|
Na Wschodzie bez zmian - 23. odsłona dramalandu |
| Autor |
Wiadomość |
BeeMeR

|
Wysłany: Pon 07 Wrz, 2026 19:33
|
|
|
Fate chooses you
Magia, nieśmiertelni i te sprawy - ale bez nadmiaru komputera, bo dzieje się (póki co) na Ziemi wśród ludzi. Pierwszy odcinek podobał mi się bardzo - bo był taki zwykły, niewycudowany.
Jakiś lord jest skazany na drastyczną śmierć za swoje zbrodnie, którym nie zaprzecza. Panna kultywuje, ma jednak skazę - klątwę? - że jej mąż źle skończy. Pierwszy narzeczony jeszcze w dziecięctwie zmarł, drugi oszalał - więcej nie było. NO to postanawia zaproponować małżeństwo temu skazanemu - jego los się dopełni i tak, a jej zdejmie klątwę i będzie mogła ponownie wyjść za mąż.
Pobierają się, pan ginie. Ale oczywiście niedługo wstaje - jak można było się domyślać, to jakiś nieśmiertelny który sobie kultywował wśród ludzi i akurat to miał przeżyć....
Drugi odcinek był już latany i bez sensu, taka kolorowa papka
Plus walka z wielką skolopendrą
https://youtube.com/shorts/z_02K7V45KM?is=scfAqzUFpM_Hkbkp |
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Wto 08 Wrz, 2026 09:11
|
|
|
Drama jest nieogladalna,odpadam. Plus wszystkie panie mają identycznie ściągnięte, ponaciągane twarze, przykro patrzeć tj. nie da się patrze , nawet gdyby nie było całych tych magicznych bzdur i bezsensów.
W tym zwiastunie wrzuconym przez Admete też wszyscy mają kompletnie bezwyrazowe twarze - ale widać, ze to będzie bombastyczna wydmuszka, może spełni swoje zadanie jako kolorowa odskocznia |
|
 |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Wto 08 Wrz, 2026 10:10
|
|
|
Szkoda, że dramy koreańskie idą w tę stronę. Mnie już "Perfect Crown" nie siadło z tego powodu
Fate chooses you nie tykam mimo "mojego" głównego. Wystarczyły mi zwiastuny
Kończę powoli Youthful Glory - miałam rozwleczony seans na całe lato, bez fajerwerków ale i bez zgrzytania zębami. Plus tej dramy to właśnie brak jakichś poważnych dramatów, mam nadzieję, że wszyscy do końca przeżyją i będzie ogólny happy end. Podoba mi się druga para, a trzecia irytuje, mimo że lubię aktora. No ale aktorka to ta bezbarwna czwarta siostra z Perfect Match Co ciekawe w YG ona całkiem mi się podoba w roli ochroniarza w spektrum, ale do grania romansów nie nadają się ni hu hu (choć sam pomysł na tę parę bardzo dobry). |
_________________ ...najbardziej poruszające są opowieści nieopowiedziane /J.R.R. Tolkien/ |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Wto 08 Wrz, 2026 10:37
|
|
|
O matko kochana To chyba dla mentalnych małych księżniczkowych dziewczynek! Koszmar. |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Śro 09 Wrz, 2026 21:57
|
|
|
Zaczęłam Spooky love - całkiem to sympatyczne, duchy też, pan wprawdzie gada do siebie, ale może potem będzie do pani
Po drugim odcinku: jest ok, ale nie da się zapomnieć że to drama i cieszyć seansem bez myślenia ze względu na liczne niemożliwości, dramowe zbiegi okolicznosci, jak np wspólny pokój no i okresowe darcie paszczy. |
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pią 11 Wrz, 2026 19:59
|
|
|
| To bardzo sympatyczna drama, tylko im dalej tym więcej miejsca zajmują czebolskie przepychanki i szkoda, bo tego oglądaliśmy na kilo co roku. |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Wczoraj 9:15
|
|
|
Tak, sympatyczna, ale przewidywalna i miejscami nudnawa a chwilami od czapy. Za połową juz tylko przeleciałam do końca. Szkoda, bo aktorzy fajni, tylko potencjał niewykorzystany.
Phantom lawyer w ogóle się okazał nieoglądalny.
Edit:
Dream to you też |
|
|
 |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Wczoraj 15:21
|
|
|
| Weszło albo ma dniach wchodzi Against the current z panią z Miecza i Haftu oraz panem drugim z Destined (podobał mi się tam). |
_________________ ...najbardziej poruszające są opowieści nieopowiedziane /J.R.R. Tolkien/ |
|
|
|
 |
|
|