To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

BeeMeR - Pon 27 Kwi, 2020 09:13

Ja wczoraj obczajałam właśnie kryminał - kto ukradł czekoladę z odcinka 2 i komu ją DS chciała dać ;) - przyznaję bez bicia, że dotąd nawet nie zauważyłam, że została skradziona i że złodziej cofnął nagranie z kamery - motyw zemsty oraz skopiowania pomysłu później też mnie przekonuje - ciekawe ile takich tropów i smaczków mi umknęło ;)
https://bitchesoverdramas.com/2019/12/02/reply-1988-ep-2-who-stole-the-chocolate/

Jak będę kiedyś oglądać ponownie może znowu coś odkryję - uwielbiam tą dramę za dbałość o szczegóły :love_shower:
Bardzo dobrze mi się ją powtarzało wspólnie, chętnie coś jeszcze obejrzę wespół-zespół :hug_grupowy:

BeeMeR - Pon 27 Kwi, 2020 09:35

Chyba muszę zabrać się za Hospital bo mi się rozkminy drzwiowe podobają :rotfl:
https://bitchesoverdramas.com/2020/04/25/hospital-playlist-the-line-war-lol/
(i kolejna rzecz, której nie zauważyłam w AM - zdjęcia i kółeczko w środku wskazujące na dynamikę postaci :szacuneczek: )

Aragonte - Pon 27 Kwi, 2020 11:28

BeeM, ja tam byłam przekonana, że czekolada była dla Sun Woo :mysle:
Muszę jeszcze raz skupić się na tym nagraniu :wink:

Admete - Pon 27 Kwi, 2020 11:55

To ja już wiem, dlaczego nie lubię tej dramy ;) Synteza, a nie analiza - ponownie ;) No taka już umrę, za dużo szczegółów i od razu nie tak ;) Dla mnie to jest zabijanie przyjemności z oglądania :) Lubię chłonąć całość bez zagłębiania się w drobiazgi. To ma na pewno jakiś związek z pracą mózgu ;)
Będę próbować nowe melo - When my love blooms. Ale na razie jeszcze praca. Niestety w Microsoft Teams też jest za dużo szczegółów i go nie lubię :rotfl: Mój wewnętrzny asperger się włącza ;) Jak mi sie nei chce z niego korzystać, milion pierdół :cry2:

BeeMeR - Pon 27 Kwi, 2020 13:16

Nienawidzę Teams - jest maksymalnie nieergonomiczny i nieprzyjazny użytkownikowi :uzi:

Aragonte - też tak myślałam, ale w zalinkowanym wywodzie jest więcej sensu, zwłaszcza w kontekście zdania starszej DS.

Aragonte - Pon 27 Kwi, 2020 13:50

BeeMeR napisał/a:
Aragonte - też tak myślałam, ale w zalinkowanym wywodzie jest więcej sensu, zwłaszcza w kontekście zdania starszej DS.

Nie przeczę, mnie się po prostu nie chciało dokładnie zgłębiać afery czekoladkowej :wink:

Admete - Pon 27 Kwi, 2020 14:31

BeeMeR napisał/a:
Nienawidzę Teams

To ja z drugiej strony mogę powiedzieć to samo :( Właśnie tłumaczyłam koleżance, jak zakładać zespoły.

Trzykrotka - Pon 27 Kwi, 2020 22:00

W ogóle nie wiem, o co chodzi z czekoladką :mysle: Ja też mało analityczna jestem chyba... Ale czyjeś wnioski i przypuszczenia lubię czytać. Jeśli drama mi się podoba, rzecz jasna.
Będę robić nowe napisy do AM1988, nie zniese tego byle czego z baki czy innej beki. Tylko jako człowiek uparty skończę If The Weather Is Fine. Właśnie wrzuciłam 9 odcinek, jeszcze 7. Izolacja jednak mniej mnie męczy niż praca stacjonarna, dojazdy odpadają.

Pokazał się kolejny odcinek Born Again. Będę robić ostateczną weryfikację, bo drugiego głupiego dzieła nie zmieszczę. The King jest choć zabawny na swój ramotkowy sposób. Ktoś na tumblrze wyliczył, ile razy na odcinek pada uwaga, że król/dziwny przybysz z innego świata jest przystojny... :roll: Zaczynam mieć nieodparte wrażenie, że jedyny powód do chwały LMH to jego ładna buzia i że trzeba nas ciągle w tym utwierdzać. A tacy fajni panowie grają w tle. I Do Hwan (ten to dopiero jest przystojny) i bardzo wyrazisty chłopak, który w dramie o pracownikach lotniska Incheon grał dowódcę ochroniarzy. Całe stadko fajnych panów, jak wliczyć w to jeszcze tych z Born, poszło grać w głupich dramach :roll:

Admete - Pon 27 Kwi, 2020 22:08

Trzykrotka napisał/a:
I Do Hwan (ten to dopiero jest przystojny) i bardzo wyrazisty chłopak, który w dramie o pracownikach lotniska Incheon grał dowódcę ochroniarzy.

No obaj są przystojni, na pewno bardziej niż LMH na obecną chwilę. Zrób weryfikację Born again, na razie nie tknęłam. Za to obejrzałam jednym ciągiem When my love blooms - dwa plany czasowe - rok 1993 i czasy dzisiejsze. Z jednej strony studenckie życie i pierwsza miłość, a z drugiej twarda rzeczywistość i spotkanie po latach. Nic nie jest takie samo. Zapowiada się melo pełną gębą ;)

Trzykrotka - Pon 27 Kwi, 2020 23:56

Kto gra? Zaraz sprawdzę.
Born jutro będę oblatywać. Obawiam się, że będzie niedobrze, ale nie traćmy nadziei.

Admete - Wto 28 Kwi, 2020 06:23

Przystojny pan z Different Drama i Healera.
Trzykrotka - Wto 28 Kwi, 2020 16:24

Juz widzę, pan z Healera i Lee Bo Young, zona Ji Sunga :kwiatek:

Dooglądałam wczoraj Monarchę na ten tydzień i już widzę, że to będzie gp doskonała :mrgreen: Bo ta drama nie jest wcale zła, czy coś. Ona po prostu ma poziom umysłowy tak w sam raz dla nastolatek, a najlepiej takich nie rozkminiających za wiele, tylko płynących z prądem, że król, że Kopciuszek, że przystojni królewscy i gderająca niania. I jakiś zły wilk w czarnym garniturze i piękne zdjęcia i pałac i w ogóle... BTW Corea nie jest podzielona, a Phonyang jest jej stolicą ---przemysłową? Nie pamiętam jaką, ale jest stolicą. Stolicą polityczną jest Seul, a kulturalną - Busan i to w Busanie stoi ten słynny pomnik, pod którym City Hunter i NaNa spotkali się po raz pierwszy. Nad brzegiem oceanu.
Na odpoczynkową głupotkową chwilę w sam raz. I nie zapominajmy, że KES ma talent do scenek komediowych. Wczoraj sobie to przypomniałam, kiedy król (tylko dwa razy nazwany przystojnym :mrgreen: ) oddaje telefon szefowi ochrony Yeongowi (Do Hwan) żeby ten mu zainstalował aplikację z GPS do namierzania króla na wypadek porwania.
Jakie ma być hasło? pyta Yeong. "Król" oczywiście - odpowiada król. Zajęte - mówi Yeong.
Król oburzony że ktoś śmiał być królem w jego królestwie wybiera Król 2.
Yeong po chwili gmerania przy smartfonie: pierwszy dostępny to Król 987 :mrgreen:

Admete - Wto 28 Kwi, 2020 16:28

Trzykrotka napisał/a:
zona Ji Sunga

To ona jest jego zoną? Nie wiedziałam. Aktorka z niej taka se, ale ma zagorzałych fanów.

Trzykrotka napisał/a:
Jakie ma być hasło? pyta Yeong. "Król" oczywiście - odpowiada król. Zajęte - mówi Yeong.
Król oburzony że ktoś śmiał być królem w jego królestwie wybiera Król 2.
Yeong po chwili gmerania przy smartfonie: pierwszy dostępny to Król 987

Faktycznie zabawne.

Ten młody aktor z Pogody został własnie obsadzony z Go Arą w nowej dramie:

http://asianwiki.com/Do_Do_Sol_Sol_La_La_Sol

https://forums.soompi.com/topic/449579-upcoming-drama-2020-do-do-sol-sol-la-la-sol-도도솔솔라라솔-go-ara-lee-jae-wook-premieres-in-august-2020/

No proszę, nie tylko nam się podobał ;) Mogą dobrze wypaść, bo Go Ara ma komediowe wyczucie.

Trzykrotka - Wto 28 Kwi, 2020 21:58

Mówię ci, on teraz idzie jak burza :oklaski: Cieszę się że gra rolę a rolą. Przed Pogodą był w jakiejś młodzieżowej bardzo popularnej dramie. Fakt, z Go Arą mogą tworzyć ciekawą parę.
Admete - Wto 28 Kwi, 2020 22:07

Tylko, żeby scenariusz był sensowny. Jak tam 3 odcinek Born again?
BeeMeR - Wto 28 Kwi, 2020 23:31

Wróciłam do Królowej - Nefryt się objawił jako młodziutki książę :mrgreen:
Admete - Śro 29 Kwi, 2020 13:32

Fakt, zapomniałam już, że tam grał.
zooshe - Śro 29 Kwi, 2020 21:59

Zabrałam się za Crash Landing on You. Miałam dzisiaj parszywy dzeiń i gdyby można było zabić kogoś zdalnie ktoś z mojej firmy już by nie żył.

Hyun Bin :serduszkate: przystojny jak zawsze. Muszę tylko wyłączyć mózg, który przy każdej scenie podszeptuje że w prawdziwym życiu ci przemili północno koreańscy żołnieże już by ją rozstrzelali. Migneła mi grześ aktorka grająca mamę SW z R88.

Tym Hospitalem też kusicie i gra tam Chilbong, czyżby twórcy seriali chcieli mi się zrechabilitować za SLS z R94, czy jeszcze bardziej teolują ludzi. :mysle:

BeeMeR - Śro 29 Kwi, 2020 22:03

zooshe napisał/a:
Migneła mi grześ aktorka grająca mamę SW z R88.
Ona tam ma całkiem pokaźną rolę :mrgreen:
Tak, rozum należy wyłączyć ale ogólnie nie ogląda się źle (do czasu przejścia przez granicę :P )

Nefryt z Królowej: młodziutki ale fajny :)

zooshe - Śro 29 Kwi, 2020 22:22

BeeMeR napisał/a:

Tak, rozum należy wyłączyć ale ogólnie nie ogląda się źle (do czasu przejścia przez granicę :P )

Czyli nie oczekiwać zbyt wiele? :czekam2:

BeeMeR - Śro 29 Kwi, 2020 22:26

Pierwsze pół jest całkiem fajne, acz północ dość idylliczna, potem niestety robi się nudno
Trzykrotka - Śro 29 Kwi, 2020 22:46

Słuchajcie, ale fajne smartfony niedługo będziemy mogły sobie nabyć! Właśnie natknęłam się na ppl, które mnie wreszcie zainteresowało.
Po wyjęciu z kieszeni wygląda jak puderniczka albo kieszonkowe lusterko

Otwiera się to jak puderniczkę właśnie, jednym paluszkiem, a to okazuje się być smartfonem złożonym na pół

W trakcie użytkowania absolutnie nie wygląda na składak

I to tyle dobrego na temat dramy Born Again mogę powiedzieć. Jest lepiej niż w odcinkach 1-2, ale żeby dobrze, to nie powiem :czekam2:

Admete - Śro 29 Kwi, 2020 23:12

W Find me siostra ma taki telefon. Na razie nie wiem, czy mi się to podoba :wink:
Trzykrotka - Śro 29 Kwi, 2020 23:15

To właśnie mówię, że niedługo będzie u nas - na razie reklamują ostro ten model przez dramy. Mnie się podoba, bo i ekran jest chroniony i może być relatywnie duży, a telefon zmieści się nawet do małej torebki czy kieszeni. No i ładny ma korpusik, elegancko lśniący.
Ach, jak LSH wygląda w garniturach :serduszkate: Chyba tylko Siwon wygląda lepiej...

Aragonte - Śro 29 Kwi, 2020 23:59

zooshe napisał/a:
BeeMeR napisał/a:

Czyli nie oczekiwać zbyt wiele?

Nie no, wyłącz realistyczne oczekiwania :-P
Część północna była całkiem zabawna.

BeeMeR, ja w oglądaniu Królowej Seondeok dotarłam do pojawienia Nefryta :mrgreen:
A czy sos polski jest już do całości?

Trzykrotko, napisałam ci coś na Messengerze :wink: