Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Trzykrotka - Czw 16 Kwi, 2020 12:22
Och tak, kapitan na motorze Ależ to była akcja
Mam ogromną słabość do północnej części Crash Landing, od kapitana po Złola, bardzo pieknie zagranego. A już ekipa żołnierska to cud miód i orzeszki. I Szczurek z nimi.
BeeMeR - Czw 16 Kwi, 2020 16:26
Ja mam problem z pewnymi sferami Królowej, choć generalnie dobrze mi się ogląda.
Na przykład nudzi mnie jednak wątek poniewierki Sohwy - przybranej mamy Deokman - nie ogarniam czemu nikt jednej albo drugiej nie powiedział że żyją Teraz już się spotkały, ale mam wrażenie, że chodziło tylko o przeciąganie tematu
Wątek ewentualnie na chwilkę rozbłysłej miłości Yushina do Deaokman i równie szybko zgasłej też do mnie nie trafił - nie o tym jest ta drama.
Trochę zaczynają też gadać bez końca - ale może do czegoś dojdziemy, skoro Chilsuk i Munna wrócili
Za to walki są na wysokim poziomie - ciekawie przedstawiane
Admete - Czw 16 Kwi, 2020 17:26
Też gdzieś tam drama mi siadła, niepotrzebne ja przedłużali. Gdyby zrobili zaplanowaną ilość odcinków, byłoby lepiej.
BeeMeR - Czw 16 Kwi, 2020 18:00
Najwyżej będzie jak wojowniku WBDS - w razie nudy przewiń do następnej walki
Już trochę przewijałam gadki trzecioplanowców
Admete - Czw 16 Kwi, 2020 18:30
| BeeMeR napisał/a: | | Najwyżej będzie jak wojowniku WBDS - w razie nudy przewiń do następnej walki |
Tak jak w WBDS
Admete - Czw 16 Kwi, 2020 23:21
13 odcinek Nobody knows bardzo mi się podobał. Pomału zmierzamy do zakończenia. Lubię główną bohaterkę, podoba mi się, jak mogę kibicować prowadzącemu śledztwo. Niestety czasem ci, co strzegą prawa, są równie okropni, jak ci, którzy je łamią. Obsada też świetnie się spisuje, nie ma słabych punktów. Młodziaki też dają radę.
Trzykrotka - Pią 17 Kwi, 2020 00:04
Dziś był nowy odcinek Doktorów, a ja jeszcze tego z ubiegłego tygodnia nie widziałam Mało casu w izolacji, krucabomba... Za to Ładna pogoda wyjaśniła mi dziś, w jaki sposób teraz oddalą Hae Won, bo jeszcze trochę zostało do końca, nie mogą gołąbeczki gruchać przez cały czas. A więc - wraca do Seulu, żeby nie być pod jednym dachem z ciotką. No i dobrze. Mnie też ta para zrobiła się raczej obojętna, Nie wiem, czy postać Eun Seopa nie powinna mieć w sobie więcej czegoś. Wydawało się na początku, że on ma, a ona nie, a teraz jest odwrotnie. Bardziej w tej chwili kibicuję nieśmiałemu prymusowi z ratusza i jego krewkiej szkolnej miłości. Trochę głupie było na przykład zawstydzenie Eun Seopa tym, że Hae Won przeczytałam jego blog- pamiętnik. Sam się prosił, skoro wchodzi się do niego ze strony księgarni, w której ona pracuje
Klub czytelniczy Już pchli targ był świetny, ale szykowanie domu na przyjazd dziadka chłopczyka - przepiękne. I jak oni w tym klubie pięknie godzą pokolenia: trzydziestolatków, czterdziestolatków, nastolatków i dzieci, a raczej jednego chłopczyka, traktowanego z równą uwagą i szacunkiem jak cała reszta.
