To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

Admete - Pon 18 Maj, 2020 07:16

Trzykrotka napisał/a:
czyli Do Hwan grający w duecie sam ze sobą

Dobre :lol:

BeeMeR - Pon 18 Maj, 2020 09:52

Ja się za Am1988 wezmę z przyjemnością- tylko nie wiem kiedy, ostatnio wciąż mam wrażenie że gonię własny ogon, nawet na Dokko nie zdążam.
Trzykrotka - Pon 18 Maj, 2020 09:54

:lol: Na tumblrze jest coraz więcej komentarzy, że dla niego jednego warto tę dramę oglądać. Teraz jesteśmy na etapie wymiany panów w ich światach. Yeong jako Eun Seop został w Korei, aby przeprowadzić dla króla pewne śledztwo. Eun Seop został - ku jego rozpaczy - ostrzyżony (panna, w której on się kocha orzekła, że on coś ostatnio strasznie zbrzydł, co wywołało zbiorowy jęk :lol: ) Eun Seop pojechał do Corei i z wyglądem jak brzytwa łazi po pałacu dziwiąc się wszystkiemu, oraz - kiedy na niego patrzą - przybiera pozę "jestem sztywny jak drut i co mi zrobisz." To wszystko jest naprawdę jak wielka piaskownica dla Do Hwana :oklaski:

BeeMeR napisał/a:
ostatnio wciąż mam wrażenie że gonię własny ogon, nawet na Dokko nie zdążam.

O tak :roll: Niby siedzę w domu i powinnam mieć więcej czasu, ale zaczynam sobie robić już grafik co i kiedy zmieścic w czasie :roll: Cieszę się, że wczoraj udało mi się Pana Tadeusza zobaczyć ze Starego. Ale w ninatece kończy się dziś dostępność niektórych materiałów i chciałabym je obejrzeć, a tu do 16.00 praca.... Napisy 1 odcinka zrobiłam prawie całe w wolnym i deszczowym dniu, kiedy to siedziałam kamieniem i pisałam. Jutro tez mam wolne i listę zadań do wykonania poza domem.

Admete - Pon 18 Maj, 2020 10:56

Trzykrotka napisał/a:
To wszystko jest naprawdę jak wielka piaskownica dla Do Hwana

Miło czytać :) Może teraz będzie dostawał różne role, nie tylko poważne.

BeeMeR - Pon 18 Maj, 2020 11:27

Uciekł mi Pan Tadeusz, uciekła Namiętna kobieta w sobotę (siostra mówiła, że dobry spektakl), z ninateką też nie wyrobiłam, dobrze, że mi się udało zarchiwizować przedstawienia Bagateli —obejrzę później. No i dobrze, że mogłam wczoraj pojeździć kilka godzin bez dzieci i rodziny, tylko z siostrą, pierwszy raz od dawna, choć i tak mogłabym dłużej...
Admete - Pon 18 Maj, 2020 17:39

Mnie to ogólnie wszytko ucieka. Praca, praca, praca.
Trzykrotka - Śro 20 Maj, 2020 00:24

Aragonte, znak! :serce:
Oglądam ci ja sobie spokojnie Born Again. Pokazuje się młody Jang, bohaterka pyta go, po co przeszedł odwiedzić ją w szpitalu, a on na to "bo cię kocham" :olsnienie:
Małpa potrząsający dłonią z Geum Gang Go, znak! Powtórka nas nie ominie. Bez ostatniego odcinka, tylko do wiadomej sekwencji, niekoniecznie już zaraz (Dokko ma swoje prawa :serce: ) ale być musi :serce2:

Aragonte - Śro 20 Maj, 2020 12:00

Trzykrotka napisał/a:
Małpa potrząsający dłonią z Geum Gang Go, znak! Powtórka nas nie ominie. Bez ostatniego odcinka, tylko do wiadomej sekwencji, niekoniecznie już zaraz (Dokko ma swoje prawa :serce: ) ale być musi

Oj, musi, musi :mrgreen: :mrgreen:
A w 9. odcinku TGL będzie wiadome cameo! :cheerleader2: :rotfl:

