Przesunięty przez: ŁukaszG Czw 28 Wrz, 2006 22:44 |
Polecam spektakl... |
| Autor |
Wiadomość |
Aragonte

|
Wysłany: Nie 07 Wrz, 2025 18:52
|
|
|
Nie wiem, czy był wcześniej dostęp do tego spektaklu, na wszelki wypadek dam link tutaj. "Błękitny zamek" z 1996 roku:
https://www.youtube.com/watch?v=W3m6E4KVYw8
Może ktoś zechce sobie przypomnieć. |
_________________ "Wolę piekło chaosu od piekła porządku".
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Loana

|
Wysłany: Czw 11 Wrz, 2025 12:33
|
|
|
| Widziałam ten spektakl jak był dostępny za darmo na VOD i podobał mi się. Naprawdę szkoda, że nie zrobili filmu z tej książki. Już po spektaklu widać, że da radę ją ładnie przełożyć na obraz przecież... |
|
|
|
 |
BeeMeR

|
Wysłany: Czw 11 Wrz, 2025 12:38
|
|
|
| Loana napisał/a: | | Widziałam ten spektakl jak był dostępny za darmo na VOD i podobał mi się. | Ja też - podobał mi się, choć ostatnia scena najmniej. |
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Czw 11 Wrz, 2025 21:50
|
|
|
| Loana napisał/a: | | Widziałam ten spektakl jak był dostępny za darmo na VOD i podobał mi się. Naprawdę szkoda, że nie zrobili filmu z tej książki. Już po spektaklu widać, że da radę ją ładnie przełożyć na obraz przecież... |
Też mnie zaskakuje, czemu nie ma (bo chyba nie ma?) żadnego kanadyjskiego filmu na bazie tej powieści. Są u nas adaptacje teatralne i to wszystko. |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Aragonte

|
|
|
|
 |
Admete
shadows and stars

|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2025 14:37
|
|
|
| Podobało ci się przedstawienie? |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Lubię jesień.
 |
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Pon 24 Lis, 2025 17:01
|
|
|
| Tak, jak najbardziej. Po pracy napiszę choć kilka zdań. Może też Rozważna doda coś od siebie? |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
|
|
|
 |
Aragonte

|
Wysłany: Sob 06 Gru, 2025 18:11
|
|
|
Nie wiem, jak długo będzie dostępne na YT, pojawiło się wczoraj - opera "Najlepsze miasto świata. Opera o Warszawie" (konkretnie o odbudowie stolicy):
https://www.youtube.com/watch?v=u99-1QxrFnU |
(W. Szymborska) |
|
|
|
 |
|
|
Na stronach tego forum (w domenie forum.northandsouth.info) stosuje się pliki cookies, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika w celu ułatwienia nawigacji oraz dostosowaniu forum do preferencji użytkownika.
Zablokowanie zapisywania plików cookies na urządzeniu końcowym jest możliwe po właściwym skonfigurowaniu ustawień używanej przeglądarki internetowej.
Zablokowanie możliwości zapisywania plików cookies może znacznie utrudnić używanie forum lub powodować błędne działanie niektórych stron.
Brak blokady na zapisywanie plików cookies jest jednoznaczny z wyrażeniem zgody na ich zapisywanie i używanie przez stronę tego forum. | Forum dostępne było także z domeny spdam.info
Administracją danych związanych z zawartością forum, w tym ewentualnych, dobrowolnie podanych danych osobowych użytkowników, zgromadzonych w bazie danych tego forum, zajmuje się osoba fizyczna Łukasz Głodkowski.