To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie III

Agn - Nie 20 Mar, 2022 11:02

Obejrzyj. Jest godna jedynki. :serce2:
BeeMeR - Nie 20 Mar, 2022 11:17

Zobaczymy jakie będą moje wrażenia :wink:
Admete - Nie 20 Mar, 2022 15:09

Rzecz gustu. Znudziła mnie druga część. Gosling fatalny.
Agn - Nie 20 Mar, 2022 17:20

Moim zdaniem akurat idealny - martwa twarz do androida pasuje swietnie. No i widac, ze rezyser czytal Dicka, bo film jest bardzo Dickowski. Ja uwielbiam BR2049 na rowni z pierwszym filmem. :serce2:
praedzio - Nie 20 Mar, 2022 19:12

Mnie dwójka bardziej się podobała od jedynki.
Trzykrotka - Pią 25 Mar, 2022 09:23

Mnie mniej, Gosling też mnie nie zachwycił, ale to dobry film i wstydu nie robi.
BeeMeR - Pią 25 Mar, 2022 09:25

Ja na razie obejrzałam pół godziny tego nowego i jakoś niekoniecznie mnie ciągnie dalej. Ale spróbuję.
praedzio - Pią 25 Mar, 2022 11:32

Dziś zebrałam swoją szczękę z podłogi, bo koleżanka fantastolubka z mojego działu skrytykowała serial Firefly, bo wg niej tego się nie da oglądać. :confused3: :opad_szczeny: Nie dała rady wyjść poza dwa pierwsze odcinki. :paddotylu:

A chodzą ploty, że Disney chce rebootować serial, ale mam nadzieję, że to są tylko ploty... :confused3:

Admete - Pią 25 Mar, 2022 12:54

Jak zwykle próbują wykorzystać coś, co było dobre kiedyś...Ale tak się nie da. Natomiast w dzisiejszych czasach świetnie by wybrzmiały tematy takie jakw Earth 2.
BeeMeR - Pią 25 Mar, 2022 12:58

Nie wszystko jest dla wszystkich -ja bardzo lubiłam Firefly, szkoda, że zostało skasowane przedwcześnie :(
BeeMeR - Śro 30 Mar, 2022 19:17

A zatem obejrzałam Blede Runner 2049 - w pierwszej godzinie myślałam, że się zaziewam na śmierć :spi: , trochę tak jednym okiem oglądałam w związku z tym, zwłaszcza, że nie tylko Gosling, ale większość obsady była tak wyprana z emocji że nie bardzo miałam tu komu kibicować, ale przyznaję, że w drugiej części, zwłaszcza gdy się objawia Harrison i czytelne nawiązanie do Blade Runnera z 1982 roku to film trochę nabiera więcej sensu (i blasku ;) ). Jednakowoż nie sądzę, bym kiedyś wróciła do seansu.
praedzio - Sob 23 Kwi, 2022 19:26

Zapowiada się ciekawie: https://naekranie.pl/aktualnosci/night-sky-zwiastun-serialu-sf-piotr-adamczyk-1650646601?fbclid=IwAR3bxgCY6vtFVX-tJRluRuFw-on1a5VMz7J8_0xtCdVm60088pHhONpQ6HA
Aragonte - Sob 23 Kwi, 2022 23:15

Admete napisał/a:
Jak zwykle próbują wykorzystać coś, co było dobre kiedyś...Ale tak się nie da. Natomiast w dzisiejszych czasach świetnie by wybrzmiały tematy takie jakw Earth 2.

O, bardzo! Może bym przypomniała sobie :mysle:

Admete - Nie 24 Kwi, 2022 09:29

Bardzo mi żal, że tego serialu nie dokończona - miał spory potencjał. Tyle, że pojawił się za wcześnie.
Admete - Nie 24 Kwi, 2022 12:37

Piszemy o Earth 2, nie o Firefly.
Admete - Nie 29 Maj, 2022 09:40

Oglądam nowy sezon Stranger Things i doskonale się bawię. Mimo powagi tematu, bo bohaterowie coraz starsi i mają swoje problemy, jest mnóstwo humoru. Czasem śmieję się w głos.
Agn - Nie 29 Maj, 2022 11:12

Jestem po 3 odcinku i tez uwazam, ze jest super. Choc troche skapcaniala Nastka, ale mam nadzieje, ze jej postac sie jeszcze rozkreci. Za to reszta ekipy - miodzio!
Ogladalam w nocy, wiec mialam troche podskokow ze strachu.
Czy tylko ja mam skojarzenia z Freddym Krugerem? :mrgreen:

Admete - Nie 29 Maj, 2022 11:19

Nastka jeszcze da czadu, zobaczysz. Klasyka tematu - superbohater pozbawiony mocy, musi je odzyskać ;) Niezmiernie bawi mnie Steve - jestem jego fanką. Razem z Dustinem stanowią idealny duet. Podróż na Alaskę też cudna :lol:
Agn - Nie 29 Maj, 2022 11:55

Bardziej mi chodzi o to, ze ona zamienila sie w taka biedna dziewuszke, ktora ciagle placze. Po trzecim sezonie mialam nadzieje, ze juz do tego nie wroci.
Spoiler:
Jak w koncu przywalila Angeli wrotka, to pomyslalam: No! Teraz sie zacznie! ...a ona znowu siedzi biedna i niema i poddaje sie zdarzeniom bez slowa.

Ekipa aktorska mi sie nadal bardzo podoba. Mloda obsada rezonuje ze soba az iskry leca. :mrgreen: Starsze pokolenie tez spisuje sie na medal.

Jak skoncze serial to na pewno jeszcze go kiedys w calosci obejrze.

Admete - Nie 29 Maj, 2022 12:16

Freddie Kruger ma się chyba rzeczywiście skojarzyć.
annmichelle - Nie 29 Maj, 2022 12:47

Chętnie obejrzałabym ten serial, bo wiele osób, które znam, go poleca, ale ten wątek "horrorowy" mnie, niestety, zniechęca. :-|
Agn - Nie 29 Maj, 2022 13:12

Ja ten serial ogladam bardziej dla naprawde fajnie oddanych lat 80tych i grupki przyjaciol-nerdow. Uwielbiam. :mrgreen:
Admete - Nie 29 Maj, 2022 14:03

To jest taka horrorowatość dość umowna. Konwencja filmów przygodowych lat 80 plus różne nawiązania, humor i fajni aktorzy. Jest też muzyka i klimat lat 80 w wersji amerykańskiej.
annmichelle - Nie 29 Maj, 2022 14:29

No właśnie te plusy mnie jak najbardziej pociągają :-) , ale horrorów lub filmów z "niepokojącym klimatem" (typu bohater łazi przy odpowiednim podkładzie muzycznym :wink: po pustym domu w nocy i nagle otwiera się tam okno :-P , a człowiek już w stanie przedzawałowym :mrgreen: ) unikam po prostu, bo to nie moje klimaty.
Nic to - jakoś przeboleję. :-P Albo może wyjdzie jakaś okrojona, ocenzurowana wersja dla 12-stolatków to obejrzę. :lol:

Agn - Nie 29 Maj, 2022 14:42

Moze kiedys sprobujesz. Wiedz, ze warto.

Robin i Nancy to takze bajeczny team.
Naprawde, fantastycznie sie bawie. :banan: