To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Oczko!

BeeMeR - Sob 11 Lis, 2023 15:33

Ja zaś końcówkę Vincenta przyspieszałam już jak mogłam bo znudzona i zmęczona skaczącym byłam niemożebnie :P Każdy ma inne zapotrzebowania i upodobania, wiadomo :cool:

Zaczęłam drugi sezon First Responders.
Wzdech. Najpierw nuda - przynajmniej dla mnie rozmowa z podpalaczem była nużąca - potem niedorzeczność :zalamka:

spoiler!
Spoiler:
Panowie wiszą nad i niemal w ogniu

co mówi strażak?
Zrzućmy maski tlenowe i butle do ognia.
:shock: :confused3:

Ja rozumiem, że Jon Snow w GoT w wiecznych śniegach nie skalał się noszeniem czapki, żeby ładniej wyglądać, tu panowie też odsłonili twarze, ale tlen do ognia? Strażak? Ratunku.... :frustracja:

Admete - Sob 11 Lis, 2023 15:52

Tez się za to nie mogę zabrać i chyba już tak zostanie.
BeeMeR - Sob 11 Lis, 2023 18:36

Szału nie ma ;)
Odcinek skończył się kolejną głupotą :zalamka:
Spoiler:
strażaczka ratując kogoś widzi, że sufit zaczyna pękać - patrzy i patrzy jak sufit pęka, stoi i czeka aż spadnie jej na głowę :roll: - jak Galadriela w RoP czeka na wybuch wulkanu

Admete - Nie 12 Lis, 2023 16:03

Spłakałam się podczas oglądanie 19 odcinka My Dearest. Wiedziałam przecież, jaki los spotkał księcia i jego zonę, ale i tak :( Nie mam pojęcia, jak się to skończy, ale mam przeczucie, że trzeba się mentalnie przygotować na najgorsze. Nie żałuję jednak, że oglądam.
BeeMeR - Nie 12 Lis, 2023 23:21

To jeszcze ostatni?
Mnie dawno już nic nie ruszyło, wolę się nie nastawiać i nie rozczarować.

Zakończyłam temat First Responders 2 - drugi odcinek nie był lepszy, ćmoje boje, niby dużo się dzieje ale niezbyt mądrze (pożar a dialogi w stylu - wejdę tam - nie wchodź, to niebezpieczne - od kiedy to pożary są bezpieczne? :roll: ), sufit spadł, ale nie tam gdzie była strażaczka i pacjent, mieli sporo miejsca do dyspozycji. Przewijałam i może bym tak przewijała dalej ale w trzecim odcinku obraziłam się na dramę i już tylko doczytałam spoilery, zerknęłam do finału na mordercę i wallkiss.
Czas poszukać czegoś nowego :wink:

Admete - Pon 13 Lis, 2023 06:35

Jeszcze zostały dwa odcinki , bo jest 21. A dziś nowy odcinek Matchmaker 🙂
Loana - Pon 13 Lis, 2023 11:00

BeeMeR napisał/a:
Zaczęłam drugi sezon First Responders.
Wzdech. Najpierw nuda - przynajmniej dla mnie rozmowa z podpalaczem była nużąca - potem niedorzeczność :zalamka:
spoiler!
Spoiler:
Panowie wiszą nad i niemal w ogniu
co mówi strażak?
Zrzućmy maski tlenowe i butle do ognia.
:shock: :confused3:
[url=https://i.ibb.co/4Ft8P4C/Rebel00004.jpg]Obrazek[/url] [url=https://i.ibb.co/LC0VFdm/Rebel00005.jpg]Obrazek[/url]
Ja rozumiem, że Jon Snow w GoT w wiecznych śniegach nie skalał się noszeniem czapki, żeby ładniej wyglądać, tu panowie też odsłonili twarze, ale tlen do ognia? Strażak? Ratunku.... :frustracja:

LOL!!! Piękne!!!
Ja nie miałam kiedy w weekend nadrobić dram, bo miałam imprezy, a potem z koleżanką oglądałam do końca drugi sezon anime "Demon Slayers" i zaczęłam trzeci. Ale już jest sześć odcinków "Castaway Diva", czas usiąść do nich, bo obejrzałam do trzeciego i nie miałam kiedy dokończyć.

Trzykrotka - Wto 14 Lis, 2023 14:22

Co tam u naszych swatów i trzech panien do wydania za mąż na raz? :kwiatek: Internet uzdrowiskowy tak się rwie, że nie mam szans na oglądanie czegokolwiek. Zerknelam na może kwadrans Doony - całkiem ciekawie i nie słodko się prezentuje, tylko Suzy wygląda jakby nie grała tylko pozowała do sesji - ale może się rozrusza. Na razie miała głównie istnieć w tle jako jego element...
Admete - Wto 14 Lis, 2023 14:43

Nadrobisz po powrocie? Kiedyś koniec pobytu?
Trzykrotka - Wto 14 Lis, 2023 22:13

Dziś łaskawie Internet wrócił, więc piąty odcinek obejrzałam. Zaryzykuję i szósty zostawię sobie na jutro; tutaj naprawdę chodzi się spać z kurami....
W piątek wracam do domu. Wiem że lekko nie będzie, że teraz mam wszystko podetknięte po noś, trzy posiłki dziennie przyniesione do pokoju, rany codziennie opatrywane, tętno, ciśnienie i temperaturę mierzone, że w każdej chwili mogę wezwać kogoś, gdyby coś się działo, a w domu będę sama. Ale już nie mogę się doczekać powrotu.
A, jeszcze - tutaj mam przepiękny widok na góry - w domu na drugi blok. W domu od razu rzuci się na mnie praca, choć mam jeszcze sporo zwolnienia przed sobą - ale takie realia. I jeszcze podziało się sporo w tym czasie kiedy mnie nie było. Ale mimo to chcę do domu.

Trzykrotka - Śro 15 Lis, 2023 05:28

Zastanawiam się, czy w The Matchmakers sprawa wydania za mąż trzech sióstr nie będzie jedyną z tych tytułowych, bo co prawda posuwa się, ale nader wolno. Wieczór spędzony w świątyni jednak bardzo mi się podobał, a zwłaszcza rytualne krążenie po dziedzińcu by się w trakcie niego napatrzeć na siebie nawzajem, obejrzeć ewentualne przyszłe synowe i zięciów. No i alejka hańby :rotfl: czyli miejsce gromadzenia się starych kawalerów - o, to było piękne. Wymagania co do przyszłej żony? Ma być młoda i piękna, krótka piłka :czekam2:
I jak pięknie nasz królewski zięć - dziewic nastawiał się do pocałunku! Jak niewinna panienka, tylko wytrzeszczu brakowało :rotfl:

Admete - Śro 15 Lis, 2023 11:51

Myślę, że nie będzie innych historii, tylko te trzy siostry. Drama mi się niespodziewanie bardzo podoba, wzięła mnie zupełnie z zaskoczenia. Wdówka też się zaczyna zastanawiać, czy czegoś nie czuje i odsuwa przezornie na trzy kroki 😉
Trzykrotka - Śro 15 Lis, 2023 16:15

No właśnie, ostatnio jest wysyp bardzo udanych fusion segukòw. Cieszę się, że mam jeden odcinek na dziś.

Oglądam leniwie Doonę. To jest zdaje się seans na takie oglądanie pod prasowanie. Suzy ładna, jej bohaterka jest po przejściach, ale na razie trudno ją jakoś polubić czy się w nią wczuć. Pan tradycyjnie dra miłego i ciepłego misia. Spotykają się, teraz trochę lepiej poznają, deklarują że chcą się przyjaźnić. Przyjemne, ale mało angażujące.

Loana - Śro 15 Lis, 2023 17:23

Ja obejrzałam do końca 6 dostępnych odcinków "Castaway Diva" i czekam z lekką niecierpliwością na następne. Dobrze, że to ma mieć tylko 12 odcinków, łatwiej będzie czekać :P
ParkEunBin jest świetna i dla niej oglądam tę historię. I przepięknie śpiewa - bo dużo jest piosenek w tej dramie.

BeeMeR - Śro 15 Lis, 2023 19:58

Ja wczoraj czwarty odcinek Rebel - bohater dorósł. Dziecko było bardzo fajne - zobaczymy jak będzie teraz ;)

Ania tuż przed pójściem do szkoły zarządziła: mamo, tylko nie oglądaj tej dramy beze mnie! A w ogóle to będziemy oglądać od początku, dobrze?
Po powrocie pamiętała, nie rezygnuje, każe mi tłumaczyć, jesteśmy w drugim odcinku. Ciekawe ile obejrzymy zanim odpuści :lol:
Czasem słyszę - "widzę, że tu coś wycięłaś, co?"
Ukręciłam na siebie bicz, ech :wink:

Admete - Śro 15 Lis, 2023 20:36

Którą dramę ogląda z tobą?
BeeMeR - Śro 15 Lis, 2023 22:46

Duangjai Akkanee - lakorn. Słodki, acz dość burzliwy romans.
Ani się bardzo podoba bojowość głównej panny. I pierwszy raz widzi "pana, któremu się podobają panowie i który się dziwnie rusza" :wink:

Trzykrotka - Czw 16 Lis, 2023 10:48

Mówię ci i, szybko będzie się uczyć angielskiego, żebyś nie musiała tłumaczyć. To najlepsza metoda na zachętę :cheerleader2:

A ja wczoraj doszłam do połowy odcinka The Matchmakers i padłam - po raz pierwszy tutaj spałam jak dziecko, bez budzenia się i bólu. To nic, dziś sobie dokończę, a resztę już z domu.

Admete - Czw 16 Lis, 2023 13:33

Oby było coraz lepiej 😘
BeeMeR - Czw 16 Lis, 2023 22:08

Niestety oboje z Adamem mają wyraźny brak talentu do angielskiego - co się nauczą jednego słowa to zapominają dwa :zalamka:
Jesteśmy w piątym odcinku, Ania ma dobre wyczucie dramowe tj. zgaduje nieraz poprawnie co się właśnie zdarzy i jaki nastąpi twist, głównych trafnie nazwała żurawiem i czaplą, nie mogła się doczekać aż będzie kissu (bo frapowało ją w czołówce ujęcie jak się całują pod wodą :mrgreen: ) a jednocześnie orzekła z miną znawcy, że całowanie jest fuj :lol:
Ona już planuje następną dramę jak skończymy tą :lol:

Admete - Pią 17 Lis, 2023 06:17

Mamo będziesz mieć co tłumaczyć 😀
Trzykrotka - Sob 18 Lis, 2023 19:45

Oj tak, jak za dawnych lat :serce2:
Admete - Nie 19 Lis, 2023 11:50

Na Dramabeans znalazłam recenzję Through the Darkness:

https://www.dramabeans.co...h-the-darkness/

Myślę, że kolejny raz serial sobie powtórzę. Na naszym Netflixie jest dostępny, gdy ma się nastawiony główny język angielski.
Czytałam gdzieś, że w tym tygodniu ma być tylko jeden odcinek Matchmakers - znów jakiś sport. My Dearest kończy się szczęśliwie dla naszych protagonistów. Mam jednak refleksję, że o ile historia miłości głównych bohaterów była ważnym spoiwem całości, to ostatecznie serial był o wojnie i ofiarach, jakie podczas działań wojennych ponoszą ludzie. A potem o losie jeńców wojennych i w dużej mierze o tym, jak ślepa wiara w jakąś ideologią ( w tym wypadku konfucjanizm ) niszczy ludzi. A także o tym, że słabi i niepewni siebie ludzie nie powinni rządzić. Druga część miewa rozwiązania fabularne, które nie do końca do mnie przemawiają, ale ostatecznie mocno się wzruszałam na koniec nie tylko przy wątku głównych. Drama ma melancholijną wymowę - być może to koreańskie han, które nam także pasuje ;)

Aragonte - Nie 19 Lis, 2023 13:58

Admete napisał/a:
My Dearest kończy się szczęśliwie dla naszych protagonistów.

No to chociaż tyle, ufff :wink: Na razie stanęłam z oglądaniem, znowu mnie polityka wessała, a tej dramy pod wyszywanie oglądać nie mogę.

BeeMeR - Nie 19 Lis, 2023 21:12

Nie zamierzam tłumaczyć napisów na polski, tylko streszczam na bieżąco co idzie :P
Ania ma już dwie dramy w planie, ech ;) A w obecnej jesteśmy za połową ("jeszcze jeden odcinek, prooszę, to się tak dobrze ogląda") - dobrze, że ma równie nieskomplikowany gust co ja i uroczo się fazuje jak jej się coś podoba, ignorując te, które się jej nie odpowiadają (np. jak się biją :P )

W Rebel jestem w 5 odcinku - powolutku idę dalej