Aragonte - Śro 20 Maj, 2020 23:24

Wrzucę to cameo, może Admete sobie je obejrzy :wink: Jest w dwóch częściach, niestety bez angielskich napisów (ale możemy streścić, o co chodzi :mrgreen: ).

https://www.youtube.com/w..._-kXVBR8c&t=17s
https://www.youtube.com/watch?v=AJ1-YQvJvVM

A to reklama lodówki do kimchi, która - jak rozumiem - jest efektem ubocznym tego cameo :mrgreen:
https://www.youtube.com/watch?v=ncRGaudFf4Q

Admete - Czw 21 Maj, 2020 08:28

Co on się tak zasłaniał? Zawstydał się? ;) Czy chodziło o szaliczek? Pożyczył go? ;)
BeeMeR - Czw 21 Maj, 2020 08:34

Obruszył się że ktoś inny - według niego nikt znaczący - ma taki sam, bo to miała być edycja limitowana :wink:
Admete - Czw 21 Maj, 2020 08:41

To już rozumiem ;)
Aragonte - Czw 21 Maj, 2020 09:00

A dokładnie taki sam foch o limitowany szaliczek na początku dramy strzelił Dokko :wink: Przed windą Dokko prosił o pewną przysługę, odgrażając się, że jeśli LSG się nie zgodzi, to zasadzi się na jego "reklamę lodówek". No i efekt był taki, że obaj panowie takową reklamę nakręcili :lol:

Bardzo, bardzo lubię tych dwóch razem :serduszkate:

Admete - Czw 21 Maj, 2020 09:37

Aragonte napisał/a:
No i efekt był taki, że obaj panowie takową reklamę nakręcili

Dobre - reklamodawcy też mają poczucie humoru ;)

Admete - Czw 21 Maj, 2020 16:22

Zaczęłam Oh my baby! z Jang Narą i nawet dobrze mi się ogląda. Jak są jakieś przesadzone momenty ( zwłaszcza na początku ), to przewijam. To chyba dlatego, że rozumiem bohaterkę. Poza tym jest dwóch panów w odpowiednim wieku. Nie sądziłam, że to napiszę, ale Jang Nara świetnie tu wypada.
Trzykrotka - Czw 21 Maj, 2020 22:46

O! Mówisz, że warto przetrwać poczatek i próbować? :mysle: Nie mam aż takiej awersji do Jan NaRy żeby nie tknąć dobrej dramy z nią - to może spróbuję.... :kwiatek:
Admete - Pią 22 Maj, 2020 00:28

Było już nawet całkiem poważnie. W Korei samotna kobieta nie może dostać spermy od dawcy. To bohaterka wymyśliła, że dostanie ja od któregoś ze znanych jej panów. Teraz da im popalić :wink: Fix you bardzo mi się podoba, zestawienie głównej aktorskiej pary doskonale. Dziewczyna po prostu rewelacja. Ma co zagrać i robi to świetnie.
Trzykrotka - Sob 23 Maj, 2020 00:41

W Oh My Baby już sie zaopatrzyłam, sprawdzę. Ta druga drama była mi znana pod innym tytułem, coś z majstrowaniem przy duszy :mysle: Nie mogę sobie teraz przypomnieć.

Obejrzałam po naszym seansie Dokko jeszcze zeszłotygodniowy odcinek Hospital Playlist. Jaka to jest - mimo wszystko - niedoskonale doskonała drama. Ten odcinek, mimo, że wszystko wydaje się tam krążyć w kółko i wracać do początku (Song Hwa nie umówiła się na randkę z zakochanym w niej stażystą, tylko na obiad z całą grupą, mama Seok Heyonga się nie rozwiedzie, Andrea nadal wybiera się do seminarium we Włoszech, a Jun Wan nadal nie przyznał się przyjacielowi, że sypia z jego siostrą) i że mniej jest spraw pacjentów, jest przecież ciepły i ma swoje przepiękne momenty. Kolejna mała pacjentka uwielbiająca Andreę, modły dziękczynne starszych lekarzy na wieść, że ich stażystce ktoś się oświadczył wielkim bukietem róż (afera z różami też przednia zresztą :lol: ) chwile Ik Joona z synkiem i z Song Hwą, czy lekko uszczypliwe rozmowy mamy Andrei z prezesem fundacji - nie mogę nie kochać tych klimatów i tych postaci. Jeszcze dziś i za tydzień i adieu, kończy się nam pierwszy sezon, a ja będę trzymać kciuki, żeby JJS i YYS nie znikali na długo. Jung Kyung Ho grywa częściej.

Synek Ik Joona jest jak mały kosmita

Zawartość służbowej szuflady Andrei

Admete - Sob 23 Maj, 2020 09:06

U mnie odcinek z tego tygodnia i frustracja mi się włączyła, obawiam się, że nawet odrobinkę przewijałam. Andrea mnie wkurza, Ik Joona uwielbiam. Jun Wan i Ik Sun - co za miłość ma być? Ukrywają się, jakby mieli po 15 lat :roll: Poza tym ona wyjeżdża, on zostaje, młody nie jest...Song Hwa i Ik Joon - dla mnie to jasne, że to co kiedyś było w przeszłości, to już dawno minęło, a Ik Joona będzie mi żal. Dostaniemy więc na koniec sezonu wyjazd Ik Sun, Song Hwa ( do mniejszego szpitala ) i Andrei do seminarium. Szczerze mówiąc daruję sobie resztę sezonów, bo owszem cudne są scenki, aktorzy wspaniali, ale nic z tego dla mnie nie wynika. Wolę zamknięty sezon takiego Fix you. Nadal zachwycam się aktorką, która w nim gra - czyste złoto. A JJS polecam w Nokdu Flower - dobra drama, złożona rola.
Trzykrotka - Sob 23 Maj, 2020 09:43

Wezmę się do Nokdu Flower, a nawet próbowałam się wziąć. Pokonały mnie już wstępne sceny. Nie dam rady, nie teraz, nie w tum stanie ducha, który przyjmuje tylko kaszkę mannę - że tak obrazowo powiem. Wierzę że to świetna drama, JJS kocham jako aktora, więc pierwsze odcinki trzymam w komputerze. Na pewno kiedyś przyjdzie czas.
Co do HP to święta racja oczywiście, najlepszy dowód, że odcinek tydzień czekał na obejrzenie nie z braku czasu tylko chęci. Ale jest w tej dramie coś ujmującego, co mnie nie pozwala nią całkiem cisnąć w kąt. Chyba jest to właśnie postać Ik Joona, z którym najbardziej jest mi po drodze. A może nie z postacią, tylko aktorem właśnie. I ja też nie jestem przekonana czy będę oglądać drugi sezon, jeśli to prawda że powstanie.

Admete - Sob 23 Maj, 2020 09:45

Trzykrotka napisał/a:
Chyba jest to właśnie postać Ik Joona, z którym najbardziej jest mi po drodze

To będziesz zachwycona odcinkiem z tego tygodnia. Aktorsko on tam błyszczy, choć scena w której Jung Wan z Song Hwa jedzą :rotfl:

Aragonte - Sob 23 Maj, 2020 21:58

Skończyłam Your House Helper. Przyjemna drama.
Admete - Sob 23 Maj, 2020 22:44

U mnie dziś był tylko 4 odcinek Oh my baby!
Trzykrotka - Nie 24 Maj, 2020 08:24

Ja chyba dziś sobie maraton urządzę, bo to jakaś hańba żeby przez całą sobotę zobaczyć odcinek TGL i kawałek AM1988 pod robienie 10 minut napisów :bejsbol: Monarch czeka i Hospital Playlist i fo NaRy też zajrzę chętnie.
Aragonte :kwiatek: pewnie będziesz pisać, ale gdybyś chciała coś następnego obejrzeć, to nadal zachęcam do Come Back Couple :kwiatek: Przypomniałam sobie, że największą gnidę gra tam asystent Dokko :wink:

Aragonte - Nie 24 Maj, 2020 11:54

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte :kwiatek: pewnie będziesz pisać, ale gdybyś chciała coś następnego obejrzeć

Na razie na nic nie mam ochoty, prawdę mówiąc. Źle się czuję.