Aktorzy austenowscy - Colin Firth
Alicja - Pon 22 Lut, 2010 20:52
ja tak samo.
damamama - Pon 22 Lut, 2010 23:31
Informacja z wczoraj. Colin dostał nagrodę BAFTA2010 za rolę w "A Single Man"
Caroline - Śro 12 Maj, 2010 22:09
Dziewczyny, jestem po seansie "Single Man". Dla wielbicielek Colina seans obowiązkowy (no chyba, że ktoś ma ortodoksyjnie antygejowskie nastawienie). Zgadzam się z opiniami, że to rola życia Colina. Nie widziałam go w lepszej kreacji.
Film niesamowicie wysmakowany wizualnie, piękne zdjęcia. Stroje i scenografia dopracowane do perfekcji (nawet nie wiem, czy trochę nie przesadzili, ale nic dziwnego, film Toma Forda). Nad resztą muszę się jeszcze zastanowić, nic więc nie będę pisać, poza tym, że naprawdę warto zobaczyć.
ps: Colin nie tylko genialnie gra, ale też super wygląda. Hugh Grant i jego dowcipaski z czasów Bridget mogą się schować
Alicja - Śro 12 Maj, 2010 22:18
podobają mi się nawet bose stopy
trifle - Śro 12 Maj, 2010 23:07
Pisałam o nim w wątku filmowym. Zgadzam się ze wszystkim.
Plus to, że film bardzo mnie poruszył, wzruszył i emocjonalnie rozjechał. Ostatnio chyba "Motyl i skafander" tak na mnie podziałał.
No i zakochałam się w muzyce naszego krakowskiego kompozytora.
damamama - Pią 14 Maj, 2010 21:35
Bardzo się cieszę z Waszych recenzji bo mam zamiar go zobaczyć, jak będzie u nas w kinie.
ori - Czw 20 Maj, 2010 11:43
Fajnie,
ja też lubię bardzo Colina Firtha! Bardzo podoba mi się jego "oszczędna" gra. No i prezencja (przynajmniej ta z czasów Bridget Jones, P&P i Love Actually).
Z obejrzeniem filmu muszę zwykle poczekać, aż zachoruję (czytaj: będę miała czas) i w spokoju obejrzę sobie na dvd...
Iwona - Czw 20 Maj, 2010 13:18
Gra aktorka Colina bardzo mi się podoba Bardzo lubię oglądać z Nim filmy
Alicja - Czw 20 Maj, 2010 21:23
| ori napisał/a: | | No i prezencja (przynajmniej ta z czasów Bridget Jones, P&P i Love Actually). |
obecna zważywszy na wiek też jest niezgorsza
aś - Czw 20 Maj, 2010 22:24
| Alicja napisał/a: | | ori napisał/a: | | No i prezencja (przynajmniej ta z czasów Bridget Jones, P&P i Love Actually). |
obecna zważywszy na wiek też jest niezgorsza |
ostatnio widziałam z nim jakiś wywiad, który miał miejsce po nominacjach do Oskarów. muszę przyznać, że facet wyglądał świetnie wyraźnie schudł od czasów kręcenia "Doriana" czy "Easy Virtue" i w ogóle jakiś taki bardziej zadbany jest
co nie zmienia faktu, że:
trifle - Czw 20 Maj, 2010 23:10
To ten reżyser Single Mana - powiedział Colinowi, że wygląda świetnie, ale jak ma ochotę poćwiczyć, to on za to zapłaci - tzn za trenera. Dzięki temu Colin schudł. Moim zdaniem wygląda rewelacyjnie. Wybiera fajne role, świetnie przeszedł od ról kochanków do ról ojców. Poza tym ma normalną rodzinę, żyje spokojnie, nie na świeczniku. Jakoś tak mi w tym przypomina SRK. Bardzo to fajne
Alicja - Pon 24 Maj, 2010 21:56
dlatego m.in. tak go lubię
praedzio - Wto 25 Maj, 2010 14:50
O, kurna... :o No i mam za swoje, że nie zaglądam do wątku Colinowego. Widzę, że tutaj była mowa o A Single Man. To ja tylko dodam sznureczek do moich wrażeń z filmu: http://forum.northandsouth.info/1455,2800.htm
damamama - Wto 25 Maj, 2010 22:44
Film mam w domu, tylko brak czasu, aby się do niego zabrać. W jednym z ostatnich "To i owo" był wywiad z Colinem m.in. na temat "A single man" Pytano go także, czy przyjęcie roli wymagało odwagi. Colin powiedzisał, że zaintrygował go pomysł, by Tom Ford zadebiutował od razu jako scenarzysta i reżyser. Scenariusz jaki dostał był najbardziej minimalistyczny jaki widział w swoim życiu. Praktycznie nie rozpisane dialogi a raczej zarys akcji z dużym marginesem na... wyobraźnię aktorów. Reżyser nie dawał dużo wskazówek, pozwolił mu na samodzielne stworzenie jego bohatera. Film nakręcono w ciągu trzech tygodni. Podaje także, że jest w trakcie pracy nad opartym na faktach dramacie 'The King's Speech" To historia króla Jerzego VI, który musi objąć tron po abdykacji Edwarda VIII. Zrozumiałam, że będzie grał głównego bohatera. To też może być ciekawa rola.
Alicja - Śro 26 Maj, 2010 22:34
| damamama napisał/a: | | Podaje także, że jest w trakcie pracy nad opartym na faktach dramacie 'The King's Speech" To historia króla Jerzego VI, który musi objąć tron po abdykacji Edwarda VIII. Zrozumiałam, że będzie grał głównego bohatera. To też może być ciekawa rola. |
może być wspaniale , jakże chciałabym to zobaczyć
Yvain - Nie 20 Cze, 2010 20:48
Właśnie niedawno skończyłam oglądać Easy Virtue film niezły i fajne to ich tango
http://www.youtube.com/wa...feature=related
annastregiel7 - Pią 10 Wrz, 2010 18:34
A dzIś naszemu Colinkowi stuknęła... pięćdziesiątka!
STO LAT COLIN!!!
primavera - Pią 10 Wrz, 2010 21:03
niesamowite że Colinek to już pan pięćdziesięcioletni
Iwona - Pią 10 Wrz, 2010 21:10
Sto lat Colin
stawrogi - Nie 12 Wrz, 2010 21:54
och Colin Firth..................
Eeva - Pon 13 Wrz, 2010 22:13
Trzykrotka - Wto 14 Wrz, 2010 11:48
A na rodziny Colin Firth został wybrany Najprzystojniejszym Brytyjczykiem
http://www.zimbio.com/Col...+Handsomest+Man
Alicja - Śro 15 Wrz, 2010 20:02
jak napisali - well done
primavera - Czw 16 Wrz, 2010 05:53
a wczoraj na TVP1 znowu leciała Bridget Jones 2 - och jakie Colinek ma śliczne orzechowe oczy
Alicja - Czw 16 Wrz, 2010 19:43
ja najbardziej lubię jego uśmiech taki obejmujący całą twarz
|
|
|