Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...
Admete - Pon 04 Sty, 2016 10:46
Więcej zapychaczy? Babcia jeszcze jest
Agn - Pon 04 Sty, 2016 10:48
| Aragonte napisał/a: | Naturalnie zaczęłam się zastanawiać, czy występował tam chociażby Sambong - miałam na tyle rozsądku, by nie rozważać obecności Yi Bang Ji
BTW epoka jest niezwykle ciekawa |
Ja zaś zaczęłam się zastanawiać, gdzie przepadł Choi Young w Smokach. Aresztowali go i... co? No chyba nie przegapiłabym sceny egzekucji.
| Aragonte napisał/a: | | On naprawdę trafił nieźle (lepiej miał tylko Sierotek, ale pan Oh był tylko jeden). |
Nie trafił źle, bo się jego szef choć na nim nie wyżywał i bezczelnie nie wysługiwał (ostatni numer szefa Suk Yeola pt. "zostań do północy, bo będzie telefon, zorganizuj śniadanie na 5:30" itd. zasługuje na torpedowanie rzeczonego szefa granitem ), ale że też postępował trochę jak głupek, to już napisałam.
| Aragonte napisał/a: | | Będzie czasem dramatycznie, ale będą też sceny, do których się chce wracać wiele razy. |
Bo tak jest. Ciężko się ogląda np. Young Yi sprowadzoną do funkcji sprzątaczki bo bandzie gnojków, którzy nawet kubka najwyraźniej nie umieją wyrzucić, musi za nich posprzątać młoda kobieta. Grrrrr. A ten najgłówniejszy złamas co? Zazdrosny, że mu pokojówkę podbierają, najwyraźniej ma sprzątać tylko na jego biurku. Jeżu kolczasty, jak bym go dorwała, to bym mu chyba zrobiła to, co w Spartacusie Ilythia jednej plotkarze.
| Aragonte napisał/a: | Nie wiem, co musiałabym wymyślić, żeby was zaskoczyć, jeśli chodzi o moje zauroczenie BYH |
Np. przyznać mu Oskę w kategorii flower boya roku albo najlepszego zombie.
| Aragonte napisał/a: | Przejrzałam swoje posty sprzed roku i widzę, że jest porównywalne z tym na punkcie Junkiego, tylko że wtedy wystraszyłam się trochę, zawstydziłam i wycofałam w pewnym momencie - a teraz doszłam do wniosku, że jestem na tyle stara, że mam prawo robić dokładnie to, na co mam ochotę, jeśli nikogo nie krzywdzi, więc żadnego wycofywania się raczej nie będzie |
Nareszcie! Zawsze uważałam, że to nic złego, a mały świr pomaga mnie, nie krzywdzi innych - nie ma się czego wstydzić! Go Aragonte!!!
| Trzykrotka napisał/a: | | Kiedy człowiek ma mało lat, chce jeszcze postępować wedle tego, "jak się powinno" (co czytać, co oglądać, czego słuchać, żeby być na fali), ale naprawdę z czasem widać, że to o kant ***** rozbić. Wara komukolwiek od tego, co nam samym jest potrzebne dla zdrowia, odpoczynku i humoru. Witamina Jun Ki, dużo witaminy Yo Han, czy jakichkolwiek jeszcze się zachce - komu to szkodzi? |
Właśnie. Z czasem dochodzi się do wniosku, że najważniejsza fala, to twoja fala. I kto ci zabroni?
| Aragonte napisał/a: | | Ja mam inaczej - dopiero teraz mam wrażenie, że świat wrócił do normy. Marznę trochę, ale mam ciepłe buty i ciuchy, więc nie narzekam. |
Ja się wygrzałam w ostatnie lato, które było cudownie upalne i teraz za nic nie mogę złapać ciepła. Brrr...
| Aragonte napisał/a: | To była wersja zgodna z joseońską powściągliwością ale możemy faflunić nie całkiem po joseońsku |
Ach, rozumiem. To było, żeby nie wystraszyć Trzykrotki. Słuszna taktyka.
| Aragonte napisał/a: | Już nie mówię, że jeśli pominę milczeniem City Huntera, to wyprzesz się znajomości ze mną |
Teraz już tak, ale jeszcze wczoraj zupełnie nie pamiętałam, że oglądałaś w tym roku CH.
| BeeMeR napisał/a: | | Ten backhug nie ma nawet pół tych emocji co BYH i YH |
I nie miał prawa, bo kontekst był inny.
| BeeMeR napisał/a: | Czarnym koniem dramy jest jednakże BYH i jego wątki, mały bromansik z MH, małe wskazówki odnośnie szkolenia (ładna sekwencja ćwiczeń z miseczką jednego i drugiego pana )
|
Oj, zdecydowanie. Twórcy pewnie sami nie wiedzieli, jak się spodoba ten wątek.
| BeeMeR napisał/a: | oraz nierozerwalna więź z YH - i piekna i przykra |
Owszem. I dobrze określiłaś - piękna i przykra. Bardzo przykra. Wyleję przy tym wątku jeszcze morze łez, to pewne.
| Aragonte napisał/a: | Reakcja nieco spóźniona, ale upewnię się: regularnie sprawdzasz, czy ściana jest dość płaska*? |
Kiedy tylko mogę.
Ooo, dziś jeszcze nie sprawdzałam!
Agn - Pon 04 Sty, 2016 11:10
Uwaga! Uwaga!!! Nius!!!
Junki zagra w nowym seguku! *słyszy jęk Trzykrotki* Klepnął właśnie Moon lovers. Mamy więc na składzie Piękne Oczy, jakąś IU i Kang Ha Neula.
http://koalasplayground.c...bu-bu-jing-xin/
8. stycznia zaczynają pierwsze czytanie scenariusza.
A tak w ogóle dawno nie było żadnej porannej kawy, więc...
Trzykrotka - Pon 04 Sty, 2016 11:52
Jęczę i płaczę, o tak Trzeba będzie chińską wersję obejrzeć. IU to dziewczyna z Producentów.
Agn - Pon 04 Sty, 2016 11:55
| Trzykrotka napisał/a: | | Jęczę i płaczę, o tak |
Ale Junki tam gra... nie będzie źle!
| Trzykrotka napisał/a: | | Trzeba będzie chińską wersję obejrzeć. |
Po co?
Nie widziałam Producentów, to i nie znam IU.
Trzykrotka - Pon 04 Sty, 2016 12:17
| Agn napisał/a: |
| Trzykrotka napisał/a: | | Trzeba będzie chińską wersję obejrzeć. |
Po co? |
Jak to po co, jak to po co? Żeby sobie 14 chińskich ciach pooglądać. Z wróżbą!
A potem porównać z zestawem koreańskim
| Agn napisał/a: | | Nie widziałam Producentów, to i nie znam IU. |
O, taka dziewuszka.
https://www.youtube.com/watch?v=zfRs5hJuh98
Aragonte - Pon 04 Sty, 2016 12:22
Pyszna kawa, Agn!
I mnie perspektywa zobaczenia Junkiego w kolejnym seguku bardzo cieszy
| Agn napisał/a: | Ja zaś zaczęłam się zastanawiać, gdzie przepadł Choi Young w Smokach. Aresztowali go i... co? No chyba nie przegapiłabym sceny egzekucji. |
Ja stawiam na to, że twórcy bali się spadku ratingów (bo Choi Young jest jednak powszechnie uwielbiany w Korei), uznali to za scenę zbyt drazliwą i woleli nie pokazywać samej egzekucji. Bo chyba bym jej nie przegapiła
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Nie wiem, co musiałabym wymyślić, żeby was zaskoczyć, jeśli chodzi o moje zauroczenie BYH |
Np. przyznać mu Oskę w kategorii flower boya roku albo najlepszego zombie. |
Jestem pewna, że BYH jako zombie poradziłby sobie świetnie
No to będę myśleć do wieczora nad co ciekawszymi kategoriami, żeby choć w jednym procencie was zaskoczyć skoro z uwagi na fazę będę dość przewidywalna
Ale będę się starać nieco hamować, obiecuję, nie przyznam BYH Oski "za rolę w dramie, w której co prawda nie występował, ale NA PEWNO poradziłby sobie świetnie"
| Agn napisał/a: | Ach, rozumiem. To było, żeby nie wystraszyć Trzykrotki. Słuszna taktyka. |
No pewnie, że taktyka
| Agn napisał/a: | Teraz już tak, ale jeszcze wczoraj zupełnie nie pamiętałam, że oglądałaś w tym roku CH. |
Oglądałam go jakoś rok temu, w styczniu, więc nic dziwnego, że wyleciało ci z głowy. Gorzej, że do wczoraj nawet ja nie pamiętałam, ile dram widziałam w zeszłym roku
| Agn napisał/a: | | BeeMeR napisał/a: | Czarnym koniem dramy jest jednakże BYH i jego wątki, mały bromansik z MH, małe wskazówki odnośnie szkolenia (ładna sekwencja ćwiczeń z miseczką jednego i drugiego pana )
|
Oj, zdecydowanie. Twórcy pewnie sami nie wiedzieli, jak się spodoba ten wątek. |
Wątek i sama postać Ddang Sae / Yi Bang Ji, który w Tree With Deep Roots miał ledwie pare epizodów, chociaż zasygnalizowano jego dramatyczną historię z przeszłości. No, ale tutaj to ukłony dla BYH, bo rozgrywa to koncertowo Nawet sceny, w których nie znam dokładnej treści dialogów, przykuwają mnie do ekranu.
Nawet zamierzam ukuć specjalną kategorię Oski dla tej konkretnej postaci
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Reakcja nieco spóźniona, ale upewnię się: regularnie sprawdzasz, czy ściana jest dość płaska*? |
Kiedy tylko mogę.
Ooo, dziś jeszcze nie sprawdzałam! |
Na pewno kalendarz się przekrzywił - sprawdź to zaraz po powrocie z pracy
BeeMeR - Pon 04 Sty, 2016 12:56
| Admete napisał/a: | Więcej zapychaczy? Babcia jeszcze jest | byle nie amnezję ani wyjazd zagraniczny na studia
Węszę guz mózgu u drugiej - w końcu bolała ją głowa
| Cytat: | Tego się trzymaj, Aragonte Kiedy człowiek ma mało lat, chce jeszcze postępować wedle tego, "jak się powinno" (co czytać, co oglądać, czego słuchać, żeby być na fali), ale naprawdę z czasem widać, że to o kant ***** rozbić. Wara komukolwiek od tego, co nam samym jest potrzebne dla zdrowia, odpoczynku i humoru. Witamina Jun Ki, dużo witaminy Yo Han, czy jakichkolwiek jeszcze się zachce - komu to szkodzi? | święta racja
| Aragonte napisał/a: | obiecuję, nie przyznam BYH Oski "za rolę w dramie, w której co prawda nie występował, ale NA PEWNO poradziłby sobie świetnie" |
A zdradź chociaż, która to drama, która?
Zapomniałam dodać w kontekście Smoków, że podoba mi się dojrzewanie MH także przez obserwowanie uczuć i tajemnic innych osób, zwłaszcza niełatwych, nieformalnych związków, jak LBW & BY oraz LBJ & YH. Może kiedyś zrozumie też i zawiłości polityki - albo i nie a po prostu będzie wspaniałym wojownikiem.
Cieszę się na Junkiego w nowym seguku, przynajmniej na pewno nie będzie miał głupiej fryzury a w hanbokach wygląda świetnie
Aragonte - Pon 04 Sty, 2016 15:48
| BeeMeR napisał/a: | | Admete napisał/a: | Więcej zapychaczy? Babcia jeszcze jest | byle nie amnezję ani wyjazd zagraniczny na studia
Węszę guz mózgu u drugiej - w końcu bolała ją głowa |
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | obiecuję, nie przyznam BYH Oski "za rolę w dramie, w której co prawda nie występował, ale NA PEWNO poradziłby sobie świetnie" |
A zdradź chociaż, która to drama, która? |
Toż napisałam, że takiej Oski mu nie przyznam
Ale gdybym zaczęła szukać dramy, w której bym chciała go widzieć (bo przecież poradziłby sobie świetnie itd.), to pewnie zrobiłaby się cała lista tytułów
| BeeMeR napisał/a: | Zapomniałam dodać w kontekście Smoków, że podoba mi się dojrzewanie MH także przez obserwowanie uczuć i tajemnic innych osób, zwłaszcza niełatwych, nieformalnych związków, jak LBW & BY oraz LBJ & YH. Może kiedyś zrozumie też i zawiłości polityki - albo i nie a po prostu będzie wspaniałym wojownikiem. |
Też mi sie podoba to jego dorastanie, ale mam nadzieję, że pewnej niewinności do końca nie utraci, w tym tkwi też jego urok. No, chyba że doprowadzą go w dramie do momentu, kiedy podejmie decyzję, że nie będzie już służył Bang Wonowi, tylko jego synowi - acz to nie musi być wcale dramatyczna decyzja
W zgłębienie przez niego niuansów polityki wątpię, myślę za to, że w sprawach emocji okazuje się całkiem przenikliwy.
I na pewno będzie (już jest) wspaniałym wojownikiem - Yi Bang Ji podsumował go ładnie w ostatnim odcinku (to nie jest chyba żaden spoiler), że siła Mo Hyula wyraźnie potężnieje, kiedy ma kogoś chronić. Ależ się Mo Hyul rozpromienił na tę pochwałę, istne słoneczko
Edit: w nowych Smokach pojawiają się nowe postacie, w tym - uwaga - chyba wejdzie na scenę matka Ddang Sae i Boon Yi.
Podaję za Soompi:
Yeon-Hyang (Boon-Yi and Tang-Sae's mother) / Actress Jeon Mi-Seon
Wang Yo / Prince Jeongchang / King Gongyang (the last king of Goryeo dynasty) / Actor Yi Do-Yeop
Yoon-Rang (Wang Yo's concubine) / Actress Han Ye-Ri
Ta ostatnia postać zaistniała ciut wcześniej na paru ładnych zdjęciach - czy ona tam tańczy?
http://www.getitk.com/wp-...51865406465.jpg
Admete - Pon 04 Sty, 2016 16:19
Oj niestety Junki nie gra w niczym, co mogłoby mnie zainteresować. Przykro mi Junki, nie oglądam dla aktorów
Aragonte - Pon 04 Sty, 2016 16:28
Streścimy ci
Gif z niedawnej ceremonii - stuwatowy uśmiech
BeeMeR - Pon 04 Sty, 2016 17:01
| Aragonte napisał/a: | | Yi Bang Ji podsumował go ładnie w ostatnim odcinku (to nie jest chyba żaden spoiler), że siła Mo Hyula wyraźnie potężnieje, kiedy ma kogoś chronić. | Jest to prawda - i kwestia nie tylko pięknych oczu panny.
| Aragonte napisał/a: | Ta ostatnia postać zaistniała ciut wcześniej na paru ładnych zdjęciach - czy ona tam tańczy? | Wygląda na to, że owszem.
Zbieram się w sobie na wieczorny seans 25. odc. Smoków (oby się udało)
Aragonte - Pon 04 Sty, 2016 17:08
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Yi Bang Ji podsumował go ładnie w ostatnim odcinku (to nie jest chyba żaden spoiler), że siła Mo Hyula wyraźnie potężnieje, kiedy ma kogoś chronić. | Jest to prawda - i kwestia nie tylko pięknych oczu panny. |
Tam to w ogóle nie miał żadnej panny pod swoją opieką, ogółem występował jako obrońca. Obejrzysz 25. odcinek, to zobaczysz
| BeeMeR napisał/a: | | Zbieram się w sobie na wieczorny seans 25. odc. Smoków (oby się udało) |
Trzymam kciuki, żeby ci się udało
BeeMeR - Pon 04 Sty, 2016 17:14
| Aragonte napisał/a: | Tam to w ogóle nie miał żadnej panny pod swoją opieką, ogółem występował jako obrońca. Obejrzysz 25. odcinek, to zobaczysz | Ja oczywiście nie pisałam o odc. 25. (ani nie odnoszę się w swoich oczekiwaniach i obserwacji postaci do "Drzewa", którego nie znam nawet z zarysu historii) tylko łykam Smoki jak idą. Drzewem zajmę się póżniej - to w końcu trochę inna wizja, inne postaci, nawet jeśli o tych samych korzeniach historycznych i nazwiskach ) tylko o wcześniejszych wystąpieniach w obronie panny tej czy innej. A potem, w obronie brata pod granicą.
A jemu się krąg bliskich, w których obronie chce walczyć poszerza - i dlatego napisałam, ze to nie kwestia "pięknych oczu" jak to początkowo może i było.
Admete - Pon 04 Sty, 2016 19:26
Widzę, ze w Oh My Venus poszli na całość, więc już tylko babcia została I tajemnicza choroba drugiej. W zasadzie ten serial da się oglądać bez napisów Relpy 1988 to sympatyczny serial familijny z nutką nostalgii. Rozumiem już, dlaczego w Korei cieszy się takim powodzeniem. U nas mogliby zrobić coś takiego z akcją osadzoną wiosną-latem 1989 roku. Jak kiedyś znajdę czas, to obejrzę. Najfajniejsze są panie siedzące przed domem i obgadujące wszystkich.
Aragonte - Pon 04 Sty, 2016 23:18
OSKI 2015 by Aragonte
Drama roku - Misaeng
Najlepszy seguk - Joseon Gunman (dodałabym też obejrzaną połowę Six Flying Dragons, czyli zgodnie z arytmetyką jakieś 3 Smoki ale słowo się rzekło, kobyłka u płota - obiecałam ocenić Smoki w tej kategorii dopiero w przyszłym roku, kiedy będzie całość, i tego się będę trzymać).
Jakby ktoś zapomniał, kto w tym Joseońskim Strzelcu grał, to może sobie kliknąć w linka z niejakim Hanjo
https://www.youtube.com/watch?v=A6N2msCpG9Y
Najlepsza drama sensacyjna - City Hunter & Healer (no cóż, tak wyszło, że oglądałam obie te dramy w jednym roku, więc ciężko wybrać )
Najlepszy kuchenny romans - Oh My Ghost
Najlepszy noona romance - Witch's Love
Najlepsza dramowa reklama koreańskiej kuchni - Midnight Diner
Prawie najlepsza komedia (prawie, bo scenarzyści poszli w dramatozy...) - A Gentleman's Dignity; wyróżnienie przypada Ex-Girlfriend's Club.
Aktorskie Odkrycie Roku - nigdy, przenigdy nie zgadniecie
Fazowe Odkrycie Roku - jak wyżej ale no niech tam, napiszę, choć wszyscy to wiedzą: Ddang Sae/Yi Bang Ji najlepszy szermierz schyłku Goryeo i wczesnego Joseonu Ten sam bohater dostaje zresztą ode mnie Oskę w innej kategorii, ale o tym poniżej
Najciekawszy bohater o wielu twarzach - Cha Do Hyun / Shin Se Gi / Perry Park / Ahn Yo Sub / Ahn Yo Na / Nana / Mysterious X (Kill Me Heal Me)
Najsympatyczniejszy podwójny bohater - Healer/Park Bong-soo (Healer)
Podwójny bohater, którego niekiedy miałam ochotę potraktować miotłą - Lee Yoon-sung/Johnny/John Lee (City Hunter)
Bohater teoretycznie drugoplanowy, który okazuje się piękno... yyy... notorycznym złodziejem i kradnie innym sceny - Ddang Sae/Yi Bang Ji
Najlepszy dramowy szef - pan Oh (Miseang)
Najzręczniej przeprowadzona ewolucja "od wkurzającego dupka do ulubionego bohatera" - Seok Yul (Miseang)
Najlepszy dramowy wizjoner i strateg - Sambong (Six Flying Dragons, KMM)
Najsympatyczniejsza bohaterka - Kim Na Na (City Hunter)
Najlepiej rezonująca dramowa para: Healer/Park Bong-soo i Young-shin (Healer); Szef i Myszka/Duszka (Oh My Ghost)
Para, której po cichu kibicuję, choć bez wielkich nadziei - Yi Bang Ji i Yeon Hee (Six Flying Dragons):
Najlepszy bromance - Dong Soo i Yeo Woon (Wojownik Baek Dong Soo); Morderca Króliczków i Rozgotowany Szpinak (Witch's Love); Sierotek i Seok Yul (Misaeng)
Najlepsze dramowe rodzeństwo - Oh Ri Jin i Oh Ri On (Kill Me Heal Me)
Najlepszy kobiecy duet - Mamuśka i Szamanka z Oh My Ghost
Najbarwniejszy Zuy, do którego chętnie wybrałabym się na szkolenie z makijażu - Gil Tae Mi (Six Flying Dragons)
Najbardziej Charyzmatyczny Zuy: Chun z Wojownika Baek Dong Soo.
Najbardziej Wkurzający Zuy (grrrr!) - Liżący Miecz z Wojownika Baek Dong Soo.
Najbardziej emocjonujący dramowy pojedynek - ostateczne starcie Wróbelka i Papugi czyli Yi Bang Ji z Gil Tae Mi (18. odcinek Six Flying Dragons):
Najlepsza bójka ze śpiewem na ustach - scena z szóstego odcinka Six Flying Dragons:
Najlepsze walki z niejakim poszanowaniem siły grawitacji - sekwencje walk z Wojownika Baek Dong Soo; poniżej filmik z Świętym Miecza i Chunem:
https://www.youtube.com/watch?v=bOuXgyGRZZs
Najpiękniejszy krzywy uśmiech - Lee Jun Ki
Najpiękniejszy stuwatowy uśmiech i devil may care smile - Byun Yo Han
Najpiękniejsze spojrzenie znad wachlarza - Kim Sung-Yeol (Scholar Who Walks The Night)
Najbardziej frapujące zakończenie - Joseon X-files
Najbardziej wciągający odcinek dramy - 25. odcinek Six Flying Dragons
Najlepsza muzyka - Six Flying Dragons ; wyróżnienie dla Wojownika Baek Dong Soo.
Najbardziej poruszające sceny z muzyką w tle: scena kończąca 2. odcinek Six Flying Dragons (pieśń Mu-Yi-Yi-Ya w wersji chóralnej, intonowana początkowo przez KMM); ballada "The Song of the Green Mountain" śpiewana przez Ddang Sae (BYH)
No dobra, może wystarczy - kategorie skinshipowe i tym podobne dość szczegółowo wyczerpała już BeeMeR, ja chyba sobie odpuszczę, zwłaszcza że już późno się zrobiło.
Jak widzicie, starałam się lekko zamaskować fakt, w ilu kategoriach przewinął się pewien przypadkowy aktor, czyli Byun Yo Han Czasem we własnej osobie, czasem dla niepoznaki jako postać
BeeMeR - Pon 04 Sty, 2016 23:25
| Aragonte napisał/a: | | kategorie skinshipowe i tym podobne dość szczegółowo wyczerpała już BeeMeR | nic nie wyczerpałam, zresztą inne dramy oglądałam to i inne kategorie powymyślałam.
Piękne Oski
zooshe - Pon 04 Sty, 2016 23:43
OSKI C.D. - Kategorie aktorskie
Najlepszy aktor :Ji Sung - KMHM
Najgorszy aktor :Joo Won - Young Pal
Najlepsza aktorka :Gong Hyo Jin - Producer
Najgorsza aktorka :Park Min Young - Healer
Najlepsza rola dziecięca: Ahn Seo Hyun - Village wyróżnienie dziecinka z Hoo Goo's Love
Przełomowa rola: Park Bo Gun - Reply 1988 oczywiście
Najbardziej zmarnowany talent:Hyung Bin- Jekyll Hyde Me
Najgorsza postać żeńska: Hwang Jung Eum - She Was Pretty
Najgorsza postać męska: Hyung Bin za Jekyll Hyde i kim on tam jeszcze był
Największy SLS: Kim Soo Hyun - za Producer wyróżnienie Yoo Yeon Seok - Reply 1994
Najlepszy bohater alternatywny: Shin Se Gi - Kill Me Heal Me a jakże inaczej
Najlepsza bohaterka alternatywna: Ahn Yo Na - Kill Me Heal Me a co
Najlepsza para pierwszoplanowa: Cha Do Hyun & Oh Ri Jin - KMHM
Najlepsza para drugoplanowa: Szwag i Szwagierka z Mask
Najgorsza para: Lee Byung Hun & Song Hye Kyo -All In
Najlepsza para alternatywna: Gong Hyo Jin & Kim Soo Hyun w Producer wyróżnienie Shin Se Gi & Oh Ri Jin - KMHM
Najlepszy seryjny morderca: Park Bo Gun za I remember you wyróżnienie Zboczony ajussi z Village
Najlepszy badass męski: Szwagier z Mask wyróżnienie Lee Tae Joon z obsesją na punkcie jedzenia z Punch
Najlepszy badass żęski: oczywiście Shin Eun Kyung za Village
Najlepsza stylizacja męska: So Ji Sub w Sorry, I Love You wyróżnienie Se Gi - KMHM
Najlepsza stylizacja żeńska: Ha Ji Won w - Time we were not in love
Najgorsza stylizacja męska: Hyung Bin -Jekyll Hyde Me
Najgorsza stylizacja żeńska: She was pretty
Najlepszy bromance: Ji Sung & Park Seo Joon - KMHM
Najlepszy girlmance: 3 ajummy z Reply 1988
Najlepszy występ Cameo: Lee Seung Gi - Producer
Najlepszy boss: Komendant z I remember you
Aragonte - Pon 04 Sty, 2016 23:49
Mało co kojarzę z twoich nagród, Zooshe, bo za mało oglądałam
Głownie KMHM.
Edit: na Dramafever jest już omówienie 25 i 26 odcinka Smoków:
http://www.dramafever.com...h-one-eye-open/
Przeczytam, jak wezmę prysznic, późno już, powinnam szykować się spać - ale w ogóle mi się nie chce, nadal mam rozwalony rytm dobowy
BeeMeR - Pon 04 Sty, 2016 23:56
Popieram wszelkie oski dla Szwagra z Maski , KMHM i SWP
Aragonte - Wto 05 Sty, 2016 00:15
BeeMeR, przez twój avek przez chwilę miałam poczucie, że występuję na forum w dwóch osobach
BeeMeR - Wto 05 Sty, 2016 00:43
Och, jakże mi przykro
Smoki odc.25 jest w pierwszej połowie dobry, w drugiej rewelacyjny. Co za jatka
reszta wrażeń jutro.
Trzykrotka - Wto 05 Sty, 2016 00:43
| BeeMeR napisał/a: | Popieram wszelkie oski dla Szwagra z Maski , KMHM i SWP |
I dla Producentow!
Bardzo mi sie podobają kategorie Zooshe
A propos Szwagra i rol ZUych, to na db pod zdjeciem zabojczo przystojnego w wydaniu galowym Namgoong Mina napisali, ze zmiana wizerunku poszla mu tak dobrze, ze prosza go, zeby juz zawsze byl badassem Musi dawać czadu w Remember!
Aragonte - Wto 05 Sty, 2016 02:09
No tak, moje kategorie Osek są bardziej przewidywalne
Podejrzałam nowe Smoki - fajnie, będzie jakaś malutka konfrontacja YBJ i GSM, yesss!
A w przyszłym odcinku chyba dojdzie do uśmiercenia dawnego przyjaciela Sambonga
BeeMeR - czekam na relację z 25. odcinka Smoków
BeeMeR - Wto 05 Sty, 2016 08:40
| Trzykrotka napisał/a: | A propos Szwagra i rol ZUych, to na db pod zdjeciem zabojczo przystojnego w wydaniu galowym Namgoong Mina napisali, ze zmiana wizerunku poszla mu tak dobrze, ze prosza go, zeby juz zawsze byl badassem Musi dawać czadu w Remember! | Odnośnie Szwagra z maski też coś takiego było, że powinien grać badassów z nutką dobra - albo pół na pół - i całkiem to popieram
| Aragonte napisał/a: | No tak, moje kategorie Osek są bardziej przewidywalne | Nie tak znowuż do końca.
Oski za uśmiechy mi się podobają, obie - gdy bym rozdawała to niewątpliwie też tak by wyglądały
Ale Junki za krzywy uśmiech to dostał ode mnie w zeszłym roku wystarczająco wiele zachwytów, a wiadomo czyj "devil may care smile" w tym
Wrażenia z 25. Smoków będą, ale później nieco.
| Admete napisał/a: | Widzę, ze w Oh My Venus poszli na całość, więc już tylko babcia została | A Mamusię-teściowa już trener poznał? Bo tez ani chybi musi. Wczoraj tylko zerknęłam na początek nowego odcinka - morze retrospekcji (a zastanawiałyśmy się czym zapełnią 2 odcinki - retrospekcje ile wlezie ) i to, co było do przewidzenia. Konieczność chowania się pod kołdrą zrzucam na wielce dramowy sposób przedstawiania (chowania przed widzem) wiadomych scen
A rankiem oboje obudzili się z nową szminką na ustach
|
|
|