Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie III
Admete - Pią 24 Mar, 2023 13:47
| BeeMeR napisał/a: | | ale jako bardzo zdecydowane hetero odczuwam wyraźnie przyjemność ujemną zwaną dyskomfortem gdy mi pokazują całujące się dziewczyny albo chłopaki. Nie moja bajka i nigdy nie będzie |
Mam tak samo. Nie dość, że dyskomfort, to jeszcze nuda, bo nie jestem w stanie przejąć się losem takich związków czy romansów.
Aragonte - Śro 19 Kwi, 2023 19:09
Będzie remake "Zmierzchu" - jako serialu
https://www.hollywoodrepo...rks-1235391710/
Chyba Bella będzie zmieniać ciuchy co pięć minut, bo serio nie wiem, co tam miałoby się dziać
RaczejRozwazna - Śro 19 Kwi, 2023 19:51
O raju Ciekawa zresztą jestem, czy będzie jakiś odbiór szerszy, bo chyba moda na Zmierzch jak szybko wybuchła tak szybko się skończyła?
Ania Aga - Śro 19 Kwi, 2023 20:54
Wampiry jeszcze są na topie? Ciekawe, czy dałabym radę wrócić do książek, filmu?
Trzykrotka - Czw 20 Kwi, 2023 14:24
| Aragonte napisał/a: |
Chyba Bella będzie zmieniać ciuchy co pięć minut, bo serio nie wiem, co tam miałoby się dziać |
Zekranizują po prostu powieść najwierniej jak się da: każde smażenie kotleta dla taty, każde szykowanie obiadu Ależ to były nudy
Aragonte - Śro 24 Maj, 2023 19:32
"Koło czasu" wraca we wrześniu z drugim sezonem:
https://pl.ign.com/kolo-czasu/56020/news/kolo-czasu-powraca-na-nowych-zdjeciach-2-sezon-serialu-ma-termin-premiery
Admete - Śro 24 Maj, 2023 19:49
Nie dokończyłam pierwszego.
praedzio - Śro 24 Maj, 2023 21:18
O, a ja chętnie zobaczę.
Aragonte - Śro 24 Maj, 2023 23:25
Młodziaki mnie nie kręcą, ale para bardziej dojrzała (która nie jest parą ) jest całkiem, całkiem Tak że nie mówię "nie".
Admete - Śro 07 Cze, 2023 06:31
Trafiłam na Legimi na całkiem przyzwoitą książkę o Qui Gon Jinnie i Obu Wanie. Ma tytuł Mistrz i uczeń.
Aragonte - Śro 07 Cze, 2023 13:31
Na sierściuchu nie ma, więc na razie nie przeczytam.
praedzio - Pon 18 Wrz, 2023 15:53
Z racji tego, że miesiącami nie odpalam TV, to o mały włos przegapiłabym moment, w którym pojawił się drugi sezon Koła czasu. Wczoraj obejrzałam pierwszy odcinek.
Wkurza mnie, że zmienili odtwórcę roli Mata.
Admete - Pon 18 Wrz, 2023 16:43
Zmienili? A który to? Może ten, co najlepiej grał?
annmichelle - Sob 18 Lis, 2023 18:04
Kto pamięta książkową trylogię i 4 filmy Igrzyska śmierci ten pewnie już wie, że 3 lata temu autorka wydała czwartą książkę, której akcja dzieje się 64 lata przed wydarzeniami z trylogii i dotyczy młodości prezydenta Snowa.
Właśnie weszła do kin ekranizacja tej powieści: Igrzyska śmierci: Ballada ptaków i węży i zbiera bardzo dobre opinie, zarówno od krytyków, ale przede wszystkim od widzów.
Na pewno kiedyś obejrzę, teraz czytam książkę.
A może któraś z Was widziała lub się wybiera i podzieli wrażeniami.
P.S. Z ciekawostek, że film kręcono w Berlinie, Duisburgu i Wrocławiu (m.in. wydarzenia na arenie).
BeeMeR - Sob 18 Lis, 2023 18:55
Ja póki co czytałam książkę
Film kiedyś też obejrzę.
Admete - Sob 18 Lis, 2023 19:37
Film chętnie obejrzę. Może będzie na Netflixie, bo wcześniejsze były tam ( może nadal są ) dostępne. Książki są według mnie słabsze od filmów ( tej ostatniej nie znam ).
