Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie III
Agn - Nie 20 Mar, 2022 11:02
Obejrzyj. Jest godna jedynki.
BeeMeR - Nie 20 Mar, 2022 11:17
Zobaczymy jakie będą moje wrażenia
Admete - Nie 20 Mar, 2022 15:09
Rzecz gustu. Znudziła mnie druga część. Gosling fatalny.
Agn - Nie 20 Mar, 2022 17:20
Moim zdaniem akurat idealny - martwa twarz do androida pasuje swietnie. No i widac, ze rezyser czytal Dicka, bo film jest bardzo Dickowski. Ja uwielbiam BR2049 na rowni z pierwszym filmem.
praedzio - Nie 20 Mar, 2022 19:12
Mnie dwójka bardziej się podobała od jedynki.
Trzykrotka - Pią 25 Mar, 2022 09:23
Mnie mniej, Gosling też mnie nie zachwycił, ale to dobry film i wstydu nie robi.
BeeMeR - Pią 25 Mar, 2022 09:25
Ja na razie obejrzałam pół godziny tego nowego i jakoś niekoniecznie mnie ciągnie dalej. Ale spróbuję.
praedzio - Pią 25 Mar, 2022 11:32
Dziś zebrałam swoją szczękę z podłogi, bo koleżanka fantastolubka z mojego działu skrytykowała serial Firefly, bo wg niej tego się nie da oglądać. Nie dała rady wyjść poza dwa pierwsze odcinki.
A chodzą ploty, że Disney chce rebootować serial, ale mam nadzieję, że to są tylko ploty...
Admete - Pią 25 Mar, 2022 12:54
Jak zwykle próbują wykorzystać coś, co było dobre kiedyś...Ale tak się nie da. Natomiast w dzisiejszych czasach świetnie by wybrzmiały tematy takie jakw Earth 2.
BeeMeR - Pią 25 Mar, 2022 12:58
Nie wszystko jest dla wszystkich -ja bardzo lubiłam Firefly, szkoda, że zostało skasowane przedwcześnie
BeeMeR - Śro 30 Mar, 2022 19:17
A zatem obejrzałam Blede Runner 2049 - w pierwszej godzinie myślałam, że się zaziewam na śmierć , trochę tak jednym okiem oglądałam w związku z tym, zwłaszcza, że nie tylko Gosling, ale większość obsady była tak wyprana z emocji że nie bardzo miałam tu komu kibicować, ale przyznaję, że w drugiej części, zwłaszcza gdy się objawia Harrison i czytelne nawiązanie do Blade Runnera z 1982 roku to film trochę nabiera więcej sensu (i blasku ). Jednakowoż nie sądzę, bym kiedyś wróciła do seansu.
praedzio - Sob 23 Kwi, 2022 19:26
Zapowiada się ciekawie: https://naekranie.pl/aktualnosci/night-sky-zwiastun-serialu-sf-piotr-adamczyk-1650646601?fbclid=IwAR3bxgCY6vtFVX-tJRluRuFw-on1a5VMz7J8_0xtCdVm60088pHhONpQ6HA
Aragonte - Sob 23 Kwi, 2022 23:15
| Admete napisał/a: | | Jak zwykle próbują wykorzystać coś, co było dobre kiedyś...Ale tak się nie da. Natomiast w dzisiejszych czasach świetnie by wybrzmiały tematy takie jakw Earth 2. |
O, bardzo! Może bym przypomniała sobie
Admete - Nie 24 Kwi, 2022 09:29
Bardzo mi żal, że tego serialu nie dokończona - miał spory potencjał. Tyle, że pojawił się za wcześnie.
Admete - Nie 24 Kwi, 2022 12:37
Piszemy o Earth 2, nie o Firefly.
Admete - Nie 29 Maj, 2022 09:40
Oglądam nowy sezon Stranger Things i doskonale się bawię. Mimo powagi tematu, bo bohaterowie coraz starsi i mają swoje problemy, jest mnóstwo humoru. Czasem śmieję się w głos.
Agn - Nie 29 Maj, 2022 11:12
Jestem po 3 odcinku i tez uwazam, ze jest super. Choc troche skapcaniala Nastka, ale mam nadzieje, ze jej postac sie jeszcze rozkreci. Za to reszta ekipy - miodzio!
Ogladalam w nocy, wiec mialam troche podskokow ze strachu.
Czy tylko ja mam skojarzenia z Freddym Krugerem?
Admete - Nie 29 Maj, 2022 11:19
Nastka jeszcze da czadu, zobaczysz. Klasyka tematu - superbohater pozbawiony mocy, musi je odzyskać Niezmiernie bawi mnie Steve - jestem jego fanką. Razem z Dustinem stanowią idealny duet. Podróż na Alaskę też cudna
Agn - Nie 29 Maj, 2022 11:55
Bardziej mi chodzi o to, ze ona zamienila sie w taka biedna dziewuszke, ktora ciagle placze. Po trzecim sezonie mialam nadzieje, ze juz do tego nie wroci.
Ekipa aktorska mi sie nadal bardzo podoba. Mloda obsada rezonuje ze soba az iskry leca. Starsze pokolenie tez spisuje sie na medal.
Jak skoncze serial to na pewno jeszcze go kiedys w calosci obejrze.
Admete - Nie 29 Maj, 2022 12:16
Freddie Kruger ma się chyba rzeczywiście skojarzyć.
annmichelle - Nie 29 Maj, 2022 12:47
Chętnie obejrzałabym ten serial, bo wiele osób, które znam, go poleca, ale ten wątek "horrorowy" mnie, niestety, zniechęca.
Agn - Nie 29 Maj, 2022 13:12
Ja ten serial ogladam bardziej dla naprawde fajnie oddanych lat 80tych i grupki przyjaciol-nerdow. Uwielbiam.
Admete - Nie 29 Maj, 2022 14:03
To jest taka horrorowatość dość umowna. Konwencja filmów przygodowych lat 80 plus różne nawiązania, humor i fajni aktorzy. Jest też muzyka i klimat lat 80 w wersji amerykańskiej.
annmichelle - Nie 29 Maj, 2022 14:29
No właśnie te plusy mnie jak najbardziej pociągają , ale horrorów lub filmów z "niepokojącym klimatem" (typu bohater łazi przy odpowiednim podkładzie muzycznym po pustym domu w nocy i nagle otwiera się tam okno , a człowiek już w stanie przedzawałowym ) unikam po prostu, bo to nie moje klimaty.
Nic to - jakoś przeboleję. Albo może wyjdzie jakaś okrojona, ocenzurowana wersja dla 12-stolatków to obejrzę.
Agn - Nie 29 Maj, 2022 14:42
Moze kiedys sprobujesz. Wiedz, ze warto.
Robin i Nancy to takze bajeczny team.
Naprawde, fantastycznie sie bawie.
|
|
|