To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

Trzykrotka - Nie 04 Kwi, 2021 11:58

Pinokia Loana nie zdzierżyłaby, tam jest istna masakra na początku. I potem też, historia hyunga okropnie smutna. A matka, która porzuca dziecko i męża dla kariery! Dobra drama, niezwykle pozytywny ma wydźwięk, ale po drodze jest trudno.
Beyond Evil zbieram - zobaczymy, a nuż mnie zbierze...

Admete - Nie 04 Kwi, 2021 13:37

Trzykrotka napisał/a:
Pinokia Loana nie zdzierżyłaby, tam jest istna masakra na początku.

Zapominam o tym, że mam zupełnie inny gust.

Trzykrotka napisał/a:
Beyond Evil zbieram - zobaczymy, a nuż mnie zbierze...

Zachęcam. Za tydzień drama się kończy.

Trzykrotka - Nie 04 Kwi, 2021 13:57

Ja Pinokia kocham, mam ją i nie wyrzucę. Ale pamiętam że się przy niej spłakałam.
Admete - Nie 04 Kwi, 2021 14:18

Też się tej dramy nie pozbyłam. Nawet PSH mnie nie irytowała za bardzo.
Trzykrotka - Nie 04 Kwi, 2021 14:41

Ta druga dziewczyna z Pinokia jakoś zniknęła po Scholarze. Drugim był Plaga? Dobrze pamiętam? Hyunga też dawno nie widzialam.
Admete - Nie 04 Kwi, 2021 15:53

Hyung grał jakiś czas temu w rom - comie, Clean with passion czy coś takiego. To akurat Loana mogłaby sprawdzić. Wczoraj dowiedziałam się, że mój starszy brat obejrzał My country, przewijał tylko co bardziej sentymentalne momenty :lol:
Loana - Nie 04 Kwi, 2021 16:46

Dzięki Dziewczyny :) Jak Was znudziło, to mi może podejść nawet, bo nie mam problemu z przewijaniem jak mi coś nie pasuje, a spokojna drama to jest coś, co mogę oglądać :P Byleby była miła i przyjemna dla serduszka :)
Zastanawiam się, co sobie teraz zapuścić, może coś z Netflixa znowu. Idę zobaczyć listę :)

Trzykrotka - Nie 04 Kwi, 2021 17:32

No tak, My Country jest na Netflixie. Piękna drama, przykra oczywiście, ale dzięki wątkom dwóch młodych chłopaków naprawdę piękna.
While You Were Sleeping to był romans ale i kryminał. Nie wszystko tam było przyjemne i słodkie.

BeeMeR - Nie 04 Kwi, 2021 22:13

Trzykrotka napisał/a:
Ta druga dziewczyna z Pinokia jakoś zniknęła po Scholarze.

Ja to bym bardziej Junkiego chciała zobaczyć w jakiejś sensownej dramie... :mysle:

Trzykrotka - Pon 05 Kwi, 2021 00:05

I Małpę :roll:
Ta ostatnia drama Jun Ki była podobno sensowna. Ludziom się bardzo podobała. Jun Ki wcale nie grał psychopaty, choć takowych miał w otoczeniu. Te dwa odcinki które widziałam były dobre. Nie miałam tylko na to nastroju.

Oh! My Ladylord rzeczywiście ładnie się rozwija. Jest lekko i zabawnie, bez dowcipasów na siłę. Min Ki znów ma lekko zwichrowaną osobowość. Obie mamy są nieuleczalnie chore. Ale na razie jakoś to nie kładzie się cieniem na klimat całości - piszę to po 3 odcinku. W 4 może być inaczej, ale to już kiedy indziej się przekonam.

A właśnie, Loana :kwiatek: przypomniał mi się jeszcze jeden tytuł dla ciebie. Secret Life of My Secretary. Widziałam dwa odcinki. Wymagający i atrakcyjny szef (Plaga) i ładniutka obrotna sekretarka, ale nie taka bogini jak Park Min Young, tylko okularnica w czerwonym blezerku. Komedia romantyczna. Widziałam dwa odcinki i uznałam, że wystarczy, ale wiem, że się ludziom podobała.

