|
Kate Beckinsale |
| Autor |
Wiadomość |
Gitka

|
Wysłany: Pon 12 Cze, 2006 11:05 Kate Beckinsale
|
|
|
Kate Beckinsale
ur. 26 lipca 1973 Anglia, Wielka Brytania
Angielka robiąca ostatnio błyskotliwą karierę w Hollywood,
Pochodzi z rodziny o tradycjach aktorskich. Jej matką jest występujaca w telewizji Judy Loe, ojcem był zmarły w 1979 r. popularny komik Richard Beckinsale.
Ukończyła prestiżowy wydział literatury francuskiej i rosyjskiej w Oxfordzie. Jeszcze w trakcie studiów debiutowała na małym ekranie w dramacie wojennym "One Against the Wind" (1991). Dwa lata później odniosła pierwszy kinowy sukces, dzieki świetnej roli Hero w dokonanej przez Kennetha Brannagha, bardzo udanej adaptacji "Wiele hałasu o nic" [1993] Szekspira.
Kolejne ważne tytuły Kate to: stylowy horror Lewisa Gilberta "Haunted" [1995], romantyczna komedia Stefana Schwartza "Polowanie na grube ryby" [1997] oraz (przede wszystkim) wielkie widowisko wojenne Michael'a Bay'a "Pearl Harbour" [2001].
źródło:http://kate.beckinsale.filmweb.pl/Kate,Beckinsale,filmografia,Person,id=4044
Emma (1996)
 |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pon 12 Cze, 2006 12:29
|
|
|
| Bardzo podobała mi się jako Emma. Obie Emmy miały zresztą co "coś": nie tylko urodę i wdzięk młodości, ale dużo niezbędnej do zagrania tej postaci dystynkcji. W końcu Emma była pierwszą damą w swoim środowisku, pamiętajmy o tym! Kate ma ten wdzięk i dystynkcję jakby wrodzoną. Widać też było jak rozwinęła się aktorsko od czasów "Wiele hałasu o nic", gdzie była tylko ładną buzią, tłem dla Emmy Thompson. |
|
|
|
 |
Gunia

|
Wysłany: Pon 12 Cze, 2006 15:27
|
|
|
Podobała mi się jako Emma i w "Pearl Harbor" także. Ślicznie wyglądała w tej czerwonej sukience... Kiedy ją ubierała, musiała wiedzieć jak to się skończy... |
_________________ Dobra wiadomość jest taka, że Bóg zawsze odpowiada na nasze modlitwy.
Czasami po prostu odpowiedź brzmi: nie. |
|
|
|
 |
kami

|
Wysłany: Pon 12 Cze, 2006 15:31
|
|
|
| Wg mnie Kate to jedna z najpiękniejszych aktorek. Mnie natomiast podobała się , oprócz Emmy, w ... Van Helsingu u boku pięknego Hugh Jackmana :razz: |
|
|
|
 |
Gitka

|
|
|
|
 |
Gabra

|
Wysłany: Pon 12 Cze, 2006 19:24
|
|
|
| A ja uwielbiam "Igraszki losu" z nią i Johnem Cusackiem - świetny film, uroczy, baśniowy, bardzo optymisyczny. |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 12 Cze, 2006 20:03
|
|
|
| kami napisał/a: | | Wg mnie Kate to jedna z najpiękniejszych aktorek. Mnie natomiast podobała się , oprócz Emmy, w ... Van Helsingu u boku pięknego Hugh Jackmana :razz: |
Zgadzam się w 176%.
Dla mnie nawet w Underworldzie była śliczna. |
|
|
|
 |
Nimloth [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 12 Cze, 2006 20:25
|
|
|
| Gabra napisał/a: | | A ja uwielbiam "Igraszki losu" z nią i Johnem Cusackiem - świetny film, uroczy, baśniowy, bardzo optymisyczny. |
Też go lubię. I jeszcze ta świąteczna atmosfera na początku - kocham takie coś w filmach. A Kate w nim jest genialna, w ogóle fajnie gra i śliczna jest po prostu . |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 12 Cze, 2006 21:03
|
|
|
| W igraszkach... najbardziej podobają mi sie te sekwencje w ktorych Kate i John rozmijaja się (ta scena z guma do zucia, restauracja), kiedy są tak blisko, a tak daleko. |
|
|
|
 |
Kaziuta

|
Wysłany: Wto 13 Cze, 2006 18:06
|
|
|
| A propos "Igraszek losu". Można je kupic teraz w Merlinie za 18 zł (DVD). |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Śro 14 Cze, 2006 00:50
|
|
|
Nie powiem żebym uważała Kate za piękność - coś mi w jej urodzie przeszkadza. Nie zmienia to jednak faktu, że wg mnie jest całkiem niezłą aktorką. W "Pearl Harbor" ciutkę mnie denerwowała, ale już "Emma" bardzo mi się podoba i w "Igraszkach..." tak samo. W sumie fajna była też w "Underworldzie" no i w "Van Helsingu" (Hugh...) choć sam film jest na średnim poziomie.
 |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
What can I say? I'm survivin'
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
Jeannette
|
|
|
|
 |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
Wysłany: Śro 14 Cze, 2006 16:29
|
|
|
| Caitie, ale na tej fotce, to zupelnie jak nie ona ! |
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
czy istotnie jesteśmy tacy, jakimi wydajemy się sami sobie.
Adresy moich blogów:
I believe we have already met
Strona North and South by Gosia
 |
|
|
|
 |
Caitriona
Byle do zimy

|
Wysłany: Śro 14 Cze, 2006 17:26
|
|
|
No, ja "Aviatora" nie widziałam...Jakoś 'boski' Leonardo mnie odstrasza
A na tej fotce Kate nawet fajnie wygląda To z "Van Helsinga". |
_________________ And I'm not gonna lie Say I've been alright
'Cause it feels like I've been living upside down
Crawling out these sheets to see another day
And I'm gonna be fine I'm gonna be fine
I think I'll be fine
 |
|
|
|
 |
Gitka

|
Wysłany: Śro 14 Cze, 2006 18:32
|
|
|
| Caitriona napisał/a: |
No, ja "Aviatora" nie widziałam...Jakoś 'boski' Leonardo mnie odstrasza
A na tej fotce Kate nawet fajnie wygląda To z "Van Helsinga". |
Caitriono to tak jak ja, jego boskość jakoś na mnie nie działa.
Chociaż wiem, że dobry z niego aktor.
Ja znalazłam taką fotkę
 |
|
|
|
 |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
Wysłany: Śro 14 Cze, 2006 18:56
|
|
|
Bomba! Zwlaszcza jak sie porowna z wizerunkiem z Emmy |
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
czy istotnie jesteśmy tacy, jakimi wydajemy się sami sobie.
Adresy moich blogów:
I believe we have already met
Strona North and South by Gosia
 |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pon 19 Cze, 2006 14:04
|
|
|
Pamiętacie ją z "Wiele halasu o nic"? Była ładniutka i - nic poza tym.
Ale trudno błysnąć, kiedy Emma Thompson gra rolę w której osiąga wyżyny kunsztu, wdzięku i uroku.
(Uwielbiam ten film absolutnie bezkrytycznie) |
|
|
|
 |
Agnesse
McPhysio

|
Wysłany: Czw 13 Lip, 2006 17:37
|
|
|
Na mnie boskość Leo DiCaprio też nie działa, nie lubię go po prostu i tez nie chciałam obejrzeć "Aviatora", ale moja dobra koleżanka powiedziała, że bym jednak spróbowała, bo to naprawdę niezły film. I tak któregoś dnia postanowiłam, że sobie obejrzę. Po 5 minutach zapomina się, że główną rolę gra DiCaprio.
Kate lubię, ma dziewczyna talent, chociaż teraz o niej cicho po klapie "Underworld". Ale wpadki zdarzają się każdemu, więc czekam na kolejny film i wspaniałą kreację aktorską. |
_________________ Addison: Where are the beautiful people running in slow motion on the beach?
Naomi: What?
 |
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Czw 13 Lip, 2006 21:28
|
|
|
Ktoś tu wspomnial o Wiele hałasu o nic. Bardzo lubie ten film. Kate rzeczywiście miala tam trudne zadanie, grała obok żywiołowej Beatrycze czyli Emmy Thompson. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 29 Lip, 2006 10:42
|
|
|
Uprzedzilam się chyba do tej aktorki widziałam ja w Pearl Harbour(jaki ona ma nos ) średnio mi się podobała może zrobili jej taką debilną pompatyczną rolę a;le u mnie aktorce się oberwało i Emma nie mogła nic za bardzo zmienić za bardzo się Pearl naogl,.ądałam |
|
|
|
 |
Gitka

|
|
|
|
 |
Gunia

|
Wysłany: Sob 05 Sie, 2006 20:32
|
|
|
ładna z nich rodzinka. |
_________________ Dobra wiadomość jest taka, że Bóg zawsze odpowiada na nasze modlitwy.
Czasami po prostu odpowiedź brzmi: nie. |
|
|
|
 |
Nimloth [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 06 Sie, 2006 12:34
|
|
|
| lady_kasiek napisał/a: | Uprzedzilam się chyba do tej aktorki widziałam ja w Pearl Harbour(jaki ona ma nos ) średnio mi się podobała może zrobili jej taką debilną pompatyczną rolę |
Dla mnie ta rola nie była pompatyczna, ale trochę ckliwa. Taka delikatna panienka, mówi takim delikatnym głosikiem.
A jej nos? Mi się jej nos bardzo podoba .
| lady_kasiek napisał/a: | | ale u mnie aktorce się oberwało i Emma nie mogła nic za bardzo zmienić za bardzo się Pearl naoglądałam |
To już lepiej więcej nie oglądaj . |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Nie 06 Sie, 2006 12:48
|
|
|
Jak ja lubie ten film Płacze się przy nim fajnie. I okazało się że grający tam aktor jest do znajomego podobny
A Kate te jej teksty za I razem nie zwrociłam uwagi ale ściągnęłam film i jeszcze w TV ostatnio leciał. To ze śmiechu się pokładałyśmy . Ale na końcu...o mamo kochana.
I trzymam przy swoim ona ma taki dziwaczny nos. Może to tylko moje zdanie ale ja coś z nosami mam. Czepiam się nosó ot tyl e |
|
|
|
 |
AineNiRigani [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 07 Sie, 2006 16:35
|
|
|
ja tam nie widze nic specjalnego w jej nosie.
W własnie wczoraj oglądnęłam sobie PH. I o dziwo naprawdę mi się spodobało. Do tej pory znałam z obszernych fragmentów.
Rola ckliwa, ale w sumie gra silną kobietę w delikatnym opakowaniu. jak dla mnie jest to jedna z najładniejszych obecnie aktorek. |
|
|
|
 |
|
|