To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy austenowscy - James McAvoy

Agn - Śro 09 Sty, 2008 14:28

Kobietyyy! Obejrzałam Atonement! TUTAJ WRAŻENIA.
Dżemik! Jam twych ubłoconych butów całować nie godna!
Jaki on był cudowny! :serce: W kawiarni miałam ochotę go utulić! I w ogóle... kiedy sobie leżał pod papierem i patrzył na zdjęcie i marzył... Tylko go pogłaskać. :serduszkate:

Alison - Śro 09 Sty, 2008 16:24

Agn napisał/a:
Dżemik! Jam twych ubłoconych butów całować nie godna!
Jaki on był cudowny! :serce: W kawiarni miałam ochotę go utulić!

Scena w kawiarni jak dla mnie jest najmocniejsza. On tam gra każdym nerwem. W ogóle jak nie dostanie Oscara, to się pochlastam! :wink:

Agn - Śro 09 Sty, 2008 17:39

Jak nie dostanie Oscara, to się dobrze stanie, bo te zapluta nagrode dostaja ci najslabsi. A Dzemik do slabeuszy nie nalezy.
On w ogole caly czas gra na najwyzszych obrotach. I kiedy sie zlosci na Briony (zabic smarkule!!!) i kiedy rozmawia z Cee o niefortunnym liscie i kiedy lzy mu leca w kawiarni. Albo ten moment, kiedy znalazl tamte trupy - no po perostu... chcialo mi sie plakac razem z nim :(

Alison - Śro 09 Sty, 2008 17:46

Agn napisał/a:
Jak nie dostanie Oscara, to się dobrze stanie, bo te zapluta nagrode dostaja ci najslabsi. A Dzemik do slabeuszy nie nalezy.
On w ogole caly czas gra na najwyzszych obrotach. I kiedy sie zlosci na Briony (zabic smarkule!!!) i kiedy rozmawia z Cee o niefortunnym liscie i kiedy lzy mu leca w kawiarni. Albo ten moment, kiedy znalazl tamte trupy - no po perostu... chcialo mi sie plakac razem z nim :(

Fakt, że on jest Master of Tears. Jego załzawione oczy rozpękują mi serce na kawałki.
No i nie do końca się zgadzam, że Oscary dostają najsłabsi, choć często dostają akurat ci co w danym roku nie powinni, bo inni byli lepsi, ale nie zawsze tak jest.

Anonymous - Śro 09 Sty, 2008 18:08

Oscary dostaja nie tyle najlepsi czy najslabsi, co raczej ci ktorzy zagrali w filmach lepiej rozreklamowanych, za wieksza kase, bardziej medialnych.
Niestety Oscary sa calkowicie zmarketingowane.

Agn - Śro 09 Sty, 2008 18:34

I m.in. dlatego ich nie lubię.
Ażeby dostać Oscara trzeba się ucharakteryzować na totalne paskudztwo (czego Dżemik nie dopełnił), potem cierpieć przez cały film (co się sprawdza w połowie), a na końcu umrzeć w męczarniach (można go pod to podpiąć). Obawiam się, że Oscar przemknie Jamesowi koło jego cudnego noska.

snowdrop - Śro 09 Sty, 2008 18:46

Gitka napisał/a:

I jeszcze tu, przestraszyłam się dziennikarza(dziennikarki?), aż podskoczyłam (sami zobaczcie)
http://pl.youtube.com/wat...ersist_locale=1

Wow, oscar dla tego dziennikarza. :rotfl: :mrgreen:

Anonymous - Śro 09 Sty, 2008 19:29

Ale Dzemik był jakis taki... nieswoj :D
Agn - Śro 09 Sty, 2008 19:38

A ty byś była "swoja", gdybyś gadała z takim dziennikarzem? ;)
Anonymous - Śro 09 Sty, 2008 20:47

z cala pewnoscia nie , aczkolwiek Dzemik milusio wyglada bedac nieswoj. Zreszta pewnie dlatego nie byl swoj, bo jest NASZ :D
Anonymous - Pią 11 Sty, 2008 18:02

Dzioucchy, patrzajta, jakie cudo kikita nam wyczarowała !!!
http://forum.northandsout...p=132362#132362

No ja to wymiekam jak patrze w te oczeta i w ogole...

Marija - Pią 11 Sty, 2008 21:14

Kikita jest wielka :serduszkate: :thud: !
Agn - Pon 14 Sty, 2008 19:06

Jeżu! Boru! Maryjo!!!
Kikicie pomnik należy wystawić! Ozłocić dziewoję! Cokolwiek!!! To jest... To jest...
O Boru! O Maryjo! O Jeżu kolczasty!!!
:thud:

(Post o niskiej zawartości intelektualnej.)

Alison - Pon 14 Sty, 2008 21:06

Agn napisał/a:
Jeżu! Boru! Maryjo!!!
Kikicie pomnik należy wystawić! Ozłocić dziewoję! Cokolwiek!!! To jest... To jest...
O Boru! O Maryjo! O Jeżu kolczasty!!!
:thud:

(Post o niskiej zawartości intelektualnej.)

Się zgadzam, mnie omdlało jak zobaczyłam... :wink: Mimo, że było to na moje wyraźne zamówienie. Jedno zdjęcie nawet dostarczyłem, ale efekt mnie i tak zmiótł.

Kaziuta - Śro 16 Sty, 2008 21:21

Dziwna rzecz mi sie dzisiejszej nocy przydarzyła. Nie pałam do tego faceta, a o on mi się przysnił :wink:
I wiecie co? Fajny był w tym śnie. Ja byłam albo jego koleżanka albo jakaś redaktorką (jak to w śnie, nie wiadomo), umówiłam się z nim na wywiad albo spotkanie. Jak przyszłam do kawiarni (bo to kawiarnia była) to siedział juz przy stoliku ubrany w ciemny garnitur, w rozpiętej koszuli, bez krawata i oglądal swoje zakupy :shock: Jak podeszłam, akurat skladał damska bluzeczkę (letni topik) oznajmil mi, że kupił dla swojej dziewczyny i zapytał czy będzie ok. Miał taki ładny uśmiech i byłbardzo miły.
I kurde balans, tak dobrze sie zaczęło, a to byl koniec :cry2:
Potem to jeszcze Tomasz Lis mi się śnił, który zachwycał się moimi sznurowadłami od trampek, (chciaż ja nie noszę trampek), ale to juz nie było to samo :obrzydzenie:

Marija - Śro 16 Sty, 2008 21:24

Kaziuta napisał/a:
Potem to jeszcze Tomasz Lis mi się śnił, który zachwycał się moimi sznurowadłami od trampek, (chciaż ja nie noszę trampek), ale to juz nie było to samo :obrzydzenie:
Spadłam z krzesła ze zgrozy :shock: :rotfl: :rotfl: . Ale Dżemik...Co, Kaziutka, fajny był? :serduszkate: Coś chłopię niepokaźne w sobie ma...
Kaziuta - Śro 16 Sty, 2008 21:26

Musze przyznac, że fajny był. :lol: Gdyby nie ten sen dalej byłby mi raczej obojętny, ale teraz musze szybciutko obejrzec Pokutę.
Anonymous - Śro 16 Sty, 2008 21:27

Tomasz Lis rulez !!! :banan_Bablu:
Anonymous - Śro 16 Sty, 2008 21:51

Dziewczyny - do tapetowni marsz. Czarodziejka-Kikita, wyczarowala takie cuda, ze noremalnie slow mi zabraklo, zapowietrzylam sie i w ogole...
Agn - Czw 17 Sty, 2008 10:37

Właśnie zobacyłam. *mdleje* Podtrzymuję swoje zdanie z tapetkowni - to powinno być karalne... :serce2:
Wiedźma - Pią 08 Lut, 2008 00:15

Dzemik w hitchcockowskim sosie jako Nieznajomy z Pociągu:

http://www.mollygood.com/...80207/vanemile/

Anonymous - Pią 08 Lut, 2008 07:22

Mniam !!!
Kruca bułka, a mnie się dzisiaj śnił jako kolejarz - czyżbym miała wizje proroczą jakowąś?
Ślicznie wygląał w tym mundurku...

Wiedźma - Pon 11 Lut, 2008 20:31

A tu poważny Dżemik (i jego ócz jeziora) na ozdaniu nagród BAFTA:

http://popsugar.com/galle...,7,0&show=large

Anonymous - Pon 11 Lut, 2008 21:08

Ómarłam. utonęłam w głębi tychże ócz.
Pogrzeb odbył sie 5 sekund temu i właśnie organizuje stype. Zapraszam na piffko.

Sofijufka - Pon 11 Lut, 2008 21:17

Wiedźma napisał/a:
A tu poważny Dżemik (i jego ócz jeziora) na ozdaniu nagród BAFTA:

http://popsugar.com/galle...,7,0&show=large

Ach, jaki on grzeczny, jak maturzysta...