To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy austenowscy - James McAvoy

Anonymous - Czw 15 Lis, 2007 19:22

a w zeszlym roku ktory byl?
Alison - Czw 15 Lis, 2007 19:43

AineNiRigani napisał/a:
a w zeszlym roku ktory byl?

A bo ja wiem... :-|

Anonymous - Czw 15 Lis, 2007 19:52

a ja wiem - nie wszedl na listy. Czyli olbrzymi przeogromy krok na przod :D Kto sie moze takim poszczycic? Nikt? Ha !!! Dzemik rulez !!!
Alison - Czw 15 Lis, 2007 19:55

AineNiRigani napisał/a:
a ja wiem - nie wszedl na listy. Czyli olbrzymi przeogromy krok na przod :D Kto sie moze takim poszczycic? Nikt? Ha !!! Dzemik rulez !!!

Tak, w zeszłym roku go nie było. Z listy wynika, ze zaczynają "starzyki" odpadać, Dżordżyk, Mel Gibson, Hugh Jackmann, Banderas, Brad Pitt. Nadchodzą młodzi, a wśród nich, moje dzieciąteczko :banan:

Anonymous - Czw 15 Lis, 2007 19:57

Gibson na emerture sie nadaje a nie o rankingów ...
Alison - Czw 15 Lis, 2007 20:11

AineNiRigani napisał/a:
Gibson na emerture sie nadaje a nie o rankingów ...

A nie mów, głos ma taki, ze mnie tam ciarki jak chodziły, tak chodzą. Szkoda mi, że Denzel wypadł, Hugh Jackman, czemu ten okropny Brad się ciągle utrzymuje? Tego nigdy nie zrozumiem...
A ci nowi, już wszyscy nie są tak klasycznie przystojni, jeno widać mają w sobie "coś" co kobitom wystarcza. I nasz Dżemmik to też ma :love_shower:

Anonymous - Czw 15 Lis, 2007 20:17

jak widac jest tendencja na cusikowanie, zamiast ratownikowania...
Gitka - Pon 19 Lis, 2007 12:34

Plakat z Vanity Fair

W niedzielę rozdano nagrody BAFTA dla najlepszych filmów szkockich. Zdecydowanym zwycięzcą okazał się obraz Kevina McDonald "Ostatni król Szkocji".
Lista zwycięzców w najważniejszych kategoriach:
Najlepszy film - "Ostatni król Szkocji"
Najlepszy aktor - James McAvoy ("Ostatni król Szkocji")
Najlepszy scenariusz - Peter Morgan & Jeremy Brock ("Ostatni król Szkocji")
http://www.filmweb.pl/%22...d,News,id=38944

snowdrop - Pon 19 Lis, 2007 13:06

Bardzo fajny plakat. Szczególnie fajny wyraz twarzy ma Joe Wright.
Agn - Pon 19 Lis, 2007 13:26

Niach niach niach... BAFTA Dzemiczna!
Ej, zaraz... czy tego juz dawno temu nie rozdali? A moze mnie sie cos popiermandolilo. Bywa.

Dzemik piatym seksiarzem na ziemi? Yyy... no dobra, mozecie mnie zbic, ale tego typu rankingi to jedna wielka bzdura i tworza je ludzie, ktorzy kompletnie nie maja co robic (podobnie jak "najlepiej ubrani", "najpiekniejsi" i takie tam duperele). Tak uwazam. Jasne, ciesze sie, ze ktos przetarl patrzalki i dostrzegl Jamesa (ze spoznionym zaplonem dostrzegl, ale zawsze cos), ale dla mnie to zaden wyznacznik. W tym roku jest, za rok go nie bedzie. Jeden Brad Pitt (tez nie wiem czemu) tkwi na tej liscie. A niech tkwi na zdrowie!
Osobiscie wole, gdy aktora doceniaja za talent, za prace, a nie za wyglad. Nawet jesli aktorowi pod tym wzgledem niczego nie brakuje.
*szykuje sie na lincz*

