To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

Admete - Sob 18 Lip, 2020 20:12

Chyba wszystkie trzy. Można sobie kupić wstęp za 60 zł na półtora miesiąca i zrobić powtórkę ;) Poszli za ciosem po Hospital Playlist.
Trzykrotka - Nie 19 Lip, 2020 13:58

Zanim wyjdę na spacer, zerknęłam do tumblra żeby sprawdzić ile słodyczy będzie w It's Ok (duuużo, nawet kissu widziałam, ale potem strasznie rozpaczliwie płaczącego Kang Sae), no i znalazłam - kolejny nekrolog.
Aktor japoński, którego lubiłam, Haruma Miura, młody i przystojny. Grał miedzy innymi rolę JunKi w japońskim remake'u Two Weeks. Znaleźli go powieszonego we własnym domu. Zostawił list pożegnalny. Co za koszmar.

Admete - Nie 19 Lip, 2020 15:20

Bardzo to przykre. Młody człowiek.

Obejrzałam It's ok i wzruszyłam się na koniec. Biedny Kang tae. Taki moment musiał jednak nadejść. Ostatecznie to już poza połową dramy. Musimy przejść z bohaterami przez ich gorsze momenty, a na pewno potem będą lepsze.

BeeMeR - Nie 19 Lip, 2020 15:22

Widziałam :(
Admete - Nie 19 Lip, 2020 15:56

Quiz - którym bohaterem It's Ok jesteś:

https://www.soompi.com/ar...aracter-are-you

Trzykrotka - Pon 20 Lip, 2020 01:10

Jestem asystentką wydawcy - dość niewydarzona jako asystentka, ale jako postać - urocza, więc nie narzekam, choć wolałabym być dyrektorem szpitala. Wydaje się, że ma nierówno pod sufitem, ale w tym szaleństwie jest metoda.
No i mamy tąpnięcie i kryzys, bo naprawdę biedny Kang Tae nie jest wolny. I musi wybierać między dwójką podopiecznych. Jutro ogladam 10 i mam nadzieję, że jednak dojdzie do jakiegoś przełomu, ale na razie bardzo mi żal obu braci.
Przyznaję się, że chichrałam się nieźle na absurdalny obrót jaki przybrała jednodniowa wycieczka - ucieczka, zwłaszcza kiedy ujrzałam pomysł Mun Young na strój na tę wycieczkę :rotfl:
Ale scena z kwiatkami i całusem była ładna.

Admete - Pon 20 Lip, 2020 11:00

Ja jestem Kang tae - nie dziwi mnie to ;) Jego historia do mnie najbardziej przemawia.
Trzykrotka - Pon 20 Lip, 2020 14:10

I do mnie. Ale widać jestem za mało zdolna do poświęceń dla innych. I nie mam takich pięknych oczu :flirtuje2:

Widziałaś Admete, jak pięknie Koszmit płakał? W sensie - jak pięknie zagrał ten płacz?
Byłam trochę zła na Sang Tae. Taka awantura... Król ma ośle uszy i wypowiedz, co ci leży na sercu, ale... Kto dwa odcinki wcześniej wrzeszczał "nie należę do ciebie, należę do siebie?" Wiem, że Sang Tae aż tak daleko nie myśli, wiem, że jest zazdrosny o brata, jest też zazdrosny o "najlepszą przyjaciółkę," a Kang Sae powinien się nauczyć, żeby go nie okłamywać, zwłaszcza w tak ważnej i przełomowej chwili dla ich życia. Mogą za chwilę być już w trójkę. Wszystko musi być z "hyungiem" dokładnie omówione. Nie wolno kłamać, nawet niewinnie, bo prawda zawsze wyjdzie na jaw. Ale zła byłam za publiczne upokorzenie Kang Tae.

Admete - Pon 20 Lip, 2020 14:24

Trzykrotka napisał/a:
Widziałaś Admete, jak pięknie Koszmit płakał? W sensie - jak pięknie zagrał ten płacz?

Bardzo pięknie. Scena mnie wzruszyła. Sang Tae się boi i trzeba wciąż pamiętać, że jego reakcje na rzeczywistość nie są takie same jak innych. To dla nich obu jest próba, żeby wyszli z ustalonych kiedyś ról i zachowań. Obu to dobrze zrobi, ale na razie musi boleć.

Trzykrotka - Pon 20 Lip, 2020 16:02

Bardzo podobał mi się obrazek, który namalował Sang Sae: cała trójka pomykająca kamperem w stronę horyzontu - i oby tak się stało. Serengeti, Jeju, cały świat przed nimi.
Admete - Pon 20 Lip, 2020 16:25

Jest rzeczywiście bardzo ładny. Ten na ścianie w szpitalu też. Podobała mi się w 10 odcinku rozmowa dwóch pań w domu Go Moon Young i to co jej potem powiedział wydawca.
Trzykrotka - Pon 20 Lip, 2020 19:34

Pójdę tylko pod prysznic i zapuszczam 10 odcinek.
Wydawca sporo u mnie zyskał po jego rozmowie z niechętną YuRi, kiedy poszli razem kupić piwo. Nie jest taki pusty, interesowny i rozlatany jak się wydaje.

Admete - Pon 20 Lip, 2020 20:12

Wydawca okazuje się całkiem mądrym człowiekiem. Inaczej chyba by z autorką nie wytrzymał. I naprawdę podoba mu się Yu Ri.
Trzykrotka - Wto 21 Lip, 2020 00:04

Bardzo ładny 10 odcinek, choć smutkiem wieje. Bracia doszli do porozumienia, choć ktoś na tumblrze określil scenę ich pogodzenia jako "Kang Sae dobrowolnie wraca do klatki i zatrzaskuje się w niej." Ale na dobrą sprawę - co innego może zrobić porządny człowiek. Nie wiem, czy Sang Tae przeżyłby oddanie do jakiegoś domu opieki. a Mun Young - życie we trójkę.
Rozmowa z Mun Yoeong po upiciu Yu Ri faktycznie jest ładna i wydawca ma u mnie sporo dodatkowych punktów, Natomiast Yu Ri sobie grabi. Niech ona w końcu odpuści bo męczący się staje jej jałowy upór.
No i cliffhanger na koniec - ciekawe, ciekawe...

Admete - Wto 21 Lip, 2020 07:26

Kolejne odcinki to pewnie będzie wyjaśnianie sprawy z przeszłości i ewolucja relacji braci. Co myślisz o przełożonej pielęgniarek?
Trzykrotka - Wto 21 Lip, 2020 08:33

Bardzo lubię przełożoną, podobnie jak dyrektora. Niższy personel nie jest już tak fajny, te plotkarskie pielęgniarki i durny pielęgniarz, ale starsi bardzo fajni. Mam nadzieję, że nie wyjdą żadne niespodzianki co do jej tożsamości. Widzialam spekulacje, że to przełożona jest matką Mun Yeong, ale nie wierzę w to.
Zastanawia mnie ta pacjentka, która twierdzi, że jest ową matką - czy rzeczywiście? Widać że jest bardzo bystra, jak sama Mun Yeong i że do sympatycznych nie należy. Ale czy naprawdę jest tą matką - wiedźmą? Zobaczymy, do końca już mniej niż więcej.

Admete - Wto 21 Lip, 2020 08:42

Też staram się nie spekulować. Co będzie, okaże się już wkrótce.
Trzykrotka - Wto 21 Lip, 2020 10:05

Jeszcze a propos przełożonej pielęgniarek, to należą jej się słowa uznania za wywabienie Sang Tae ze szpitalnej sali i uszczęśliwienie go dinozaurem, mamą Dooly.
Admete - Wto 21 Lip, 2020 11:37

To była taka ładna scena - Sang Tae i ten wielki dinozaur :)
Admete - Wto 21 Lip, 2020 19:16

A propos tego co oglądam oprócz It's ok... - do Wind, clouds and rain wrócę, jak się naskłada reszta dramy. Mam obejrzane 12 odcinków. Już niedługo się skończy, to obejrzę hurtem. Na bieżąco oglądam The Good detective - kawałek dobrego serialu kryminalnego z niezłą obsadą. Nie wiem czy chce mi się oglądać Men are men...chyba nie mam ochoty na kolejne uczuciowe trójkąty. Czekam na SF 2 i mam nadzieję, że się nie rozczaruję.
Trzykrotka - Wto 21 Lip, 2020 22:36

Men Are Men jest sympatyczne ale dokładnie tak jak mówisz - znowu trójkąt, znowu przepychanki między dwoma panami. Dowcip trochę wysilony, jak scena w łazience, w której to bohaterka zasiada na tronie, a jej rodzice z absztyfikantem i nogą kurczaka chowają się w wannie za zasłonką :roll:
Admete - Śro 22 Lip, 2020 07:16

Dobrze, że jeszcze tego nie widziałam ;) Chyba sobie odpuszczę. W Oh my baby! przynajmniej było trochę o późnym macierzyństwie, o relacji matki i córki.
Trzykrotka - Śro 22 Lip, 2020 09:35

No mówię ci :roll: Już dawno nie widziałam tak marnego dowcipu kibelkowego. A potem zespołowy wyjazd integracyjny i panowie zajmujący się wyłącznie rywalizacją a zespół zajmujący się wyłącznie obserwowaniem i plotkami - ziew, to jest dobre na jakąś nastoletnią dramę szkolną. Może coś się jeszcze wykluje, kiedy zaczną rozwijać wątek tej wielokrotnej znajomości pani ze Szpinakiem, ale nie bardzo juz chce mi się czekać. A relacja matki z córką to wyłącznie próby wydania córki za mąż :roll:
Admete - Śro 22 Lip, 2020 10:03

Zbieram Train, żeby obejrzeć więcej odcinków od razu. Tam jest tylko 12, więc mogę trochę poczekać.

EDIT: nowe zwiastun Secret Forest 2:

https://www.youtube.com/watch?v=9hGdmEwBwbg

Trzykrotka - Czw 23 Lip, 2020 10:21

Proszę cię, zrób dla Train jakieś miejsce na Wschodzie :kwiatek: Mam teraz dość słaby internet i dla mnie to trudne zadanie. A chętnie zobaczę dramę w całości.
Wczoraj wzięłam sobie w końcu Mystic Pick up Bar. Rany, jakie to jest fajne! Obejrzałam dwa odcinki, z obowiązkowym "skąd ja ją znam" w drugim (podwójna rola biologicznej matki i córki - żołnierka z Hospital Playlist).
Świetnie dobrali składniki dramy. Ekipa barowa to sam miód. Rozdarta nadzwyczaj dobrze to wypada. Jest piekna - na jej hanboki nie mogę się napatrzeć - jest krewka i temperamentna, ale bez overactingu. Rola jak dla niej napisana. Pan Brewka uzupełnia ją doskonale, a młody jest przeuroczy. Zachwycona jestem też Śmierciem (Śmiercią rodzaju męskiego). Potencjał jest - ogladam.