Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Admete - Sob 13 Cze, 2020 13:27
Wszystko co inne, od razu musi być złe i można się śmiać Zasadniczo nie jestem jakoś bardzo postępowa, z prowincji jestem, ale staram się. Panowie z Warszawy i gorsi ode mnie.
Trzykrotka - Sob 13 Cze, 2020 13:43
Z kolorowych włosów, makijażu, kropki na czole, męskiej biżuterii zawsze można się pośmiać. A dla prawdziwego mężczyzny któremu trzeba napisać na plakacie, że ma umyć ręce po skorzystaniu z toalety, to jazda obowiązkowa
Trzykrotka - Sob 13 Cze, 2020 20:00
Ostatni odcinek The King za mną.
Rzeczywiście, wątek miłosno zakończono w ten idiotyczny sposób. Zamiast po zapewnieniu bezpieczeństwa obu krajom zdecydować coś o wspólnym losie, brać się do produkowania małych Guniątek (wszak każde królestwo potrzebuje następcy tronu i drugiego w zanadrzu żeby było stabilne, każdy znawca seguków wam to powie), para wymyka się każde swoim ludziom i spotyka co weekend w innym świecie, w innym czasie. Może to i zabawne widowiskowo, ale wolałabym inny wariant ich losów niż "wieczna wycieczka w dwoje zaczynająca się zawsze przy tej samej budce telefonicznej."
Poza tym - wszystko ładnie i wdzięcznie się zakończyło. Ścięcie głowy zdrajcy przywróciło spokój i harmonię i wszystko ładnie wskoczyło na miejsca z góry wyznaczone. Kto był z królestwa, wrócił do królestwa, kto z republiki, pozostał w republice, a pamięć o wydarzeniach zachowali jedynie ci, co w potrzebie wędrowali w czasie, czyli król, jego Niezłomny Miecz, Yoon (jedno z wcieleń Do Hwana) oraz pani porucznik, nasza bohaterka.
Zadowolonam, choć małych Guniątek mi brak i po raz kolejny nie mogę wyjść z podziwu nad specyficznym talentem KES. Dziur w fabule nie zliczysz, nielogiczności nie brakuje, ppl czasem aż dusi. A mimo to nawet hejterzy - a drama podobno miała ich masę - oglądali do samiutkiego końca, hejtując zdrowo. Ma talent kobieta. Nie potrafi bez utraty oddechu napisać doskonałej fabuły, ale do wspaniałych postaci ma rękę.
Admete - Sob 13 Cze, 2020 20:50
| Trzykrotka napisał/a: | | A mimo to nawet hejterzy - a drama podobno miała ich masę - oglądali do samiutkiego końca, hejtując zdrowo. |
Na szczęście mnie nie ciągnęło, mimo tego, że Do Hwan jak malowanie Po tej dramie wchodzi Koszmit?
Trzykrotka - Sob 13 Cze, 2020 22:23
Nie, po Lee Min Ho będzie Ji Chang Wook, Backstreet Rookie. Boję się że to kolejna kicha... Drama na podstawie webtonu, nie przepadam. Reżyser od The Fiery Priest i scenarzyści webtonowcy.
Koszmita It's OK Not To Be OK wchodzi po When My Love Blooms.
Admete - Nie 14 Cze, 2020 00:01
A to już chyba za tydzień, bo ten melodramat kończy się w ten weekend.
Trzykrotka - Nie 14 Cze, 2020 00:31
Tak, chyba 19 albo 20 czerwca podawany był jako data premiery.
Wrzucę jeszcze oficjalny królewski portret Lee Min Ho - Lee Guna. Oczywiście było to królewskie imię i nazwisko prywatne, którego oficjalnie nie wolno było wymawiać
I jeszcze Do Hwan (a co sobie będziemy żalować ), ale z My Country
https://nichester.tumblr.com/post/620730857005727744/kwakkitae-what-if-it-happened-to-you-what-do
Sesja pięknych państwa Koszmitostwa przed premierą dramy
https://deokmis.tumblr.com/post/620551265183842305
Admete - Nie 14 Cze, 2020 09:19
| Trzykrotka napisał/a: | | (a co sobie będziemy żalować ), |
Oczywiście, że nie żałować Taa..Lee Min Ho naprawdę poczuje się teraz królewsko 20 chyba jest premiera. Widziałam te zdjęcia na soompi i nawet miałam pisać, ze para jest piękna.
BeeMeR - Nie 14 Cze, 2020 09:51
Bardzo ładna para
Ta końcówka brzmi nieprzyszłościowo
Trzykrotka - Nie 14 Cze, 2020 13:34
| BeeMeR napisał/a: | Ta końcówka brzmi nieprzyszłościowo |
Ano. Nawet Eun Seop się rozmnożył - pokazywał kolegom zdjęcia bliźniaków , nawet Niezłomny Miecz wymieniał ukradkowe uściski z panią od PR. I Luna dostała swój dom i chłopaka i pan numer trzy dostał swoją Lunę... Tylko król i pani porucznik wciąż tylko trzymają się za coraz starsze dłonie. Nahin, nie podoba mi się to.
Edit:
Oh My Baby - ale falki z olejem się zrobiły kiedy z spermodawstwa przeszli w regularny romans. Chyba nie jestem zbyt ciekawa dalszego ciągu. Oni tak romansują, jakby mieli po 15 lat Jeszcze ewentualnie sprawdzę odcinek, w którym Ha Ri zostaje redaktor naczelną - odcinek ostatniej szansy.
Admete - Nie 14 Cze, 2020 14:00
| Trzykrotka napisał/a: | | Oni tak romansują, jakby mieli po 15 lat |
Też mam takie odczucia. Nie widziałam jeszcze odcinka 10.
Trzykrotka - Nie 14 Cze, 2020 15:39
Ja nawet 9 nie obejrzałam jeszcze. Za to kończę tlumaczyc 5 odcinek AM1988, ten o matkach. I smutny i przykry i wzruszający i przekomiczny (wyjazd Mi Ran i męski chlewik w domu )
Nie dają rady - OMB odstawiam na bok, Nie wytrzymam, żeby dwoje poważnych ludzi koło 40 zachowywało się jak para nastolatków, którzy na zmianę niuniają do siebie i chowają się przed ludźmi, żeby nikt się przypadkiem nie dowiedział, że = o zgrozo - był już kissu
W ramach sprzątanie znalazłam zapomniany nieco pliczek z Arthdal Chronicles. Co prawda pierwszego odcinka już nie mam, ale nawet gdybym miała, to nie powtórzę seansu, poszłam więc od razu do drugiego, żeby sobie choć na Wachlarza popatrzeć.
Nie łapię za nic o co chodziło w mitologii. Najwyżej doczytam na db, jeśli wytrwam przy dramie. Na razie nie było źle, choć w połowie odcinka stało się jak w jakichś filmach z Dzikiego Zachodu - jedno radosne plemię z kwiatami we włosach zostało napadnięte przez inne, w skórach, z podmalowanym na czarno okiem i podgolonymi łbami (nic tylko Siuxowie ) i zrobiło tym radosnym pogrom Wachlarz zbiegł z rączym koniu, za to Ji Won została w niewoli i zobaczym, co będzie dalej.
Ładna muzyka mnie trzymała przy ekranie i przepiękna strona wizualna. Ten gęsty las, ta szmaragdowa woda, te połacie pampasowych traw
BeeMeR - Wto 16 Cze, 2020 10:42
Królowa Seonduk
Mishil jest na najlepszej drodze by zostać prababką i szykuje zamach stanu - oj, miałam wyższe oczekiwania, tj. że jakoś szybciej poradzą sobie z tą kobietą - acz serial bez niej nie wiem czy miałby większy sens, bo to ona jest tu motorem napędowym. No nic, zrzędzę tylko bo mi szkoda potencjału. I tak od kilku odcinków oglądam już tylko wątek Mishil i Seonduk, przewijając wszelkich wujaszków i wojaków.
Admete - Wto 16 Cze, 2020 10:45
Przedłużyli dramę zupełnie niepotrzebnie.
Trzykrotka - Wto 16 Cze, 2020 12:57
Wczoraj tak potrzebowałam pocieszenia, że chwyciłam bardzo brzydką wersję Dinner Mate i obejrzałam z wielką przyjemnością. Przyjaźń od stołu przechodzi w miłość, dzieje się dużo i bardzo ładnie. Tożsamość zostaje jednostronnie ujawniona i ten gest, w którym pan podaje pani wizytówkę i przedstawia się jej ująl mnie niezmiernie i wzruszył.
Ogromnie - mimo widocznych wad - lubię tę dramę.
Admete - Wto 16 Cze, 2020 16:56
Tez lubię, właśnie obejrzałam wczorajszy odcinek. Ładny całkiem, choć ex jest creepy Przy kronikach nie wytrwałam, mimo pięknych okoliczności przyrody.
zooshe - Wto 16 Cze, 2020 18:14
A ja uskuteczniam płodozmian i kiedy nie chce za bardzo się skupiać oglądam Terius Behind Me. Odcinki po pół godziny i So Ji Sub w roli przystojnej opiekunki do dzieci. Czego chcieć więcej.
Trzykrotka - Wto 16 Cze, 2020 19:58
I niegłupia grupa mamusiek z tatuśkiem Przyjemna drama.
Co do Kronik, to pewnie i ja nie wytrwam, ale na razie może być, póki czekam na inne dramy.
zooshe - Wto 16 Cze, 2020 20:26
| Trzykrotka napisał/a: | I niegłupia grupa mamusiek z tatuśkiem Przyjemna drama.
|
Wiadomo ajumy to najlepszy wywiad w całej Korei.
Aragonte - Wto 16 Cze, 2020 22:05
A ja mam ciąg dalszy powtórki "Producentów". Dojechałam do dramatycznej reklamy "Co dziś zjemy na obiad?", puściłam to dwa razy, kwicząc z uciechy, i mam ochotę obejrzeć to trzeci raz Cudo!
BeeMeR - Wto 16 Cze, 2020 22:21
To piękna scena
Aragonte - Wto 16 Cze, 2020 22:34
Wspaniała
Trzykrotka - Śro 17 Cze, 2020 10:48
Chyba zrobię sobie powtórkę z Producentów, choćby kawałkami. Na razie czekam na nową dramę. Jest już długi trailer. Naprawdę ciekawie się zapowiada.
Niestety, podłamałam się kierunkiem w jakim idą w Dinner Mate. Co za sezon na psycholi Nie tylko ten durny eks dziewczyny, ale i pani ładna, eks pana - oboje świrnięci. Nie chcę, mam już dość wariatów i obsesyjnych byłych jak na ten rok.
zooshe - Śro 17 Cze, 2020 11:50
| Trzykrotka napisał/a: | Chyba zrobię sobie powtórkę z Producentów, choćby kawałkami. Na razie czekam na nową dramę. Jest już długi trailer. Naprawdę ciekawie się zapowiada.
|
Producentów też chętnie bym sobie powtórzyła.
Nowa drama to jakoś teraz na dniach ma być, nie?
Trzykrotka - Śro 17 Cze, 2020 14:24
W tym tygodniu
Edit: zdjęcia z ostatniego odcinka Dinner Mate. Przypominają nam coś...?
https://www.instagram.com/p/CBe-B0Fpn8N/
Ależ oni sa piękni
|
|
|