To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

Alicja - Nie 03 Maj, 2020 11:50

Trzykrotka napisał/a:
czyli szef panny Kim, ma zagrać w dramie z niedawną Syrenką oraz gwiazdą od Koszmita

pomimo że oglądam już 2 czy 3 rok, nadal nie mam pamięci do nazwisko, mało którego aktora kojarzę w czym grał i gdzie wystąpił. Jednostki na palcach jednej ręki. A tych, których kojarzę bardzo dobrze, to i tak nie pamiętam jak się nazywają. Kobiety - chyba tylko dwie :rumieniec:

Admete - Nie 03 Maj, 2020 12:09

Trzykrotko te składane telefony są już u nas, po 6 tysięcy i więcej. Jak wygram w totka , to mogę kupić :-)
Aragonte - Nie 03 Maj, 2020 12:14

Admete napisał/a:
Trzykrotko te składane telefony są już u nas, po 6 tysięcy i więcej. Jak wygram w totka , to mogę kupić :-)

Jako niegadżeciara nie kupię na pewno :wink:

Alicjo, ja kojarzę twarze aktorów i role, nazwiska rzadko, tzn. nielicznych.

Admete - Nie 03 Maj, 2020 12:39

Ja tam bym mogła sobie kupować. Nic na to nie poradzę. Mam to we krwi ;) Ale nie kupuję, bo mnie nie stać.
Trzykrotka - Nie 03 Maj, 2020 17:00

Admete napisał/a:
Ja tam bym mogła sobie kupować. Nic na to nie poradzę. Mam to we krwi ;) Ale nie kupuję, bo mnie nie stać.

No właśnie, mój przypadek.
Aragonte, nie chodzi o gadzeciarstwo, tylko o praktyczność. Lubię smartfony z dużymi wyświetlaczami, wzrok dramatycznie mi się psuje i to absolutne must have dla mnie. Ale im większy, tym bardziej kłopotliwy. A połączenie dużego wyświetlacza z małą obudową to dla mnie ideał. Sześciu tysięcy nie mam, a nawet gdyby, to nie na telefon, ale mieć chciałabym takie cacko.

W The King całowali się! 5 odcinek i pyk :wink: Na dodatek flirciarski LMH jest naprawdę uroczy :lol:

Aragonte - Nie 03 Maj, 2020 17:01

Ja bym nie kupowała, nawet gdyby mnie było stać. Ale, Trzykrotko, u mnie to byłoby gadżeciarstwo, bo nie mam takich potrzeb :kwiatek: Innych nie oceniam, piszę o sobie. Dla mnie byłby to gadżet, bez którego mogę się obyć. I nie mam zaufania do ekranów otwieranych. Jakoś nie.

Został mi jeszcze jeden odcinek Hospital Playlist, ten ósmy. Ładne były aluzje do Answer Me 1988 :-D
Nie wiem, jak typują pary na Soompi i Tumblrze, ale niespecjalnie teraz widzę inne poza tą jedną, która już się zeszła :wink: Andrea niestety kompletnie nie zwraca uwagi na panie, a szkoda, takie ładne geny marnuje :mrgreen: A, bardzo lubię tego lekarza ex-wojskowego - jest szalenie sympatyczny i budzi zaufanie. Podobała mi się ta operacja z usuwaniem guza mózgu przeprowadzana na przytomnym pacjencie i rozmowa w trakcie.

zooshe - Pon 04 Maj, 2020 14:21

Przez majówkę poleciałam z CLOY i jestem szczerze uradowana z dramy. Nie powiedziałabym że odcinki w Seulu odbiegały mocno od tych z KPD, też miały swój urok. Zwłaszcza jak się dwóch graczy umawiało na solo w realu :rotfl:
Jak się już wyłączy zdrowy rozsądek to naprawdę cudna drama.

