Seriale - Dramaland - kraina latających smoków...
Aragonte - Nie 21 Lut, 2016 23:37
Czy Nice Guy miał jakiś alternatywny tytuł? Bo nie mogę go wyszukać na Wikipedii:
https://en.wikipedia.org/wiki/Song_Joong-ki
Edit: aha, to The Innocent Man.
Edit: sprawdziłam na YT całuśne umiejętności Wachlarza - wszystko przez Trzykrotkę No nieźle wypada, ale jego partnerki jakieś drętwe, poza jednym przypadkiem
Trzykrotka - Pon 22 Lut, 2016 00:15
| Aragonte napisał/a: |
Edit: sprawdziłam na YT całuśne umiejętności Wachlarza - wszystko przez Trzykrotkę No nieźle wypada, ale jego partnerki jakieś drętwe, poza jednym przypadkiem |
Ech no, uroczy jest To z tej nowej dramy, która idzie do tv w pełni nakręcona i gotowa
https://www.youtube.com/watch?v=DgSQMKcqpEQ
Admete - Pon 22 Lut, 2016 05:33
| Cytat: | a na drugiego wybrała takiego nieciekawego Plastusia |
Straszny jest, absolutnie bez wyrazu, z grzywą i jedną miną.
Aragonte - Pon 22 Lut, 2016 06:35
Króciutki filmik z planu Smoków - BYH i reszta kompanii są częstowani kawą przez Ji Soo (który chyba jest przyjacielem Yohana). Widziałam już selfie, jakie sobie strzelali wtedy z YAI
https://www.youtube.com/watch?v=WVtKkwVdN4c
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2016 07:01
| Aragonte napisał/a: | Edit: sprawdziłam na YT całuśne umiejętności Wachlarza - wszystko przez Trzykrotkę No nieźle wypada, ale jego partnerki jakieś drętwe, poza jednym przypadkiem | No ja właśnie ognistości nie pamiętam, bo to potwornie statyczna drama, ale nieśmiały do kobiet nie był i nacałował się ich trochę
Ja tam zrozumieć nie mogłam, czemu one tak na niego wszystkie lecą, jak on cały czas był skwaszony
Zwiastun Descendants wygląda całkiem obiecująco jeśli idzie o główną parę. Widać, że Wachlarz tym razem uśmiechnąć się umie
Mnie coś nie idzie Tree - ale to drama szczęście po prostu nie ma, co zacznę to coś wypada.
Zaczęło się od latającego Jang Hyuka ( )
a teraz król Sejong (Wachlarz) bawi się w królewskie puzzle , które ogromnie mi się podobają
Aragonte - Pon 22 Lut, 2016 13:26
BeeMeR - zapomniałam cię przestrzeć, że spora część walk (choć nie wszystkie) w TWDR jest latających, mam wrażenie, że w większym stopniu niż w Smokach. Ale było parę takich, w których jednak postawiono na innego rodzaju efekty, na szczęście. Dla mnie w sumie za dużo było tego latania, ale cóż zrobić.
Filmik z BYH (krótki, ale rwie się, niestety), który nie wiem, co dokładnie mówi, ale jak fajnie się śmieje, kiedy próbuje zacząć mówić
http://www.wkorea.com/201...C%A7%84-teaser/
Edit: i jeszcze dwa linki do artykułów o udziale Yohana w musicalu Hedwig:
http://www.soompi.com/201...ut-with-hedwig/
http://kpopherald.koreahe...1355517803859_2
Nie mogę się tylko połapać, jak BYH to wszystko da radę pogodzić czasowo: emisja Smoków trwa do 22 marca (no dobra, nakręcą ciut wcześniej, ale chyba nasz Czwarty Smok nie zniknie z ekranu cztery odcinki przed końcem dramy???), wiosną mieli kręcić film według Musso, no i w marcu ma być premiera Hedwig - przecież BYH się nie rozdwoi No dobra, pewnie nad Hedwig pracuje już od miesięcy (nawet widziałam jakiś filmik, na którym ćwiczył śpiew).