Admete - Pon 05 Kwi, 2021 08:20

Jest jeszcze Jugglers z podobnym motywem.
Trzykrotka - Pon 05 Kwi, 2021 08:23

Też, tylko Jugglers jest mało słodka. Stosunki rodzinne obojga, okropne intrygi pracowe i przykre historie koleżanek bohaterki - nie ogląda się tego tak bezproblemowo jak Secretary Kim.
BeeMeR - Pon 05 Kwi, 2021 08:24

Zerknęłam na OML - jak można dać takie barchany szczypiorowi? :confused3:

A w Nokdu siła złego na jednego - z jednej strony najazd Chińczyków, z drugiej Japończyków :( ale wreszcie - przynajmniej lokalnie- spalono akta niewolników :oklaski:

Admete - Pon 05 Kwi, 2021 09:25

Trzykrotka napisał/a:
Też, tylko Jugglers jest mało słodka.

To już wiem, dlaczego oglądałam ;) Mam Flower of evil, może powinnam spróbować?

BeeMeR napisał/a:
Zerknęłam na OML - jak można dać takie barchany szczypiorowi?

Prawda? To powinno być karalne - publiczne dyby.

Trzykrotka - Pon 05 Kwi, 2021 13:25

Skrócili mu przez to tułów i nogi, zwłaszcza w dwóch pierwszych odcinkach jest to okropne. W 3 odcinku pokazał się Drugi, ten uśmiechnięty kolega Yong Hwy z zespołu (Min Hyuk?) Na razie siedział w samochodzie i podobno właśnie wrócił z Paryża. Ciekawe jak pokażą modę paryską :twisted:
BeeMeR - Pon 05 Kwi, 2021 13:45

Miałam jeszcze pokazać jak się pierze zakrwawioną odzież ;) - samo się zrobi, wystarczy trzymać ;)
Tak, ja wiem, że to jest generalnie bardzo smutny watek i niechcący zaspoilerował się ten wątek finalnie, ale chyba nie bardzo może być inaczej.

A tu grupa wybrańców rusza na stolicę - oczywiście w przebraniu ;)

BeeMeR - Pon 05 Kwi, 2021 18:09

Jeszcze jeden obrazek - tak jedzą panowie i panie:

To druga drama - po Chuno - w której zachodzi sytuacja, że zięć mieszka w domu teścia. W obu przypadkach niezbyt to dobrze świadczy o mężczyźnie...

Admete - Pon 05 Kwi, 2021 18:58

Niezbyt...Ogólnie watek rodzinny jest bardzo trudny.
BeeMeR - Pon 05 Kwi, 2021 19:34

No jest trudny... polityczny też... To "wyzwalanie" Joseonu od Qing przez Japończyków to mi się (nie pierwszy raz) kojarzy jak Rosjanie wyzwalali Polskę od Niemców... teraz trwa atak na pałac... taka to "pomoc"
Admete - Pon 05 Kwi, 2021 19:51

No właśnie, taka "bratnia" pomoc :roll:
BeeMeR - Pon 05 Kwi, 2021 19:57

Niech szlag trafi taką bratnią pomoc :uzi: :uzi: :uzi:
rzeź na wymuszonym ślubie panny była straszna :shock:

edit. No i po monarchii w Nokdu... 1894 rok.
Straszny jest ten odcinek - tj. straszna jest ta historia :(

Admete - Pon 05 Kwi, 2021 21:19

Bardzo przejmujący. Przyznam się, że zdarzyło mi się płakać w trakcie oglądania tej dramy.
BeeMeR - Pon 05 Kwi, 2021 21:32

Oczywiście zauważyłam imiona, które szaman podał - no i cameo :mrgreen:
Lee Bang Won, Lee Seong Gye (Król Taejo ;) )

Admete - Pon 05 Kwi, 2021 21:48

Też zauważyłam :)
Trzykrotka - Pon 05 Kwi, 2021 23:31

Bawiłam się w dokumentowanie spodni-worków Min Ki w odcinku 4

Charakteryzatorka Joo In podobnie była ubrana :confused3: