To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie III

Szafran - Czw 24 Wrz, 2020 21:27

Admete napisał/a:
No i byłam dziś w kinie. Obawiam się jednak, że pozostałam dość chłodna. To znaczy nie nudziłam się, ale jakoś tak nie do końca wciągnęłam. Muzyka bardzo dobra. Incepcja bardziej mi pasowała. Tutaj nie za bardzo nadążałam za tym, kto jest w którym czasie, odwrócony czy nie i co zrobili z podwójnością postaci ;) Aktorka grająca Kat jest taka wysoka :shock: A aktor grający głównego bohatera mały ;) Podobał mi się Pattison - zaczyna ciekawie wyglądać. Chętnie go jeszcze w czymś zobaczę.

Mnie się nie podobał. Wynudziłam się (z pięć razy patrzyłam na zegarek, ile jeszcze), niedorzeczny scenariusz zbudowany z klisz, jeno udający rzecz oryginalną. Gdyby jeszcze to nie było tak megapoważnie nakręcone i dodali parę piosenek może masala by z tego była przyzwoita. Villain jest odpowiednio karykaturalny, aż żal patrzeć, jak Branagh gra coś takiego i wygłasza tak durne kwestie z takim akcentem. Scena z bohaterką otwierającą samochód obcasem rozłożyła mnie na łopatki. Albo ten megapatetyczny oneliner, którym przemawia w finale (ten tekst ze zranieniem ciała). Do wszelkich scen, gdzie ktoś jedzie albo biegnie wstecz o wiele bardziej pasowałaby melodyjka z Benny Hilla:D:D:D

Tyle dobrego, że Pattinson z wiekiem wyprzystojniał, więc choć na ładnego chłopca popatrzyłam. :>
Admete, a Dimple Kapadię poznałaś:)?

Admete - Czw 24 Wrz, 2020 21:43

Ujęłaś to wszystko dosadniej ;) Nie rozpoznałam - podrzuć.
Szafran - Czw 24 Wrz, 2020 21:46

W kilku scenach jest - to ta indyjska starsza dama, na początku przedstawiona jako żona kogoś tam. No wiesz, Dimple nie poznać:D:D:D
praedzio - Nie 29 Lis, 2020 19:29

Pojawił się zwiastun nowej ekranizacji "Bastionu" S. Kinga. Premiera serialu 17 grudnia. Osobiście mam mieszane uczucia, bo silnie jestem związana z poprzednią telewizyjną wersją tej książki. Ale Alexander Skarsgaard w roli Flagga wygląda niepokojąco dobrze...

https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=l--4gu4CQBM

Admete - Pon 30 Lis, 2020 15:23

Pamiętam, że powieść mi nie spasowała, pamiętam też, że był serial. Ta wersja wygląda ciekawie.
praedzio - Pon 30 Lis, 2020 16:38

Ja akurat powieść uwielbiam. Tuż obok "Talizmanu" to chyba moja najbardziej ulubiona książka Kinga.
Admete - Pon 30 Lis, 2020 17:35

Zwyczajnie nie jestem fanką pisarstwa Kinga. Ale jego książki to niezły materiał filmowy.
praedzio - Śro 09 Gru, 2020 09:48

Odnowiłam swoją subskrypcję na Amazon Prime Video, bo już za chwilę, za momencik... :excited: :excited: :excited:

The Expanse, zwiastun 5 sezonu

Admete - Śro 09 Gru, 2020 09:49

To ostatni sezon? Zapłacę sobie w końcu Amazon - w czasie świąt.
praedzio - Śro 09 Gru, 2020 09:56

Nie, przedostatni. Amazon potwierdził jakoś niedawno, że szósty ma być ostatnim.
Caitriona - Pon 14 Gru, 2020 09:16

Też się cieszę, musze wrócić do książek, bo przeczytałam tom 5 i zrobiłam przerwę, która cos już za długo trwa.
praedzio - Czw 17 Gru, 2020 18:49

Obejrzałam trzy odcinki nowego sezonu i gotuję się ze złości, bo na następny muszę czekać tydzień. :wsciekla: Odzwyczaiłam się od takiego oglądania. :cry2:
Agn - Czw 17 Gru, 2020 20:16

Na pocieche ci powiem, ze to i tak nie te czasy, kiedy odcinek polecial w tv np. o godz. 15:00 i jak przegapilas to lipa, moooze zlapiesz powtorke w sobote o 6:00. :P
praedzio - Czw 17 Gru, 2020 20:39

Ale w takim momencie się skończyyyyyłoooo...... *zawodzi cichutko* :cry2:
Agn - Pią 18 Gru, 2020 00:08

Serrrrrriale maja tak zawszszszszeee...
Admete - Pon 21 Gru, 2020 18:24

Praedzio - dzięki tobie oglądam drugi sezon Mrocznych Materii - podoba mi się nawet bardziej niż pierwszy.
praedzio - Pon 21 Gru, 2020 18:31

Też się wezmę niedługo. :)
Admete - Pon 21 Gru, 2020 19:33

Na razie obejrzałam do połowy drugiego odcinka.
RaczejRozwazna - Pon 28 Gru, 2020 00:16

Włączyłam "Facetów w czerni", pamiętając mgliście, że swego czasu dobrze się przy tym bawiłam na zasadzie przyjemnego odmóżdżacza. No ale teraz odebrałam to jako niemożebnie głupie. Chyba się rzeczywiście zestarzalam - nie pamiętam, żeby kiedykolwiek tak zmienił mi się odbiór tego samego filmu :mysle:
Admete - Pon 28 Gru, 2020 09:01

Nigdy tego nie widziałam. Skończyłam za to drugi sezon His Dark Matters - bardzo dobrze zrobione. Pamiętam, że jeśli chodzi książki, to właśnie druga część najbardziej mi odpowiadała.
Aragonte - Pon 28 Gru, 2020 11:31

Admete, Mroczne Materie, tak? Bo w tej trylogii też najbardziej pasował mi drugi tom, ten z Willem w centrum.
Admete - Pon 28 Gru, 2020 13:00

Tak - Mroczne materie.
Agn - Czw 31 Gru, 2020 20:02

Zaczęłam oglądać "Sabrinę" (tę nową), żeby sprawdzić, z czym to się je. Rzecz jasna pamiętam ją w wersji sitcomu, który oglądałam jako nastolatka (niezbyt sumiennie, ale jednak).
Mam mieszane uczucia.
Znaczy się nie boli mnie, że z super sitcomu zrobiono mroczną historię - ten sitcom nie był znowu aż taki super, by nad nim płakać.
Ale mam takie... jak by to ująć? Są elementy, które mi się bardzo podobają, a są takie, przez które moją reakcją jest jedynie "meh".
Spoko, że przerobiono to na horrorek dla nastolatków - nie ma problemu. Ale momentami to wszystko jest takie łopatologiczne, że aż boli. Zamiast ciągłego podkreślania, że tu chodzi o szatana, wolałabym chyba nieco więcej subtelności. Sama Sabrina jako bohaterka jest w porządku, wzbudza moją sympatię, poza tym ma bardzo mocny rys feministyczny, co mi odpowiada.
Ale satanistyczny konwent czarownic i takie "masz się wpisać do księgi, bo tak" już mnie drażni. Ma dziewczyna wątpliwości, to, drogie ciotki-wiedźmy, podajcie argumenty za, a nie traktujcie 16-latki jak rozkapryszonego dziecka. To człowiek do rozmowy, zwłaszcza że Sabrina nie jest zbuntowaną wkurzającą smarkulą, która nie nadaje się do dialogu.
Więc mi się i podoba (muzyka fajnie dobrana!) i jednocześnie nie mam jeszcze haczyka, by koniecznie oglądać dalej.
Ale jako osoba wyżyłowana na dramach postąpię podobnie jak w przypadku dram - zrobię test drugiego odcinka. :P

praedzio - Czw 31 Gru, 2020 21:01

I tak ciotki są najlepsze. :D
praedzio - Pon 04 Sty, 2021 11:43

Ja tymczasem sobie tu popiskuję nad The Expanse. A jako że nie mam tu z kim o nim gadać, to na popiskiwaniu poprzestanę. :wink: