Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Admete - Pon 03 Sie, 2020 22:53
Dlatego postanowiłam poczekać z odcinkiem 14 na resztę. To już niedługo - tydzień i kończymy przygodę z dramą.
Trzykrotka - Wto 04 Sie, 2020 07:29
Racja, myślę że śmiało można było poczekać na całość.
Jakoś szybko zleciało. Będę tęsknić, bo Koszmit pewnie znów udzieli się za jakieś 4 lata. Aktora grającego Sang Tae zawsze mogę sobie w Camelii powtórzyć, choć tam był taką glistą. Podobno też gra równocześnie w Good Detectiv? Oglądasz to, Admete?
Admete - Wto 04 Sie, 2020 09:08
| Trzykrotka napisał/a: | | Oglądasz to, Admete? |
Oglądam i gra tam potencjalnego mordercę. Bardzo dobry jest. I to właściwie tyle - oglądam teraz tylko dwie dramy - It's ok i The Good detective. Może spróbuje jednak Flower of evil? Bo mało teraz ciekawych rzeczy. Train czeka, ale chyba zacznę już teraz - ostatecznie jest 8 odcinków. Ma być niedługo miniserial SF8 - taka antologia różnych historii:
http://asianwiki.com/SF8:_Human_Proof
Taka ładna grafika z Secret Forest:
https://twitter.com/lx7p7/status/1289937270707904513/photo/1
https://twitter.com/lx7p7/status/1289937270707904513/photo/3
Trzykrotka - Wto 04 Sie, 2020 14:37
No właśnie - niby dużo, a jakoś nie ciągnie. Train faktycznie można by już zacząć. Ja jeszcze mam 3 odcinki Mystic Pop Up Bar, jeszcze chciałabym wyjść poza 1 odcinek Flover of Evil choć już słyszałam narzekania, że lepiej byłoby skupić się na sprawie tego jednego przestępcy, niż robić odcinki o wielu sprawach rozwiązywanych w obrębie jednego - jeszcze nie wiem, dobrze byłoby to sprawdzić. No i Jugglers - jednak zrobić dobry rom-kom to sztuka, jak Men Are Men pokazuje
A i tak najprzyjemniej tłumaczy mi się AM1988 - wczoraj chyba z 45 minut 8 odcinka zrobiłam.
Admete - Wto 04 Sie, 2020 16:44
Jugglers jest całkiem niezłym rom comem.
Trzykrotka - Wto 04 Sie, 2020 22:47
Bo ma bardzo ciekawą bohaterkę, na swój sposób "babę z jajami," choć taką drobniutką i choć pracę ma tak totalnie służebną w stosunku do szefa. Wrócę sobie do dramy z przyjemnością - i jeszcze mam prośbę o małą recenzję. Admete pamiętam, że oglądałyście z Alicją Feel Good To Die i że wam się podobało - ale czy do końca? Tanasiri też tam grała i tak mi się przypomniało
W Mystic Pop Up Bar wreszcie dowiadujemy się, że córka szamanki była w ciąży, oraz pojawia się ktoś, kto na ulicy tytułuje Pana Brewkę "jego książęcą wysokością." Możemy też domyślić się, czego wcieleniem jest ochroniarka i czemu jej dotyk był tak niemiły ludziom. 3 odcinki do końca, jedziemy!
Aragonte - Wto 04 Sie, 2020 22:55
| Trzykrotka napisał/a: | | A i tak najprzyjemniej tłumaczy mi się AM1988 - wczoraj chyba z 45 minut 8 odcinka zrobiłam. |
Ja sobie włączyłam dziś trójeczkę i z przyjemnością obejrzałam kawałek
Admete - Wto 04 Sie, 2020 23:08
| Trzykrotka napisał/a: | | pamiętam, że oglądałyście z Alicją Feel Good To Die i że wam się podobało - ale czy do końca? Tanasiri też tam grała i tak mi się przypomniało |
Z tego co pamiętam, to do końca. Zabawnie było.
Admete - Śro 05 Sie, 2020 15:42
Dobrze mi się ogląda The Good Detective. Tak sobie myślę, że gdyby nie Secret Forest trzy lata temu, teraz nie byłoby tego typu seriali. Och jacy śliczni:
Trzykrotka - Czw 06 Sie, 2020 00:25
No piękni są oboje i bardzo do siebie pasują. Przypomniałam sobie dziś, że Ye Ji grała księżniczkę w Hwarangach. Świetnie leży na niej i kostium historyczny i te frymuśne sukieneczki z najwyższych modowych półek, jakie nosi w It's Ok.
Skończyłam 8 odcinek AM1988, jest już na miejscu. Na końcu pokazuje się w nim 48-letni No Eul, po którym widać, że raczej nie dojrzał jakoś wybitnie. Ale pomyślałam o czym innym. Jednak po obejrzeniu scenek z 2015 jestem na nie w stosunku do obrazu dorosłego Taeka. Nie wiem czy to fakt, że (podobno) aktor był przekonany, że gra Jung Hwana, ale mąż z 2015 przekracza momentami granice grzeczności, jakich - moim zdaniem - Taek nie przekroczyłby. A jeżeli przekroczyłby, to oznacza tylko jedno - małżeństwo z Duk Seon zrobiło z niego przykrego gbura. Na to nie daję zgody
Admete - Czw 06 Sie, 2020 08:19
A ja dokończyłam powtórkę Secret Forest sezon 1 Oby drugi był tak dobry. Oby.
Admete - Czw 06 Sie, 2020 16:36
Kolejny zwiastun SF2:
https://www.youtube.com/w...ature=emb_title
Trzykrotka - Czw 06 Sie, 2020 16:42
Nowe twarze, ale znajome. Bardzo jestem ciekawa drugiego sezonu.
Admete - Czw 06 Sie, 2020 22:09
Ja też i żebym się nie rozczarowała Inny jest reżyser. Spamuję znów:
https://www.soompi.com/ar...rest-of-secrets
Trzykrotka - Czw 06 Sie, 2020 23:16
Oby scenariusz był dobry, to najważniejsze. Obsada jest ciekawa, ta nowa, bo stara - wiadomo
Admete - Pią 07 Sie, 2020 10:24
Mam nadzieję, że pani scenarzystka utrzyma poziom.
Trzykrotka - Pią 07 Sie, 2020 23:05
Jun Ki jest doskonały, nawet nie trzeba specjalnie śledzić akcji Flover of Evil, żeby mieć przyjemność z patrzenia na niego. Na razie jest bardzo wycofany, ale na zmianę pokazują sceny z nim, oddanym ojcem i mężem i mroczniejsze, ale nie jakieś strasznie hardkorowe. Nie porywa mnie ta drama jakoś szczególnie, ale może i dlatego, że nic mnie teraz nie porywa, a ochotę na na kryminały w całości zaspokaja mi Gordianus Poszukiwacz. Ale Na Jun Ki chce się patrzeć. Pięknie ogrywają jego piękne oczy, zwłaszcza w scenach, w których uśmiecha się - tylko ustami, a oczy pozostają zimne i obojętne.
Obejrzałam 2 odcinek, wiem ze spoilerów, że nie jest pewne, że to on jest seryjnym mordercą. Na pewno nie jest niewinną leliją. Oczywiście dla równowagi pokazano też, że inni obchodzili się z nim bardzo źle i że swoje już w życiu odebrał. Czyli wszystko jak w tradycyjnej opowieści o złym chłopcu, który mógł być dobry, ale życie mu nie pozwoliło.
Rzeczywiście, nie wiem, czy sprawy kryminalne jego żony rozwiązywane w obrębie odcina są tak bardzo potrzebne. Może coś się z tego jeszcze rozwinie. Oby - bo bardzo życzę Naszemu Pięknookiemu żeby wreszcie zrobił coś, co zachwyci.
W tym odcinku miałam sporą radość, bo wypatrzyłam lokację, o której czytałam kiedyś w Polityce. Był tam artykuł o wykorzystaniu rzek w miastach. Opisywano przykład z Seulu, w którym kilka lat temu odkopano zabetonowany strumień Cheonggyecheon, dopływ rzeki Han. Kosztem ogromnych kwot ówczesny burmistrz Seulu stworzył tam 7-kilometrowy park, ciągnący się wąską wstążką wzdłuż strumyka. Podobno jest to czarujące miejsce spotkań, spacerów i randek
https://en.wikipedia.org/wiki/Cheonggyecheon
I tam właśnie Jun Ki miał pewne spotkanie
Admete - Sob 08 Sie, 2020 00:04
Planuję przez weekend obejrzeć ten serial. Zobaczę, czy mi się w jakimś stopniu spodoba.
Trzykrotka - Sob 08 Sie, 2020 10:09
Moim zdaniem tyłka nie urywa. Gdyby nie Jun Ki nie oglądałabym go pewnie.
Prawdę powiedziawszy, zła jestem na ścieżkę, jaką poszła kariera Jun Ki. Mam wrażenie, że sukcesy są odwrotnie proporcjonalne do jego umiejętności i talentu. A przecież teoretycznie dobrze wybiera. Lawless Lawyer zapowiadał się na petardę. Ale zamiast sznurka sukcesów taki dobry aktor zalicza przeciętną dramę za dramą. Nie wiem, czy nie powinien zmienić agencji, ta sama rada co do Ji Chang Woka. Moim zdaniem FoE to przeciętniak. Może potem zmienię zdanie. Oby.
Admete - Sob 08 Sie, 2020 14:09
Szkoda chłopaka, bo utalentowany jest na pewno. A w ten weekend żegnamy się z bohaterami It's ok.
Trzykrotka - Sob 08 Sie, 2020 15:30
Prawda, ostatnie odcinki przed nami. I happy end, innego nie przyjmuję do wiadomości.
Admete - Sob 08 Sie, 2020 16:40
Ja również, myślę, że się nie rozczarujemy.
Trzykrotka - Sob 08 Sie, 2020 23:33
Finał zostawię już chyba na chwilę, kiedy będą oba odcinki. Dziś oglądałam Flover od Evil 3 - no, teraz t rozumiem! A takiego miałkiego ple ple zrobił się kryminał. Bardzo ciekawie zamotane są stosunki między bohaterem Jun Ki, a jego dawnym kolegą, obecnie reporterem, dobrze to rokuje na przyszłość. No i wreszcie doszło do konfrontacji z żoną na polu zawodowym - scena była co prawda przeciagnięta trochę na silę w kierunku nadmiernego budowania napięcia, ale i tak mi się podobało.
Admete - Sob 08 Sie, 2020 23:36
Jutro spróbuję. Dziś nie miałam w tym upale weny na oglądanie.
Aragonte - Nie 09 Sie, 2020 00:06
Mnie się też niczego nie chciało robić.
Z dedykacją dla Trzykrotki
Dwa kotlety schabowe, jeden wołowy
i jeden skrzek Hamburg.
Jeden stok Hambak...
Jeden stek Hamburg proszę.
|
|
|