Seriale - Oczko!
RaczejRozwazna - Śro 11 Paź, 2023 14:13
Trzykrotka - Pią 13 Paź, 2023 19:27
Żyję. Sił nie mam, ale żyję
Admete - Pią 13 Paź, 2023 19:54
Trzykrotko Dobrze, że się udało.
BeeMeR - Pią 13 Paź, 2023 20:28
Trzymaj się mocno i dochodź do zdrowia
akne - Pią 13 Paź, 2023 23:33
| Trzykrotka napisał/a: | | Żyję. Sił nie mam, ale żyję |
Aragonte - Sob 14 Paź, 2023 11:46
| Trzykrotka napisał/a: | | Żyję. Sił nie mam, ale żyję |
Trzykrotko
Zdrowia!
Admete - Nie 15 Paź, 2023 11:42
Oglądam nadal Day of kidnapping - bardzo dobrze zrobiona, przemyślana i zagrana drama. Mam nadzieję, że źli zostaną ukarani, a dobrze w końcu będą mieć trochę spokoju.
RaczejRozwazna - Nie 15 Paź, 2023 16:25
Trzykrotko - teraz powolutku do przodu! Mocno pozdrawiam
BeeMeR - Nie 15 Paź, 2023 20:36
Ja oglądam teraz głównie inne seriale, ale zaczęłam w/w bieżący lakorn Nadecha - Doctor detective. Jestem po 2 godzinnych odcinkach z 18, lakorn jest przyzwoity, ani super dobry ani zły, ogląda się całkiem dobrze, acz ma fragmenty do przewijania, czyli tak jak się spodziewałam . Nadech jest epidemiologiem, kierownikiem trójki badawczej, w której jest też niedawno przez mnie oglądalny Klaton (w niedawno przeze mnie oglądanym lakornie o lekarzu/zielarzu chciał się żenić z tamtejszą i tutejszą główną ) i jego lakornowa ex-dziewczyna z którą się wciąż kłócą a kto wie czy ich romans nie odżyje Kimberly (główna) jest reporterką, która dostaje za zadanie zrobić wywiad epidemiologiem, on nie chce, już się ścięli, ale nie jakoś dramatycznie, potem spotkali się na prowincji w rejonie w którym ponoć grasuje duch wdowy i zabija mężczyzn. On szuka podstaw wirusowych, ona - materiału do reportażu
Trzykrotka - Wto 17 Paź, 2023 08:05
Duch wdowy- to dobre
BeeMeR - Wto 17 Paź, 2023 09:02
Och, to było - po części- urocze jak z reguły nie lubię wątku duchów, przede wszystkim wrzaskow im towarzyszących.
Pozachwycam się romansem potem (mam już w pełnym rozkwicie ), napisz jak się czujesz, lepiej coś?
Loana - Wto 17 Paź, 2023 15:17
Trzykrotko - trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia!