Z rozpędu ukręciłam kolejny sos - do 7. odcinka
Admete - Pią 17 Kwi, 2020 00:28
| Trzykrotka napisał/a: | | Bardziej w tej chwili kibicuję nieśmiałemu prymusowi z ratusza i jego krewkiej szkolnej miłości. |
Tak samo i ja
| Trzykrotka napisał/a: | Klub czytelniczy Już pchli targ był świetny, ale szykowanie domu na przyjazd dziadka chłopczyka - przepiękne. I jak oni w tym klubie pięknie godzą pokolenia |
Wyjątkowo lubię te wątki.
zooshe - Pią 17 Kwi, 2020 23:14
Dla zainteresowanych turniejami go
https://www.google.com/ur...-Gj2BhcSKSpbDLL
Admete - Pią 17 Kwi, 2020 23:40
Obejrzałam nowe Playlist. Dobra rozrywka. Poprawia humor. Jest na Wschodzie.
Trzykrotka - Sob 18 Kwi, 2020 00:01

Wklejam, żeby sobie samej na to popatrzeć, ale wydaje mi się - kiedy przeskoczyłam z seansu AM1988 do seansu King The Eternal Monarch, że panowie Woo Do Hwan i Ryoo Yoon Jeol są do siebie podobni.
King, jak się można było spodziewać, to bardzo wizualnie piękna i malownicza bajeczka. Tyle mogę stwierdzić po pierwszym odcinku. LMH bardzo atrakcyjny, WDH jeszcze bardziej, ale gorzej ubrany, republika Korei i monarchia Corei lekko się różnią i każdy stąd ma swój odpowiednik tam. Bambusy wokól portalu między światami szumią złowieszczo, a król jeździ na olśniewająco białym Maximusie
Doktorzy, dwaj na raz, jutro. I Find Me
Zooshe, dzięki za poradnik 34 strony... Naprawdę, etykieta baduka...
Edit: Nie wiem, może już znacie, ale ja kilka dni temu natknęłam się na piosenkę z Mulan i zachwyciłam się. Christina Aguilera wspaniale ją śpiewa.
Loyal Brave True
https://www.youtube.com/watch?v=Tds12fQZbfM
Admete - Sob 18 Kwi, 2020 15:53
Rzeczywiście drama z Lee Min Ho wizualnie piękna, ale dość nudna. Panowie przystojny, ale najlepszy jest Zły - fajny aktor, charyzmatyczny. Jeden odcinek mi wystarczy. Z Find me czekam na środę, bo stwierdziłam, że lepiej mi się obejrzy od razu z następnym.
Trzykrotka - Nie 19 Kwi, 2020 13:08
Po pierwszym odcinku trudno wyrokować. Musieli wcisnąć w niego sporo - i dzieciństwo bohatera i zdradę wuja i wprowadzić nas w obecną sytuację Corei i królowanie Guna. Mnie nie wydawało sie to nudne, raczej głupiutkie. Spróbuję zerknąć dziś na odcinek 2 w myśl zasady 2 odcinków. Widziałam na tumblrze, że król Corei siedzi w kozie w Korei Ale raczej mało się tą dramą ekscytuję. Nie widzę tam póki co bohatera na miarę Samuraja ze Słoneczka, który dla mnie pociągnąłby ten wagonik. Do Hwan na razie jest bardzo trzymany w ryzach.
Mam do obejrzenia pół odcinka Hospital Playlist. Śmiałam się wczoraj w duchu, że ta drama jest jak tarantinowskie Once Upon a Time In Hollywood: ma świetnych aktorów, dobrą scenerię, bardzo dobre dialogi i - żadnego głównego wątku. Nie wiem, czy drama zmierza do innego celi, niż pokazanie urywka działalności Centrum Medycznego Yulje, ze skupieniem się na równie przypadkowych urywkach z życia mniej lub bardziej głównych bohaterów. Film Tarantino uwielbiam, dramę dobrze mi się ogląda, więc to nie zarzut. Ale myślę, że na więcej niż 12 odcinków w tym formacie nie ma tam miejsca. I dobrze, że jest tylko jeden tygodniowo.
Admete - Nie 19 Kwi, 2020 18:29
Mnie się też dobrze ogląda. To trochę taka rozsypanka, popis aktorki.
Alicja - Nie 19 Kwi, 2020 20:42
| Trzykrotka napisał/a: | | A już ekipa żołnierska to cud miód i orzeszki. I Szczurek z nimi. |
Bardzo fajnie dobrani bohaterowie drugiego planu.
Possesed- drama przeze mnie pominięta. Zobaczę po 2-3 odcinkach czy słusznie. Musze zrobić przerwę od Crash landing. Wszystko zaczyna się gmatwać i robi sie mało realistycznie. Ile razy można wyjeżdżać z kraju? A sceny w szpitalu jakieś dziwne, podjeżdża po kogoś obcy facet i tak wsiada się bezkrytycznie do samochodu? Musze nabrać ponownie ochotę. Przeważyła u mnie chęć do krwawych scen, a przynajmniej jakiegoś trupka
Trzykrotka - Nie 19 Kwi, 2020 23:40
Hospital ogląda się świetnie Nie może być inaczej przy takich aktorach. Ale marzy mi się z czasem jakiś jeden wiodący wątek fabularny.
Obejrzałam Wiecznego Króla nr 2. Utwierdzam się w opinii, że to głupotka, dla jednych mniej, dla innych bardziej przyjemna. Ja na razie dobrze się bawię. Drugi odcinek, czyli przygody króla Corei w Korei, był całkiem zabawny.
Edit dla oglądających Crash Landing oraz grupy od AM1988
BeeMeR - Nie 19 Kwi, 2020 23:43
| Trzykrotka napisał/a: | | dla oglądających Crash Landing oraz grupy od AM1988 |
Trzykrotka - Pon 20 Kwi, 2020 23:42
Zaczęła się dziś drama Born Again, na którą czekałam. Raptem zrobiła się kolejka odcinków różnych dram czekających na obejrzenie. Ale kończy się Ładna Pogoda, tylko jeszcze dzisiejszy i jutrzejszy i żegnaj, wiosko u stóp gór.
Miałam dziś niezły ubaw czytając na tumblrze posty o The King. Rozpiętość opinii od podekscytowania i wzdychania, głównie nad Do Hwanem (jak ci LMH?) po baardzo sarkastyczne uwagi na temat dzieUa pani KES, którym cofnęła się w opinii użytkowników, do roku 2010. Przestarzałe rozwiązania, ten sam lepszy od wszystkich, za to arogancki do bohater, czt Druga, która będąc premierem umie rozmawiać wyłącznie o facetach i szmince oraz o tym, jak poderwać króla. Trudno się nie zgodzić, ale że ja nie mam uczuciowego stosunku do tej dramy, to mnie to wszystko bawi.
W bonusie Do Hwan w swoich dwóch rolach: szefa gwardii pałacowej z Corei, Younga i wesołego gońca z Korei, Eun Supa (popularne imię, nieprawdaż...)
https://letsflytoasiarenata.tumblr.com/post/615907977914990592/estelle-sim-the-king-eternal-monarch-sbs
A tutaj Vogue'owa sesja pięknej pary z Find Me In Your Memory
https://crayonflop.tumblr.com/post/615807668646543360/half-kim-dong-wook-moon-ga-young-%EA%B9%80%EB%8F%99%EC%9A%B1%EB%AC%B8%EA%B0%80%EC%98%81
Admete - Wto 21 Kwi, 2020 08:39
Z Find czekam na odcinki z tego tygodnia, Born again na pewno spróbuję. Pogodę tez obejrzę, jak już się skończy, bo 15 odcinek na pewno jest łzawy. No i finał Nobody knows.
Trzykrotka - Wto 21 Kwi, 2020 09:45
| Admete napisał/a: | | Pogodę tez obejrzę, jak już się skończy, bo 15 odcinek na pewno jest łzawy. |
Oj, na pewno. Ja już na te dramaty mam trochę ambę i zamarzyło mi się, żeby Hae Won wróciła do Seulu, poszła do kawiarni Oh Younga i już z nim została. To wiele prostsza droga życia niż samej, albo z Eun Seopem pełnym traum. Choć Oh Young wspominał o "przerażającym ojcu," tego raczej Hae Won nie zniosłaby.
Bardzo szybko przetłumaczyłam 8 odcinek. Wyjątkowo mało tam mówili. I widzę, że kiedy ogląda się to bardzo uważając na słowa, jak to przy tłumaczeniu, czuje się wszystkie niuanse tej dramy. Ona jest bardzo niespieszna, bardzo koronkowa. Życie i literatura przeplatają się komentując się nawzajem. Aż żałuję, że fragmenty literackie znamy tylko z kiepskich i uproszczonych przekładów angielskich. Z O czym szumią wierzby tłumacz zrobił całkiem nową powieść, nawet na soompi się z tego śmiali.
