Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Trzykrotka - Śro 22 Kwi, 2020 19:26
Ja właśnie skończyłam oglądać 2 odcinek Born Again w stanie poirytowania i rozczarowania. Te dwa odcinki były, nie zawaham się to powiedzieć, równie głupie jak The King, ale bez śladu humoru na pociechę. Jedyna nadzieja w tym, że masakrycznt wątek z lat 80 się skończył i wszyscy są nie tylko born again, ale dobrze ubrani, uczesani i oczy nie bolą od patrzenia na nich, Miło wiedzieć, że czeka jakaś pociecha w postaci Find Me i If The Weather Is Fine
Admete - Śro 22 Kwi, 2020 19:57
W Find me nawet wyznanie i kissu bardzo porządny W Pogodzie me bohaterowie ładnie na końcu wyglądają i jest sympatycznie. Matka chyba odtajała trochę, jest dla niej nadzieja i dla innych też. Bardzo mnie wzruszył prosty podarunek Eun Seopa dla mamy. Jego wątek uznaję za bardziej udany niż dramotozy zimnych pań z rodziny Hae Won. Trochę szkoda Born again...Nie wiem czy w ogóle próbować.
Trzykrotka - Śro 22 Kwi, 2020 21:21
Born Again na razie nie oglądaj Admete, wątpię zresztą czy zdzierżyłabyś. Oblecę przynajmniej jeden odcinek współczesny i wtedy ewentualnie dam zielone światło i ci opowiem o co chodzi.
Połowę odcinka 15 If The Weather już widziałam, Bałam się, że będzie więcej rwania włosów z głowy i gorzkich żali. Było spokojnie i dyskretnie, oraz zarumieniony po korzonki włosów chłopiec z ratusza
Admete - Śro 22 Kwi, 2020 22:27
| Trzykrotka napisał/a: | | oraz zarumieniony po korzonki włosów chłopiec z ratusza |
Fajny jest, prawda? Bardzo sympatyczna postać i aktor.
Trzykrotka - Śro 22 Kwi, 2020 23:31
Fajny jest, prawda? Bardzo sympatyczna postać i aktor.[/quote]
Bardzo fajny Miałam nadzieję, że zagra fajną rolę i będzie budował karierę. Ja się nim zauroczyłam w Search WWW, gdzie grał aktora. Na filmowym ekranie był wrednym, złym czarnym charakterem, a w życiu dramowym okazał się przemiłym, nieśmiałym chłopcem. Zmieniał się jak kameleon. Miał też dobrą partnerkę i razem zrobili furorę.
Admete - Czw 23 Kwi, 2020 09:27
Widać, że ma możliwości, duże wyczucie komediowe, ale i w romantycznych momentach ładnie się sprawdza. Życzę mu wielu różnorodnych ról.
Trzykrotka - Pią 24 Kwi, 2020 10:36
Kończę If The Weather Is Fine I Meet You, wczoraj po wspólnym seansie AM1988 jeszcze pół odcinka zobaczyłam. Dziś będzie finał. Tak mi się podoba, że zamykają pogodnie wszystkie historie, nawet uganianie sie Lim Hwi za... Lim Hwim Tak jakby z wiosną minęło to, co złe. Dobrze że pensjonat Hodu zyska nową, chyba bardziej troskliwą panią. Dobrze, że chłopiec z ratusza zebrał się na odwagę pocałowania swojej miłości PUBLICZNIE, dobrze że świeci słońce. Prezent od Eun Seopa dla mamy wzruszył mnie do łez, tak jak ją samą.
Dziewczyny, bardzo zachęcam do tej dramy. Snujowa, powolna, z delikatną snującą się w tle melodyjką na gitarę klasyczną. Koreański Przystanek Alaska, tylko bez aż tak dziwacznych postaci, ale bohaterowie też są ciekawi. Przetłumaczona jest połowa, pewnie i resztę zrobię, bo słów jest tam niewiele. Ale bez mojego tłumaczenia też warto dramę obejrzeć
Admete - Pią 24 Kwi, 2020 12:05
Też polecam Dobrze się ogląda, a Trzykrotkowymi napisami pewnie jeszcze lepiej.
