|
|
Rozważna i romantyczna (2026) |
| Autor |
Wiadomość |
annmichelle

|
Wysłany: Pią 26 Cze, 2026 11:12 Rozważna i romantyczna (2026)
|
|
|
Po obejrzeniu zwiastuna myślę, że temat ma potencjał i będzie rozwojowy.
Zwiastun:
https://www.youtube.com/watch?v=mcrwcvad84U
Fryzury i stroje masakra. Jeszcze gorzej niż w DiU 2005.
Edward puszczający oczko.🤣
Edward?!
Nawet Willoughby się nie odważył, a co dopiero nieśmiały, wycofany Edward.
Lubię aktorkę grająca Elinor (Daisy Edgar-Jones), ale to nie wygląda na Austen tylko na kolejne wyobrażenie twórców.
Cottage wygląda jak zrujnowane resztki po czymś co kiedyś mogło być domkiem.😳
Ale najbardziej rozbawił mnie Willoughby, który wygląda jak dzierżawca i fryzury (tzn. ich brak) u Marianne.
Bardzo lubię serial z 2008 roku, bo nie jest przesłodzony, wygładzony wizualnie (jak film Anga Lee z 1995), aktorzy byli młodzi, stroje i fryzury codzienne bez popadania w skrajności.
Tutaj jednak widzę zbyt dużą niechlujność- Dashwoodowie to nie była rodzina parobków, stała wyżej niż Bennetowie.
Prezentowanie więc panien jako służących/ulicznic (te włosy...) mi nie pasuje.😉 |
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pią 26 Cze, 2026 14:39
|
|
|
| Mnie też nie pasuje. Obejrzeć - pewnie obejrzę... |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
RaczejRozwazna
|
Wysłany: Pią 26 Cze, 2026 17:53
|
|
|
Co to jest za moda na bure, szare i rozczochrane Dziewczyny są ładne i żywe.
Brandon mi się nie widzi wizualnie, a Edward osobowościowo. Willoughby w wersji chłopskiej - dziwne.
Ale też zobaczę. |
_________________ ...najbardziej poruszające są opowieści nieopowiedziane /J.R.R. Tolkien/ |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Pią 26 Cze, 2026 17:56
|
|
|
Ja też zobaczę ale również zadziwia i trochę zniechęca mnie rozczochranie |
|
 |
Tamara
nikt nie jest doskonały...

|
Wysłany: Pią 26 Cze, 2026 23:34
|
|
|
Ja nie będę oglądać. Brud i niechlujstwo w trailerze odrzuciły mnie skutecznie na 10 metrów wystarczyły mi świnie i suszące się majtki w DiU z Keirą. |
_________________ Nie można uwięzić kogoś, kto mieszka we własnej głowie. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika. Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej. Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron. Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.
|