PLIKI COOKIES  | Szukaj  | Użytkownicy  | Grupy  | Rejestracja  | Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Aragonte
Wto 07 Kwi, 2015 16:28
Dramy koreańskie, filmy skośne i przypadkowi aktorzy - cz.5
Autor Wiadomość
BeeMeR 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 00:58   Dramy koreańskie, filmy skośne i przypadkowi aktorzy - cz.5

Mam zaszczyt i przyjemność ogłosić, że czas na

OSKI 2014
czyli nagrody dla najlepszych dram, filmów, aktorów oglądanych w 2014 roku :mrgreen:

credit: Zooshe

Na zachętę moje Oski dla filmów: (w linkach zwiastuny, chyba, że opisane są inaczej)

Go Go 70s - za totalnie odjechany klimat :cheerleader2:
https://www.youtube.com/watch?v=NMvtgOyTOkU

Fly Daddy Fly - za sekwencję ścigania się z autobusem :oklaski: (mv)
https://www.youtube.com/watch?v=uBl5l1L6dBc

Confession Of Murder - za basen tj. pływanie z wężami :paddotylu: plus totalnie absurdalną przerzucankę samochodową :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=SyjWMNzMUPw

Under the Hawthorn Tree - za niezwykle subtelny, młodzieńczy romans :serduszkate:
https://www.youtube.com/watch?v=mGNmUDRGQVo

71 Into the fire - za przepiękne zdjęcia :oklaski:
https://www.youtube.com/watch?v=qa1G3FAaMM8

Libera me - za najlepsze eksplozje pirotechniczne
https://www.youtube.com/watch?v=f-0_qp1S9bw

Oski aktorskie:
Lee JunKi - za postać Gong Gila w King and the Klaun :oklaski: (mv)
https://www.youtube.com/watch?v=RW07vqMHs7o

Song Joong Ki za chłopca wilka w A Werewolf Boy :oklaski: (mv)
https://www.youtube.com/watch?v=m9K6L9O_xME

Ryoo Seung-Ryong za absolutnie zachwycającą postać Szakala w Secret :oklaski:
https://www.youtube.com/watch?v=wxB4g5Iboxc

Jo Seung-woo za Marathon :szacuneczek:

W kwestii pocałunków wygrywa pocałunek z zaskoczenia w Thieves: :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=fISj28CrdC8

Ghost House - największe WTF :paddotylu:

anty-Oska:
Secretly Greatly - za to, że film jest w większości nieoglądalny, a mógł być bardzo dobry gdyby tylko więcej sensu a mniej idiotyzmu było.... (fanvid końcowo-spoilerowy)
https://www.youtube.com/watch?v=ljanoO7AQEo

a dramy jutro.
Szczęśliwego Nowego Roku i wielu wspaniałych dram do oglądania :kwiatki_wyciaga:

Ostatnio zmieniony przez BeeMeR Czw 01 Sty, 2015 11:55, w całości zmieniany 2 razy  

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 01:59   

Najlepszy serial ( całokształt ) – Misaeng
Największa faza – Beethoven Virus
Najlepszy producent w dramalandzie – Anthony Kim :mrgreen:
Przełomowa drama – King of dramas ( gdybym na nią nie trafiła, to pewnie nie oglądałabym dram )
Najlepsza para mentor – uczeń – pan Oh i Jang Geu-Rae
Najbardziej emocjonująca drama – The Princess Man, Beethoven Virus
Najpiękniejsze pojedynki na miecze – Wojownik Baek Dong Soo
Najlepszy bromance – Baek Dong Soo i Yeo Woon
Najlepszy serial sensacyjny – Two weeks
Najbardziej poruszająca historia miłosna – The Princess Man
Najlepsze sceny romantyczne – The Princess Man
Najsympatyczniejsza para – Satto i Arang, Kang Jin-Goo i Ma Se-Young w Plus Nine Boys
Najlepsza muzyka – Beethoven Virus, Arang and magistrate, Joseon Gunman
Odkrycie Roku – Lee Joon Gi
Najbardziej elektryzujący pojedynek umysłów i woli – Shin Sung Rok i Cha Woo-Jin w Liar’s Game
Najlepszy seguk – Arang and magistrate
Najlepsza wakacyjna drama – Joseon Gunman
Najlepszy psychopata – Shin Sung Rok w Koszmicie
Rewelacyjne sceny walk wręcz – Bad Guys
Największe zaskoczenie – Valid Love
Największe rozczarowanie – My Secret Hotel
Najsmutniejsze zakończenie – Iljimae
Największy dramowy cud ;) – wiecznie kwitnące drzewa w Iljimae
Najbardziej pokręcony bohater – Maestro Kang
Najlepsza scena – nocna rozmowa Maestro Kanga z Młodym ( ta z kieliszkiem wina )
Największa zmarnowana okazja – A New Leaf
Najlepszy Mroczny Bohater – PSH w The Princess Man
Najlepsi aktorzy – KMM, Cho Seung Woo, Lee Sung Min ( pan Oh )
Najsympatyczniejszy plotkarz o złotym sercu - Han Suk-Yool ( Misaeng )
Najpiękniejsze oczy –Junki
Najładniejszy uśmiech –Ji Chang Wook jako Dong Soo
Najlepsza drama, w których nie ma prawie żadnych odpowiedzi ;) – Joseon X-Files

Jestem zmęczona, boli mnie gardło ( nie od dziś, od paru dni, ale dziś zaczęłam się martwić ) i tradycyjnie musiałam się na imprezie pokłócić z mężem jednej z koleżanek :roll:
No po prostu jak zwykle. Cała ja.

Aragonte 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 03:02   

Admete :pociesz:

Admete napisał/a:
Odkrycie Roku – Lee Joon Gi
[...]
Najpiękniejsze oczy –Junki

Jak miło widzieć, że Jun Ki został przez Ciebie doceniony :love_shower: :mrgreen:

Ja chyba będę miała dwa odkrycia roku, jedno aktorskie, drugie w większym stopniu fazowe, ale w sumie bardziej znaczące od pierwszego :wink: Ze dwie - trzy Oski będziemy miały takie same, jeśli nie więcej, chyba więcej :wink:

Jeśli nie padnę zaraz spać (teoretycznie padam od wieczora, a ciągle nie śpię i siedzę w necie, tylko koty mi się na kolanach zmieniają), to może zacznę przyznawać te Oski (parę kategorii - czasem nie do końca serio opisanych - mam w głowie, ale może Twoja lista, Admete, pozwoli mi to trochę uporządkować. Dalej głowa mnie boli (od południa, zmiany ciśnienia dają o sobie znać), więc pewnie powinnam dać za wygraną i się położyć, zamiast kiwać się na fotelu. Ale najpierw prysznic. Powinnam była pod niego wleźć zaraz po powrocie do domu :?

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 07:23   

U nas zaczęło się zapowiadane ocieplenie. Obudziłam się zaledwie po 4 godzin snu z obolałym gardłem. Trzeba będzie kurację czosnkową zastosować. Przyznaj Oski - cieszę się, że będziemy mieć wspólne nagrody ;)

BeeMeR 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 08:54   

Admete :przytul:
Bardzo mi się podoba Twoja lista :kwiatek:
Z wieloma kategoriami mogę się zgodzić, kilka nam się pokrywa :mrgreen: , kilka moich też nie jest serio ;)
Bardzo mi się podoba kategoria "największa faza" - nikt nie zgadnie, jaka byłaby moja odpowiedź w takim przypadku :)

Ale Oski wrzucę stopniowo później, jak znajdę ciut więcej czasu.

Rankiem zauważyłam, ze zrobiłam przeskok od cz.4. do cz. 6 dram- chyba poprawię ;)

KBS rozdało nagrody
http://www.dramabeans.com...s-drama-awards/

zacytuję fragmencik: :mrgreen: nie zgadniecie czemu ;)
"I feel like this dress is bizarrely proportioned on Nam Sang-mi, but the color is beautiful, and she has the best accessory of the night: Lee Jun-ki, looking A-MAZing. See, this is why all costars should come to these things together — alone they’d be pretty and notable, but together, they blow everyone else away. It’s just good math, and good sense. I do have the urge to do something about that giant bottom portion on Nam Sang-mi’s dress, but maybe it’s purposely oversized so that she trips often, and Lee Jun-ki has to hold her up all night. See, sometimes fashion IS practical."

Bardzo mi się podoba JunKi i Ji Chang-wook :serduszkate:

I SBS rozdało nagrody - nic nie zacytuję tylko powiem, że mi się tu SSR najbardziej podoba :serduszkate:
http://www.dramabeans.com...s-drama-awards/

BeeMeR 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 09:36   

Szczodra byłam przy Oskach tegorocznych, potwornie dużo mi ich wyszło, jednocześnie ani trochę nie obiektywna, ale przecież o to właśnie chodzi :mrgreen:
Tak więc moim subiektywnym okiem

Oski za najlepsze dramy 2014:

Najlepsza drama współczesna - Time of Dog and Wolf
Najlepszy sageuk - The Princess Man
Najlepszy fantasy sageuk - Arang and the Magistrate
Najlepszy rom-kom - The Greatest Love
Najlepsza sensacyjna drama - Two Weeks
Najlepsza przygodowa drama: Joseon Gunman
Najlepszy komedio-melodramat: You Who Came From the Stars
Najbardziej wzruszająca drama - zwłaszcza wątek "bezużytecznego" ojca i wrednego rodzinnego fatum - Iljimae
Najzgrabniejsza drama - Prosecutor Princess
Najbardziej surrealistyczna drama i największa niespodzianka: x-files (bo po potworach omal jej nie porzuciłam, a późniejsza część z krainą z halucynogennych wizji na czele mnie zachwyciła :serduszkate: )
Największe rozczarowanie: YAAS - to nie jest najgorsza drama jaką widziałam tego roku, ale najmniej spełniła moje oczekiwania obsadowo-fabularne, z odcinka na odcinek mnie coś mnie irytowało, a finał musiałam oglądać na raty, bo już frustracja moja sięgnęła zenitu :roll:
Drama o najbardziej satysfakcjonującej końcówce (katharsis i posplatanie wszystkich wątków, bez dłużyzn i nie na siłę): Time of Dog and Wolf :oklaski:
wyróżnienie dla Joseon Gunman, Iljimae, Rooftop Prince
Drama o najbardziej nijakiej końcówce: Mirae's Choice
Drama o najbardziej spapranej końcówce: God's Gift 14 Days :nudelkula1_zolta:
Najlepsza drama młodzieżowa (nie jest to niby szkolna, ale cały czas mi się o niej myślało w tej kategorii) - You are Beautiful
Niezaprzeczalnie największe guilty pleasure: Bodyguard :lol:
Drama z najlepszym wykorzystaniem amnezji: Time of Dog and Wolf
Drama z najgorszym wykorzystaniem amnezji: Fated to love you
Drama z najciekawszym pomysł na amnezję jako punkt wyjścia: New Leaf

cdn.

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 11:06   

Nagrody okołoamnezyjne - świetny pomysł ;) W fotkach z nagród KBS Junki rewelacja. Tam jedna pani miała ładną, czerwoną suknię.
BeeMeR napisał/a:

Bardzo mi się podoba JunKi i Ji Chang-wook :serduszkate:

Mnie też ;) SSR jest stworzony do garniturów i smokingów.

Cytat:
You’d think Shin Sung-rok were the third-billed star on You From Another Star from the attention he garnered out of it, but that’s the perk of being a scene-stealer. He may have done more actual acting in Liar Game but (1) at least he got an award for something this year, in the absence of a tvN award ceremony, and (2) I did really love his over-the-top villain in Star. He looked like he was loving every second of it, and it’s hard not to find that kind of enjoyment infectious… even if the joy is represented in plotting, kidnapping, and killing people left and right. Oh, and he sure looks good in a tux.

