To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...

Admete - Pon 04 Sty, 2016 10:46

Więcej zapychaczy? ;) Babcia jeszcze jest ;)
Agn - Pon 04 Sty, 2016 10:48

Aragonte napisał/a:
Naturalnie zaczęłam się zastanawiać, czy występował tam chociażby Sambong - miałam na tyle rozsądku, by nie rozważać obecności Yi Bang Ji :wink:
BTW epoka jest niezwykle ciekawa :excited:

Ja zaś zaczęłam się zastanawiać, gdzie przepadł Choi Young w Smokach. Aresztowali go i... co? No chyba nie przegapiłabym sceny egzekucji. :mysle:
Aragonte napisał/a:
On naprawdę trafił nieźle (lepiej miał tylko Sierotek, ale pan Oh był tylko jeden).

Nie trafił źle, bo się jego szef choć na nim nie wyżywał i bezczelnie nie wysługiwał (ostatni numer szefa Suk Yeola pt. "zostań do północy, bo będzie telefon, zorganizuj śniadanie na 5:30" itd. zasługuje na torpedowanie rzeczonego szefa granitem :evil: ), ale że też postępował trochę jak głupek, to już napisałam.
Aragonte napisał/a:
Będzie czasem dramatycznie, ale będą też sceny, do których się chce wracać wiele razy.

Bo tak jest. Ciężko się ogląda np. Young Yi sprowadzoną do funkcji sprzątaczki bo bandzie gnojków, którzy nawet kubka najwyraźniej nie umieją wyrzucić, musi za nich posprzątać młoda kobieta. Grrrrr. :evil: A ten najgłówniejszy złamas co? Zazdrosny, że mu pokojówkę podbierają, najwyraźniej ma sprzątać tylko na jego biurku. Jeżu kolczasty, jak bym go dorwała, to bym mu chyba zrobiła to, co w Spartacusie Ilythia jednej plotkarze. :evil:
Aragonte napisał/a:
Nie wiem, co musiałabym wymyślić, żeby was zaskoczyć, jeśli chodzi o moje zauroczenie BYH :lol:

Np. przyznać mu Oskę w kategorii flower boya roku albo najlepszego zombie. :lol:
Aragonte napisał/a:
Przejrzałam swoje posty sprzed roku i widzę, że jest porównywalne z tym na punkcie Junkiego, tylko że wtedy wystraszyłam się trochę, zawstydziłam i wycofałam w pewnym momencie - a teraz doszłam do wniosku, że jestem na tyle stara, że mam prawo robić dokładnie to, na co mam ochotę, jeśli nikogo nie krzywdzi, więc żadnego wycofywania się raczej nie będzie :-P

Nareszcie! Zawsze uważałam, że to nic złego, a mały świr pomaga mnie, nie krzywdzi innych - nie ma się czego wstydzić! Go Aragonte!!! :cheerleader2:
Trzykrotka napisał/a:
Kiedy człowiek ma mało lat, chce jeszcze postępować wedle tego, "jak się powinno" (co czytać, co oglądać, czego słuchać, żeby być na fali), ale naprawdę z czasem widać, że to o kant ***** rozbić. Wara komukolwiek od tego, co nam samym jest potrzebne dla zdrowia, odpoczynku i humoru. Witamina Jun Ki, dużo witaminy Yo Han, czy jakichkolwiek jeszcze się zachce - komu to szkodzi?

Właśnie. Z czasem dochodzi się do wniosku, że najważniejsza fala, to twoja fala. I kto ci zabroni? :)
Aragonte napisał/a:
Ja mam inaczej - dopiero teraz mam wrażenie, że świat wrócił do normy. Marznę trochę, ale mam ciepłe buty i ciuchy, więc nie narzekam.