BeeMeR - Wto 21 Kwi, 2020 11:11
A ja zawiesiłam się z królową - może potrzebuję przerwy na coś innego i to w sensie innego jeszcze niż AM1988, które w powtórce sprawie mi dużo przyjemności.
Admete - Wto 21 Kwi, 2020 12:02
| Trzykrotka napisał/a: | | Życie i literatura przeplatają się komentując się nawzajem. Aż żałuję, że fragmenty literackie znamy tylko z kiepskich i uproszczonych przekładów angielskich. |
Też żałuję. Może uda mi się coś dziś obejrzeć...w końcu.
EDIT: Nobody Knows podoba mi się do samego końca, teraz czekam na ostatni odcinek. Kojarzy mi się z Children of Nobody. Ma bardzo dobre postaci i przede wszystkim bohaterkę, której mogę kibicować.
I ładne fotki z Find me in your memory:
Trzykrotka - Śro 22 Kwi, 2020 00:17
Ładne
Udało mi się obejrzeć do końca 6 odcinek Hospital Playlist.
Uwielbiam tę dramę. Co sobie marudnę na nią, to ona mnie łapie za serce. Kocham wstawki z czasów studenckich, bo są przekomiczne - a mało ich jest, więc to takie perełki w zwartej materii dramy. Za takie sekwencje, jak ta z podejrzeniem guza rakowego u naszej doktorki to już w ogóle Jak oni wszyscy byli cool i udawali, że nic się nie dzieje i kto by się tam przejmował... a potem defilowali po jednym do jej gabinetu z tym jedynym pytaniem: jak wyniki? I jak przystojny Min Ki zacieszał, kiedy dostał upragnione "tak" od pani oficer I na koniec Andrea dostaje obuchem pk łbie odnośnie tej małej dziewczynki, która potrzebuje dawcy wątroby...
Gra w mafię mnie ubawiła. Jak oni wszyscy - starsze i młodsze pokolenie - świetnie się tą dramą bawią. Nie mogę się nacieszyć.
Born Again - po 1 odcinku nie wiem, czego się spodziewać. Aktorstwo bardzo dobre, u całej trójki, ale i u postaci pobocznych, jak ojciec - malarz. Tu nie mam obaw. LSH po wojsku nic się nie zmienił i ogromnie się cieszę na jego widok. Chyba bardziej "glamour" postać ze współczesności będzie mu bardziej pasowała, zresztą panu Jang też. Dziewczynę lubię, tylko jej postać wydaje mi się trochę przesłodzona i niemądra. Zresztą wszyscy bohaterowie na razie sa trochę nie bardzo. I detektyw dość nieudolnie prowadzący śledztwo i ten mlody potencjalny morderca, stojący w rozkroku między złością na ojca, a chęcią zabicia wedlug jego wskazówek. Pierwszy odcinek był super ponury, od początku do końca. Oby dale było tego mniej. Jak pisałam - na razie nie wiem, czego się po dramie spodziewać...
Admete - Śro 22 Kwi, 2020 08:45
| Trzykrotka napisał/a: | | Oby dale było tego mniej. Jak pisałam - na razie nie wiem, czego się po dramie spodziewać... |
Obejrzę dwa od razu, to się wypowiem. Na razie nie mam za dużo czasu, a jeszcze zaczęłam na Netflixie Znaki - polski serial z akcją w pięknych Górach Sowich.
Admete - Śro 22 Kwi, 2020 17:30
Pogoda ładnie się skończyła, ale 15 odcinek jest baaaardzo męczący. Życie potoczy się dalej, ale może odrobinę lepsze. Przydałoby mi się więcej pana z ratusza i jego dziewczyny plus Hwi. Szkoda, że nie było też na koniec spotkania klubu książkowego. Hwi się znów zakochała Biedni są ci jej wybrańcy Ale super z niej dziewczyna, wie, czego chce. W Find me wszytko dobrze - sprawdziłam fragmenty na stronie MBC. W komentarzach ludzie się już zastanawiają, jakie kłopoty wymyśli scenarzystka teraz
|
|
|