To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

Admete - Pią 08 Maj, 2020 19:23

To znaczy ktoś mu te dzieciaczki urodził? Czy adoptował?
Trzykrotka - Pią 08 Maj, 2020 20:44

Surogatka urodziła, to jego dzieci, a wychowują je z babcią. Ładne maluchy. Yash ma praktycznie blond włosy.

Oglądam Hospital. Czy was też tak bawi to, jak oni sie rzucają na jedzenie, zwłaszcza kiedy płaci ktoś inny? :lol: I mamą położnika zajmują się koncertowo :oklaski:
Edit:
ładne nawiązanie do Parasite :lol:

Admete - Pią 08 Maj, 2020 21:17

Też mnie to bawi - ten odcinek był spokojniejszy.
Trzykrotka - Pią 08 Maj, 2020 21:56

Dobrze, nawet cliffhangera nie było. Bardzo mi się podobała historia ojca, który odchudzał się z osobistym trenerem, żeby być dawcą wątroby dla córki. I to, jak rezydentka zakochana w Andrei uczy się rozmawiać z opiekunem pacjenta prostym językiem :oklaski: Z previewu wynika, że jednak będą chyba chcieli spiknąć ją z Andreą, nie ma to jak samcza zazdrość. Wystarczyło, że najpierw zaprosiła go na niechcianą randkę, a potem kilka razy przedefilowała mu przed nosem w samochodzie innego mężczyzny.
Na polu romansowym - Song Hwa chyba w końcu nagrodziła zakochanego w niej eks lekarza wojskowego i poszła z nim na randkę
I mini koncert się odbył, przeuroczy :banan:

Aragonte - Pią 08 Maj, 2020 22:23

Trzykrotka napisał/a:
Z previewu wynika, że jednak będą chyba chcieli spiknąć ją z Andreą, nie ma to jak samcza zazdrość. Wystarczyło, że najpierw zaprosiła go na niechcianą randkę, a potem kilka razy przedefilowała mu przed nosem w samochodzie innego mężczyzny.

A to dziwne trochę - on kompletnie nie sprawiał wrażenia zainteresowanego nią :mysle: :mysle: :mysle:

Co do Hospital - testuję jedno stare miejsce, może zadziała...

Trzykrotka - Pią 08 Maj, 2020 23:33

Nie testuj, siedzę przy komputerze
Aragonte - Sob 09 Maj, 2020 00:02

Dzięki, Trzykrotko, już mam :kwiatek:
Obejrzałam kawałek, ale jestem dziś nie w formie i chyba odpuszczę resztę i pójdę spać :?

Admete - Sob 09 Maj, 2020 07:42

Aragonte napisał/a:
A ktoś by wrzucił Hospital na Wschód?

Przecież pisałam, że wrzuciłam. Nie ma? Nie było...Naprawiłam.

BeeMeR - Sob 09 Maj, 2020 10:30

Ja sobie z Hospital skorzystam :kwiatek: jak się uporam z Królową.
Aragonte - Sob 09 Maj, 2020 19:23

Trzykrotka napisał/a:
Z previewu wynika, że jednak będą chyba chcieli spiknąć ją z Andreą, nie ma to jak samcza zazdrość. Wystarczyło, że najpierw zaprosiła go na niechcianą randkę, a potem kilka razy przedefilowała mu przed nosem w samochodzie innego mężczyzny.

Obejrzałam i wiecie co... jeśli zajawki są robione w podobny sposób co w Answer Me 1988, to już prędzej Andrea obwieści przyjaciołom, że jest gejem, niż zacznie się nagle uganiać za tamtą zapatrzoną w niego doktorką :wink: Rzucają coś na żer romansoholiczkom, ale to o niczym ne świadczy.
Odcinek bardzo przyjemny.

Admete - Sob 09 Maj, 2020 21:03

Moim zdaniem pójdzie do seminarium na końcu sezonu i wróci na początku 2 ;)
Aragonte - Sob 09 Maj, 2020 21:48

Admete napisał/a:
Moim zdaniem pójdzie do seminarium na końcu sezonu i wróci na początku 2 ;)

Aramis, hue hue :wink: chociaż Aramis chyba nigdy taki święty nie był i na pewno nie był niewrażliwy na kobiece wdzięki.

Trzykrotka - Sob 09 Maj, 2020 23:48

Jedno jest pewne, romanse w tej dramie póki co nie bardzo są potrzebne. A jeśli już, to taki jak Jun Wana i jego żołnierki. Dwie scenki: w szpitalu i w jednostce, trzecia "lubię cię," parę smsów i on wstaje na dyżur ze wspólnego łóżka. Rach ciach, już są w związku (o którym nikt nie wie).

Dziś miałam niespodziewany spektakl teatralny (polecam stronę Teatru Współczesnego z Warszawy :kwiatek: ) więc zostało mi czasu tylko na 7 odcinek The King. W dalszym ciągu niezmiernie mnie bawi kontrast pomiędzy Do Hwanem z Korei i z Corei

Dziś się spotkali ku swojemu najwyższemu szokowi. Koreański był zaskoczony, że jednakowoż jest całkiem przystojny (coreański: Nie wiedziałeś? Na pewno co chwilę ktoś ci to mówi), coreański nie mógł wyjść z podziwu, że w "tym kraju" takie melepety służą w wojsku (w Corei nie jest to obowiązkowe) i strzegą swojego kraju. Mam wrażenie, że Do Hwan uwielbia grać gadającego gwarą, miniastego i wesołego Eun Seopa. Raczej normalnie nie obsadzają go w takich rolach :wink:

Admete - Nie 10 Maj, 2020 10:25

Trzykrotka napisał/a:
Mam wrażenie, że Do Hwan uwielbia grać gadającego gwarą, miniastego i wesołego Eun Seopa. Raczej normalnie nie obsadzają go w takich rolach

Jakby były gdzieś scenki na YT, to chętnie obejrzę :)

Trzykrotka - Nie 10 Maj, 2020 16:39

Choćby tu obaj w jednym kadrze
https://www.youtube.com/watch?v=dnkMU2rmEFg
A tu oddzielnie
https://www.youtube.com/watch?v=2RJTJrQQWX8

Admete - Nie 10 Maj, 2020 17:16

Dzięki. Dziś mnie boli głowa i nic nie robię, bo mi się nie chce.
Admete - Nie 10 Maj, 2020 17:20

:rotfl: Cudny jest - zabawny i przystojny :) Nic na to nie poradzę, ale Lee Min Ho przy nim wypada nijako.
Aragonte - Nie 10 Maj, 2020 19:29

Gapiłam się na tego pana i kombinowałam, skąd go znam - no z My Country przecież :zalamka:
Filmiki z nim są zachęcające :-D

Trzykrotka - Nie 10 Maj, 2020 19:37

Tak, niebieskie wstążki we długich po pas włosach, My Country :serce:
Lee Min Ho jest też bardzo przystojny, tylko na zupełnie inny sposób. Ma łagodną, prawie kobiecą twarz, ładny uśmiech. Do Hwan jest cały z ostrych linii. Obaj są piękni, każdy po swojemu, a trzeci super-urodziwy to policjant, przyjaciel bohaterki. Na razie nie pokazano, czy ma swój odpowiednik w Corei. Bo dziewczyna - policjantka ma, niejaką Lunę, zatwardziałą kryminalistkę.

Admete - Nie 10 Maj, 2020 20:20

Trzykrotka napisał/a:
Ma łagodną, prawie kobiecą twarz, ładny uśmiech.

No właśnie, ładnie mi wyjaśniłaś, dlaczego mi się nigdy nie podobał ;)

Trzykrotka - Nie 10 Maj, 2020 21:27

Ale to nie znaczy, że nie jest przystojny. Nie jest w twoim guście po prostu.

Tutaj przystojny pan numer 3

Ooo, a przystojny pan Koszmit już oficjalnie czytał scenariusz nowej dramy :excited: Pierwszej od czasów Producentów, bo cameo w Crash Landing i Hotel Del Luna nie liczę
http://www.dramabeans.com...hyun-seo-ye-ji/

Admete - Pon 11 Maj, 2020 08:26

Trzykrotka napisał/a:
Nie jest w twoim guście po prostu.

Ergo według mojego gustu nie jest przystojny ;) Ale to tak żartuję sobie ;) Nic nie obejrzałam, bo sobota wyjazdowa, a niedziela kryminalna ;)

Trzykrotka - Pon 11 Maj, 2020 11:29

Na mnie LMH też nie robi wrażenia jako mężczyzna, ale doceniam jego urodę, która naprawdę jest ponad przeciętna. I szkoda, powiem wam, że ostatnio grywa on ciągle a to spadkobierców, a to królów, a to milionerów, doskonale ubranych i wygładzonych po ostatni włos, bo on znakomicie (wizualnie) prezentuje się w wersji mniej gładkiej. City Hunter - sceny w Tajlandii, w podartej koszulce i ze zmierzwionymi włosami. Faith wersja jeszcze bez opaski i wyprostowanej grzywki, z włosami nieporządnie związanymi w kucyk. Heirs, sceny w Kalifornii, z włosami wypłowiałymi od słońca i morskiej soli, w zwyczajnej koszulce i dżinsach, lekko opalony. W takich okolicznościach przyrody jego uroda po prostu błyszczy. To takie tam moje refleksyjki nad panem, który ewidentnie jest zbyt leniwy, żeby iść w duże wyzwania aktorskie i wizerunkowe.
W 8 odcinku Do Hwan znów mógł się popisać - grał Yeonga przyłapanego na ulicy Korei przez ludzi, którzy znali Eun Seopa - i przez chwilę grał Yeonga udającego Eun Seopa - piękne :oklaski:

Admete - Pon 11 Maj, 2020 11:38

Trzykrotka napisał/a:
ale doceniam jego urodę, która naprawdę jest ponad przeciętna.

A nie masz wrażenia, że jego twarz jest bez wyrazu? Tak mi się wydawało w tym pierwszym odcinku, który widziałam. Jestem tak piękny, że wystarczy być ;) Może poszukam tych scen z 8 odcinka.

Aragonte - Pon 11 Maj, 2020 12:29

Admete napisał/a:
Jestem tak piękny, że wystarczy być ;)

Na pewno nie chciało mu się wysilać, jeśli chodzi o udział w dramach :roll: Wolał sobie łazić na fan mityngi i takie tam. Lubiłam tego młodego LMH, ale od dawna nie chce mi się czekać na to, co zagra.