Ja się wygrzałam w ostatnie lato, które było cudownie upalne i teraz za nic nie mogę złapać ciepła. Brrr... :(
Aragonte napisał/a:
To była wersja zgodna z joseońską powściągliwością :mrgreen: ale możemy faflunić nie całkiem po joseońsku :twisted:

Ach, rozumiem. To było, żeby nie wystraszyć Trzykrotki. Słuszna taktyka. :twisted:
Aragonte napisał/a:
Już nie mówię, że jeśli pominę milczeniem City Huntera, to wyprzesz się znajomości ze mną :twisted: :wink:

Teraz już tak, ale jeszcze wczoraj zupełnie nie pamiętałam, że oglądałaś w tym roku CH. ;)
BeeMeR napisał/a:
Ten backhug nie ma nawet pół tych emocji co BYH i YH

I nie miał prawa, bo kontekst był inny.
BeeMeR napisał/a:
Czarnym koniem dramy jest jednakże BYH i jego wątki, mały bromansik z MH, małe wskazówki odnośnie szkolenia (ładna sekwencja ćwiczeń z miseczką jednego i drugiego pana :mrgreen: )

Oj, zdecydowanie. Twórcy pewnie sami nie wiedzieli, jak się spodoba ten wątek. :mrgreen:
BeeMeR napisał/a:
oraz nierozerwalna więź z YH - i piekna i przykra :serduszkate:

Owszem. I dobrze określiłaś - piękna i przykra. Bardzo przykra. Wyleję przy tym wątku jeszcze morze łez, to pewne.
Aragonte napisał/a:
Reakcja nieco spóźniona, ale upewnię się: regularnie sprawdzasz, czy ściana jest dość płaska*? :mrgreen:

Kiedy tylko mogę. :mrgreen:
Ooo, dziś jeszcze nie sprawdzałam! :mrgreen:

Agn - Pon 04 Sty, 2016 11:10

Uwaga! Uwaga!!! Nius!!!
Junki zagra w nowym seguku! *słyszy jęk Trzykrotki* Klepnął właśnie Moon lovers. Mamy więc na składzie Piękne Oczy, jakąś IU i Kang Ha Neula. :love_shower:
http://koalasplayground.c...bu-bu-jing-xin/
8. stycznia zaczynają pierwsze czytanie scenariusza. :excited:

A tak w ogóle dawno nie było żadnej porannej kawy, więc...

Trzykrotka - Pon 04 Sty, 2016 11:52

Jęczę i płaczę, o tak :cry2: Trzeba będzie chińską wersję obejrzeć. IU to dziewczyna z Producentów.
Agn - Pon 04 Sty, 2016 11:55

Trzykrotka napisał/a:
Jęczę i płaczę, o tak

:pociesz: Ale Junki tam gra... nie będzie źle! :) :) :)
Trzykrotka napisał/a:
Trzeba będzie chińską wersję obejrzeć.

Po co?

Nie widziałam Producentów, to i nie znam IU.

Trzykrotka - Pon 04 Sty, 2016 12:17

Agn napisał/a:

Trzykrotka napisał/a:
Trzeba będzie chińską wersję obejrzeć.

Po co?

Jak to po co, jak to po co? Żeby sobie 14 chińskich ciach pooglądać. Z wróżbą!
A potem porównać z zestawem koreańskim :cool:

Agn napisał/a:
Nie widziałam Producentów, to i nie znam IU.

O, taka dziewuszka.
https://www.youtube.com/watch?v=zfRs5hJuh98

Aragonte - Pon 04 Sty, 2016 12:22

Pyszna kawa, Agn! :serce:
I mnie perspektywa zobaczenia Junkiego w kolejnym seguku bardzo cieszy :cheerleader2:

Agn napisał/a:
Ja zaś zaczęłam się zastanawiać, gdzie przepadł Choi Young w Smokach. Aresztowali go i... co? No chyba nie przegapiłabym sceny egzekucji. :mysle:

Ja stawiam na to, że twórcy bali się spadku ratingów (bo Choi Young jest jednak powszechnie uwielbiany w Korei), uznali to za scenę zbyt drazliwą i woleli nie pokazywać samej egzekucji. Bo chyba bym jej nie przegapiła :mysle:

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Nie wiem, co musiałabym wymyślić, żeby was zaskoczyć, jeśli chodzi o moje zauroczenie BYH :lol:

Np. przyznać mu Oskę w kategorii flower boya roku albo najlepszego zombie. :lol:

Jestem pewna, że BYH jako zombie poradziłby sobie świetnie :foch2: :wink:
No to będę myśleć do wieczora nad co ciekawszymi kategoriami, żeby choć w jednym procencie was zaskoczyć :twisted: skoro z uwagi na fazę będę dość przewidywalna :wink:
Ale będę się starać nieco hamować, obiecuję, nie przyznam BYH Oski "za rolę w dramie, w której co prawda nie występował, ale NA PEWNO poradziłby sobie świetnie" :twisted: :lol:

Agn napisał/a:
Ach, rozumiem. To było, żeby nie wystraszyć Trzykrotki. Słuszna taktyka. :twisted:

No pewnie, że taktyka :twisted:

Agn napisał/a:
Teraz już tak, ale jeszcze wczoraj zupełnie nie pamiętałam, że oglądałaś w tym roku CH. ;)

Oglądałam go jakoś rok temu, w styczniu, więc nic dziwnego, że wyleciało ci z głowy. Gorzej, że do wczoraj nawet ja nie pamiętałam, ile dram widziałam w zeszłym roku :zawstydzona2:

Agn napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Czarnym koniem dramy jest jednakże BYH i jego wątki, mały bromansik z MH, małe wskazówki odnośnie szkolenia (ładna sekwencja ćwiczeń z miseczką jednego i drugiego pana :mrgreen: )

Oj, zdecydowanie. Twórcy pewnie sami nie wiedzieli, jak się spodoba ten wątek. :mrgreen:

Wątek i sama postać Ddang Sae / Yi Bang Ji, który w Tree With Deep Roots miał ledwie pare epizodów, chociaż zasygnalizowano jego dramatyczną historię z przeszłości. No, ale tutaj to ukłony dla BYH, bo rozgrywa to koncertowo :serduszkate: Nawet sceny, w których nie znam dokładnej treści dialogów, przykuwają mnie do ekranu.
Nawet zamierzam ukuć specjalną kategorię Oski dla tej konkretnej postaci :-P

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Reakcja nieco spóźniona, ale upewnię się: regularnie sprawdzasz, czy ściana jest dość płaska*? :mrgreen:

Kiedy tylko mogę. :mrgreen:
Ooo, dziś jeszcze nie sprawdzałam! :mrgreen:

Na pewno kalendarz się przekrzywił - sprawdź to zaraz po powrocie z pracy :mrgreen:

BeeMeR - Pon 04 Sty, 2016 12:56

Admete napisał/a:
byle nie amnezję ani wyjazd zagraniczny na studia ;)
Węszę guz mózgu u drugiej - w końcu bolała ją głowa ;)

Cytat:
Tego się trzymaj, Aragonte :przytul: Kiedy człowiek ma mało lat, chce jeszcze postępować wedle tego, "jak się powinno" (co czytać, co oglądać, czego słuchać, żeby być na fali), ale naprawdę z czasem widać, że to o kant ***** rozbić. Wara komukolwiek od tego, co nam samym jest potrzebne dla zdrowia, odpoczynku i humoru. Witamina Jun Ki, dużo witaminy Yo Han, czy jakichkolwiek jeszcze się zachce - komu to szkodzi?
święta racja :party:

Aragonte napisał/a:
obiecuję, nie przyznam BYH Oski "za rolę w dramie, w której co prawda nie występował, ale NA PEWNO poradziłby sobie świetnie" :twisted: :lol:
:rotfl:
A zdradź chociaż, która to drama, która? ;)