Zgadzam się w pełni ;)
Ostatnio zmieniony przez Admete Czw 01 Sty, 2015 11:08, w całości zmieniany 1 raz  

BeeMeR 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 11:08   

Oski 2014 za najlepsze dramy w sekcji romantyczno-całuśnej:

Drama o najśliczniej rozwijającym się wątku miłosnym + skinshipie, plus pięknie ogranych rękach: Rooftop Prince :serduszkate: (po trochu dlatego, że się po nierównym początku nie spodziewałam cudów i byłam miło zaskoczona, a mocną końcówką jeszcze bardziej)
Drama o najburzliwiej rozwijającym się wątku miłosnym i mój bodaj największy zachwyt tudzież faza - The Princess Man :serce2:
Drama z pięknym motywem dojrzewania głównego bohatera do miłości, odpowiedzialności za swoją kobietę i siebie - swoje działania - The Greatest Love :serduszkate:
Drama - fanfiction (najmniej realna w temacie związku głównej pary tj. nie przekonywająca mnie ani trochę ale miła do obejrzenia): Witch Romance & I need romance 3

Najlepsza para romantyczna: wiele było doskonałych w tym roku, o pięknej chemii, wszystkich nie wymienię nawet:
Para o najlepszych przekomarzankach przed-związkowych - Arang & Magistrate,
Para o najlepszych przekomarzankach i docieraniu około-związkowym: The City Hall
Para, której najbardziej życzyłam wspólnej przyszłości i konsumpcji związku :twisted: - Koszmita
Para, której życzyłam wspólnej epickiej śmierci :twisted: - The Princess Man
Para, przy której najbardziej było mi wszystko jedno: Ciapy z Atheny :roll:
Najlepsza para nie będąca parą, ale... : X-files ;)
Najlepsza para drugoplanowa: Kang Hyun Min i Sung Min Ah z KOD
https://www.youtube.com/w...yaJSHnSGDCjIWeo

Nagroda specjalna (finalnie spoilerowa) dla Rooftop Prince za
Spoiler:
bohatera, którego mi było najbardziej żal, że został sam :cry2:
Ja wiem, że on przeniósł się w czasie by rozwiązać zagadkę kryminalną i to mu się udało, ale bohaterowie nawiązali tak ładną relację a aktorzy mieli śliczną chemię i mi samotnego bohatera żal :(
Dobrze, że chociaż wiernych przyjaciół zdobył :)

Najlepszy pretekst do skinshipu - doładowania - The Greatest Love
Najlepszy pretekst do pocałunków: jestem kosmitą i nie mogę się całować ale właściwie to muszę sporo ćwiczyć a może będę mógł - You Who Came From the Stars :lol:

W kwestii pocałunków - nie nagradzam samej technicznej strony, a przynajmniej nie samej, ale przede wszystkim wpisanie w dramę, okoliczności, znaczenie dla klującego się/istniejącego związku albo wstęp czy zakończenie lub znaczenie itp.

Najlepszy pocałunek ostentacyjny - czerwony dywan z Koszmity
Najlepszy pocałunek intymny - The City Hall - usunięta scena - czułam potrzebę docenienia jej, niech będzie tu ;) chociaż właściwie to powinien być foch za nakręcenie i usunięcie ;)
Najładniejszy wallkiss - Pierwszy pocałunek Koszmity na statku

Najładniejsza scena motylkowa bezpocałunkowa: tarasowe doładowanie z TGL :serduszkate:
Najładniejsza scena motylkowa pocałunkowa: ognisko z TPM (oni się tam całują i to niebrzydko, ale nie pocałunki mi się w tej scenie najbardziej podobają, tylko ogromnie romantyczny całokształt, wyrwanie panny z niewoli, koń, ognisko, noc spędzona na przytulaniu i wyznaniach :serce2: A jacy tam oni śliczni i szczęśliwi, że są razem :serce2:
Właściwie to na miejscu dramy ja bym im tam zrobiła noc poślubną, ale drama chciała inaczej - co też nie jest złym pomysłem, ale tak piękni ani szczęśliwi już tam nie są - no, może rano ;) )
https://www.youtube.com/watch?v=bzhBNRC7m_c

Szczególne wyróżnienie dla panów skłonnych nieść pomoc i dzielić się oddechem:
- Cesarz z Empress Ki,
- Sędzia z Arang
- Reporter Jin Hyuk z Hero

Drugie wyróżnienie dla Wilczka za entuzjazm i intensywność działań ;)
trzecie wyróżnienie za PP: ładny i posiada wstęp, rozwinięcie i zakończenie
czwarte wyróżnienie dla KoD za czosnek ;)

Najładniejsza scena miłosna: Athena, wiadomo która :serce2:

Najładniejsza niewinna scena łóżkowa: Arang & Magistrate :serduszkate:

anty-Oska dla FTLY za "ale jeszcze jest jasno" i oszukańczy zjazd kaczuszkowo-nie-kominkowy :foch2:

Ostatnio zmieniony przez BeeMeR Czw 01 Sty, 2015 11:38, w całości zmieniany 1 raz  

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 11:13   

W kwestii Oski dla sceny ogniskowej z TPM zgadzam się, oj zgadzam :) Jeszcze w kwestii nagród - podoba mi się suknia Park Shin-hye. Kim Young-kwang czyli ten drugi z Pinokia i jedenz bohaterów Plus Nine Boys - tez fajnie wygląda.
Oj - zapomniałam o Osce dla najlepszej sceny romantycznej bez pocałunku - branie miary na suknię w Arang and magistrate. W takim razie - teraz przyznaję.

BeeMeR 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 11:41   

Admete napisał/a:
o Osce dla najlepszej sceny romantycznej bez pocałunku - branie miary na suknię w Arang and magistrate. W takim razie - teraz przyznaję.
To też był mocny kandydat, rozważałam i wyróżnienie, ale ostatecznie wygrał Dokko ;)

Ja też zapomniałąm o jednej Osce - już się edytowałam powyżej :mrgreen:

zooshe 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 11:44   

Witam wszystkich w Nowym Roku. I jedziem z Oskami. :-D
Oczywiście lista ma charakter czysto subiektywny:wink

Kategorie główne
Pierwszy tytuł nie jest zaskoczeniem. Co do drugiego stwierdziłam, że zamiast wymyślać nową kategorię lepiej dać wyróżnienie. Obie dramy cechuje dobry scenariusz, aktorstwo, niebanalny humor, ponadto wyłamują się poza jeden określony gatunek.
Najlepsza drama: It's Ok, This is Love wyróżnienie Answer 1997
Najlepszy film: Marathon
Najlepszy scenariusz dramowy: Liar Game wyróżnienie Misaeng
Najlepszy scenariusz filmowy: Tazza wyróżnienie Pluto
Najlepsze zdjęcia: Gap Dong
Najbardziej niedoceniona drama: Discovery Of Romance Pomimo, że oglądalność w TV pozostawała w granicach 6-7%, w internecie było numerem jeden spośród dram z tego samego slotu i uzyskało 10 miejsce na liście Content Power Index 2014, którą można było przełożyć na 20-30% oglądalność tej „tradycyjnej”.

Najgorszy film: Ghost In Love
Najbardziej przeceniona drama: You Who Came From The Stars Misz masz gatunków i motywów zgrabnie maskuje fakt, że w dramie brak jakiejkolwiek fabuły. Dodatkowo zapewne przez Kim Soo Hyun jakoś nie potrafiłam emocjonalnie wczuć się w to wielkie uczucie kosmity i gwiazdy filmowej.
Największe rozczarowanie: Fated To Love You Dobrze się zaczynało, ale wyszło jak zazwyczaj.
Najbardziej zmarnowany potencjał: You Are All Surranded Mieć Cha Seung Won w obsadzie i kazać mu grać taką pierdółkę, który musi się przed wszystkimi płaszczyć. :zalamka

Kategorie aktorskie
Najlepszy aktor pierwszoplanowy: Jo Seung Woo Wahałam się między JSW a JIS. Obaj są przystojni i utalentowani. Chociaż jeden woli kino, drugi telewizje to obaj zdobyli najważniejszą nagrodę telewizyjną Daesang – JIS w tym roku za It’s OK., a JSW za Horse Doctora, choć co do tej drugiej nawet sam JSW przyznał że jest nad wyrost. To co ostatecznie przeważyło na korzyść JSW to kariera sceniczna i cudny wokal. Poza tym JIS mam szansę obdarować w przyszłym roku, a JSW nie wiadomo kiedy znowu zawita do dramy.
Najlepsza aktorka pierwszoplanowa: Gong Hyo Jin
Najlepsza rola dziecięca: Kim Yoo Bin God's Gift 14 Days
Przełomowa rola: Shin Sung Rok You Who Came From The Stars Aktor dostał swoje pięć minut i wykorzystał je najlepiej jak się dało.

Najgorszy aktor pierwszoplanowy: Jung Woo Sung wyróżnienie Park Yoo Chun
Najgorsza aktorka pierwszoplanowa: Park Min Young
Najbardziej zmarnowany talent: Cha Seung Won You Are All Surranded
Najbardziej wkurzająca rola żeńska: Ko Hyun Jung Spring Days
Najbardziej wkurzająca rola męska: Jung Woo Sung Athena

Kategorie muzyczne
Najlepsza piosenka: "Touch Love" T Yoon Mi Rae Master's Sun
Najlepsza muzyka dramowa: Answer 1997
Najlepsza muzyka filmowa: Classic
Największe odkrycie muzyczne: zespół Deli spice gatunek k-indie

Kategorie od czapy:
Najgorsze zakończenie: God's Gift 14 Days

Najlepsza drama z motywem podróży w czasie: God's Gift 14 Days
Najlepsza drama z motywem supernatural: 49 Days wyróżnienie Master's Sun
Najlepszy sageuk: Arang and the Magistrate wyróżnienie The Devil Rider
Najlepsze noona romance: King Of The High School wyróżnienie I Need Romance 3

Najbardziej całuśna drama: It's Ok, This is Love Liczba pocałunków, mówi sama za sieie.

Najlepszy aktor alternatywny: Dokko Jin

Najlepsza para pierwszoplanowa: Jo In Sung & Gong Hyo Jin It's Ok, This is Love
Najlepsza para drugoplanowa: Yoon Hyun Min & Kim Seul Gi Discovery of Romance
Najlepsze guilty pleasure: What Happened In Bali wyróżnienie Blade Man
Najlepsza para alternatywna: Jo Seung Woo & Lee Bo Young God's Gift 14 Days

Największa brazyliada: Spring Days wyróżnienie Empress Ki

Najgorsza para: Jung Woo Sung & Park Soo Ae Athena

Najlepszy bromance: Drużyna Bad Guys wyróżnienie Lee Dong Wook & Han Jung Soo Blade Man

Najlepszy seryjny morderca: Lee Joon Gap Dong

Najlepszy badass męski: Cha Seung Won Athena
Najlepszy badass żęski: Jamie Liar Game

Najlepszy pocałunek: Jo In Sung & Gong Hyo Jin It's Ok, This is Love

Nie wiem czemu ale styliści Master's Sun bardzo się uparli aby oszpecić dwójkę głównych aktorów, tak że gdybym nie zobaczyła niczego innego z Ji Subem umarłabym w przekonaniu o jego brzydocie. A co do Junkiego, nie miejcie mi za złe ale pamiętam jak dziś, to wrażenie kiedy zobaczyłam go w scenie tuż po przybyciu z Japoni w niepasujących oprawkach i grzywce zaczesanej na bok. WTF. :paddotylu:
Najgorsza stylizacja męska: So Ji Sub Master's Sun wyróżnienie Lee Jun Ki Joseon Gunman
Najgorsza stylizacja żeńska: Gong Hyo Jin Master's Sun / The Greatest Love

Najlepsza stylizacja męska: So Ji Sub Ghost wyróżnienie Jo In Sung That Winter, The Wind Blows
Najlepsza stylizacja żeńska: Gong Hyo Jin It's Ok, This is LoveByć może zadziałała tu zasada kontrastu, ale dwójka aktorów, którą tak oszpecili w MS w innym uczesaniu i ubraniach sprawiają wrażenie ślicznych jak z obrazka, no i te płaszcze In Sunga. :serduszkate:

Najlepszy występ Cameo: Lee Seung Gi The Greatest Love
Najlepsza postać supernaturalna: "Scheduler" 49 Days
Najlepszy szef: Lee Sung Min Misaeng

Najlepszy ajussi: Sung Dong Il It's Ok, This is Love / Answer 1997

Największe nagromadzenie oppa-rów: Eric Moon & Sung Joon & Yoon Hyun Min Discovery of Romance

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 11:52   

zooshe napisał/a:
wyróżnienie Lee Jun Ki Joseon Gunman

Pozwolisz, ale się absolutnie i całkowicie nie zgodzę ;) Subiektywnie jak najbardziej ;)

BeeMeR 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 12:02   

Cytat:
Najlepszy film: Marathon
Aaa, JSW miał dostać Oskę za Marathon :zawstydzona2:
*idzie się edytować*

Ja z Waszymi Oskami polemizować nie będę, bo moje tez obok obiektywizmu nawet nie stały ;) Bardzo piękne zestawienie Zooshe :oklaski:
I jak trafnie ilustrowane :mrgreen:

Aragonte 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 12:13   

Admete napisał/a:
zooshe napisał/a:
wyróżnienie Lee Jun Ki Joseon Gunman

Pozwolisz, ale się absolutnie i całkowicie nie zgodzę ;) Subiektywnie jak najbardziej ;)

Toż tu wszystko jest subiektywne :kwiatek:

Moje Oski chyba będą mało serio, wybaczcie :-P No dobra, idę je doszlifować, bo coś tylko nabazgrałam w nocy.

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 12:14   

Moje w zasadzie są zupełnie nie serio :D Przeca to wszystko zabawa. Oglądanie, ocenianie, rozrywkwanie się ;)

Aragonte 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 13:25   

No to moje Oski 2014, które obok obiektywizmu nawet nie stały :-P
Myśli mi się dzisiaj ciężko (chociaż procentów w nocy nie tknęłam), więc nie wiem, jak mi wyszło moje zestawienie :kawa:

Oski 2014 by Aragonte

Filmów nie widziałam zbyt wiele, więc tylko dwa wyróżnienia:
- za najlepsze wejście (zdjęcie maski przez Lee Jun Ki :serce: ) dla The King and the Clown;
- za kreację Kim Myung Mina i dramatyzm - dla Closer to Heaven.

Teraz dramaland :)

- Oska za najlepszy seguk - Arang and the Magistrate (Joseon Gunman ma w tej kategorii tylko wyróżnienie, bo ciągle to oglądam).
- Oska dla The New Leaf w kategorii "Tak pięknie żarło i zdechło" :roll:
- Oska dla The Greatest Love za najciekawiej wykorzystane warzywko :mrgreen:
- I kolejna Oska dla TGL - za humor i Dokko Jina :serduszkate:
- Oska dla The City Hall za najprzystojniejszego dramowego polityka, czyli Jo Guka :serce:
- Oska dla dramy, której nie widziałam :mrgreen: za najgorętszą scenę - dla Atheny, (wiadomo, o którą scenę chodzi :wink: ).
- Oska dla Arang and the Magistrate za postać fantastyczną - Anioła Śmierci :serce:
- kolejna Oska dla Arang and the Magistrate za najlepszą parę dramową, czyli Arang i naszego Sędziego :serce:
- Oska dla Beethoven Virus za postać fascynującą w dramie i do znienawidzenia w realu, czyli Maestro Kanga :serce: :uzi:
- Oska dla Iljimae za najlepszą i najbardziej wzruszającą postać dramowego ojca :oklaski:
- Oska dla My Girl za najdurniejszą bohaterkę... Wrrrróć! No dobra, lepiej zabrzmi, że za najśliczniejszego second leada :mrgreen:
Jeśli ktoś miałby wątpliwości... :serduszkate:

- Oska dla Two Weeks za najlepsze cliffhangery :excited:
- Oska za sceny walki dla Joseon Gunman i Chuno :oklaski:
- Oska za muzykę dla Beethoven Virus :oklaski: i Arang and the Magistrate :oklaski:
- Oska specjalna dla Iljimae jako dramy, do której najczęściej wracałam w ostatnim roku, mimo jej wad :kwiatek:
- Oska dla King od Dramas za wciągnięcie mnie do dramalandu i za depresję Anthony'ego Kima :mrgreen: :serce:
- Oska dla Chuno za szczodry fanservice dla pań :mrgreen:
- Oska specjalnej troski... tfu, Oska specjalna dla Przeklętej Piosenki Roku, czyli J-Style Lee Jun Ki :-P
W link klikają tylko ryzykanci typu Agn :wink:

- Oska "Aktorskie Odkrycie Roku" ląduje u Kim Myung Mina :oklaski:

- Oska "Fazowe Odkrycie Roku" bezapelacyjnie należy do Lee Jun Ki :love_shower:

Doceńcie, że nie przyznałam Lee Jun Ki żadnej Oski za wywijanie strzelbą :flirtuje2:

BeeMeR 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 13:44   

Oski 2014 za najlepsze dramy w sekcji audio-wizualnej:

najlepiej wykorzystana muzyka w dramie - Beethoven Virus
najlepszy ost: Joseon Gunman & The Princess man

największe doznanie muzyczne- koncert z 10 odc. BV :excited: , libertango ajummy z 5 odc. BV :serduszkate:
największe doznanie wielobodźcowe: wspólne symultaniczne oglądanie filmów :hug_grupowy:

najbardziej czepliwe piosenki - raczej w ten dobry, ale lekko upierdliwy momentami sposób ;) :
Gods Gift 14 Days - Sad Flower
https://www.youtube.com/watch?v=b-0DrreFs8w
My Love From the Star - My Destiny
https://www.youtube.com/watch?v=xPVUgseBZH4
The Greatest Love - Dhugun dhugun
https://www.youtube.com/watch?v=_2ht9HWg-8s
Gunman in Joseon - I'll Wait
https://www.youtube.com/watch?v=Oh_tyA0UetQ
The Princess Man - Vola
https://www.youtube.com/watch?v=PPssV5dMZIk

kostiumy:
- Najlepsze przebieranki - JunKi za całokształt: Iljimae, Joseon Gunman, Two Weeks :mrgreen:
- X-files za kapelutek i wymiętoszenie kostiumów tudzież pelerynki przeciwdeszczowe
- The Princess Man za kostiumy KSY :serce: i wszelkie inne ;)
- Joseon Gunman za ozdoby na włosy dla kupcówny :serce:
- PP za garnitury panów :serduszkate: , szpilki i ozdoby księżniczki
- Najbardziej kolorowa banda przyjaciół: teletubisie z Rooftop Prince :mrgreen:
- najbardziej podmalowane oko u faceta - Tae Kyung z You Are Beautiful

- najmniej trafione kostiumy: Gu Ae-Jung z TGL :roll:
- najmniej trafiona fryzura: Mirae z Mirae's Choice :confused3:

rekwizyty:
- lampy dla koników - Trzech Muszkieterów

- strzelby i wszelka inna broń w Joseon Gunman :serduszkate:

prezenty:
budzik z PP jest ciekawym motywem, lepszy niż biżuteria i maskotki bo mało mnie ruszają, prędzej wymiana wachlarza za pocałunek w TPM ;) , ale tak naprawdę to kwiaty z TGL (wiersz, opowiadanie) to jest wielce interesujący, nietypowy prezent :mrgreen:
rzekłabym, że wyremontowanie (przerobienie) dziewczynie poddasza w RP też mnie ujęło, ale to chyba po trosze było dla siebie i poddanych - tj. kumpli ;)
jeśli maskotka - własnoręcznie zmontowana królikoświnka z YAB,

jeśli biżuteria to znaczący drobiazg jak spineczka z YAB, obrączki dla par albo jadeitowe obrączki w kostiumowcach (tyleż kiczowate co romantyczne :mrgreen: ) - byle nie oczowalące okropieństwo jak w Secret Garden :P

ale tak naprawdę najlepszym prezentem dostosowanym do odbiorcy jest wachlarz bojowy z Arang :szacuneczek:

Scenografia
- wioska filmowa z Arang, Gunmana i wszelkich innych kostiumowców za istnienie i się filmowanie :serce2:
- Iljimae za strzechy i ogólny siermiężny wygląd daleki od pałacowych blichtrów, acz dachy i pałace tudzież ;)
- Koszmita za bibliotekę :mrgreen: i trawy z drzewkiem w domu :mrgreen:

Fanservis:
Najlepsza scena prysznicowa - hmm, Dokko Jin - znów chodzi mi zwłaszcza za wpisanie jej w akcję i wydarzenia poprysznicowe, wyróżnienie dla Koszmity za estetyczne sięganie po mydło i kąpiel w ręczniku, tudzież dla wiadra wody i kąpieli strumykowej z TPM :mrgreen:
Najbardziej spaprana scena prysznicowa - The City Hall :zalamka:
Najbardziej trafiony fanservice - nocne strzelanie z łuku w Iljimae :serduszkate:
Najbardziej nietrafiony fanservice - pacha Ciapy w Athenie :zalamka:

Najładniej sfilmowana wspólna jazda konna wspólna - Empress Ki na plaży :serduszkate:
Samodzielna - JunKi w Joseon Gunman :serduszkate:
wyróżnienie dla TPM za wracający motyw wspólnej jazdy :serduszkate:

BeeMeR 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 14:42   

Aragonte napisał/a:
Doceńcie, że nie przyznałam Lee Jun Ki żadnej Oski za wywijanie strzelbą :flirtuje2:
Nie bardzo rozumiem co to mam docenić, u mnie i strzelba i JunKi dostali Oski :P Inna sprawa, że ja to jak się rozpędziłam to się zatrzymać nie mogę - nic to - ostrzegałam :P

Oski aktorskie 2014

Największe odkrycie aktorsko-kaskaderskie i najlepsze walki, sprawność i kocia gibkość itd: Lee JunKi: :serce:
aktorsko za Wilczka :oklaski: , kaskadersko za całokształt, Arang, Gunman, Iljimae zwłaszcza,

Największe odkrycie aktorsko-fanserwisowe: Park Shi Hoo :mrgreen:
Aktorsko za TPM :oklaski: (litościwie nie wliczam dwóch ostatnich odcinków gdy widać że ledwo stoi i patrzy ze zmęczenia, bo taki już tryb kręcenia dram :roll: ), fanserwisowo za całokształt (i ciałokształt ;) ) nocne strzelanie z łuku, machanie mieczem, kąpiele w strumyku, wiadro wody na twarz, zgrabne noszenie garniturów, pływanie z wężami i takie tam różne inne :mrgreen:

wyróżnienie:
KMM - za wrednego maestro :oklaski:
CSW - za szaleństwo i seksowność Dokko :serduszkate:

Oska za cameo kobiece - babunia szamanki za Arang
Oska za cameo męskie - LSG w TGL

Chłopiec - Ding Dong z TGL
Dziewczynka - mała z Two Weeks

Oski za role drugoplanowe a pamiętne:
Mao z Wilczka
"Bezużyteczny" ojciec z Iljimae

Największe marnotrawstwo talentu - Siwon w Athenie, mało i tak se - ale na szczęście potem dał czadu:
https://www.youtube.com/watch?v=Bqpe5BcrY7g

wyróżnienie: CSW w YAAS :roll:

żeby nie było, że tylko mężczyzn nagradzam (acz oni mają znacznie bardziej soczyste role do grania) - Oski dla pań:
księżniczka tytułowa z TPM
kupcówna z Gunmana
Bong Soo z iljimae

Największe aktorskie drewno:
Ciapa i Ciapowa z Atheny
Najbardziej histeryczne okropieństwo aktorskie: mama z Two Weeks :frustracja:
największy wytrzeszcz męski i kobiecy - zły Nine & zła z Arang :zalamka:

Największy crush - każdy jest inny i inaczej mniej lub bardziej intensywny, same możece ocenić siłę po faflunieniu ;) ale mam crush niemal na każdą porę roku :mrgreen: , chronologicznie:
KSH - Koszmita
CSW - Dokko Jin
JunKi za całokształt
PSH za TPM
oraz bonusowo maleńki crush Miśkowy po RP :mrgreen:

Ostatnio zmieniony przez BeeMeR Czw 01 Sty, 2015 19:12, w całości zmieniany 1 raz  

Agn 
księgarniany wymiatacz

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 15:04   

Witajcie w nowym roku! Szybko wklejam swoje Oski (bez obrazków, bo jednak nie miałam czasu, a teraz lecę do Anaru). Obadam wasze, jak wrócę, jeno się tylko na razie wyrażę, że masakrycznie mnie zdziwiła Oska Zooshe dla Junkiego - w tej kategorii??? :co_stracilam: Dla mnie to jest kategoria dla czegoś pokroju sweterków Kim Tana, a Junki dla mnie w tej dramie wygląda jak złoto (a przede mną film, w którym wygląda makabrycznie, więc to nie to, że nie jestem obiektywna). No ale nie od dziś wiadomo, że gusta są różne. :D I tak cię lubię. I stęskniłam się za tobą. :)
No to wklejam i lecę!

Najlepsza drama: Two weeks & Misaeng

Najlepszy seguk: Joseon gunman & The princess man (nawet jeśli wątek miłosny mnie nie leży, ale who cares? Cała reszta to miody!)

Najlepsza komedia: The greatest love (płaczę ze śmiechu na samo wspomnienie)

Najlepsze komediowe wstawki: You who came from the stars ( :lol: )

Drama niedoceniona należycie, a ja ją kocham: You are all surrounded

Fajna drama, choć chyba nie do końca wiem, o co chodzi: Three days

Specjalna nagroda dla dramy, bo tak: Arang and the Magistrate

Najlepszy film: Marathon & Secret & Man on high heels & The king and the clown

Najlepszy aktor w dramie: Kim Myung Min (A new leaf) do spółki z Choi Dae Sungiem (Mao w Wilczku)

Najlepszy aktor w filmie: Jo Seung Woo (Marathon)

Najlepszy na drugim planie, kradnący show: Cha Seung Won (Athena goddess of war)

Najfajniejsza postać jeszcze bardziej drugoplanowa: Mistrz Mo (Age of feelings)

Najlepsza aktorka: Kim Hee Ae (Secret love affair) & Go Ara (YAAS) & Kim Sun A (City hall)

Specjalna nagroda +100 do zajebistości za świetne odgrywanie coraz słabszej roli: Yoo In Ah (My secret hotel)

Najlepsza rola dziecięca: Kim Hyang Gi (siostrzenica Junkiego w Hero)

Najlepsza postać nie z tej ziemi: Ponury Grabarz (Arang and the Magistrate)

Najlepsze bóstwo: Nefrytowy Cesarz i jego braciszek (Arang and the Magistrate)

Najciekawszy napój:
herbata szczęścia z kwiatów wyhodowanych na kozie (Arang and the Magistrate)

Najromantyczniejsza roślinka do wręczenia kobiecie: ziemniaczek (kwitnący - The Greatest Love)

Najlepsza zemsta na gorąco: pan Oh i kopniaki pomsty (Misaeng)

Najlepsza zemsta zaplanowana: KSY i zatracanie się w zemście (The princess man)

Najlepszy wątek polityczny: The princess man & Two weeks & Joseon gunman (i nie wiem, który najbardziej, a jeszcze parę innych dram by zasługiwało)

Najsłabsze ogniwo: CIAPA! Z CIAPOWĄ!!!

Najlepsze kisu: Time of dog and wolf (z ostatniego odcinka wraz ze zjazdem na świeczkę) & odliczanie (You who came from the stars)

Kisu najbardziej romantyczne: Il Ji Mae, wiecznie kwitnące drzewo titi, opaska na oczy i zdjęcie maski - mmm... :serduszkate:

Najlepszy MOMENT: wiadomo która scena z 10. odcinka Atheny :twisted:

Największe pozytywne zaskoczenie: You who came from the stars (się nie spodziewałam, a jak zawojowało!)

Największe rozczarowanie: My secret hotel (równia pochyła) na równi z Age of feeling (przestało mnie interesować, bo akcja sobie wzięła i stanęła w miejscu, a tak dobrze żarło i zdechło...)

Najlepsze ciuchy: My secret hotel (zachwycające ciuszki pań!)

Największe guilty pleasure: My girl (ech...)

Najlepsza muzyka: Arang and the Magistrate (chórki, magia, duchy w nutach... boskość!)

Największy gwałt przez uszy:
My girl (kto tego nie poznał, ten nie wie, czym jest prawdziwa katorga...)

Specjalna nagroda im. Bruce'a Lee: dla Lee Jun Ki - za każdą scenę walki :serce2:

Odkrycie roku (doprowadzające do zdrowej fazy): Cha Seung Won & Lee Jun Ki
(statuetki odbierają Trzykrotka, Zooshe, Admete i Aragonte)

"Moja" drama: Two weeks & Time of dog and wolf

Foch roku: Lee Min Ho nie nakręcił nawet pół dramy! :foch2:

I zmykam! Do... eeee... późnego wieczora czy jakoś tak...

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 15:44   

Aragonte napisał/a:
Oska dla dramy, której nie widziałam :mrgreen: za najgorętszą scenę - dla Atheny, (wiadomo, o którą scenę chodzi :wink: ).

Kategoria mi się niemożebnie wprost podoba - kradnę na przyszłośc ;)

Aragonte napisał/a:
i za depresję Anthony'ego Kima :mrgreen: :serce:

Wiesz co - jak możesz ;)

Aragonte napisał/a:

Alez nie krępuj się, zawsze możesz dopisać.

BeeMeR napisał/a:
Najbardziej trafiony fanservice - nocne strzelanie z łuku w Iljimae :serduszkate:

Bardzo trafiony, w sam środeczek ;)

BeeMeR napisał/a:
Najbardziej histeryczne okropieństwo aktorskie: mama z Two Weeks :frustracja:

Święta racja - wielka głowa na chudej tyczce i jeden wyraz twarzy.
Agn napisał/a:
Najlepsza postać nie z tej ziemi: Ponury Grabarz (Arang and the Magistrate)

Najlepsze bóstwo: Nefrytowy Cesarz i jego braciszek (Arang and the Magistrate)

Piękne kategorie :)

BeeMeR 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 15:58   

Agn napisał/a:
Joseon gunman & The princess man (nawet jeśli wątek miłosny mnie nie leży, ale who cares? Cała reszta to miody!)
Ja tak mam z Gunmanem - wszystko inne super :mrgreen:

I ostatnia odsłona mich nagród tj.

Oski 2014 za ulubione postaci:

Najseksowniejszy terrorysta: Jin Hyuk z Atheny :serduszkate:
Najzrzędliwszy maestro: Maestro Kang z Beethoven Virus
Najsprytniejszy ścigany: Jang Tae-San z Two Weeks
Najciekawszy cesarz - cesarz z Empress Ki (bóstwo to owszem, Nefrytowy ;) )
Najbardziej ironiczny książę: Crown Prince Sohyeon z The Three Musketeers :serduszkate:
Najmroczniejszy mściciel: Kim Seung Yoo z The Princess Man :serce2:
Najlepszy pięknooki złodziej - Iljimae z Ilijimae :serce:
Najlepiej mrugający komisarz: My Secret Hotel ;)
Najseksowniej machający strzelbą Strzelec: Park Yoon-Kang z Gunman in Joseon
Najbardziej uroczy aktor w dramie: Kang Hyun-Min z King of Dramas
Najbardziej cudny aktor w dramie: Dokko Jin z The Greatest Love (nawet nie będę udawać że to inna kategoria ale kocham ich obu)
Najprzystojniejszy polityk - kongresman - Jo Guk z The City Hall :serduszkate:
Najciekawszy lekarz - Guk z Emergency
Największy kombinator - Anthony Kim z King of Dramas :szacuneczek:
Najciekawszy zespół boysbandowy i reklama "w górę i na boki" czy jakoś tak ;) : You Are Beautiful
Ulubiony reporter - Ji Chang Wok z Hero
Najgroźniejszy copycat mordercy: Tae Oh z Gap Donga
Najlepszy bibliofil (tylko nie należy dawać jej książek na przechowanie): Yoon-Yi z X-files
Najlepsza paranormalna postać: Anioł śmierci
Najlepszy zły - Bela z gwoździem na palcu z Koszmity, ale to Suyanga z TPM bałabym się najbardziej. wyróżnienie dla Dziadunia z Empress Ki
Najlepszy drugi: Hwi Kyung z Koszmity

Zwierzęta - gremialnie wszystkie konie, na których jeżdżą bohaterowie kostiumowców :mrgreen:
Roślinka - ziemniak z TGL :serduszkate:
Jedzenie - generalnie bardzo często mam ochotę spróbować tego, co jedzą bohaterowie, ale tak najbardziej to zjadłabym zwykły ramen od prawnika Seo :slina: z PP tudzież spróbowałabym omrice z RP :mrgreen:

i wszystko to, co powinno było być wyżej, ale nie wskoczyło do swoich kategorii tylko mi się schowało ;)

Najlepsze cliffhangery:
technicznie: TPM (płynnie spowolnienie kadru)
audio-wizualnie: Iljimae: muzyka + piękne oczy złodzieja - nie mogłam potem spać bo mi w głowie kołatał motyw muzyczny
pomysłowo: Koszmita i dodane scenki :oklaski:

Najlepszy bromance - Hades i Nefrytowy Cesarz
Najlepsza para kumpli - Dokko Jin i Ding Dong
Najlepszy uczeń i mistrz: maestro i uczeń z BV
Najlepszy wierny przyjaciel: prawnik Jang dla Koszmity, Fioletowy dla Czerwonego w TPM

Najpiękniejsza śmierć - JunKi za Gunmana
Najlepszy event (jak nie znoszę eventów): koszmita x2, koszmitowe rozświetlenie planu oraz nieudany sprzątnięty event Hwi Kyunga
Drama z najlepiej wykorzystanym motywem przenosin w czasie i doskonałą końcówką (odcinek przedostatni): Nine
Drama z najgorzej wykorzystanym motywem przenosin w czasie (od czapy) i maksymalnie spapraną końcówką: Gods Gift 14 Days
Najciekawsze moce nadprzyrodzone: zatrzymywanie czasu - Koszmita

Admete 
shadows and stars

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 16:10   

BeeMeR napisał/a:
Najlepszy bibliofil (tylko nie należy dawać jej książek na przechowanie): Yoon-Yi z X-files

Dobre :D

Aragonte 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 16:53   

Admete - nie śmieję się z depresji Anthony'ego, nie myśl sobie :wink: Nadal go uwielbiam jako postać :serce:

Po doczytaniu Osek BeeMeR widzę, że wywijanie strzelbą w Gunmanie zostało jednak docenione :lol:
Ogółem Junki został należycie doceniony :banan_czerwony: :love_shower:

No to może włączę sobie wreszcie Gunmana? :mysle: Wcześniej byłam przymulona i do niczego się nie nadawałam.

Edit: oglądam odcinek 15. - okazało się, że widziałam wcześniej połowę, teraz zabrałam się za dalszy ciąg. Yoon Kang właśnie spalił papiery niewolników i staje się bohaterem legendy, jak Iljimae - yeah! :banan_czerwony:

BeeMeR 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 18:49   

Aragonte napisał/a:
Po doczytaniu Osek BeeMeR widzę, że wywijanie strzelbą w Gunmanie zostało jednak docenione :lol:
No widzisz, mogłaś się nie certolić i też nagrodzić - dalej możesz :mrgreen:

Przeczytałam ponownie Wasze Oski - niezwykle mi się podoba nagrodzenie wiecznie kwitnących drzewek w Iljimae, pięknych oczu JunKi oraz pięknego uśmiechu - muszę się z nim zapoznać wkrótce :mrgreen:
Odnośnie stylizacji JunKiego w GUnmanie - mnie się podoba, ale on w tej fryzurze faktycznie nie zawsze dobrze wyglądał w wywiadach (tj. widziałam taki, gdzie wyglądał dziwnie, więc poniekąd rozumiem).

Podoba mi się pomysł nagrodzenia dramy, której się nie widziało - ja chyba powinnam zaocznie Valid Love za inspirowanie mnie do pisania ;)
A za wejście - cóż, myślałam by nagrodzić terrorystę z Atheny za demolkę łazienkową, ale postanowiłam nie mnożyć nagród jeszcze więcej ;)

Cytat:
Yoo In Ah (My secret hotel)
Chodzi o Yoo In Na?

Aragonte 

Wysłany: Czw 01 Sty, 2015 20:18   

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
No widzisz, mogłaś się nie certolić i też nagrodzić - dalej możesz :mrgreen:

Gdybym się nie hamowała, Jun Ki dostałby większość nagród :-P

Ale dobra, skoro tak ładnie prosicie...

Specjalna Oska dla Lee Jun Ki za mistrzowskie, seksowne i zapierające dech w piersiach wywijanie strzelbą w Gunmanie :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate:

BeeMeR napisał/a:
Przeczytałam ponownie Wasze Oski - niezwykle mi się podoba nagrodzenie wiecznie kwitnących drzewek w Iljimae, pięknych oczu JunKi oraz pięknego uśmiechu - muszę się z nim zapoznać wkrótce :mrgreen:

To Ty się z nim jeszcze nie zapoznałaś? Myślałam, że widziałaś Iljimae :mysle:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi