To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - "A droga wiedzie w przód i w przód..."

Admete - Czw 24 Lut, 2011 07:31

Kogo nawróciłaś? Ja sobie przypomne niektóre odcinki w czasie wakacji ;)
Gunia - Czw 24 Lut, 2011 08:38

Calipso napisał/a:
Czyżby ... ? :wink:

Jeśli myślisz o tym, o czym ja myślę, że myślisz, to masz rację. ;)
Admete napisał/a:
Kogo nawróciłaś? Ja sobie przypomnę niektóre odcinki w czasie wakacji ;)

S., oczywiście. ;) Naprawdę się wciągnął - wprawdzie mojej miłości do chłopaków nie podziela ;) , ale razem ślinimy się do Impali. :mrgreen:

Anaru - Czw 24 Lut, 2011 13:44

Gunia napisał/a:

Eeee...? (akcent z Jeszcze dalej niz północ ;) )

A co do odcinka...
Uwaga - małe spoilery będą :wink:

Obejrzałyśmy z Basią (razem! :mrgreen: ) ten ostatni odcinek. Zaczęło się całkiem fajnie, a skończyło z ciut mniejsza ilością pary. Nie do końca do mnie dotarło czemu właściwie została wykorzystana Impala (ale :mrgreen: ), bo jakoś mi umknęły zarzuty głównego odcinkowego likwidatora wobec trójki w samochodzie. :mysle:
Niemniej pomysł z manekinami ciekawy :wink:

Było parę łzawych momentów, znaczy znaczące rozmowy, odpowiednio podkreślane jakaś fletowatą muzyką, ale dla mnie to jednak było ciut zwolnienie akcji i tak jakoś mi się podzielił odcinek - rozmowy i fabryka, wyjaśnianie spraw i następny kandydat na trupka. ;)

Ale to, co mi się podobało najbardziej, to niezmiernie dokładne wskazówki ukrycia grobu :mrgreen: "W lesie... Niedaleko canyon run road"
I co? Sam znalazł! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Gunia - Czw 24 Lut, 2011 14:17

Anaru napisał/a:
I co? Sam znalazł! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Z jakiejś podobnej akcji zaśmiewaliśmy się właśnie przy jednym z tych pierwszych odcinków. Cóż - z szóstym zmysłem trzeba się urodzić. :mrgreen:

BeeMeR - Czw 24 Lut, 2011 18:37

Znalazł i jeszcze równiutko odkopał :mrgreen: - że też oni się nigdy nie brudzą przy robocie grabarza ;)
Impala :serce: choć też nie kapuje co ma wspólnego z manekinami - najwyżej tym ostatnim - "baby" ;)

Admete - Czw 24 Lut, 2011 20:28

O przepraszam - w paru odcinkach byli brudni ;)
Calipso - Czw 24 Lut, 2011 20:59

Gunia napisał/a:
Calipso napisał/a:
Czyżby ... ? :wink:

Tak myślałam :mrgreen:
Anaru napisał/a:
Obejrzałyśmy z Basią (razem! ) ten ostatni odcinek.

Focham się :foch2:
Ale i cieszę się się że razem obejrzałyście :przytul:

Deanariell - Pią 25 Lut, 2011 18:55

BeeMeR napisał/a:
Impala :serce: choć też nie kapuje co ma wspólnego z manekinami - najwyżej tym ostatnim - "baby"

No jak to? Przecież to taka "sex doll" Dean'a (jak się okazuje). :rotfl:

Admete - Pią 25 Lut, 2011 20:25

Właśnie - to było dobre ;D Zabaweczka Deana ;)
BeeMeR - Sob 26 Lut, 2011 10:34

Deanariell napisał/a:
Przecież to taka "sex doll" Dean'a (jak się okazuje). :rotfl:
To wiemy w gruncie rzeczy nie od dziś ;) ale jak się to ma do wcześniejszych manekinów, np. tego anatomicznego? :mysle:
Admete - Sob 26 Lut, 2011 10:55

"Ona przejmuje sex lalki, to nie jest sex lalka!" ;) Słowa Deana. Odnośnie faktu, że wcześniej duch objął w posiadanie lalkę tego gościa ;)
Admete - Nie 27 Lut, 2011 20:00

Zapomniałam, że odcinek z tego tygodnia to ten z Samem i Deanem w naszej rzeczywistości :) Obśmiałąm się, zwłaszcza z Mishy jako Mishy. Choć nie potraktowali go łagodnie ;) Oj nie. Zresztą reszty twórców i aktorów tez nie ;) Kripkemu się oberwało ;) Dosłownie i w przenośni. Poza tym rozwinęli wątek aniołów. Miło znów zobaczyć Castiela.

Artykuł o SPN z New York Times - złośliwy i pochwalny jednocześnie ;) Ale ogólnie podoba mi się.

http://www.nytimes.com/20...0_r=2&src=twrhp

Deanariell - Pon 28 Lut, 2011 02:41

Admete napisał/a:
Artykuł o SPN z New York Times

Cytat: "Dean, who speaks as if he were trying for chief-executive authority by forcing his voice down a few octaves..." - racja, racja! On to tak robi, że kobieta chce czy nie - mięknie "na duszy"... :roll: :slina: :serduszkate: :-P

Śpicie? Bo ja się już wyspałam... :roll: Może jakoś dam radę dziś w ciągu dnia SPN obejrzeć? :mysle: Jak Annarielka pozwoli. :trzyma_kciuki: :-P Szkoda, że nam się w tym tygodniu nie udało oglądać razem, cóż, może next time... ;)

Admete - Pon 28 Lut, 2011 11:14

A ja ci słałam esemesy w trakcie oglądania :) Bo nie mogłam z tobą komentować. A miałybyśmy komenarze ;)
praedzio - Wto 01 Mar, 2011 17:35

Pewnie już o tym wiecie, ale 23 lutego miał premierę Supernatural: The Animation. :wink: Ciekawa jestem Waszych wrażeń. :mrgreen:
Admete - Wto 01 Mar, 2011 17:39

Nie mam wrażeń, bo nie mogę nigdzie dostać. Niestety...
praedzio - Wto 01 Mar, 2011 17:54

Ja bardzo lokalny kanał CJ TV namierzyłam. ;) Z tego co widzę, mam wersję dubbingowaną przez Aclesa i Padaleckiego. Jupi!! :banan:
Admete - Wto 01 Mar, 2011 18:07

To poslij mi na pw.
Anonymous - Wto 01 Mar, 2011 18:11

ja tyz kce...
Deanariell - Wto 01 Mar, 2011 19:40

Admete napisał/a:
ja ci słałam esemesy w trakcie oglądania :) Bo nie mogałm z tobą komentować. A miałybyśmy komentarze

Oj miałybyśmy! :rotfl: Odcinek był cudny, uśmiałam się strasznie! :lol: Może to stary chwyt oraz motyw z kręceniem filmu w filmie, ale i tak wyszło ekstra - musimy ten odcinek obejrzeć jeszcze raz - razem, koniecznie! A to animowane ja też chcę zobaczyć, zwłaszcza z TAKIM dubbingiem. ;)

Admete - Wto 01 Mar, 2011 19:41

Popraw mi literówki w cytacie, please ;) Nie mogę na to patrzeć ;)
Deanariell - Wto 01 Mar, 2011 19:46

Admete napisał/a:
Popraw mi literówki w cytacie, please ;) Nie mogę na to patrzeć

Done. :wink:

Admete - Wto 01 Mar, 2011 19:49

Dzięki dobra kobieto ;) Nie mogłam przeżyć, że oglądałam ten odcinek bez Ciebie. Połowa radochy mi odpadła.
Deanariell - Śro 02 Mar, 2011 13:32

Admete napisał/a:
Nie mogłam przeżyć, że oglądałam ten odcinek bez Ciebie. Połowa radochy mi odpadła.

No ja również później... :( Dlatego musimy go jeszcze raz obejrzeć przy okazji - KONIECZNIE! ;) Dean/Jensen strzelał tak urocze miny, że warto. :mrgreen: "Stary, oni tu mają wszystko sztuczne! To nawet nie jest Ameryka!" :rotfl: Jak ujrzał te wszystkie serialowe Impale na parkingu! :paddotylu: :rotfl: :rotfl: :rotfl: I jaką miał wypasioną przyczepę na planie (ciekawe czy to autentyk, czy się raczej nabijali lekko? :mysle: ), albo dom Jared'a (żona była akurat prawdziwa :P "Ożeniłeś się z RUBY!?" :rotfl: )... Dean do Sam'a: "To teraz jesteś Polakiem?!" D:"Padaleski?" - na co S: "-cki", jestem pewien, że "-cki" (i jeszcze u nich to brzmi przecież "Padaleki" :roll: :lol: ) A już Misha, to wręcz przechodził sam siebie w parodii. :rotfl: Bossskie.

Twoje smsy odczytałam niestety sporo po czasie, bo bym Ci odpisała jeszcze w trakcie Twojego oglądania... :-|

Admete - Śro 02 Mar, 2011 15:23

Wszystkie sceny, które opisałaś też mi się podobały. Mysle, że bysmy je przewijały, żeby obejrzec ponownie ;)