Seriale - Oczko!
BeeMeR - Czw 10 Sie, 2023 12:54
Oj, dla mnie to.ona jest przede wszystkim aktorsko mdła, bo sama postać nie jest zła - ma własny pomyślunek i nie boi się działać samodzielnie, jest absolutnie nieprawdopodobna ale ujdzie. Ale aktorka jest nijaka.
Admete - Czw 10 Sie, 2023 13:33
Dla mnie tez aktorsko. Powiem wam, że ja to nie chcę mieć babochłopów za bohaterki i facetów bez ikry. W See You in My 19 Life to pani biegała za panem i było to mało ciekawe.
A tu dla odmiany artykuł na temat My Dearest:
https://www.soompi.com/ar...ntry-torn-apart
Trzykrotka - Czw 10 Sie, 2023 15:38
Konkretne i konkretnie zagrane postaci kobiece to będziecie miały w Our Blooming Youth. Tam obie panie były świetne i z pazurem. Tutaj ta księżniczka od początku nie gra - dla mnie głupim pomysłem scenariuszowym było to, że pozwolono jej wyjść z pałacu żeby prowadziła gospodę. No dajcie spokój Natomiast adwokata i jego koleżkę kochałam od początku do końca
BeeMeR - Czw 10 Sie, 2023 19:09
Tak, panna jest okropnie naciągana, ale przede wszystkim jednak nijaka.
Ja też nie lubię babochłopów, ale lubię dziewczyny zaradne i ogarnięte, nie mam nic przeciwko temu, żeby umiały flirtować, wręcz chcę, żeby nie robiły tak: "och jaka ja nieszczęśliwa, że on się przytula"
nie lubię też jak ktoś uporczywie za kimś goni, a cel sie opędza, niezależnie od płci.
Admete - Pią 11 Sie, 2023 09:11
A tu artykuł o Lee Seung Gi - okropne mają życie celebryci w Korei:
https://www.straitstimes....savoury-rumours
RaczejRozwazna - Pią 11 Sie, 2023 14:16
Po przeczytaniu jednak już sporej dawki literatury o Korei raczej nie polubiłam relacji międzyludzkich tam panujących... Kultura też raczej jakoś mniej zaczęła mnie pociągać z tego powodu.
| BeeMeR napisał/a: |
nie lubię też jak ktoś uporczywie za kimś goni, a cel sie opędza, niezależnie od płci. |
Ugh. Też nie znoszę
Trzykrotka - Sob 12 Sie, 2023 08:49
Uch, okropne. Jak siedzenie na ostrzu żyletki. Nie wiem czy sława i pieniądze są tego warte.
Admete - Sob 12 Sie, 2023 12:12
Lepiej mają chyba zwykli aktorzy i aktorki, tacy, którzy nie byli idolami i nastawiają się bardziej na kino. Ale u nas tez nie jest dobrze - wystarczy popatrzeć na ataki skierowane przeciwko Rowling.
Krótki filmik - Namgoong w MY Dearest:
https://www.youtube.com/watch?v=yBE-i-5p3as
Taki sam dla bohaterki:
https://www.youtube.com/watch?v=l4fOjrg7f3I
A to jest żona Małpy, gra w serialu:
https://www.youtube.com/watch?v=0H0Kkt2udL4
W sielskie życie wtargnie w dzisiejszym odcinku wojna:
https://www.youtube.com/watch?v=7p3fVH9Eq-4
BeeMeR - Sob 12 Sie, 2023 17:03
| Admete napisał/a: | | Ale u nas tez nie jest dobrze - wystarczy popatrzeć na ataki skierowane przeciwko Rowling. | To nie "u nas" tylko w Ameryce Oni tam mają swoje wariactwa
| Admete napisał/a: | | A to jest żona Małpy, gra w serialu: | Pamiętam ją z Hwarangów, bardzo mi się tam podobała, a jej matkę z Klejnotu
aż zerknęłam na fotki ślubne:
https://www.pep.ph/lifest...n-a721-20230409
Admete - Sob 12 Sie, 2023 18:51
Ładnie razem wyglądają. Kogo grała jej matka w Klejnocie?
BeeMeR - Sob 12 Sie, 2023 19:48
Kucharkę Choi, tą główną rywalkę.
Admete - Sob 12 Sie, 2023 21:09
O - pamiętam tę postać.
Trzykrotka - Sob 12 Sie, 2023 23:13
Bardzo ładne te ślubne zdjęcia, zwłaszcza ten mniej ozdobny look, Małpa w białym garniturze. Przede wszystkim widać, że chłopak promienieje ze szczęścia i to najważniejsze. Teraz niech zagra w czymś z sensem, żadnych mi więcej Vagabondów i psychopatów, na litość!
The Secret Romantic Guesthouse bardzo ładnie się skończył. Tak po cichu się domyśliłam, kiedy Dan O powiedziała koło 14 odcinka, że jej marzeniem jest pojechać gdzieś przed siebie, gdzie oczy poniosą, że tak właśnie podzielą się książęcy bracia
Bardzo fajnie, że ich nie skłócili i nie postawili przeciw dobie. Bałam się też, że ubiją siostrę bohaterki, ale oszczędzono nam tego. Trochę dramatozy z dawnym strażnikiem - i wszystko dobrze i miło skończyło się na pięknie kwitnącym polu gorczycy, jak w DDLJ.
Zły król do końca grał okropnie. Skąd oni tego aktora wytrzasnęli
Co ja teraz będę oglądać...
Admete - Nie 13 Sie, 2023 11:29
U mnie 4 odcinek My Dearest - tak dawno nie miałam okazji oglądać seguka, bo ostatnio tylko fusion seguk. Tak, Gil Chae może być irytująca, była taka do 3 odcinka, ale w odcinku 4 pokazała z jakiej gliny jest ulepiona i dlaczego Lee Jang Hyun się w niej zakochał. Zagrożenie ujawniło słabości i siłę postaci. Poza tym podoba mi się, że jak jest zima, to noszą zimowe ubrania, łącznie z nakryciami głowy. Główni nie mają co chwilę innego stroju - widać, że postać Namgoonga miała do tej pory ze trzy hanboki - nie więcej, co wydaje się sensowne. Najeźdźcy wyglądają odpowiednio i nie mówią po koreańsku. Jestem usatysfakcjonowana pod względem realizmu. Bitwa wyglądała krwawo, nie ma słodzenia, a zagrożenie kobiet w czasie wojny jest realne. Porządny seguk, przy którym będzie sobie można popłakać jak trzeba
Piosenka z dramy:
https://www.youtube.com/watch?v=1efFXKTJ50A
A tu fragment z dramy z piosenkę:
https://www.youtube.com/watch?v=HtP6uo_W9M0
BeeMeR - Nie 13 Sie, 2023 21:20
Ja po 6 odcinku Prawnika czyli porachunkach z rodzinną wioską. Bardzo fajnie dobierani są w tej dramie kolejni źli
Natomiast księżniczka i jej omc narzeczony to dwie kompletnie nijakie porażki obsadowe.
Admete - Nie 13 Sie, 2023 21:26
Ten narzeczony był gorszy od księżniczki.
Trzykrotka - Pon 14 Sie, 2023 00:28
| Admete napisał/a: | | Ten narzeczony był gorszy od księżniczki. |
Niestety, mdły do bólu. Już kolejny raz gra podobnego Drugiego i wiecznie jest taki niezapamiętywalny.
Wzięłam na tapet Tale of Nine-Tailed 1938 i wpadłam po pierwszym odcinku. Jak to się świetnie ogląda!
Nawet główny Drewnianek, choć szczęka po staremu mu opada w głupkowatej minie, jest tutaj naprawdę dobry kiedy walczy ze swoim upalonym wcieleniem z 1938
Czego tam nie ma: wędrówka w czasie ze smartfonem w kieszeni napakowanym translatorem (era kolonialna, Japończycy na każdym kroku) oraz potrzebnymi zdjęciami ukochanej, Rang - zbój z kucykiem, odrodzone lisy numer trzy i cztery, podejrzane człowiekopodobne kreatury jak w Hawayugi albo w Grimmie i przepiękna szefowa gibangu, która też człowiekiem nie jest. Nie ma - alleluja! - panny z pierwszej serii, dobrze, coraz lepiej.
Trochę się boję, bo pierwsza seria też wspaniale się zaczynała, by potem zjechać po równi pochyłej, ale nie tracę nadziei.
Loana - Pon 14 Sie, 2023 15:38
A ja w końcu obejrzałam na spokojnie wczoraj jeszcze raz odcinki "My lovely liar", ale po polsku, bo wykupiłam sobie dostęp do Viki. I podoba mi się ta drama. Drewniak ma bardzo dopasowaną do swoich umiejętności rolę, główna nie jest taka denerwująca jak się spodziewałam Czekam z niecierpliwością na piąty odcinek
I włączyłam sobie też te dwa dostępne odcinki "Namacalnych dowodów". Jak na komedię to początek bardzo niedopasowany Ale ogólnie bywa zabawnie. Na razie mnie jeszcze ten serial nie kupił, bo nie za bardzo polubiłam głównych - ale może z czasem się do nich przekonam
Trzykrotka - Śro 16 Sie, 2023 10:37
Zeżarło mi posta o The Tale od Nie Tailed
BeeMeR - Śro 16 Sie, 2023 11:37
O, przykre
Zostały mi już tylko dwa odcinki My Mister - to w dalszym ciągu świetnie poprowadzona drama, acz zdecydowanie ma nudniejsze fragmenty i postaci - jak w życiu
Osobiście nie przepadam za womitującą aktorką
czekam na właściwie rozwiązanie wszystkich spraw - i obym się nie rozczarowała
Trzykrotka - Śro 16 Sie, 2023 11:49
Będzie dobrze. Na szczęście scenarzyści się zlitowali nad widzami i dali dobry, optymistyczny koniec (nie żebym spoilerowala )
Tale od Nine Tailed nadal dobrze się ogląda, choć jak dla mnie momentami za dużo się dzieje i przesadzają z naparzankami. Poza tym szkatułkowa budowa drugiego segmentu (czyli jedna po drugiej opowieść w opowieści trochę mnie zmęczyly. Ale nie czepiam się, bo i pani jest doskonała, o wiele lepsza od tej z pierwszej serii i zły naprawdę groźnie wygląda i trzy męskie Gumiho naprawdę się spisują, a dwaj panowie są na dodatek bardzo przystojni. Zwłaszcza Kim Bum czego nie dogra to dowygląda - i jako bandyta i jako dandys jest piękny
Teraz mam część "trzech panów i dziecko"
BeeMeR - Śro 16 Sie, 2023 12:01
| Trzykrotka napisał/a: | | Będzie dobrze. | Oby nie za dobrze, bo też nie łyknę
No nic, uchowałam się przed spoilerami do tej pory to już obejrzę spokojnie - zapewne jutro.
Wiesz już, kiedy idziesz do szpitala?
Admete - Śro 16 Sie, 2023 12:21
| BeeMeR napisał/a: | | sobiście nie przepadam za womitującą aktorką |
Jej wątek mnie nudził.
| Trzykrotka napisał/a: | | Teraz mam część "trzech panów i dziecko" |
Ten wątek był przezabawny. Robię powtórkę The Princess Man.
Loana - Śro 16 Sie, 2023 14:08
| Trzykrotka napisał/a: | Będzie dobrze. Na szczęście scenarzyści się zlitowali nad widzami i dali dobry, optymistyczny koniec (nie żebym spoilerowala ) |
O, to dobrze wiedzieć! Bo jeśli zakończenie jest ok to mnie bardziej zachęca do obejrzenia
Ja oglądam na bieżąco "My lovely liar", odcinki 5 i 6 za mną. I coraz bardziej mi sie ta drama podoba - głównie przez miłe postacie głównych i pokazanie ich interakcji. Ja to jednak chyba to najbardziej lubię oglądać... trochę mnie martwi ilość zagrożeń, która się szykuje, żeby dopaść głównych i to, że to niecała połowa, więc jeszcze mogą mi duuużo zepsuć po drodze. Oby nie, bo naprawdę fajnie mi się to ogląda
Trzykrotka - Śro 16 Sie, 2023 18:56
| BeeMeR napisał/a: |
Wiesz już, kiedy idziesz do szpitala? |
Nie Mają dzwonić. Ostatnio dzwonili z wyprzedzeniem weekendowym. Trochę to męczące, tym bardziej że jeszcze kończę dyżur niemal miesięczny na Ludwinowie i jutro zjeżdżam do własnego domu, a moja siostra wraca ode mnie do taty. Coroczny łańcuszek. I być może za chwilę będzie znów musiała jechać do mnie, bo koty się same nie nakarmią...
|
|
|