Aragonte - Pon 04 Maj, 2020 15:42

zooshe napisał/a:
Zwłaszcza jak się dwóch graczy umawiało na solo w realu

Taaak, to było urocze :lol: A jak ci się podobała wizyta w łaźni? I cameo Koszmita? Basia widziała film, do którego była tam aluzja z tą żabą :lol:

Trzykrotka - Pon 04 Maj, 2020 17:37

A mecz piłkarski "kogo interesują jakieś zagraniczne zespoły" :rotfl: A "najprzystojniejszy" który wraca z rekonesansu z plikiem wizytówek agencji artystycznych popartych tekstem "to właśnie ciebie szukamy" i wnioskiem "już o nas wiedzą" :rotfl:
Powiem tylko, że o ile miałam zastrzeżenia do rozwiązania głównego wątku, to wątek SeRi i żołnierzy strasznie mnie wzruszał. Dalej uważam, że był lepszy niż romans.

zooshe - Pon 04 Maj, 2020 20:46

Aragonte napisał/a:
zooshe napisał/a:
Zwłaszcza jak się dwóch graczy umawiało na solo w realu

Taaak, to było urocze :lol: A jak ci się podobała wizyta w łaźni? I cameo Koszmita? Basia widziała film, do którego była tam aluzja z tą żabą :lol:

Właśnie aluzji do żaby nie zrozumiałam, bo nie widziałam tego filmu, dopiero póżniej doczytałam że to nawiązanie do czegoś, ale dresik i fryzura kosmity robiła wrażenie.

Trzykrotka napisał/a:
A mecz piłkarski "kogo interesują jakieś zagraniczne zespoły" :rotfl: A "najprzystojniejszy" który wraca z rekonesansu z plikiem wizytówek agencji artystycznych popartych tekstem "to właśnie ciebie szukamy" i wnioskiem "już o nas wiedzą" :rotfl:
Powiem tylko, że o ile miałam zastrzeżenia do rozwiązania głównego wątku, to wątek SeRi i żołnierzy strasznie mnie wzruszał. Dalej uważam, że był lepszy niż romans.

Jak usłyszeli że mecz jest z Japonią od razu wstąpił w nich duch kibica. :-)
Podobało mi się też śledztwo po stronie południowej, np oglądanie nagrań video.
"Co ty mi tu pokazujesz konkurs na obywatela roku." :mrgreen:

Poleciłąm dramę koleżance, może zrehabilituje się za Korean Odyssey.

Trzykrotka - Wto 05 Maj, 2020 22:09

Hospital Playlist - no nie mogę, ta drama mnie całkowicie rozbraja. Kocham bohaterów, całą główną piątkę bez wyjątku i zaplecze, czyli innych lekarzy, rezydentów, stażystów, matki, kochanki, przyjaciół i nawet chorych. W tej dramie chorzy są bardzo dyskretni, zauważyłyście? Nie ma darcia szat i głośnych lamentów oraz ciskania sie po podłodze, nawet para, której maleńki synek umiera płacze nad nim tak cicho i wzruszająco, że i ja się popłakałam. Bardzo podobało mi się docenienie sumienności młodej rezydentki na ginekologii (ale zobaczyć jak wygląda cesarka :boisie: podobnie jak poprzednio operacja mózgu na przytomnym pacjencie, z którym się jednocześnie rozmawia :paddotylu:
Ale i tak najlepsze są interakcje głównych pięciorga profesorostwa w przeróżnych konfiguracjach. I poparzone paluszki JJS (ale miał uciechę z odgrywania żabki albo gekona :lol: ) wymuszające konieczność łażenia od kolegi do kolegi i proszenie "umyj mnie" :mrgreen: I zachwyt czebolsksiej mamy Andrei nad panią doktor - ciągle wolną, piękną, idealną na synową. i cmokanie Andrei nad cudownością kupki małej pacjentki podczas gdy reszta jadła swój chleb codzienny z coraz większym obrzydzeniem - i w ogóle :serce:

Admete - Wto 05 Maj, 2020 22:11

Trzykrotka napisał/a:
ale miał uciechę z odrywania żabki albo gekona

To z jakieś animowanej bajki, widziałam gifa. Cudny odcinek. Czekam na kolejny.

Aragonte - Wto 05 Maj, 2020 22:18

Trzykrotka napisał/a:
podobnie jak poprzednio operacja mózgu na przytomnym pacjencie, z którym się jednocześnie rozmawia

Czytałam o tym u Thorwalda, byłam ciekawa, jak to może wyglądać. O cesarskim cięciu też - w sumie sama tak przyszłam na świat, więc wypadałoby coś o tym wiedzieć :-P
Szalenie mi się podobały ostatnie odcinki. W przypadku tej dramy muszę się jednak ciut bardziej skupić, nie mogę jej oglądać przy okazji robienia czegoś innego.

Admete - Pią 08 Maj, 2020 07:38

Dzisiaj nowy odcinek Playlist do obejrzenia. I miałam ostatnio taką dziwną myśl, że Andrea jest gejem ;)
Trzykrotka - Pią 08 Maj, 2020 08:34

O! Ciekawe :mysle: Myślisz że to jak potraktował prośbę JJS o pomoc w umyciu się nie było do końca żartem? No, ciekawe, nie powiem.
Drama zmierza już ku końcowi, w każdym razie jesteśmy w drugiej połówce. Ostatni cliffhanger dotyczył mamy doktora - położnika. Nie chciałabym żeby ją uśmiercali, ale doświadczenie skrajne może doprowadzi do jakichś nowych przemyśleń albo decyzji.

Aragonte - Pią 08 Maj, 2020 08:55

Admete napisał/a:
Dzisiaj nowy odcinek Playlist do obejrzenia. I miałam ostatnio taką dziwną myśl, że Andrea jest gejem ;)

Wcale nie taka dziwna - pasowałoby do wszystkiego, co o nim wiemy.

Admete - Pią 08 Maj, 2020 09:10

Możecie już zajrzeć na Wschód. Na pewno nie uśmiercą, w końcu ma być sezon 2. Tak sobie myślę, że to by pewne sprawy z Andreą wyjaśniało. Dlaczego nigdy się nie umawiał na przykład. Jest mocno wierzącym katolikiem, można sobie wyobrazić, co czułby w takiej sytuacji.

Aragonte napisał/a:
Wcale nie taka dziwna - pasowałoby do wszystkiego, co o nim wiemy.

No właśnie...

Aragonte - Pią 08 Maj, 2020 11:31

Ale czy jego przyjaciele niczego nie podejrzewali? Chyba że wiedzą i odsunęli ten temat jako nieistotny? Chociaż akurat w przypadku panów to wątpię, żeby to przeszło tak kompletnie gładko, raczej nie w Korei :mysle:
Admete - Pią 08 Maj, 2020 12:18

Mogą nic nie wiedzieć - wyparcie - pamiętaj, że on jest bardzo wierzącym katolikiem. mnóstwo takich poszło do seminarium. No nic - to tylko gdybanie ;) Byłabym szczęśliwsza, gdyby jednak nie był. Bo mama nie będzie mieć wnuków ;)
Aragonte - Pią 08 Maj, 2020 13:33

Admete napisał/a:
Bo mama nie będzie mieć wnuków ;)

Może mieć, w końcu do zapłodnienia nie jest konieczny standardowy akt, który następuje 9 miesięcy wcześniej :wink: in vitro i takie tam :wink:

Admete - Pią 08 Maj, 2020 15:10

Też prawda, ale nie wiem, czy mama jest aż tak postępowa - choć kto wie ;)
Aragonte - Pią 08 Maj, 2020 15:26

Ale w sumie to bardziej córka by jej się do tego przydała :wink:
Aragonte - Pią 08 Maj, 2020 18:58

Takie zdjęcie mnie zaatakowało na Tumblrze:

Stąd:
https://fyeahyooyeonseok.tumblr.com/

I jeden gifek :-P

Trzykrotka - Pią 08 Maj, 2020 18:59

Admete napisał/a:
Też prawda, ale nie wiem, czy mama jest aż tak postępowa - choć kto wie ;)

Może być jak mama Karana Johara - tak była spragniona synowej i wnuków, że syn spełnił jej marzenie. Połowicznie.
Dzieciaczki ma jak malowanie
https://www.filmfare.com/...sing-40101.html

Edit: Aragonte razem pisałyśmy :lol:
Jakie zdjęcie piękne! Pewnie z sesji, bo stroje pasujące :serce:

Aragonte - Pią 08 Maj, 2020 19:03

Dorzuciłam gifek :wink: