
|
BeeMeR
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2022 09:58
|
|
|
Loana napisał/a: | A często jest tak w tych dramach, że dostają kawę/sok/herbatę, łykną łyczek i zostawiają -_- wkurza mnie to, nie lubię marnowania rzeczy | Och, też m,nie to zawsze wkurza albo kupią wielką bułę, trzymają w łapie, rozmawiają i nawet nie nadgryzą albo ledwo
No ale ppl musi być |
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2022 10:01
|
|
|
Loana napisał/a: |
O raju, udaje, że je... no nieciekawie trochę, ja lubię oglądać jak dziewczyny jedzą, nawet te, co jedzą dużo. Jakoś mi to nie przeszkadza, a przynajmniej nie mam poczucia, że się jedzenie marnuje.
|
Powinnaś Sztangistkę obejrzeć - tam się wręcz zażeraja
W LiC mamy inne posiłki: wielki, bezosobowy, elegancki apartament, sterylny ogromny stół, przy nim elegancka pani i elegancki pan, jedzenie w malutkich ilościach ułożone z zegarmistrzowską precyzją, nóż i widelec i koniecznie wsuwanie do ust takie, żeby nie zniszczyć sobie makijażu. No i dobrze. Ale nie widać ani razu, żeby PMY choć kawałek czegokolwiek wzięła z talerza, rusza tylko niemrawo umalowanymi ustami ma jeszcze tak strasznie zassane policzki... Ma się wrażenie, jakby na talerzach wszystko było bez smaku, zapachu i konsystencji.
Aragonte |
|
|
|
|
Aragonte
|
Wysłany: Pią 30 Wrz, 2022 10:14
|
|
|
Trzykrotka napisał/a: | Powinnaś Sztangistkę obejrzeć - tam się wręcz zażeraja |
Przez tę dramę mam ciągle ochotę na kurczaka |
_________________ ... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.
|