Ja po chwilowej przerwie w oglądaniu powoli wracam. Wczoraj obejrzałam kilka odcinków anime Demon Slayer z drugiej serii. A oprócz tego w weekend włączyłam sobie i obejrzałam dwa odcinki "Sh**ting stars" - nawet mi sie spodobało, może będę dalej oglądać na zmianę z tym dość ciężkim emocjonalnie anime
BeeMeR - Śro 18 Paź, 2023 11:46
Jestem w 12/18 odcinku Doctor Detective - im dalej tym bardziej podoba mi się romans (o niespodzianko, kto by przypuszczał, że Nadech umie już pocałować inną kobietę niż Yayę i to centralnie w usta, a nie gdzieś obok I to kilka razy Jasne, że to przede wszystkim dłuższe wallkissy, ale zawsze. Nabijam się nieco, oczywiście, ale on bardzo długo po prostu nie umiał tego przeskoczyć, tym bardziej naprawdę doceniam, że sceny intymne wychodzą wiarygodnie i słodko - acz po cichu na to liczyłam, bo już w Lai Kinnare jego sceny z "pierwszą żoną" były piękne i intymne
Kimberly też mnie zaskoczyła in plus, bo np. z Mario w lekarzu umiała tylko przyjacielsko-humorystyczną chemię zbudować, damsko-męską nie bardzo. Do tej pory tylko ze swoim wieloletnim chłopakiem miała piękną, damsko-męską chemię zbudować (tj. obecnie mężem, pobrali się w zeszłym miesiącu, bodaj po 10 latach razem, m.in. po zakończeniu kręcenia tej dramy)
https://www.philstar.com/...y-italy-wedding . No ale może dlatego im się łatwiej gra, że się wszyscy znają kilkanaście lat, plus wszyscy dawno już dorośli. Bredzę sobie trochę, no ale gdzie jeśli nie tu, nie przejmujcie się
Wracając do lakornu - niestety jest tylko półdobry, będący osnową wątek laboratorium badawczego, które podrzuca tu i ówdzie po lasach i nieużytkach toksyczne odpady plus potajemnie pali zwłoki po nielegalnych badaniach onkologicznych śmiertelnie mnie nudzi i przewijam ile się da skupiając wyłącznie na relacjach osobistych. Mam już za sobą dramatozę zewnętrzną (tj. nie z widzimisię kogoś z pary), też przewiniętą.
Na plus natomiast zaliczam to, że nie tylko mężczyźni, ale i wszystkie kobiety tu są na swój sposób zdecydowane, przedsiębiorcze, żadnych niuni i słodyczek ani też klasycznych wykrzywionych Zuych Panowie zaś bezprzemocowi - Drugi może i trochę za szybko i za dużo chciał od Drugiej, ale jak wyraźniej wyartykułowała że nie chce to przestał i poczekał aż zachciała.
Główna to przede wszystkim umie wziąć sprawy w swoje ręce i nie boi się pierwsza działać nie czekając na faceta aż on coś zacznie, na szczęście w dużej mierze w żartobliwym stylu, plus pan nie jest niezainteresowany, sam przejąć inicjatywę umie, opierać się też umie (głównie o sofę ) więc to tu całkiem dobrze wypada
Tu na przykład koło trzeciej minuty podaje zimny okład panu (bił się ze złymi) i go śmiało rozbiera z koszuli, fangirlując się absami
https://www.youtube.com/watch?v=kUPkd0kW_TQ
a tu już są parą - właśnie od tego pierwszego wallkisa
https://www.youtube.com/watch?v=NTmHI1pZHR0
Loana - Śro 18 Paź, 2023 12:39
O, szybko Ci idzie Fanserwis zawsze mile widziany, zwłaszcza przez takich oglądaczy jak ja
Ja dalej zapuszczam sobie odcinki "Sh**ting stars", ale tam jeszcze nie ma głównej pary przekonanej do siebie, a już jest trójkąt - i to taki, że wyjątkowo jak zawsze nie jestem fanką tego drugiego, to tutaj bardzo mi się wizualnie podoba i jako postać też... nie lubię trójkątów No nic, oglądam to w sumie dla humoru i nawet bywa jakiś. Plus chciałam zobaczyć główną aktorkę, bo widziałam mnóstwo filmików z jej ról w innych dramach i byłam ciekawa, czy mi podejdzie. Ma ciekawy głos, kogoś mi przypomina Ale jest ok.
BeeMeR - Śro 18 Paź, 2023 21:51
| Loana napisał/a: | | O, szybko Ci idzie | Och, no tak, bo im dalej tym więcej przewijania
Drama przekroczyła już zwyczajową dawkę napadów na kogoś z głównych celem morderczym zakończonym oczywiście fiaskiem Żli mordują (próbują) strzykawką ze śmirtelną dawką morfiny albo innym syfem.
Wolałabym, żeby drama była lepsza, ale niestety nie tym razem
Trzykrotka - Czw 19 Paź, 2023 11:01
O, morfinka na dobrą narkozę nie jest zła po operacji rzecz jasna.
Jutro jadę do sanatorium do Ustronia. Słaba jestem okropnie, wszystko boli, reżim rehabilitacyjny jest ostry. Nie jest źle, tylko lepiej już się ruszyć w jakąś normalność. I wracać do domu w pełni sił.
BeeMeR - Czw 19 Paź, 2023 11:45
Marihuanka też nie jest zła - Marysia zażywa bo ból w połamanej stopie jest jej wiernym towarzyszem od wypadku, a chodzić i rehabilitować stopę trzeba, żeby się nie zastała.
Och, właśnie, siostra jest już po biopsji i wycięciu guzka, cokolwiek to było, groźne czy niegroźne.
| Cytat: |
Jutro jadę do sanatorium do Ustronia | zaopatrz się w dobre ksuążki i dramy i odpocznij zdrowiejąc
Admete - Czw 19 Paź, 2023 13:33
Zdrowia Trzykrotko, będzie lepiej..
BeeMeR - Pią 20 Paź, 2023 21:35
Odcinki 16-18 Doctor Detective to klasyczne koszmarki, laboratorium przechodzi ludzkie pojęcie, logiczne i sensowne też (zabijają nielegalnymi testami do kilku osób dziennie, kremują po cichu od 20 lat i nikt nigdy nie miał pretensji? Nie zauważył? Zus tajski się nie czepiał?) Do tego niektórzy się zaczynają zachowywać równie nielogicznie i bez sensu Za to scena miłosna głównych jest ładna, Drugich wcześniej też
My drama list się myli w ilości odcinków bo ewidentnie są jeszcze dwa za tydzień, ufam, że już ostatnie
Admete - Sob 21 Paź, 2023 12:36
U mnie tradycyjnie zachwyt nad The Kidnapping Day. The Killing Vote też dobrze mi się ogląda.
Aragonte - Sob 21 Paź, 2023 22:14
Trzykrotko, obyś wróciła z sanatorium dużo silniejsza
A ja powoli się ogarniam, odzyskuję względnie dobry humor i tak się zastanawiam, co by tu obejrzeć... Nie mogę oglądać tylko programów politycznych
Coś byście mi polecały? Ale sama nie wiem, na co mam ochotę
Admete - Sob 21 Paź, 2023 22:24
The Kidnapping Day. Historia kryminalna, ale jest też humor. Świetna dziecięca aktorka w roli genialnej jedenastolatki. Kończy się w tym tygodniu, jest tylko 12 odcinków. A listopadowo Revenant, bo o duchach.tez tylko 12 odcinków. Dobra obsada.
Aragonte - Sob 21 Paź, 2023 22:45
A kiedy wraca The Dearest? Bo może bym to zaczęła porządnie oglądać, wtedy tylko skubnęłam.
Obadam, co mamy na Wschodzie, no i może Netflixa przejrzę.
Admete - Sob 21 Paź, 2023 23:21
The Dearest już wróciło, ale jeszcze nie oglądałam. Trochę się obawiam tej drugiej części.
Admete - Nie 22 Paź, 2023 17:01
Obejrzałam 11 odcinek My Dearest - teraz bohaterowie są rozdzieleni, a odcinek w dużej mierze jest historyczny i skupia się na sytuacji ludzi porwanych jako jeńcy do Chin. Nie wiedziałam, że sama Korea musiała odsyłać ludzi, jeśli udało im się do kraju. W maleńkiej scenie między bohaterami pięknie iskrzyło, ale na razie nie będzie wiele takich momentów. Bohaterkę czeka teraz wiele cierpienia.
Obejrzałam też pierwszy odcinek 2 sezonu Arthdal. Chyba pooglądam. Widziałam fragmenty pierwszej części, więc się w miarę orientuję. Zmienili scenografię i kostiumy - wcześniej były za ładne, jak na tak odległą epokę. Teraz lepiej pasują.
|
|
|