Admete - Pon 25 Gru, 2023 16:26
Obejrzałam "Rebel Moon" - znudziła mnie sama historia, przewijałam tu i tam. Efekty, zdjęcia, dźwięk - w miarę, natomiast scenariusz to popłuczyny po innych produkcjach. Nuda, nuda, nuda. Obawiam się też, że bohaterowie nie mają charyzmy, zwłaszcza bohaterka. O wiele ciekawsze od mdłej historyjki o tym jak to szukamy ludzi do ochrony wioski gdzieś tam w kosmosie, były fragmenty dotyczące Macierzy, rodziny królewskiej, armii - czyli ogólnie tej złej strony. Na plus Doona Bae w jednej z ról i tyle. Mieli sporo pieniędzy, a wyszło im...hmmm - nic. Szkoda waszego czasu.
praedzio - Wto 26 Gru, 2023 20:45
Obejrzałam dziś. Fakt, dobrze się bawiłam, ale historia, muszę przyznać, że mocno wtórna. Dla ładnych kadrów i efektów oraz twarzy można obejrzeć. Ale głębi bym tam nie szukała. Snyder zapatrzył się chyba na Gwiezdne Wojny, bo mnóstwo stamtąd pozrzynał.
BeeMeR - Pią 09 Lut, 2024 14:06
Percy Jackson i bogowie olimpijscy - serial. Wzdech.
Niedawno oglądaliśmy film - ogólne wrażenie to facepalm Tak przemielono i zamerykanizowano i tak dość papkowatą fabułę książki.
Serial jest wierniejszy książce, ale też nie do końca, im dalej tym większe są odstępstwa i nie bardzo zrozumiałe - tj. wcale nie wychodzą serialowi na lepsze
Za to jest nudny do potęgi.
Bo co ma powinna być jakaś akcja to postaci stają i gadają - np. dobre kilka minut o tym, jak bardzo muszą uciekać z miejsca w którym czas biegnie inaczej i wszystko się "na zewnątrz" zmienia Plus mamy niemało niepotrzebnych nikomu retrospekcji, np. o perypetiach ze zmianą szkoły.
Za to wątek Gabe'a jest niewykończony, a akurat to film interesująco zrobił w scenie po napisach końcowych.
Jeśli idzie o obsadę, to jest różnie, jedni lepiej inni gorzej, Ania miała zastrzeżenia do obsadzenia roli Annabeth, ale moim zdaniem aktorka nie wyszła tak źle, jak jej dialogi z pozostałą główną dwójką chłopców, bo były wyjątkowo nijakie albo durne Adam dostał załamki jak zobaczył Zeusa - chyba nawet większej, niż gdy kiedyś zobaczyć Morgana Freemana w roli wszechmocnego Niektóre wątki i rozwiązania się nie kleiły, a większość akcji która mogła być fajnie wykorzystana została ugrzeczniona i nijaka.
Przynajmniej pod tym kątem film był jakiś, co nie znaczy że dobry.
Aktorsko osobiście najbardziej mi się podobał Dionizos i Ares.
praedzio - Nie 24 Mar, 2024 07:48
Ogląda ktoś Problem trzech ciał? Lecę z drugim odcinkiem i jak przez mgłę przypominam sobie książkę.
Admete - Nie 24 Mar, 2024 09:14
Ja zaczęłam i chyba jednak nie obejrzę. Ale nie zarzekam się. Może jednak wrócę. Chińczycy zrobili swoja wersję w zeszłym roku. Jak to u niech - długą. Nie wiem, ile cenzury jest w ich serialu. Opinie Chińczyków o serialu Netflixa:
https://www.theguardian.c...s-viewers-china
Może powinnam obejrzeć obie serie? Jakby ktoś był zainteresowany wersją chińską, to służę informacją
praedzio - Nie 24 Mar, 2024 18:43
Za chińską podziękuję. 😉 A Netfliksowa na razie ogląda mi się dobrze. Mam ochotę powtórzyć książkę.
Admete - Nie 24 Mar, 2024 18:46
Na razie mnie nie ciągnie specjalnie do tego serialu. Może w wakacje, jak nie będę miała, co robić.
Admete - Pią 21 Cze, 2024 22:02
Zwiastun House of Dragon robi wrażenie:
https://www.youtube.com/watch?v=p3ro6wEdQxc
Oglądać jednak nie będę, bo nie lubię Targaryenów.
Admete - Pią 16 Sie, 2024 13:57
Kiedyś porzuciłam pierwszy sezon Rodu Smoka po 5 odcinku, ale stwierdziłam, że wrócę, bo jest sezon 2 i nic ciekawego z fantastyki. Nadal uważam, że nikomu nie da się tam kibicować, ale serial jest tak dobrze zrobiony, że można obejrzeć dla ciekawych dialogów, dobrych ról, kostiumów, scenografii i muzyki.
|
|
|