Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Trzykrotka - Wto 02 Mar, 2021 23:09
Bubek dobrze brzmi. I zawsze masz dupka w odwodzie, choć to nie tylko wazniactwa dotyczy. Jak się cieszę że zaczęłaś
Jerka w stosunku do kobiety trudniej ładnie przełożyć. Hmmm...
U mnie dziś seguki - River z księżniczką która juz wie kim jest i Mr. Queen, w której król nauczył się od królowej nowego słowa. Chodzi za nią i powtarza z uczuciem, że jest jej anty-fanem
Aragonte - Wto 02 Mar, 2021 23:12
| Trzykrotka napisał/a: | Bubek dobrze brzmi. I zawsze masz dupka w odwodzie, choć to nie tylko wazniactwa dotyczy. Jak się cieszę że zaczęłaś
Jerka w stosunku do kobiety trudniej ładnie przełożyć. Hmmm... |
To jest ta scena, kiedy Kim i bohaterka udają inspektorów audytu - noszą okulary i zgrywają ważniaków. Próbuję używać liczby mnogiej, dupka odrzuciłam, bo odnosiłoby się to też do kobiety, a trochę mi to nie leży. Dupek to dla mnie facet i już.
Chcę dziś zrobić 10 minut, na początek mi starczy.
| Trzykrotka napisał/a: | U mnie dziś seguki - River z księżniczką która juz wie kim jest i Mr. Queen, w której król nauczył się od królowej nowego słowa. Chodzi za nią i powtarza z uczuciem, że jest jej anty-fanem |
Cudne
Edit: odpadam dzisiaj na ósmej minucie, nie chce mi się rozgryzać angielskich nazw części samochodu, toż nawet po polsku ich nie znam
Edit: no dobra, zrobiłam to, bo to było tylko kilka zwrotów. Ale teraz już odpuszczam.
Trzykrotka - Śro 03 Mar, 2021 08:28
Aragonte, bohaterka Ta drama do łatwych nie należy.
Może tych 'ważniaków" zostaw? Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Admete - Śro 03 Mar, 2021 08:40
Wolałabym w River szczęśliwe zakończenie - takie w miarę szczęśliwe...Zobaczymy, co wymyślą.
Trzykrotka - Śro 03 Mar, 2021 09:34
Gogureyo upadło, choć chyba jeszcze nie teraz, skoro brat naszej księżniczki był jeszcze królem po (okropnym) ojcu. Nie wiem, czy bohaterowie mają szansę na jako takie wspólne szczęście. Podobaja mi sie razem, ładnie ich dobrali.
| Aragonte napisał/a: |
Edit: odpadam dzisiaj na ósmej minucie, nie chce mi się rozgryzać angielskich nazw części samochodu, toż nawet po polsku ich nie znam. |
Uff
Właśnie dlatego nie wróciłam nigdy do tłumaczenia Valid Love kiedy napisy przepadły mi razem z dyskiem. Ile ja się naszukałam terminologii budowlanej, łącznie z nazwami historycznych narzędzi stolarskich typu hebel, strug i nie wiadomo jakie jeszcze
Admete - Śro 03 Mar, 2021 10:07
Do roku śmierci legendarnego generała jest jeszcze 20 lat.
Trzykrotka - Śro 03 Mar, 2021 13:42
| Admete napisał/a: | | Do roku śmierci legendarnego generała jest jeszcze 20 lat. |
To spokojnie mogą dać im trochę szczęśliwego życia.
Przypomniałam sobie gdzie po raz pierwszy zetknęłam się z On Dalem. W Temperature of Love bohater, szef kuchni, nazywał się On. Bohaterka dziwiła się tak rzadkiemu nazwisku, a on pochwalił się pochodzeniem od generała On Dala z Goguryeo.
w My Only Love Song księżniczka była gwiazdą filmową wędrującą w czasie z współczesności do Goguryeo, a On Dal - pokątnym oszustem i hochsztaplerem, z którym siedziała w goguryeowskiej pace.
Edit: zacznie się na dniach nowa drama z Małpą! Temat bardziej dla Admete: pogoń za seryjnym mordercą. Tytuł Mouse.
Admete - Śro 03 Mar, 2021 15:31
Zobaczymy, co wymyślili. Tymczasem w Korei kolejny skandal - tym razem dotyczy właśnie aktora z River. Często jednak są to rzeczy zupełnie wymyślone.
Trzykrotka - Śro 03 Mar, 2021 23:54
Nigdy nie wiadomo Jeśli rzeczywiście był szkolnym agresorem, to bardzo byłoby mi smutno, bo go polubiłam, ale kto wie? Pyra w Korei miała ostatnio vlog na temat tej najnowszej fali - wysypu anonimowych postów w mediach społecznościowych oskarżających celebrytów o mroczną przeszłość i prześladowanie kolegów w szkole. Przyznali się pokajali sportowcy, gwiazdy k-popu i aktorzy trzymają się twardo wersji, że te wieści są wyssane z palca. Wśród oskarzonych jest też pan z Uncanny Counter. Pyra mówiła, że agencje zagroziły procesami i że część osób wycofała się z tego, co napisała.
No cóż, na dwoje babka wróżyła, kto wie, jaka jest prawda.
Tutaj link do vloga
https://www.youtube.com/w...nnel=PyrawKorei
Admete - Czw 04 Mar, 2021 06:40
Mnie się to jednak wydaje mało prawdopodobne. W każdym razie nie we wszystkich przypadkach. Za dużo by tego było.
Trzykrotka - Czw 04 Mar, 2021 08:53
No więc właśnie. Albo to trynd, skoro posty są anonimowe, i można nasmrodzić dowolnej znanej osobie, albo "fala" jest aż tak powszechna, że prześladowców był legion. A wiadomo, że dręczycielem bywa ktoś z mocnymi rodzinnymi plecami, kasą i atrakcyjny fizycznie.
Admete - Czw 04 Mar, 2021 15:15
A jednak -
https://www.soompi.com/ar...nce-allegations
To teraz nie wiem, czy w ogóle oglądać dalej. Widziałam tylko 4 odcinki, więc strata niewielka.
Trzykrotka - Czw 04 Mar, 2021 16:02
Uch...
Cóż, zaliczam mu na plus, że się przyznał i przeprosił, ale chyba i ja nie będę dalej oglądać Przykre to bardzo.
BeeMeR - Czw 04 Mar, 2021 19:21
Oj, przykre. Szkoda.
Admete - Czw 04 Mar, 2021 19:25
Mnie on jako aktor mało interesował, ale akurat dramę zaczęłam, trochę szkoda. Szło mu nieźle.
BeeMeR - Czw 04 Mar, 2021 19:40
| Admete napisał/a: | | Mnie on jako aktor mało interesował | Mnie też nie bardzo, ani jako mężczyzna - zdaję sobie sprawę, że pokorne, nieśmiałe kotki nie zostają gwiazdami pierwszej wody, jednakże zawsze to jakiś niesmak. Ciekawe jak się potoczą losy dramy
Trzykrotka - Czw 04 Mar, 2021 23:55
I dramy i Ji Soo. Siatkarki ujawnione jako pierwsze zostały wykluczone ze sportu raz na zawsze, mimo natychmiastowych przeprosin.
Korzystając z NF obejrzałam pierwszy odcinek Hospital Playlist. Jak to jest zagrane, czysta przyjemność patrzeć na tych aktorów Nie wiem czy nie zrobię sobie powtórki i HP i Romance is a Bonus Book, której pierwszy odcinek też z przyjemnością podejrzalam
Admete - Pią 05 Mar, 2021 08:16
Pewnie - można zrobić powtórkę
Trzykrotka - Pią 05 Mar, 2021 08:45
Dalszy ciąg sprawy Ji Soo. Ohydne to jest, zwłaszcza jak doczyta się, co składało się na radosne szkolne czyny. Niedobrze mi trochę. Wątpię żeby ten pan mógł kontynuować karierę po tym wszystkim. Z River już go usunęli, mimo że drama była w większości nakręcona.
https://www.dramabeans.co...the-moon-rises/
Admete - Pią 05 Mar, 2021 09:47
Na pewno nie będzie już grał. Faktem jest, że był wtedy bardzo młody. Dlaczego nikt nie reagował? Jaka to szkoła była? Tak mnie też bulwersuje.
Trzykrotka - Pią 05 Mar, 2021 10:15
Pod vlogiem Pyry jest sporo komentarzy z Polski od ludzi prześladowanych w szkole. Twierdzą, że szkoła nie reaguje na wiele złych rzeczy, że nauczyciele często sami się bali, albo reagowali w sposób, który jeszcze pogarszał sytuację prześladowanych uczniów. Strasznie to smutne, ze tak się dzieje. Dla tego chłopaka nie mam litości. Młodość go nie usprawiedliwia, a wręcz pogrąża.
Dobrze że go wywalili z dramy, choć podmiana w trakcie emisji będzie trochę dziwna. Ale to akurat najmniejszy problem.
Loana - Pią 05 Mar, 2021 10:34
| Admete napisał/a: | Pewnie - można zrobić powtórkę |
Ja sobie robię trzecią powtórkę My Holo Love właśnie Tylko tradycyjnie z przewijaniem, bo omijam cały ten wątek z policją, nie dla niego oglądam Tym razem jadę z napisami po angielsku i zonk, jakbym momentami jakiś inny serial oglądała -_- serio, jestem ciekawa, CO tak naprawdę mówią w tym serialu, bo są momenty, że tłumaczenie polskie jest całkiem inne niż angielskie...
Trzykrotka - Pią 05 Mar, 2021 10:48
Trzecią dobra jesteś, ja chyba nie wytrzymałabym trzech razy, choć jeden raz był OK.
Jeśli ci się podobało, to popróbuj innych romkomów koreanskich Jest ich trochę na Netfixie. Choćby naszego pocieszacza DoDoSolSolLaLaSol, albo moje Romance is a Bonus Book, albo Run On, czy jeszcze inne.
BeeMeR - Pią 05 Mar, 2021 11:37
Trzeci raz też bym nie dała rady - nie z Holo Love bo inne cuda mi się zdarzało wybiórczo oczywiście.
Dla przemocy ani molestowania nie mam zrozumienia - i dobrze, że się branża (jedna i druga) od tego odcina a nie zamiata pod dywan
Jeśli Ji Soo nie wróci do gry to nie będę płakać - on powinien - a następny, nawet młody ambitny może pomyśli ze dwa razy zanim sam coś zrobi nie teges. A może wróci za kilka lat, w mniejszych produkcjach - jak np. Park Shi Hoo - bo choć temu ostatecznie nic nie udowodniono i oskarżenia wycofano, to smród sprawy i brak zaufania pozostał, do publicznych kanałów chyba nie wrócił.
Trzykrotka - Pią 05 Mar, 2021 12:05
No właśnie, tamta sprawa mi się przypomniała. Zresztą do grania nie wrócili i inni, jak Misiek oskarżony o molestowanie seksualnie, Uhm Tae Woong z Królowej Seondeok i kilku innych pomniejszych aktorów po skandalach. Po Ji Soo nie będę płakać. choć lubiłam na niego patrzeć. Nie może być tak, żeby bezkarnie łamać komuś życie a potem udawać ulubieńca publiczności.
|
|
|