Admete - Sob 25 Kwi, 2020 13:48
Ostatni, 11 odcinek Find me był słodki i na pewno ma nas przygotować na nadchodzącą burzę Anchor Lee to chłopak doskonały.
W Hospital playlist są odwołania do Replay 1988 - nie żebym sama wiedziała Doczytałam na soompi Wy na pewno od razu się domyślicie. Świetny odcinek, jak zawsze.
Trzykrotka - Sob 25 Kwi, 2020 17:07
Świetny, ciepły odcinek, choć mało ciepła akcja mamy lekarza - ginekologa bardzo mnie też ubawiła. Taka mała, wredna zemsta dokonana osobiście - należało jej się.
Tak, było śliczne odwołanie do AM1988. Najpierw przy windzie, kiedy któryś z doktorów klepnął drugiego w ramię zmyłkowo, tak jak DR robił to zawsze DS na przystanku autobusowym, tamten zapytał, czy to AM1988. A potem wystąpiła ta para
Mieli scenę z JJS. Najpierw myślałam, że to tylko aktorka grająca mamę SW pokazała się i tutaj.
Dziękowała doktorowi za wspaniałą operację, wychwalała też jego męskie zalety i kadziłą mu, że jest on dokładnie w jej typie. Widać za nią było plecy męża, uchachany więc doktor powiedział, że i jej mąż ma miłą twarz i zgrabną sylwetkę, a pani przyznała ze tak i że ma on sklep jubilerski w Ssangmung dong. Nazwała go też "ślimakiem"
Mąż wstał i taki oto prezent (mój syn go dostał....) chciał wręczyć doktorowi, który wymigał się, bo nie wolno i uciekł
Przemiła scenka - banan jak nie wiem co
Admete - Sob 25 Kwi, 2020 17:24
A dlaczego ten żółw? Nie rozumiem tego. Szkoda, że tylko jeden odcinek na tydzień. Mamę ginekologa rozumiem, ale szkoda mi jej, że nie potrafi odciąć się od tego i żyć spokojnie, bez złości na durnego męża. Przesłuchanie w samochodzie było boskie.
Trzykrotka - Sob 25 Kwi, 2020 17:27
Przy scenie w samochodzie pękałam ze śmiechu po prostu. Jak oni to przepięknie odegrali
Żółw - otóż żółw jest symbolem szczęścia i powodzenia, a już złoty, jak ten - szczególnie. I właśnie takim to zółwiem, zamiast złotego pierścionka z brylantem, oświadczył się nasz Taek, czyli syn misiowatego męża ajummy, swojej ukochanej Duk Seon w AM 1988. Panna nie była zachwycona tym pomysłem, a biedny mistrz baduka nie wiedział, dlaczego
Ja myślę, że porzucona mama już się ze zdradą męża pogodziła i ma to za sobą. Powiedziała, że gdyby nie wpakował się do synowskiego szpitala, żeby stwarzać fałszywe pozory, dałaby mu rozwód. Ale skoro on zachował się jak gnojek, to rozwodu nie będzie. Jej on i tak na nic, bo sama za mąż się nie wybiera. A ten fałszywiec z ufarbowanymi na rudo włosami będzie miał za swoje.
Admete - Sob 25 Kwi, 2020 19:45
Dlatego mówię, że rozumiem. Ale musi odpuścić złość, bo to niezdrowe. Mąż głupi, a jego wybranka wyrachowana. Dzięki za wyjaśnienie
Trzykrotka - Sob 25 Kwi, 2020 23:32
Find Me bardzo ładnie się rozwija. Duszka jest coraz bardziej widoczna, co mnie cieszy. Na koniec porwali Ha Jin... Dobrze że mam jeszcze 2 odcinki przed sobą...
Admete - Nie 26 Kwi, 2020 08:59
| Trzykrotka napisał/a: | | Duszka jest coraz bardziej widoczna, co mnie cieszy |
To będzie drugi romans - ona i młody reporter. Super zabawni są zresztą
Trzykrotka - Nie 26 Kwi, 2020 10:08
Tak mi się wydawało bo coś za chętnie chciała go uczyć samoobrony jak na zwykłą sympatię. Oby tylko jej nie zawiódł, bo należy jej się od życia o wiele więcej niż tylko opieka nad wspaniałą unni. Dzięki takiemu wyborowi zajęcia ma dobre warunki do życia, ładny duży dom i brak trosk finansowych, ale ciągle życie Ha Jin jest ważniejsze. Niech więc ma swój romans. Młody reporter jest sympatyczny.
Zapomniałam napisać że kawałku AM w Hospital Playlist pojawia się beczenie kozy.... Bez tego ani rusz.
Admete - Nie 26 Kwi, 2020 10:32
| Trzykrotka napisał/a: | | Oby tylko jej nie zawiódł, bo należy jej się od życia o wiele więcej niż tylko opieka nad wspaniałą unni. |
Raczej nie, bo mu się panna najwyraźniej podoba
Aragonte - Nie 26 Kwi, 2020 16:53
Trzykrotko, BeeMeR, o teoriach badukowych jest trochę tutaj:
https://forums.soompi.com/topic/382954-the-divine-move/
A tego jeszcze nie czytałam:
https://bitchesoverdramas.com/2019/12/09/reply-1988-ep-2-the-husband-hunting-game-part-2/
BeeMeR - Nie 26 Kwi, 2020 17:56
| Trzykrotka napisał/a: | w Hospital Playlist pojawia się beczenie kozy.... Bez tego ani rusz.
| Ano tam - żółwika jakbym znała
U mnie cosik stanęło oglądanie królowej - ale znając mój upór wrócę do dramy i Bidama, co to chyba powoli przechodzi na ciemną stronę mocy
BeeMeR - Nie 26 Kwi, 2020 18:14
| Aragonte napisał/a: | | A tego jeszcze nie czytałam: | Tak, czytałam kiedyś tą teorię książkową - ciekawa - podobnie jak ktoś rozebrał na części pierwsze urodziny Taeka (te pierwsze, kiedy się za głowę łapał od hałasu) i na tej podstawie zdecydował, że mężem jest Taek, bo DS wzięła jego rękę by razem kroić tort, a JH zrobił im zdjęcie (ślubne ), cośtam jeszcze było o roli świadka ale nie pamiętam co
Admete - Nie 26 Kwi, 2020 21:16
Strasznie mnie męczą takie rozkminy. Dobrze, że w Playlist to nie ma znaczenia i dzięki temu ciesze się aktorstwem i opowiadanymi historiami. Na soompi oczywiście i tak próbują zgadywać, ale moim zdaniem to dość naciągane i nie ma sensu się tym zajmować
Trzykrotka - Nie 26 Kwi, 2020 21:24
Na szczęście rozkminy nie są obowiązkowe. Zabawnie się je tylko potem czyta. W przypadku AM1988 to czysta i dość złośliwa - przyznaję - radość.
Admete - Nie 26 Kwi, 2020 22:05
Mnie tam szkoda czasu, wolę płynąć z prądem i się dobrze bawić
Trzykrotka - Pon 27 Kwi, 2020 06:58
E nie, też czytujesz soompi Admete. To dokładnie to samo, tyle że niektóre dramy angażują ludzi bardziej niż inne. Dla mnie ti komplement dla dzieła - komuś tak się podoba że spędza przy nim więcej czasu niż ten ekranowy. Sama aż tak szczegółowo nie analizuję, ale lubię to sobie poczytać.
Skończyłyśmy wczoraj wspólny seans. Bardzo przyjemne to było i dziękuję jeszcze raz za
Admete - Pon 27 Kwi, 2020 07:37
Czytuję, ale dość powierzchownie, chyba, ze kryminał jest interesujący i szukanie, kto zabił Ale ostatnio i tego mi się nie chce. A w romansach - mam wiedzieć od początku, kto jest parą, bo inaczej nie zadziała Nic na to nie poradzę.
|
|
|