|
Dwie nowe ekranizacje "Lalki" (2026) |
| Autor |
Wiadomość |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Sob 26 Wrz, 2026 15:33
|
|
|
Ja idę 1 października Pewnie bym nie poszła ale koleżanka mnie wyciągnęła na kobiece kino - fajna jest ta seria, bilety zwracają się w upominkach, które serwuje paniom kino😄 |
_________________ ...najbardziej poruszające są opowieści nieopowiedziane /J.R.R. Tolkien/ |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pon 28 Wrz, 2026 12:54
|
|
|
| annmichelle napisał/a: |
Ło matko!
Cesarskie cięcie na balu?! Serio??? (Co tam w ogóle ciężarna robiła )
|
Nożem. A jakże. Już w 1 odcinku |
|
|
|
 |
annmichelle

|
Wysłany: Pon 28 Wrz, 2026 13:06
|
|
|
| Trzykrotka napisał/a: | Nożem. A jakże. Już w 1 odcinku |
Nie wiem jakie emoji tu teraz wkleić na oddanie moich odczuć.
Jakbym chciała obejrzeć cesarskie cięcie na żywca i to jeszcze na jakimś balu to szukałabym w innym gatunku filmowym.
A że wszelkie rzeźnicko-krwawe atrakcje w filmach/książkach to ZDECYDOWANIE nie moja bajka to ja jednak podziękuję i daruję sobie tę zreinterpretowaną i postępową "Lalkę".
Nawet jeśli ktoś mi zarzuci, że mam kij w du..ie. |
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Pon 28 Wrz, 2026 14:47
|
|
|
| annmichelle napisał/a: | | Jakbym chciała obejrzeć cesarskie cięcie na żywca i to jeszcze na jakimś balu to szukałabym w innym gatunku filmowym. | Kiedy to jest inny gatunek filmowy, i nawet niektórym widzom się podoba (na przykład mojej siostrze )
Ja z kolei niekoniecznie potrzebuję, by postaci odzywały się do siebie inwektywami |
|
 |
annmichelle

|
Wysłany: Pon 28 Wrz, 2026 15:36
|
|
|
| BeeMeR napisał/a: | | annmichelle napisał/a: | | Jakbym chciała obejrzeć cesarskie cięcie na żywca i to jeszcze na jakimś balu to szukałabym w innym gatunku filmowym. | Kiedy to jest inny gatunek filmowy |
No wiesz, szykując się na "Lalkę" w kategoriach filmu kostiumowego to raczej nie oczekuję wrażeń kina gore czy slashera.
Jakbym chciała pooglądać sobie takie klimaty to szukałabym w kategorii np. "Horror".
| BeeMeR napisał/a: | Ja z kolei niekoniecznie potrzebuję, by postaci odzywały się do siebie inwektywami |
Bluzg nie znoszę w filmie, książkach i w życiu.
Rzucanie kurw...mi, chu...mi, itd. jest dla mnie oznaką słabości, ubogiego słownictwa, patologii, itd.
W żadnym wypadku nie jest oznaką kreatywności artystycznej, reinterpretacji czy wolności.
Może niektórzy potrzebują do tego bluzgać, inni potrzebują nawalić się wódą albo prochami/narkotykami - wtedy dopiero czują się wyzwoleni, o szerokich horyzontach, bez kija w du..ie. |
|
|
 |
annmichelle

|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2026 17:20
|
|
|
Ktoś może wie, w których scenach mam wypatrywać Loany?
I może jakieś podpowiedzi, typu kolor sukni, kapelusza/czepka, parasolki, itp. |
|
 |
praedzio

|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2026 18:39
|
|
|
| Na pewno w scenie z wyścigami. Dziewczyny siedzą wtedy na trybunach. |
|
 |
Loana

|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2026 19:27
|
|
|
| Tamara napisał/a: | | Słuchajcie , mam dla Netflixa propozycję następnej ekranizacji. Powinni wziąć się za Nad Niemnem - |
Lepiej nic sobie nie życz, bo biorą się za "Noce i dnie" i Bogumiła będzie grał ten sam aktor, który gra Wokulskiego w ich "Lalce"
Tu wrzuciłam info i fotkę, gdzie mnie widać w trailerze:
https://www.facebook.com/...ZChpkVmFTVHNQpl
Ja wybieram się dopiero w niedzielę do kina, ale koleżanka z Krynoliny była wczoraj i mówiła, że widziała też mnie, chociaż mocno w tle (domyślam się, że ta sama scena co w trailerze to będzie).
I podobało jej się, stwierdziła, żebyśmy poszły, bo wg niej warto - montaż jest dobry, film się nie dłuży, są sceny humorystyczne, nie ma przekleństw jak w Netflixowej wersji - w ogóle ta wersja jest ekranizacją a nie "na motywach". Wycięto sporo, no bo to jednak film nie serial, ale mówiła, że całość jest spójna. Stroje wiadomo, idealne nie są, ale też nie aż takie złe |
| |
|
|
|
 |
annmichelle

|
Wysłany: Śro 30 Wrz, 2026 21:17
|
|
|
Nie mogę zobaczyć, bo nie mam facebooka. |
|
 |
Loana

|
Wysłany: Wczoraj 10:53
|
|
|
| annmichelle napisał/a: |
Nie mogę zobaczyć, bo nie mam facebooka. |
https://www.facebook.com/...63804172&type=3 a jak klikniesz bezpośredni link to też Ci nie pokazuje? Ja to mam w trybie publicznym, to powinno otwierać w przeglądarce bez logowania.
I już wiem, że mnie też w tej samej scenie co w trailerze widać na filmie, bo Polejka wczoraj nagrała nam w kinie fragmenty z nami. Jedna koleżanka jest na pół ekranu w jednym ujęciu! A my jesteśmy z Kajani w tle, ale nie takim strasznym tle, nawet można nas rozpoznać spokojnie jak się wie, że to my Kolorystycznie się wybijam przynajmniej
To jest dopiero fajna pamiątka! I super wspomnienia Tyle znanych osób zobaczyłam na żywo |
|
|
|
 |
annmichelle

|
Wysłany: Wczoraj 11:37
|
|
|
O, teraz widzę.
Dzięki!
Ty jesteś w tym jasnym kapelusiku zaraz za Sewerynem?
Możesz napisać coś więcej? Jak wyglądała organizacja? |
|
|
 |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Wczoraj 11:54
|
|
|
To jest fantastyczna przygoda, sama bym chciała W ogóle bardzo chętnie ubrakabym się w kostium, ale szyć nie umiem. Dorocinski na żywo też tak przystojny jak na ekranie?
wierz popkulturakny twierdzi, że Wokulski w filmie nie pasuje, chciałaby wsadzić tam Wokulskiego netfliksowego, to by była Lalka idealna. No cóż, ja też bardzo lubię Schuchardta, ale Lalki netfliksowej oglądać nie zamierzam (na razie). |
_________________ ...najbardziej poruszające są opowieści nieopowiedziane /J.R.R. Tolkien/ |
| |
|
|
|
 |
achata

|
Wysłany: Wczoraj 18:51
|
|
|
Jakie to musi być super tak widzieć się w kinie
Zazdroszczę.
A w Netfliksowej wersji właśnie mi Schuhardt nie do końca pasował na Wokulskiego- straszny był z niego niedorajda.
Film na pewno chcę obejrzeć, zwłaszcza, że w moim mieście leci bez poślizgu ale jeszcze musimy z mężem to dograć organizacyjnie bo trzeba komuś zdać opiekę nad dziećmi.
Na pewno pójdę i będę pękać z dumy, że to moja znajoma tam na planie....
Tylko link mi się nie otwiera |
_________________ w poszukiwaniu pogody ducha |
| |
|
|
|
 |
|
|