Marija - Pon 19 Lis, 2007 14:38

Ojciec, nie pijcie tyle i byle czego :twisted: Cóż to antydżemiczne smędzenie na wizji? :bejsbol:
Siedłam sobie po ciężkiej robocie, a tu takie jakieś...nieskoordynowane myśli :wsciekla:

Alison - Pon 19 Lis, 2007 16:43

Aaaaa widziałyście tą brew na plakacie???? Ja LEŻĘ :paddotylu: :paddotylu: :paddotylu: i to potrójny pad wykonywam!!!
Alison - Pon 19 Lis, 2007 16:46

Agn napisał/a:
Niach niach niach... BAFTA Dzemiczna!
Ej, zaraz... czy tego juz dawno temu nie rozdali? A moze mnie sie cos popiermandolilo. Bywa.

Dzemik piatym seksiarzem na ziemi? Yyy... no dobra, mozecie mnie zbic, ale tego typu rankingi to jedna wielka bzdura i tworza je ludzie, ktorzy kompletnie nie maja co robic (podobnie jak "najlepiej ubrani", "najpiekniejsi" i takie tam duperele). Tak uwazam. Jasne, ciesze sie, ze ktos przetarl patrzalki i dostrzegl Jamesa (ze spoznionym zaplonem dostrzegl, ale zawsze cos), ale dla mnie to zaden wyznacznik. W tym roku jest, za rok go nie bedzie. Jeden Brad Pitt (tez nie wiem czemu) tkwi na tej liscie. A niech tkwi na zdrowie!
Osobiscie wole, gdy aktora doceniaja za talent, za prace, a nie za wyglad. Nawet jesli aktorowi pod tym wzgledem niczego nie brakuje.
*szykuje sie na lincz*

Guzik tam lincz. Wiadomo, że to kiszka wątrobiana, ale zawsze miło swojego zobaczyć w jakimś pozytywnym rankingu na wysokim miejscu. Co się tam będziem czepiać, jak Dżemik seksownym się komuś widzi, niech się widzi. Czy to jest źle? A że 7,5 metra w nim aktora, tośmy już dawniej ustaliły... :banan:

Agn - Pon 19 Lis, 2007 16:52

7,5 metra?! Ten chłopak rośnie jak na drożdżach. Czy ktoś to kontroluje? ;)

Widzielim tego brewka. Aż sobie Keira zaczęła puls na szyi sprawdzać, tak jej się, ekhm, gorąco zrobiło. :twisted:

A teraz poważnie - czy to źle? Ja uważam, że źle. Bo ludzi przestaje interesować aktor jako zawód, a widzą tylko jego tyłek. To nie jest dobrze. Takie uwielbienie na pstrym koniu gania.

Tatuś jest na nie.

Alison - Pon 19 Lis, 2007 17:41

Agn napisał/a:
7,5 metra?! Ten chłopak rośnie jak na drożdżach. Czy ktoś to kontroluje? ;) .

Ja kontroluje, bo ja mu po każdym filmie po pół metra dodaję. A co sobie wspomnę Inside I'M dancing to mnie tak w gardle ściska, że szlag.

Agn napisał/a:
A teraz poważnie - czy to źle? Ja uważam, że źle. Bo ludzi przestaje interesować aktor jako zawód, a widzą tylko jego tyłek. To nie jest dobrze. Takie uwielbienie na pstrym koniu gania.
Tatuś jest na nie.

Mamusia jest na TAK, bo czasem ktoś zacznie od tyłka, zdjęcia w gazecie i na tej podstawie zechce zobaczyć go ruszającego się w filmie i jest szansa, że doceni go jako aktora. Nie każdy trafia na takie filmy, w jakich on grywa, część jego fanek może zastartuje od takiego rankingu interesując się kto zacz, w czym zagrał. Uważam, że wszystkie drogi dobre, jeśli prowadzą do Rzymu, znaczy w tym wypadku do Jamesa. :wink:

Ale wracając do tych "baftów" to czy on już nie dostał za Króla Szkocji? Przecież to film sprzed 2 czy 3 lat? Kiedy to Oscary za niego rozdawali? :mysle:

Gitka - Pon 19 Lis, 2007 17:43

Ali, dopasował te usta (pamiętasz) :cool:
http://www.plotek.pl/plotek/1,78648,4685218.html

Jeannette - Pon 19 Lis, 2007 17:47

http://www.filmweb.pl/Mar...erson,id=471077
Czyż nie podobni? :mrgreen: (tylko nie bijcie)

Alison - Pon 19 Lis, 2007 17:49

Gitka napisał/a:
Ali, dopasował te usta (pamiętasz) :cool:
http://www.plotek.pl/plotek/1,78648,4685218.html

"Zwłaszcza, że McAvoy nie wydaje się strasznie atrakcyjny" - to ciekawe z jakiego powodu Angie tak się dobijała o te sceny erotyczne z nim :wink: . Chłopaczek ma w sobie jakieś szczególne COŚ i tyle. Anne Hathaway w jakimś wywiadzie powiedziała, że to najdelikatniejszy (czy najbardziej uprzejmy) - the most gently - facet jakiego kiedykolwiek spotkała w życiu.
Zobaczycie ile on nam jeszcze zwojuje, chłopiątko nasze kochane.... :serce2:

Alison - Pon 19 Lis, 2007 17:55

Jeannette napisał/a:
http://www.filmweb.pl/Marcin+Hycnar,filmografia,Person,id=471077

A czemu mamy bić? Ten sam, chłopięcy typ urody. Hycnar to bardzo fajny chłopak, widziałam go w jakimś odcinku jakiegoś serialu i fajny był. Może też niezły z niego aktor, choć może nie ocieka seksem jak co poniektórzy kinowi kochankowie. :wink:

Agn - Pon 19 Lis, 2007 19:05

Jeannette napisał/a:
http://www.filmweb.pl/Marcin+Hycnar,filmografia,Person,id=471077

Z ktorej strony? *drapie sie po glowie*

Marija - Pon 19 Lis, 2007 19:40

Wreszcie przyszedł Starter for Ten, i sobie łobejrzę :banan_czerwony: (pytanie, KIEDY mianowicie, postaram się zignorować :twisted: ).
Alison - Pon 19 Lis, 2007 19:51

Marija napisał/a:
Wreszcie przyszedł Starter for Ten, i sobie łobejrzę :banan_czerwony: (pytanie, KIEDY mianowicie, postaram się zignorować :twisted: ).

Weź się kurde zmobilizuj i obejrzyj, a potem wpatruj mu się w oczy jak on o tatusiu w pizzerii opowiada. Boże, rolmalnie chciałam przedrzeć się bez ekran i go przytulić ze współczucia wszechogarniajacego :roll: :wink:

Agn - Pon 19 Lis, 2007 20:13

Nie ty jedna, matko Alison. Wierzaj mi, że i mnie cosik chwytało za serducho i chciałam się brać do czynu tulenia...
Alison - Pon 19 Lis, 2007 20:22

Agn napisał/a:
Nie ty jedna, matko Alison. Wierzaj mi, że i mnie cosik chwytało za serducho i chciałam się brać do czynu tulenia...

Prawda? On sie tak autentycznie wzrusza, oczy mu czerwienieją, łzy się leją, ja tam nie umiem się obronić przed uczuciem wszelkiem jak to widzę :mrgreen:

snowdrop - Pon 19 Lis, 2007 21:09

Angelinie chyba juz całkiem odwaliło. Wszystkie aktorki unikają scen erotycznych w filmach a ta chce ich więcej. Ja rozumiem że Jamesik seksowny i miodzio, ale bez przesady. Mam nadzieję, ze jamesik się nie zgodził. Niech się baba od niego odczepi. Co za natręctwo ... brrrrr.