|
Dom nad rozlewiskiem |
| Autor |
Wiadomość |
damamama
nowa wielbicielka DiU oraz JE

|
Wysłany: Pią 02 Paź, 2009 16:09 Dom nad rozlewiskiem
|
|
|
| Rozpoczynam nowy temat licząc na to, że znajdą się osoby, które będą ten serial śledziły. Bardzo go jestem ciekawa. TVP prowadzi zakrojoną na szeroką skalę agitację. Osobiście uważam, że gdy TVP coś tak bardzo reklamuje to zwykle nie jest warte oglądania. Bardzo i to bardzo chciałabym się mylić. Nie czytałam książki, więc nie będę porównywać, ale oglądać będę i mam nadzieję, że do końca. |
|
|
|
 |
Agn
księgarniany wymiatacz

|
Wysłany: Pią 02 Paź, 2009 16:33
|
|
|
| Książka jest hitem (nie czytałam, tylko mi o niej opowiadano). Kupiłam ją mamie pod choinkę (i teraz czeka zapakowana w woreczek, coby się nie zakurzyła). Czy serial obejrzę? Się zobaczy, choć ja muszę mieć odpowiedni temat, by serial oglądać. |
_________________ Fear is the mind-killer. |
|
|
|
 |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
Wysłany: Pią 02 Paź, 2009 22:24
|
|
|
| Ja zerknę. Choć pamiętam, jak byłam rozczarowana telewizyjną wersją "Ja wam pokażę Grocholi ... |
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
czy istotnie jesteśmy tacy, jakimi wydajemy się sami sobie.
Adresy moich blogów:
I believe we have already met
Strona North and South by Gosia
 |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Sob 03 Paź, 2009 09:58
|
|
|
| Obsada się nie zapowiada jakoś wspaniale, żeby mnie ciągnęło... bardzo |
|
|
|
 |
aneby
:(

|
Wysłany: Nie 04 Paź, 2009 21:02
|
|
|
Sorry, ale nie jestem w stanie tego obejrzeć. Nudne do porzygania
A Joasia B. jest po prostu drętwa. Ma jeden sposób grania, który pasował do Magdy M. , ale tutaj wygląda głupio..... te jej miny .....
No a ta jej córka .... albo grająca ją aktorka jest za stara, albo Joasia za młoda na takie dziecko
Muzyka nie pasująca do całości .... I gość z reklamy polbanku .....
To dla mnie za wiele
Z gór przepraszam wszystkich, którym serial się podoba. To jest wyłącznie moja bardzo subiektywna opinia |
|
|
|
 |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
Wysłany: Nie 04 Paź, 2009 21:03
|
|
|
Grzesio był fajny. Szkoda, że wyjechał.... |
_________________ Nie wiemy nigdy, czym i jacy jesteśmy w oczach bliźnich, ale nie wiemy również,
Adresy moich blogów:
 |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pon 05 Paź, 2009 16:02
|
|
|
| aneby napisał/a: | | A Joasia B. jest po prostu drętwa. Ma jeden sposób grania, który pasował do Magdy M. , ale tutaj wygląda głupio..... te jej miny ..... |
No właśnie Zastanawiałam się, czy to ja się już zrobiłam zrzędna, ale miałam to samo uczucie. Zamiast grać, ona robi miny Magdy M. Nie kupiłam jej, nie polubiłam. Spróbuję jeszcze może jeden odcinek, choć mam złe przeczucia.
| aneby napisał/a: | No a ta jej córka .... albo grająca ją aktorka jest za stara, albo Joasia za młoda na takie dziecko : |
To drugie. Dziewczyna była w porządku. To młoda Fryczówna, córka Jana. Grała już jako dziecko i jest naprawdę dobrym materiałem na aktorkę. Brodzik jest za młoda na jej matkę. Natomiast piosenka, którą śpiewała, to wcielenie banału.
Eee, w ogóle, ten Dom - taki to plastikowy produkt .[/i] |
|
|
|
 |
miłosz
kucharz jedno ma imię

|
Wysłany: Pon 05 Paź, 2009 16:55
|
|
|
sie nawet nie wypowiem - ani mie książka nie wciągła a film jeszcze gorszy za Brodzikowa nigdy jakos nie przepadałam a tu poprostu leci podstarzałą Magdą M.
poczekam moment na Mazury bom ciekawa jak to im wyjdzie (choć widziałam fragmenty w Kawie czy herbacie piątkowej i tyż wyglądało drętwo) .................... jak mi jeszcze raz jaki cieć wylezie w TV1 jaką to misje ma telewizja polska |
_________________ Z Tobą ciemność nie będzie ciemna.......... |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pon 05 Paź, 2009 20:00
|
|
|
No właśnie . Misję to ona ma, tylko jej nie pełni. |
|
|
|
 |
miłosz
kucharz jedno ma imię

|
Wysłany: Wto 06 Paź, 2009 09:11
|
|
|
Dom nad. sukces czy porażka fajne te komentarze pod artykułem |
_________________ Z Tobą ciemność nie będzie ciemna.......... |
|
|
|
 |
Anaru

|
Wysłany: Wto 06 Paź, 2009 09:59
|
|
|
Mnie znudził. Zapowiadali piękne plenery, skusiłam, się, ale wyłączyłam po jakiejś chwili, bo jakoś nie weszłam w akcję, nie zainteresowali mnie bohaterowie i coś tam na innym programie zainteresowało mnie bardziej. Może jeszcze zerknę na następny odcinek, ale jakieś to takie mało zachwycające i przykuwające było... |
|
 |
damamama
nowa wielbicielka DiU oraz JE

|
Wysłany: Wto 06 Paź, 2009 10:10
|
|
|
| Zobaczyłam pierwszy odcinek i jestem trochę rozczarowana, jak zobaczę drugi odcinek taki sam (nie dosłowne) to będę bardzo i to bardzo rozczarowana. Potwierdzi to tym samym moją opinię że, jak TVP coś usilnie reklamuje to jest gwarantowana chała. Tak na marginesie pytanko, czy któraś z dam może mi powiedzieć w którym filmie były podobne motywy muzyczne bo miałam wrażenie, że już to gdzieś słyszałam. |
|
|
|
 |
Annette

|
Wysłany: Wto 06 Paź, 2009 12:05
|
|
|
Obejrzałam pierwszy odcinek. Przyznam od razu, że książki nie czytałam, ale słyszałam i czytałam tyle zachwytów, że postanowiłam chociaż na serial zerknąć. To chyba najbardziej niezachęcający początek serialu, jaki zdarzyło mi się oglądać. Nic mi się nie podobało, wiele zirytowało. Dziwne miny głównej bohaterki na przykład. I jakoś nie mogę jej choć odrobinkę polubić. Zupełnie nie zainteresował mnie ten pierwszy odcinek, był po prostu nudny. Po pierwszych minutach czekałam, aż akcja przeniesie się w pozamiejskie okolice, żeby chociaż oczy ucieszyć plenerami, ale niestety nie doczekałam się. I chyba się nie doczekam, bo nie wystarczy mi raczej samozaparcia, żeby oglądać następne odcinki.
Może faktycznie coś w tym jest, że im tv bardziej reklamuje, tym mniej produkt do oglądania się nadaje |
|
|
|
 |
Anaru

|
|
|
|
 |
aneby

|
Wysłany: Wto 06 Paź, 2009 12:22
|
|
|
Tia ...... czytałam i w pełni się z tym zgadzam.
Książki chyba też nie kupię ..... szkoda kasy |
|
|
|
 |
lizzzi

|
Wysłany: Śro 07 Paź, 2009 19:03
|
|
|
Obejrzałam niedzielny odcinek i mam podobne odczucia jakie pojawiły się tu wcześniej. Nuda do kwadratu, kiepska gra i niestety Brodzik jakby wpadała na plan z innego filmu Zupełnie jakoś mi nie pasuje do granej postaci No tak i ten gość z reklamy. Opatrzył się i teraz nie widzę go w serialu czy filmie. Mocno się zastanawiam, czy marnować następny niedzielny wieczór. |
|
|
|
 |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
Wysłany: Czw 08 Paź, 2009 15:36
|
|
|
| lizzzi napisał/a: | | No tak i ten gość z reklamy. Opatrzył się i teraz nie widzę go w serialu czy filmie. . |
O kim mówicie, bo ja nie mam pojęcia jaką reklamę macie na myśli |
Adresy moich blogów:
 |
|
|
|
 |
aneby

|
|
|
|
 |
Gosia
Like a Wingless Bird

|
Wysłany: Czw 08 Paź, 2009 22:10
|
|
|
Chyba nieuważnie oglądałam ten odcinek, bo nie wiem kogo on grał w "Rozlewisku" |
Adresy moich blogów:
 |
|
|
|
 |
aneby

|
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Czw 08 Paź, 2009 23:06
|
|
|
To chyba ten (oni byli idealnie nijacy), o którym Małgosia mówiła na początku, chichocząc jak nastolatka 'chyba się we mnie kocha' |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pon 12 Paź, 2009 23:34
|
|
|
| Czy któraś z Was oglądała 2 odcinek? Mnie nie było, a moja mama - pożeraczka seriali podsumowała więcej się nie męczę |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Pon 12 Paź, 2009 23:40
|
|
|
| Pytałam Mamy czy oglądała, podsumowała to jednym slowem "beznadziejne". Teściowa Ikera nie trawi Brodzikowej i wkurzała ją najzwyczajniej...miała oglądnąć jeszcze odcinek jeden chyba.... i na weekendzie popytam o wrażenia... ale po pierwszym odcinku była bardzo na NIE |
|
|
|
 |
Trzykrotka

|
Wysłany: Pon 12 Paź, 2009 23:49
|
|
|
No i masz . A dziś wyczytałam, ze Brodzikowa inkasuje 8 tysięcy za odcinek |
|
|
|
 |
lady_kasiek [Usunięty]
|
Wysłany: Wto 13 Paź, 2009 00:12
|
|
|
| Jak TVP jest taka durna i buli tyle to spoko... mnie też Brodzikowa odstraszyła jak uslyszałam, że ona tam gra... inaczej sobie Małgorzatę wyobrażałam... |
|
|
|
 |
|
|