Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Admete - Śro 17 Cze, 2020 15:45
Rozbawiło mnie to bardzo Urocze Piękni są, naprawdę. Pan jest zabójczo przystojny, w takim męskim, dojrzałym stylu. Postać też mi się podoba. Ex jest na pewno zaburzony psychicznie...
zooshe - Śro 17 Cze, 2020 16:53
Troche informacji z Korei
https://www.o2.pl/informa...22350450215808a
Widać że próba polepszenia stosunków dyplomatycznych na niewiele sie zdała. Z fanatykami nigdy się nie dogadasz.
Trzykrotka - Śro 17 Cze, 2020 23:11
Nie wiem, co tam musiałoby się stać, żeby doszło do mitycznego pojednania i połączenia krajów. A już się wydawało że jest trochę spokojniej. Czytałam o tym biurze łącznikowym i groźbach po obu stronach, ech....
Fix It - ocho, mocna rzecz. Jak już mówiłam, mam na dziś trochę dość tematu fiksacji psychicznych, ale tutaj to co innego. Drama nie jest o psychopatach - przynajmniej nie od 1 odcinka - tylko o lekarzach i pacjentach z oddziału psychiatrycznego w szpitalu. I na ile oceniam po 1 odcinku, rzecz wydaje się bardzo życiowa, bo te fiksacje i bziki wydają się takie, że każdy z nas może ich doświadczyć w dowolnej chwili. Pewne granice - agresji, niepokoju, przygnębienia, rozczarowania - łatwo jest przekroczyć, granica jest cienka - i już zaczyna się równia pochyła, tak jak tutaj. Piłkarz, któremu niepowodzenia przekładają się w urojoną chorobę nogi, niespełniony policjant, który po prostu musi wychodzić patrolować ulice, dawać mandaty, łapać rabusiów, dziewczyna, której nagle "robaki pełzają pod skórą, " czy aktorka, która nagle wyszarpuje kij do bejsbola i wyładowuje nagromadzoną złość na czyimś samochodzie zdarza się, a granica jest cienka.
Shin Ha Kyun cudny jako psychiatra, a Jung So Min rzeczywiście wspaniała, miałaś rację Admete. Ona mi się już od This Life Is Our First podobała, a tu ma co grać i pięknie to wykorzystuje
Admete - Czw 18 Cze, 2020 12:45
| Trzykrotka napisał/a: | | Shin Ha Kyun cudny jako psychiatra, a Jung So Min rzeczywiście wspaniała, miałaś rację Admete. Ona mi się już od This Life Is Our First podobała, a tu ma co grać i pięknie to wykorzystuje |
Chociaż temat nie jest łatwy, to dla nich dwojga warto obejrzeć.
Trzykrotka - Pią 19 Cze, 2020 00:09
Temat nie jest łatwy, ale bardzo na czasie i warto go oswoić. Bałam się, że znów będzie się roiło od psychopatów, a tutaj są sprawy, przy których czuje się, jak cienka jest granica pomiędzy normalnością, a odchyłem od normy. I które w każdej chwili mogą dotknąć nawet najbardziej stabilnego człowieka na świecie. Śmierć, utrata czegoś cennego, niepożądany zakręt kariery - i gotowe, żebyśmy wylądowali w gabinecie psychiatry. Ta dziewczyna, która czuje, że robaki pełzają jej pod skórą... Przypomniała mi się choćby kontrowersyjna sprawa choroby Morgellonów. Cierpi na nią wiele osób, a nadal uważane jest za schorzenie "rzekome" i urojone, wywoływane przez psychikę chorego. A główna bohaterka? W showbiznesie od wielu lat, sukces okupiony wielkim wysiłkiem, już na początku poważnej kariery niezasłużony hejt ze strony fanów rywalki, chwila osobistej chwały paskudnie zakłócona, podwójna zdrada "oppy" - wystarczy aż nadto, żeby zrozumieć atak agresji.
Mam ostatnio mało czasu na oglądanie dla przyjemności, ale wolę zagłębić się w Fix You niż w baśniowy Athdal, niech mi Wachlarz wybaczy.
It's OK To Not Be Ok, trailery
https://www.youtube.com/watch?v=50ek4HQo0Bc
https://www.youtube.com/watch?v=89i-Fn2CqQg
I trochę ploteczek, między innymi o planowanych na 2020 ślubach z najwyższej półki
https://www.youtube.com/watch?v=v_e6UfOndZE
Ohoho, ciekawe na ile to sprawdzone wieści. Jeśli tak, to tylko gratulować i życzyć szczęścia wszystkim pięciu parom.
Na polu randkowym: podobno LMH i Kim Go Eun tak polubili się na planie The King, że radośnie randkują w prawdziwym życiu
Admete - Pią 19 Cze, 2020 08:49
Mnie się Fix you podoba cały czas, a juz 14 odcinek dziś obejrzę. Trzyma poziom.
Trzykrotka - Pią 19 Cze, 2020 09:22
Teraz zacznie się Koszmit i spróbuję zajrzeć do Chang Woka, choć zapowiedzi jego dramy mnie odrzucały - konkurencja silna, ale już mam cały komplet odcinków i na pewno będę oglądać.
Admete - Pią 19 Cze, 2020 16:04
Bardzo był wzruszający 14 odcinek Fix you. Czekam na zakończenie. To drama, do której można wracać. Pięknie zagrana.
Trzykrotka - Sob 20 Cze, 2020 01:08
Trzeci odcinek za mną. Pan doktor dopingujący piłkarza - jak ja się śmiałam. I nasza bohaterka powoli wchodząca na drogę terapii i leczenia. Bardzo wzruszyła mnie historia chłopca jedzącego papier.
Admete - Sob 20 Cze, 2020 07:24
| Trzykrotka napisał/a: | | Bardzo wzruszyła mnie historia chłopca jedzącego papier. |
Mnie też. Sam psychiatra ma trudną relację z chorym ojcem. Bohaterka ma jeszcze długą drogę przed sobą. Polubiłam też jej przyjaciółkę, właścicielkę małej restauracji.
Trzykrotka - Sob 20 Cze, 2020 09:27
Cały czas się zastanawiam, skąd znam aktorkę grającą tę właścicielkę. Muszę to w końcu sprawdzić.
Admete - Sob 20 Cze, 2020 10:00
Grała w One spring night - tu ma większą i bardziej wyrazistą rolę.
Trzykrotka - Sob 20 Cze, 2020 17:04
Ach! Ta młodsza siostra, która tak mnie irytowała No jasne...
Wczoraj zaczęła się drama Backstreet Rookie, z Ji Chang Wokiem i młodą panienką z Moonlight. Jak wszyscy jadą po pierwszym odcinku... Przy czym wiele zarzutów to krytyka samego materiału, czyli webtonu. Ale jest wiele głosów radzących JCW, żeby zmienił agencję, skoro obecna nie potrafi znaleźć dla niego nic lepszego niż to, czy ubiegłoroczny flop nad flopami, Melting Me Softly.
Admete - Sob 20 Cze, 2020 18:57
Ja ją lubiłam jako siostrę A tu też jest fajna. Widziałam fragment tej nowej dramy i jest dość okropna. Nie mam zamiaru oglądać.
Trzykrotka - Sob 20 Cze, 2020 21:25
Nawet nie wiem, czy chcę zaczynać, choć za czymś dobrym z Ji Chang Wokiem już bardzo tęsknię. Zawsze można wrócić do Healera, cóż...
Kończę właśnie napisowo 6 odcinek AM1988, z końcówką, w której Duk Seon dowiaduje się, że jej pierwsza miłość pozostanie nie odwzajemniona. Jak to znowu ładnie i bardzo w charakterze postaci jest zrobione. Duk Seon jest zrozpaczona, ale i wściekła. Płacze, ale biegnie za Sun Woo, żeby mu nagadać i nawyzywać - już samo to mogło przynieść jej trochę ulgi. Sun Woo wydaje się nie mieć bladego pojęcia, o co jej chodzi, tak bardzo całym sobą czeka na powrót Bo Ry. Jak on pięknie na nią patrzy, takimi gorącymi, intensywnymi oczami
No i Jung Hwan, który wszystko wie i tak cierpi, że od jakiegoś czasu nie może jeść, aż mama się martwi. Ten jego zakrwawiony śmiech zza niebieskiej bramy, którą przygniotła go wracająca z furią Duk Seon niektórych oburzał. Bo jak tak można - ona tak strasznie płacze, a on się śmieje. Ale on ma tylko 18 lat i wie, że teraz ma zielone światło i szeroką autostradę. Rywal zniknął.
Nie wie tylko, że Taek już sięga po słuchawkę telefonu, żeby w dzień pierwszego śniegu zaprosić Duk Seon do kina,
I choć kino nie było kamieniem milowym ich znajomości, bo pamiętamy, że Taek zasnął zaraz na początku seansu, to jednak ten ruch białym kamieniem zapoczątkował blokowanie kamienia czarnego.
Aragonte - Sob 20 Cze, 2020 21:43
Ładnie to się odczytuje przez pryzmat baduka, prawda?
A ja kończę powtórkę Producer i dalej zachwycam się Koszmitkiem i całą resztą
Trzykrotka - Sob 20 Cze, 2020 22:47
| Aragonte napisał/a: | | Ładnie to się odczytuje przez pryzmat baduka, prawda? |
O tak, bardzo ładnie. I jeszcze nawet głębiej można sobie odczytać sygnały. Bo w tym odcinku tato Taeka mówi, że przekleństwem syna jest jego wycofanie i trudność w graniu z osobami, których nie zna. Bój się, Jung Hwanie, ciebie on zna na wylot
| Aragonte napisał/a: | A ja kończę powtórkę Producer i dalej zachwycam się Koszmitkiem i całą resztą |
No ba A ja tylko skoczę pod prysznic i zakończę dzień seansem 1 odcinka nowej dramy Koszmitka!
Wrzucić?
zooshe - Sob 20 Cze, 2020 22:51
| Trzykrotka napisał/a: |
Kończę właśnie napisowo 6 odcinek AM1988, z końcówką, w której Duk Seon dowiaduje się, że jej pierwsza miłość pozostanie nie odwzajemniona. Jak to znowu ładnie i bardzo w charakterze postaci jest zrobione. Duk Seon jest zrozpaczona, ale i wściekła. Płacze, ale biegnie za Sun Woo, żeby mu nagadać i nawyzywać - już samo to mogło przynieść jej trochę ulgi. Sun Woo wydaje się nie mieć bladego pojęcia, o co jej chodzi, tak bardzo całym sobą czeka na powrót Bo Ry. Jak on pięknie na nią patrzy, takimi gorącymi, intensywnymi oczami
No i Jung Hwan, który wszystko wie i tak cierpi, że od jakiegoś czasu nie może jeść, aż mama się martwi. Ten jego zakrwawiony śmiech zza niebieskiej bramy, którą przygniotła go wracająca z furią Duk Seon niektórych oburzał. Bo jak tak można - ona tak strasznie płacze, a on się śmieje. Ale on ma tylko 18 lat i wie, że teraz ma zielone światło i szeroką autostradę. Rywal zniknął.
Nie wie tylko, że Taek już sięga po słuchawkę telefonu, żeby w dzień pierwszego śniegu zaprosić Duk Seon do kina,
I choć kino nie było kamieniem milowym ich znajomości, bo pamiętamy, że Taek zasnął zaraz na początku seansu, to jednak ten ruch białym kamieniem zapoczątkował blokowanie kamienia czarnego. |
Uwielbiam tą scenę, zapłakana DS, w tle audycja radiowa i Taek który widząc pierwszy śnieg dzwoni aby zaprosić DS do kina. Lubię jak akcentuje słowo uri.
Aragonte - Sob 20 Cze, 2020 23:20
| Trzykrotka napisał/a: | Wrzucić? |
Pytanie!
Trzykrotka - Nie 21 Cze, 2020 01:22
| zooshe napisał/a: |
Uwielbiam tą scenę, zapłakana DS, w tle audycja radiowa i Taek który widząc pierwszy śnieg dzwoni aby zaprosić DS do kina. Lubię jak akcentuje słowo uri. |
Tak! Decydująca chwila. Od razu widać, że do gry wchodzi mocny przeciwnik. Równocześnie radiowy DJ mówi o tym, że jeśli nawet nasza miłość do kogoś jest nieodwzajemniona, to kto wie - może kocha nas ktoś inny, kto zbiera się na odwagę, żeby to wyznać...
Lubię też, mimo złości na tego opieszalca, szczęśliwy uśmiech z jakim Jung Hwan wchodzi do domu i prosi mamę o ramyun.
No to let's music! jak powiedziałaby Duk Seon, odpalamy Psycho, But It's OK
No, nie wiem jak wam, ale mnie się od razu zrobiło weselej na myśl o kolejnych 15 czy coś koło tego odcinkach dramy. Pierwszy był niezwykle dla mnie zachęcajacy. I piękny wizualnie nad podziw. I przepleciony baśnią. I intrygujący. Scenariusz na razie jest obiecujący, choć po pierwszym odcinku nie należy chwalić, bo wszystko jeszcze może się zdarzyć. Ale podobało mi się, że tyle furtek jest pootwieranych, że materiału na łączenie kropek powinno wystarczyć. Na razie, prócz dość luźniej znajomości z bohaterami, niewiele wiemy. Oboje piękni. Ona wystylizowana do granic możliwości, on - no po prostu on, Koszmit The Great.
Jej zdjęć nawet nie robiłam, bo musiałabym zapisywać każdą klatkę, tak była piękna.
Aktorzy bardzo dobrzy, gra świetna. Bardzo się cieszę na tych państwa
plus siostrę Yu Ri - ta aktorka grała w Nokdu Flower, w Romance is a Bonus Book - lubię ją.
A, no i pokazała się obowiązkowa dokumentacja, że w wojsku Koszmit nie próżnował, proszszszsz
Bardzo się cieszę, że tak sparowano główną parę. Oboje piękni, dopasowani nawet wzrostem, typem urody. Oboje bardzo dobrze grają. A jaka na koniec iskra między nimi przeskoczyła
Jun Ki bardzo ładnie się zachował i wysłał koleżance na plan zgrabny bus kawowy ozdobiony jej zdjęciami i życzeniami powodzenia dramy
https://fyleejoongi.tumblr.com/post/620644003460874240/20200611-lee-joon-gis-coffee-snack-truck-to
zooshe - Nie 21 Cze, 2020 13:07
No, nie wiem jak wam, ale mnie się od razu zrobiło weselej na myśl o kolejnych 15 czy coś koło tego odcinkach dramy. Pierwszy był niezwykle dla mnie zachęcajacy. I piękny wizualnie nad podziw. I przepleciony baśnią. I intrygujący.
Scenariusz na razie jest obiecujący, choć po pierwszym odcinku nie należy chwalić, bo wszystko jeszcze może się zdarzyć. Ale podobało mi się, że tyle furtek jest pootwieranych, że materiału na łączenie kropek powinno wystarczyć. Na razie, prócz dość luźniej znajomości z bohaterami, niewiele wiemy.
|
O tak pierwszy odcinek niezwykle baśniowy. To piersze co rzuciło mi się w oczy. Trailery i opisy niewiele zdradzały z fabuły i teraz rozumiem dlaczego. Odcinek pozostawia więcej pytań niż odpowiedzi, niby poznaliśmy najważniejszych bohaterów ale otacza ich taka masa tajemnic, że czuję iż zobaczyliśmy zalednie czubek góry lodowej.
Np ten chory brat bohatera, który ma koszmary z motylami (czy też mi to bardziej wyglądało na ćmy) i tak odrazu skojarzyło mi się że ćmy w wielu kulturach i wierzeniach kojarzone są ze śmiercią, uważane za łącznika między światem żywych i umarłych. Podobnie jak bohaterka, która sama myśli o sobie jak o potworze który może sprowadzić na kogoś śmierć.
Tak więc potencjał jest duży oby wszystko zgrabnie ze sobą zagrało.
Co do urody aktorów to bez dwóch zdań są posągowo piękni.
plus siostrę Yu Ri - ta aktorka grała w Nokdu Flower, w Romance is a Bonus Book - lubię ją.
|
Jeśli to ta aktorka ze zdjęcia to chyba grała też pielegniarkę ze Wcielonej Zazdrości...
Trzykrotka - Nie 21 Cze, 2020 18:50
| zooshe napisał/a: |
Jeśli to ta aktorka ze zdjęcia to chyba grała też pielegniarkę ze Wcielonej Zazdrości... |
Moja ulubiona pielęgniarka gra tutaj asystentkę właściciela wydawnictwa, a mnie chodziło o tę dziewczynę, która zawiozła Moon Young papiery ojca do podpisu, taka delikatnej urody.
Bardzo mnie zaintrygował pierwszy odcinek i mam wielką nadzieję na taką fascynującą jazdę jaką miałam przy Hwayugi i Zazdrości. Obie postaci super ciekawe, niejednoznaczne, powietrze między nimi aż skrzy i wcale tego przed sobą nie kryją, nic jeszcze i nich nie wiadomo, ale chciałoby się wiedzieć... Yes!
6 odcinek AM1988 wrzucony. Przy okazji wykopałam coś pięknego.
W 6 odcinku Bo Ra wiezie przyszłą teściową do chorej Jin Joo i śpiewa na cały regulator jakąś rewolucyjną pieśń. Postanowiłam nie wyważać otwartych drzwi i poszukałam gotowych tekstów pasujących mniej więcej rytmem i rymem do pieśni Bo Ry. Wśród różnych Marsylianek, Czerwonych Sztandarów i El Paso Del Ebro wpadła mi w ręce przepiękna wersja hymnu portugalskiej Rewolucji Goździków, Grandola Vila Morena. Śpiewa Edyta Geppert
https://www.youtube.com/watch?v=JGmru1BD3w0
Przepraszam za ten mały offtop
Aragonte - Nie 21 Cze, 2020 21:58
Trzykrotko, piękny offtop Świetny wybór
BeeMeR - Nie 21 Cze, 2020 22:03
Też tak uważam
Jutro sobie spróbuję nowego Koszmita - dziś padam na twarz bo bardzo mało spałam - nie mogłam zasnąć.
Admete - Nie 21 Cze, 2020 22:06
Zaczęłam nową dramę z Koszmitem, ale na razie mam problem z bohaterką. Nie przepadam za tak przerysowanymi postaciami. Chodzi o wygląd i o zachowanie jak psychopatki. Nie lubię, jak ktoś źle traktuje dzieci.
|
|
|