Zapomniałam dodać w kontekście Smoków, że podoba mi się dojrzewanie MH także przez obserwowanie uczuć i tajemnic innych osób, zwłaszcza niełatwych, nieformalnych związków, jak LBW & BY oraz LBJ & YH. Może kiedyś zrozumie też i zawiłości polityki - albo i nie a po prostu będzie wspaniałym wojownikiem. :serce:

Cieszę się na Junkiego w nowym seguku, przynajmniej na pewno nie będzie miał głupiej fryzury ;) a w hanbokach wygląda świetnie :serce2:

Aragonte - Pon 04 Sty, 2016 15:48

BeeMeR napisał/a:
Admete napisał/a:
byle nie amnezję ani wyjazd zagraniczny na studia ;)
Węszę guz mózgu u drugiej - w końcu bolała ją głowa ;)

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
obiecuję, nie przyznam BYH Oski "za rolę w dramie, w której co prawda nie występował, ale NA PEWNO poradziłby sobie świetnie" :twisted: :lol:
A zdradź chociaż, która to drama, która? ;)

Toż napisałam, że takiej Oski mu nie przyznam :mrgreen:
Ale gdybym zaczęła szukać dramy, w której bym chciała go widzieć (bo przecież poradziłby sobie świetnie itd.), to pewnie zrobiłaby się cała lista tytułów :wink:

BeeMeR napisał/a:
Zapomniałam dodać w kontekście Smoków, że podoba mi się dojrzewanie MH także przez obserwowanie uczuć i tajemnic innych osób, zwłaszcza niełatwych, nieformalnych związków, jak LBW & BY oraz LBJ & YH. Może kiedyś zrozumie też i zawiłości polityki - albo i nie a po prostu będzie wspaniałym wojownikiem. :serce:

Też mi sie podoba to jego dorastanie, ale mam nadzieję, że pewnej niewinności do końca nie utraci, w tym tkwi też jego urok. No, chyba że doprowadzą go w dramie do momentu, kiedy podejmie decyzję, że nie będzie już służył Bang Wonowi, tylko jego synowi - acz to nie musi być wcale dramatyczna decyzja :mysle:
W zgłębienie przez niego niuansów polityki wątpię, myślę za to, że w sprawach emocji okazuje się całkiem przenikliwy.
I na pewno będzie (już jest) wspaniałym wojownikiem - Yi Bang Ji podsumował go ładnie w ostatnim odcinku (to nie jest chyba żaden spoiler), że siła Mo Hyula wyraźnie potężnieje, kiedy ma kogoś chronić. Ależ się Mo Hyul rozpromienił na tę pochwałę, istne słoneczko :D

Edit: w nowych Smokach pojawiają się nowe postacie, w tym - uwaga - chyba wejdzie na scenę matka Ddang Sae i Boon Yi.

Podaję za Soompi:
Yeon-Hyang (Boon-Yi and Tang-Sae's mother) / Actress Jeon Mi-Seon
Wang Yo / Prince Jeongchang / King Gongyang (the last king of Goryeo dynasty) / Actor Yi Do-Yeop
Yoon-Rang (Wang Yo's concubine) / Actress Han Ye-Ri

Ta ostatnia postać zaistniała ciut wcześniej na paru ładnych zdjęciach - czy ona tam tańczy? :mysle:
http://www.getitk.com/wp-...51865406465.jpg

Admete - Pon 04 Sty, 2016 16:19

Oj niestety Junki nie gra w niczym, co mogłoby mnie zainteresować. Przykro mi Junki, nie oglądam dla aktorów ;)
Aragonte - Pon 04 Sty, 2016 16:28

Streścimy ci :wink:

Gif z niedawnej ceremonii - stuwatowy uśmiech :serduszkate:

BeeMeR - Pon 04 Sty, 2016 17:01

Aragonte napisał/a:
Yi Bang Ji podsumował go ładnie w ostatnim odcinku (to nie jest chyba żaden spoiler), że siła Mo Hyula wyraźnie potężnieje, kiedy ma kogoś chronić.
Jest to prawda - i kwestia nie tylko pięknych oczu panny.

Aragonte napisał/a:
Ta ostatnia postać zaistniała ciut wcześniej na paru ładnych zdjęciach - czy ona tam tańczy? :mysle:
Wygląda na to, że owszem.

Zbieram się w sobie na wieczorny seans 25. odc. Smoków (oby się udało)

Aragonte - Pon 04 Sty, 2016 17:08

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Yi Bang Ji podsumował go ładnie w ostatnim odcinku (to nie jest chyba żaden spoiler), że siła Mo Hyula wyraźnie potężnieje, kiedy ma kogoś chronić.
Jest to prawda - i kwestia nie tylko pięknych oczu panny.

Tam to w ogóle nie miał żadnej panny pod swoją opieką, ogółem występował jako obrońca. Obejrzysz 25. odcinek, to zobaczysz :wink:

BeeMeR napisał/a:
Zbieram się w sobie na wieczorny seans 25. odc. Smoków (oby się udało)

Trzymam kciuki, żeby ci się udało :trzyma_kciuki:

BeeMeR - Pon 04 Sty, 2016 17:14

Aragonte napisał/a:
Tam to w ogóle nie miał żadnej panny pod swoją opieką, ogółem występował jako obrońca. Obejrzysz 25. odcinek, to zobaczysz :wink:
Ja oczywiście nie pisałam o odc. 25. (ani nie odnoszę się w swoich oczekiwaniach i obserwacji postaci do "Drzewa", którego nie znam nawet z zarysu historii) tylko łykam Smoki jak idą. Drzewem zajmę się póżniej - to w końcu trochę inna wizja, inne postaci, nawet jeśli o tych samych korzeniach historycznych i nazwiskach ;) ) tylko o wcześniejszych wystąpieniach w obronie panny tej czy innej. :kwiatek: A potem, w obronie brata pod granicą.
A jemu się krąg bliskich, w których obronie chce walczyć poszerza - i dlatego napisałam, ze to nie kwestia "pięknych oczu" jak to początkowo może i było.

Admete - Pon 04 Sty, 2016 19:26

Widzę, ze w Oh My Venus poszli na całość, więc już tylko babcia została ;) I tajemnicza choroba drugiej. W zasadzie ten serial da się oglądać bez napisów ;) Relpy 1988 to sympatyczny serial familijny z nutką nostalgii. Rozumiem już, dlaczego w Korei cieszy się takim powodzeniem. U nas mogliby zrobić coś takiego z akcją osadzoną wiosną-latem 1989 roku. Jak kiedyś znajdę czas, to obejrzę. Najfajniejsze są panie siedzące przed domem i obgadujące wszystkich.
Aragonte - Pon 04 Sty, 2016 23:18

OSKI 2015 by Aragonte

Drama roku - Misaeng :serce2:
Najlepszy seguk - Joseon Gunman (dodałabym też obejrzaną połowę Six Flying Dragons, czyli zgodnie z arytmetyką jakieś 3 Smoki :wink: ale słowo się rzekło, kobyłka u płota - obiecałam ocenić Smoki w tej kategorii dopiero w przyszłym roku, kiedy będzie całość, i tego się będę trzymać).
Jakby ktoś zapomniał, kto w tym Joseońskim Strzelcu grał, to może sobie kliknąć w linka z niejakim Hanjo :wink:
https://www.youtube.com/watch?v=A6N2msCpG9Y
Najlepsza drama sensacyjna - City Hunter & Healer (no cóż, tak wyszło, że oglądałam obie te dramy w jednym roku, więc ciężko wybrać :-P )
Najlepszy kuchenny romans :mrgreen: - Oh My Ghost
Najlepszy noona romance - Witch's Love
Najlepsza dramowa reklama koreańskiej kuchni :mrgreen: - Midnight Diner
Prawie najlepsza komedia (prawie, bo scenarzyści poszli w dramatozy...) - A Gentleman's Dignity; wyróżnienie przypada Ex-Girlfriend's Club.

Aktorskie Odkrycie Roku - nigdy, przenigdy nie zgadniecie :twisted: :mrgreen: :lol:
Fazowe Odkrycie Roku - jak wyżej :rumieniec: ale no niech tam, napiszę, choć wszyscy to wiedzą: Ddang Sae/Yi Bang Ji :serce2: najlepszy szermierz schyłku Goryeo i wczesnego Joseonu :serce2: Ten sam bohater dostaje zresztą ode mnie Oskę w innej kategorii, ale o tym poniżej :wink:

Najciekawszy bohater o wielu twarzach - Cha Do Hyun / Shin Se Gi / Perry Park / Ahn Yo Sub / Ahn Yo Na / Nana / Mysterious X (Kill Me Heal Me)
Najsympatyczniejszy podwójny bohater - Healer/Park Bong-soo (Healer)
Podwójny bohater, którego niekiedy miałam ochotę potraktować miotłą :nudelkula1_zolta: - Lee Yoon-sung/Johnny/John Lee (City Hunter)
Bohater teoretycznie drugoplanowy, który okazuje się piękno... yyy... notorycznym złodziejem i kradnie innym sceny - Ddang Sae/Yi Bang Ji :love_shower:
Najlepszy dramowy szef - pan Oh :serce: (Miseang)
Najzręczniej przeprowadzona ewolucja "od wkurzającego dupka do ulubionego bohatera" - Seok Yul :serduszkate: (Miseang)
Najlepszy dramowy wizjoner i strateg - Sambong :oklaski: (Six Flying Dragons, KMM)
Najsympatyczniejsza bohaterka - Kim Na Na (City Hunter)

Najlepiej rezonująca dramowa para: Healer/Park Bong-soo i Young-shin (Healer); Szef i Myszka/Duszka (Oh My Ghost)
Para, której po cichu kibicuję, choć bez wielkich nadziei :cry2: - Yi Bang Ji i Yeon Hee (Six Flying Dragons):

Najlepszy bromance - Dong Soo i Yeo Woon (Wojownik Baek Dong Soo); Morderca Króliczków i Rozgotowany Szpinak (Witch's Love); Sierotek i Seok Yul (Misaeng)
Najlepsze dramowe rodzeństwo - Oh Ri Jin i Oh Ri On (Kill Me Heal Me)
Najlepszy kobiecy duet - Mamuśka i Szamanka z Oh My Ghost

Najbarwniejszy Zuy, do którego chętnie wybrałabym się na szkolenie z makijażu :mrgreen: - Gil Tae Mi (Six Flying Dragons)

Najbardziej Charyzmatyczny Zuy: Chun z Wojownika Baek Dong Soo.
Najbardziej Wkurzający Zuy (grrrr!) - Liżący Miecz z Wojownika Baek Dong Soo.

Najbardziej emocjonujący dramowy pojedynek - ostateczne starcie Wróbelka i Papugi :wink: czyli Yi Bang Ji z Gil Tae Mi (18. odcinek Six Flying Dragons):

Najlepsza bójka ze śpiewem na ustach :mrgreen: - scena z szóstego odcinka Six Flying Dragons:

Najlepsze walki z niejakim poszanowaniem siły grawitacji :wink: - sekwencje walk z Wojownika Baek Dong Soo; poniżej filmik z Świętym Miecza i Chunem:
https://www.youtube.com/watch?v=bOuXgyGRZZs

Najpiękniejszy krzywy uśmiech :wink: - Lee Jun Ki :serce2:
Najpiękniejszy stuwatowy uśmiech i devil may care smile :mrgreen: - Byun Yo Han :serce2:
Najpiękniejsze spojrzenie znad wachlarza - Kim Sung-Yeol :serce2: (Scholar Who Walks The Night)

Najbardziej frapujące zakończenie - Joseon X-files
Najbardziej wciągający odcinek dramy - 25. odcinek Six Flying Dragons :excited:

Najlepsza muzyka - Six Flying Dragons :serce2: ; wyróżnienie dla Wojownika Baek Dong Soo.
Najbardziej poruszające sceny z muzyką w tle: scena kończąca 2. odcinek Six Flying Dragons (pieśń Mu-Yi-Yi-Ya w wersji chóralnej, intonowana początkowo przez KMM); ballada "The Song of the Green Mountain" śpiewana przez Ddang Sae (BYH) :serce2:

No dobra, może wystarczy - kategorie skinshipowe i tym podobne dość szczegółowo wyczerpała już BeeMeR, ja chyba sobie odpuszczę, zwłaszcza że już późno się zrobiło.

Jak widzicie, starałam się lekko zamaskować fakt, w ilu kategoriach przewinął się pewien przypadkowy aktor, czyli Byun Yo Han :-P Czasem we własnej osobie, czasem dla niepoznaki jako postać :-P

BeeMeR - Pon 04 Sty, 2016 23:25

Aragonte napisał/a:
kategorie skinshipowe i tym podobne dość szczegółowo wyczerpała już BeeMeR
nic nie wyczerpałam, zresztą inne dramy oglądałam to i inne kategorie powymyślałam.
Piękne Oski :oklaski:

zooshe - Pon 04 Sty, 2016 23:43

OSKI C.D. - Kategorie aktorskie

Najlepszy aktor :Ji Sung - KMHM

Najgorszy aktor :Joo Won - Young Pal

Najlepsza aktorka :Gong Hyo Jin - Producer

Najgorsza aktorka :Park Min Young - Healer

Najlepsza rola dziecięca: Ahn Seo Hyun - Village wyróżnienie dziecinka z Hoo Goo's Love

Przełomowa rola: Park Bo Gun - Reply 1988 oczywiście

Najbardziej zmarnowany talent:Hyung Bin- Jekyll Hyde Me

Najgorsza postać żeńska: Hwang Jung Eum - She Was Pretty

Najgorsza postać męska: Hyung Bin za Jekyll Hyde i kim on tam jeszcze był

Największy SLS: Kim Soo Hyun - za Producer wyróżnienie Yoo Yeon Seok - Reply 1994

Najlepszy bohater alternatywny: Shin Se Gi - Kill Me Heal Me a jakże inaczej

Najlepsza bohaterka alternatywna: Ahn Yo Na - Kill Me Heal Me a co

Najlepsza para pierwszoplanowa: Cha Do Hyun & Oh Ri Jin - KMHM

Najlepsza para drugoplanowa: Szwag i Szwagierka z Mask

Najgorsza para: Lee Byung Hun & Song Hye Kyo -All In

Najlepsza para alternatywna: Gong Hyo Jin & Kim Soo Hyun w Producer wyróżnienie Shin Se Gi & Oh Ri Jin - KMHM

Najlepszy seryjny morderca: Park Bo Gun za I remember you wyróżnienie Zboczony ajussi z Village

Najlepszy badass męski: Szwagier z Mask wyróżnienie Lee Tae Joon z obsesją na punkcie jedzenia z Punch

Najlepszy badass żęski: oczywiście Shin Eun Kyung za Village

Najlepsza stylizacja męska: So Ji Sub w Sorry, I Love You wyróżnienie Se Gi - KMHM

Najlepsza stylizacja żeńska: Ha Ji Won w - Time we were not in love

Najgorsza stylizacja męska: Hyung Bin -Jekyll Hyde Me

Najgorsza stylizacja żeńska: She was pretty

Najlepszy bromance: Ji Sung & Park Seo Joon - KMHM

Najlepszy girlmance: 3 ajummy z Reply 1988

Najlepszy występ Cameo: Lee Seung Gi - Producer

Najlepszy boss: Komendant z I remember you

Aragonte - Pon 04 Sty, 2016 23:49

Mało co kojarzę z twoich nagród, Zooshe, bo za mało oglądałam :ops1:
Głownie KMHM.

Edit: na Dramafever jest już omówienie 25 i 26 odcinka Smoków:
http://www.dramafever.com...h-one-eye-open/
Przeczytam, jak wezmę prysznic, późno już, powinnam szykować się spać - ale w ogóle mi się nie chce, nadal mam rozwalony rytm dobowy :?

BeeMeR - Pon 04 Sty, 2016 23:56

Popieram wszelkie oski dla Szwagra z Maski :serce2: , KMHM :serce: i SWP :P
Aragonte - Wto 05 Sty, 2016 00:15

BeeMeR, przez twój avek przez chwilę miałam poczucie, że występuję na forum w dwóch osobach :lol:
BeeMeR - Wto 05 Sty, 2016 00:43

Och, jakże mi przykro :twisted:

Smoki odc.25 jest w pierwszej połowie dobry, w drugiej rewelacyjny. Co za jatka :thud:
reszta wrażeń jutro.

Trzykrotka - Wto 05 Sty, 2016 00:43

BeeMeR napisał/a:
Popieram wszelkie oski dla Szwagra z Maski :serce2: , KMHM :serce: i SWP :P

I dla Producentow!

Bardzo mi sie podobają kategorie Zooshe :kwiatek:
A propos Szwagra i rol ZUych, to na db pod zdjeciem zabojczo przystojnego w wydaniu galowym Namgoong Mina napisali, ze zmiana wizerunku poszla mu tak dobrze, ze prosza go, zeby juz zawsze byl badassem :lol: Musi dawać czadu w Remember!

Aragonte - Wto 05 Sty, 2016 02:09

No tak, moje kategorie Osek są bardziej przewidywalne :wink:

Podejrzałam nowe Smoki - fajnie, będzie jakaś malutka konfrontacja YBJ i GSM, yesss! :excited:
A w przyszłym odcinku chyba dojdzie do uśmiercenia dawnego przyjaciela Sambonga :?

BeeMeR - czekam na relację z 25. odcinka Smoków :mrgreen:

BeeMeR - Wto 05 Sty, 2016 08:40

Trzykrotka napisał/a:
A propos Szwagra i rol ZUych, to na db pod zdjeciem zabojczo przystojnego w wydaniu galowym Namgoong Mina napisali, ze zmiana wizerunku poszla mu tak dobrze, ze prosza go, zeby juz zawsze byl badassem :lol: Musi dawać czadu w Remember!
Odnośnie Szwagra z maski też coś takiego było, że powinien grać badassów z nutką dobra - albo pół na pół - i całkiem to popieram :szacuneczek:

Aragonte napisał/a:
No tak, moje kategorie Osek są bardziej przewidywalne :wink:
Nie tak znowuż do końca. :kwiatki_wyciaga:
Oski za uśmiechy mi się podobają, obie - gdy bym rozdawała to niewątpliwie też tak by wyglądały :serduszkate:
Ale Junki za krzywy uśmiech to dostał ode mnie w zeszłym roku wystarczająco wiele zachwytów, a wiadomo czyj "devil may care smile" w tym :serduszkate:

Wrażenia z 25. Smoków będą, ale później nieco.

Admete napisał/a:
Widzę, ze w Oh My Venus poszli na całość, więc już tylko babcia została ;)
A Mamusię-teściowa już trener poznał? Bo tez ani chybi musi. Wczoraj tylko zerknęłam na początek nowego odcinka - morze retrospekcji (a zastanawiałyśmy się czym zapełnią 2 odcinki - retrospekcje ile wlezie :P ) i to, co było do przewidzenia. Konieczność chowania się pod kołdrą zrzucam na wielce dramowy sposób przedstawiania (chowania przed widzem) wiadomych scen ;)
A rankiem oboje obudzili się z nową szminką na ustach :lol: