"Emily" 2022 |
Autor |
Wiadomość |
behemotka
behemotka
|
|
|
|
|
Caroline
|
Wysłany: Wto 16 Sie, 2022 14:24
|
|
|
Behemtoko, dzięki za link!
Aktorka kompletnie z innej bajki (Sex education Netfliksa, dobrze kojarzę?), więc trochę szok widzieć ją w kostiumowcu Kompletnie nie wiem, o co chodzi w tym trailerze
Może "You wait and see" odnosi się też do skonfundowanych widzów. |
|
|
|
|
Loana
|
Wysłany: Wto 16 Sie, 2022 14:34
|
|
|
Szok, bo nie licząc paru ujęć z rozpuszczonymi włosami to bohaterki mają epokowe fryzury i budki! I suknie też nie wyglądają aż tak źle na pierwszy rzut oka. Szok! |
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Wto 16 Sie, 2022 14:39
|
|
|
Nie tak dawno temu ( a może dawno ) był bardzo dobry film BBC o siostrach Bronte. Tyle, że nie miał w ogóle polskich napisów. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Czekam na październik.
|
|
|
|
|
Caroline
|
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Wto 16 Sie, 2022 15:25
|
|
|
Tak, o tym. |
_________________ „But the music is broken, the words half-forgotten, the sunlight has faded, the moon grown old."
"We are star stuff. We are the universe made manifest trying to figure itself out."
Czekam na październik.
|
|
|
|
|
primavera
|
Wysłany: Pon 14 Lis, 2022 18:30
|
|
|
jeżeli Damy jeszcze nie obejrzały Emily w reżyserii Frances O’Connor to polecam .... |
_________________ Cha d' dhùin dorus nach d'fhosgail dorus.
No door closes without opening another door.
|
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Pon 14 Lis, 2022 18:33
|
|
|
A gdzie można obejrzeć? |
Czekam na październik.
|
|
|
|
|
Loana
|
Wysłany: Wto 15 Lis, 2022 11:35
|
|
|
O, już jest? Jak wrażenia? |
|
|
|
|
Trzykrotka
|
Wysłany: Śro 16 Lis, 2022 08:43
|
|
|
Loana napisał/a: | O, już jest? Jak wrażenia? |
Popieram Też chętnie posłucham o wrażeniach. |
|
|
|
|
primavera
|
Wysłany: Śro 16 Lis, 2022 12:19
|
|
|
Trzykrotka napisał/a: | Loana napisał/a: | O, już jest? Jak wrażenia? |
Popieram Też chętnie posłucham o wrażeniach. |
Nie chcę spoilerować, ale moim skromnym zdaniem ten film świetnie ukazuje drogę Emily od podlotka do okresu gdy staje się młodą kobietą. Emily odkrywa siebie, dojrzewa, usiłuje zrozumieć swoje emocje aż do chwili gdy pisze swoje dzieło "Wichrowe wzgórza", które jest jaby zwieńczeniem jej samej. Emma Mackey jest świetna w tej roli i przyznam osobiście mam wrażenie jakbym bardziej poznała Emily Bronte na tle jej rodziny i relacji z siostrami, bratem czy ojcem. Daję filmowi 8/10
niestety nie znalazłam informacji o polskiej premierze dlatego trzeba radzić sobie inaczej ... |
_________________ Cha d' dhùin dorus nach d'fhosgail dorus.
No door closes without opening another door.
|
|
|
|
|
Admete
shadows and stars
|
Wysłany: Nie 04 Gru, 2022 13:12
|
|
|
Film jako film jest dobry, podobała mi się muzyka, kostiumy, aktorzy, dialogi, ale nie jest to żadna biografia. Jak najbardziej można obejrzeć, ale nie jako historię Emily. Trochę też zbyt długi - pod koniec się znużyłam. |
Czekam na październik.
|
|
|
|
|
Aragonte
|
Wysłany: Pon 20 Mar, 2023 16:10
|
|
|
primavera napisał/a: | jeżeli Damy jeszcze nie obejrzały Emily w reżyserii Frances O’Connor to polecam .... |
Czy to jest ten film?
https://www.youtube.com/watch?v=lCa5rx_8WCc
W sensie tutaj siedzi trailer
Edit: oczywiście, że to ten, trailerek jest przecież na początku tego wątku
Jakoś średnio mi ta Emily do Emily (takiej, jaką mam w głowie po przeczytaniu "Na plebanii w Haworth") pasuje |
_________________ ... |
|
|
|
|
|