A, wrzucę jeden z tych artykułów, w którym Yohan się wypowiada:
Different from the past characters, Byun Yo Han’s depiction of Hedwig reveals a melancholic appearance with disheveled hair and stylish makeup. Byun Yo Han is working hard to depict a Hedwig that is different from the past, showing the character’s hidden pain and sadness.
Byun Yo Han commented on his role, “I am happy to be cast among very distinguished senior actors. I don’t think it will be enough to promise that I will work hard to not ruin the reputation of this project and previous senior actors. I am going to bring to life a distinct Hedwig that the audience will be able to sympathize with, just as the previous senior actors had done for the past 11 years.”
“Hedwig” is a musical that features two characters, but due to the powerful influence of Hedwig as a character, it might be considered a one man show. As a result, the capabilities of the actor playing Hedwig have a dramatic impact on the play itself as well as the audience watching the performance. Because it is a one man show, there is a lot of pressure riding on actor Byun Yo Han.
Byun Yo Han revealed, “It would be a lie to say that there is no pressure. However, with each day that I become Hedwig, I strangely become more comfortable. I think I need to stay far away from the views and expectations of those around me. The most important thing is the audience. I think of the audience as the other actor that I synchronize with. Although I am a little worried about the performance, I become a little more excited when I think about that moment.”
Byun Yo Han’s “Hedwig: New Makeup” is expected to premiere this upcoming March.
Admete - Pon 22 Lut, 2016 16:27
Oni maja jakiegoś fioła na punkcie tych muzycznych przedstawień
Agn - Pon 22 Lut, 2016 17:44
| BeeMeR napisał/a: | LSH jest młodziutkim naiwniakiem, trochę nieudacznikiem - tj od dawna stara się o pracę w policji ale coś nie może zdać egzaminu. Domniemuję, że jak PSH weźmie go pod skrzydła i przeszkoli to potem pewnie zda śpiewająco. Rola ma potencjał i to spory, LSH jest ok, acz przybrał dobre kilka kg (ponoć 10kg). Wolałam go jednakowoż jako wampira |
Mnie wizualnie bardziej ta wersja odpowiada (wierzyć mi się nie chce, że to piszę). Pomimo blondu. I o ile mnie się LSH może wizualnie podobać. Przynajmniej w szlafroku nie gania.
| Trzykrotka napisał/a: | Na db pokazali, w jakiej cudownosci wystąpił Yong Hwa na pokazie Gucciego we Wloszech. No |
Aż zerknęłam z ciekawości, co za szkaradztwo na grzbiet włożył i aż się zatchnęłam - ON SIĘ TAK POKAZAŁ PUBLICZNIE?!!!!!!!!
| Trzykrotka napisał/a: | A Jun Ki jak marzenie |
Mhmmm...
| Aragonte napisał/a: | | Myślisz, że udaje mężczyznę? |
Moim zdaniem tak. Jest cały czas przebrana. Gdyby wszyscy wiedzieli, to przebranie nie miałoby sensu, a wręcz drama mogłaby znowu pedagogicznie pokazać ciutkę feminizmu.
Wobec tego urlop macierzyński nie bardzo mi się widzi. Trochę chyba nie przemyśleli tej końcówki. Ale za to Świrus miał końcówkę jak marzenie.
| Admete napisał/a: | | Signal. Kolejna sprawa sprzed lat. Tym razem seryjny morderca zabijający kobiety w depresji. |
Pewnie myśli, że skraca ich cierpienia.
| Zooshe napisał/a: | Co do samych teorii było ich wiele od tych mocno absurdalnych jak np że Teak jest gejem bo przecież w poprzednich sezonach zawsze był jakiś gej, a on najbardziej pasuje itp., ale bywają i takie przy których kod Da Vinci to pikuś.
Oto kilka moim zdaniem najistotniejszych. |
WoW! Ale szalony fandom! Ale opowieść wsysnęła mnie, bardzo ciekawe te teorie. I ile to wymagało snucia teorii, oglądania dramy (faktycznie chyba klatka po klatce) i całej reszty.
Jestem pod wrażeniem. Dzięki, zooshe, za opis.
| Trzykrotka napisał/a: | Muszę koniecznie obejrzeć dramę, która wywołała takie poruszenie, rejwach, skłóciła fanów, wywołała wysyp teorii spiskowych i innych Muszę to obejrzeć, bo inaczej nie pojmę. |
Trzeba będzie to kiedyś faktycznie liznąć, bo zafrapowało mnie, jakie ta drama wywołała w ludziach emocje i chęć dyskusji (szkoda, że ostatecznie na noże, no ale...).
| Admete napisał/a: | | Madame Antoine zostawiam na razie. Obejrzę jak będą wszystkie odcinki. |
Ja sobie obejrzałam szósty. Chyba już nie polubię Doktorka, ale nic to - uwielbiam Antosię (chyba jedyna kobieta, która wygląda wdzięcznie w tak krzykliwych strojach), jakoś też lubię Bejsbolistę i Nerda, ten ostatni właśnie został przeszkolony z całowania. Zajął się tym z naukowym zacięciem i chyba mu się spodobało.
Rozbawiła mnie scena z nowym Kandydatem A - kiedy się okazało, że zna francuski i hiszpański, Antosia zbadała, którego języka nie zna. Ciekawe, czy opanowała rozmówki we wszystkich językach.
| Trzykrotka napisał/a: | Przypuszczam, że wątpię W środku wojny? Raczej nie. |
Oj tam, na pewno coś wymyśli.
A poważnie - obaczym. A raczej pewnie ty obaczysz i nam doniesiesz. Prawdaaaa?
| Aragonte napisał/a: |
Edit: eeee - BYH ma wystąpić w tym roku w musicalu Hedwig? I to w tytułowej roli? (nie sądziłam, że jego głos jest na tyle mocny, ale ja się w końcu nie znam ) Widziałam jakieś zdjęcia na jego fejsie z makijażem (no cóż...), ale myślałam, że może to tylko jakaś akcja reklamowa czy cuś A że tekst był w hangul, to nie rozgryzłam, o co chodziło.
http://isplus.live.joins....d=19603442&cloc
Jednak widzę, że na Wikipedii jest już wrzucona informacja o tym musicalu w życiorysie Yohana.
https://en.wikipedia.org/wiki/Byun_Yo-han
Ej no, miałam nadzieję, że zagra w jakiejś dramie |
A ja, że choć w filmie, a tu teatr. No nie, fajnie, nobilitacja dla aktora, bo imaginuję sobie, że nie każdy powinien pojawiać się na deskach teatru, ale... ale tego za nic w świecie nie będzie nam dane obejrzeć. *sigh*
A charakteryzacja świetna.
tutaj można sobie porównać kolejnych odtwórców tej roli: http://article.topstarnew...p?number=180860
Rozpoznaję tylko dwóch po lewej.
A odnośnie grania w dramie - jeśli w jednym roku upycha koniec dramy (już prawie, prawie), film (zaczyna niemal z marszu, jak widać) i jeszcze grę w teatrze, to i tak strasznie zasuwa. Doceniam pracusia bardzo mocno, tylko żeby się nie zamęczył.
O, a pod spodem jest zdjęcie w charakteryzacji - to samo, tylko DUUUŻE. No nie powiem, tak umalowane usta to ma bardzo piękne.
Ojej, jak on tu ładnie wygląda!
Nie jestem przekonana do pani, chyba nie zrobiła na mnie wrażenia w TWTWB (ale to może być wina dramy).
| Aragonte napisał/a: | Króciutki filmik z planu Smoków - BYH i reszta kompanii są częstowani kawą przez Ji Soo (który chyba jest przyjacielem Yohana). Widziałam już selfie, jakie sobie strzelali wtedy z YAI
https://www.youtube.com/watch?v=WVtKkwVdN4c |
Panowie są uroczy.
| BeeMeR napisał/a: | | Mnie coś nie idzie Tree - ale to drama szczęście po prostu nie ma, co zacznę to coś wypada. |
Mnie też pierwsze podejście nie podeszło, ale mogę teraz polecieć na głodzie po-smoczym (jak mnie już dopadnie). Nie chcę się rozstawać z tymi bohaterami. Wiem, że tam trochę inna bajka i inna obsada, ale żal mi wychodzić z tego klimatu i z tej historii.
| Aragonte napisał/a: | | zapomniałam cię przestrzeć, że spora część walk (choć nie wszystkie) w TWDR jest latających, mam wrażenie, że w większym stopniu niż w Smokach. Ale było parę takich, w których jednak postawiono na innego rodzaju efekty, na szczęście. Dla mnie w sumie za dużo było tego latania, ale cóż zrobić. |
Ja już się tak martwię tym rozstaniem z młodym Joseonem, że jestem skłonna przepękać wszelkie latanie tego świata, nawet na poziomie, którego nawet ja nie łykam (a jak wiecie, łykam sporo).
| Aragonte napisał/a: | | Nie mogę się tylko połapać, jak BYH to wszystko da radę pogodzić czasowo: emisja Smoków trwa do 22 marca (no dobra, nakręcą ciut wcześniej, ale chyba nasz Czwarty Smok nie zniknie z ekranu cztery odcinki przed końcem dramy???), wiosną mieli kręcić film według Musso, no i w marcu ma być premiera Hedwig - przecież BYH się nie rozdwoi |
Ja też nie wiem, jak on to zamierza zrobić, ale wierzę w jego zajebistość...
| Aragonte napisał/a: | | nawet widziałam jakiś filmik, na którym ćwiczył śpiew |
TAAAAK???
| Admete napisał/a: | Oni maja jakiegoś fioła na punkcie tych muzycznych przedstawień |
Może lubią i dobrze je robią, czemu nie?
Aragonte - Pon 22 Lut, 2016 18:46
Agn, pewnie nawet wrzucałam tutaj ten filmik ze śpiewem BYH, bo zwykle wrzucam to, co znajduę - pojęcia nie mam, gdzie to wygrzebałam, chyba na Instragramie, ale kiedy, gdzie?
Mo Hyul (a raczej aktor) ma kotki, mam wrażenie
https://www.instagram.com...n-by=smilegasna
Widziałam je już solidnie podrośnięte, jak znajdę, to pokażę
Agn - Pon 22 Lut, 2016 18:50
Znaczy sie wiem, ze byl filmik z cwiczeniem spiewu, bo go tez widzialam - ladnie sie podzielilas. Mnie sie tylko zrozumialo, ze widzialas filmik, jak cwiczy spiew do Hedwig i zapomnialas od razu podac sznureczek. Pardon!
Kociatka sa przeslodkie.
Admete - Pon 22 Lut, 2016 18:56
czekam na nowe Smoki. Zaczęłam Ghost - jak już jestem po drugim odcinku i zmianie tożsamości, to mogę oglądać dalej. Musiałam jednak baaaardzo wysoko zawieszać niewiarę. To już mi łatwiej przy całkowitym SF czy tylko F.
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2016 18:57
| Agn napisał/a: | Moim zdaniem tak. Jest cały czas przebrana. Gdyby wszyscy wiedzieli, to przebranie nie miałoby sensu, a wręcz drama mogłaby znowu pedagogicznie pokazać ciutkę feminizmu.
Wobec tego urlop macierzyński nie bardzo mi się widzi. | Też jestem przekonana, że kwestię jej płci zamieciono pod dywan, a uczelnia męska nie przewiduje nie tylko macierzyńskiego ale w ogóle zatrudniania kobiet
Co?
ok. już wiem
Admete - Pon 22 Lut, 2016 20:27
Wydaje mi się, ze w odcinku 42 Smoków Moo Hyul będzie walczył na arenie. W Chinach najprawdopodobniej
Aragonte - Pon 22 Lut, 2016 20:32
Tak, i mam nadzieję, że w końcu dostanie swoje smocze skrzydła
Podejrzałam scenę spotkania YBJ z matką, jeszcze rano była podlinkowana na Soompi - nasz najlepszy mistrz miecza Trzech Królestw płakał podczas tego spotkania jak dziecko
Admete - Pon 22 Lut, 2016 20:36
Biedny
Aragonte - Pon 22 Lut, 2016 20:48
No biedny
A BYH umie to zagrać, wyszło mu to bardzo prawdziwie i przejmująco
Coś mi się zdaje, że teraz to dla YBJ będzie już do końca równia pochyła, bo wkrótce zacznie tracić tych bliskich, których odnalazł czy sobie przysposobił, jak Mo Hyula
Ech, beznadziejna to rzecz ta polityka.
Agn - Pon 22 Lut, 2016 21:37
| Admete napisał/a: | | Wydaje mi się, ze w odcinku 42 Smoków Moo Hyul będzie walczył na arenie. W Chinach najprawdopodobniej |
Podglądnęłam trochę i najwyraźniej w Chinach, bo wygląda na to, że Bang Won pojechał do Yuanu.
Podejrzałam też emocjonalną scenę Yi Bang Ji - przepłaczę ten odcinek, jestem pewna. W jednej sekundzie najlepszy szermierz trzech królestw stał się bezbronny i kruchy. Nie rozumiem tej jego matki. Okej, chęć działania, bycia przydatną - spoko, ale porzucenie w tym celu swoich dzieci, które były wówczas cokolwiek małoletnie - nie będę używała określenia, które ciśnie mi się na klawiaturę, bo mi nie wybaczycie rynsztokowych obelg.
| Aragonte napisał/a: | | Coś mi się zdaje, że teraz to dla YBJ będzie już do końca równia pochyła, bo wkrótce zacznie tracić tych bliskich, których odnalazł czy sobie przysposobił, jak Mo Hyula |
Ale to pięknie wyjaśni, dlaczego w TWDR mieszka w lesie. To najlepsze dla niego rozwiązanie - zniknąć. Świat obszedł się z nim naprawdę parszywie, to nie ma sensu w nim tkwić i lepiej się naprawdę zaszyć i być może osiągnąć zen gdzieś, gdzie go nikt nie znajdzie (tak łatwo).
Co nie znaczy, że oglądanie tego nie będzie bolało jak diabli.
Dobra, biorę się do roboty.
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2016 22:45
To ja dla odmiany też zerkam na Ghosta - sami tu znajomi
ps. w Wodnym świecie były niemal joseońskie kapelitki - te plecione okrągłe
Agn - Pon 22 Lut, 2016 22:50
| BeeMeR napisał/a: | | w Wodnym świecie były niemal joseońskie kapelitki - te plecione okrągłe |
Gdzie?
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2016 23:00
W Wodnym świecie Costnera - szedł w tv
Agn - Pon 22 Lut, 2016 23:04
Aaa... to tam pił siki? To widziałam to kiedyś. Dużo wody zapamiętałam i że miał chyba chorobę lądową czy jakoś tak. Ale kapelutków nie pomnę.
BeeMeR - Pon 22 Lut, 2016 23:27
| Agn napisał/a: | | to tam pił siki? | Owszem - Adaś był zachwycony aparaturą
Kapelutki mieli mieszkańcy atolu, z którego Costner zgarnął pannę z dziewczynką.
Trzykrotka - Pon 22 Lut, 2016 23:42
Descendants zaczyna się w marcu, czyli w przyszłym tygodniu. Na pewno będę widzem first day fairst show, więc zdam relację. Póki co zobaczyłam kawałek Magika i przebiegłam przez Ser numer 13 bez napisów, Już widzę, że będzie dużo emocji.
BeeMer sprawdź pocztę. Przesyłka poszła po raz drugi.
Agn - Pon 22 Lut, 2016 23:51
O, Trzykrotka ma Nefrycika!
| Trzykrotka napisał/a: | | Na pewno będę widzem first day fairst show, więc zdam relację. |
Kurczę, ja się zastanawiam, czy też nie spróbować. Mam problem teraz z dramami. Dużo dram zaczynam, podoba mi się, ale... nie czuję tego pałera, jak przy Smokach, że zostaję na amen (wcale teraz nie oglądam najlepszego odcinka, a raczej the best of the best of the best episode ). To zapewne wina samych Smoków, bo drugiej takiej dramy ze świecą szukać, więc pewnie jak się skończy, to mi się nieco serce do bicia kapkę uwolni.
Więc dalej szukam sobie. Antosię podziwiam radośnie, acz dość powoli (6 odcinków za mną, jak się chwaliłam). I zobaczymy, co będzie dalej. Na Pięknookiego będzie trzeba poczekać do jesieni. To mogę próbować dalej. Może z Wachlarzem mi wyjdzie, choć oczy nacieszę, bo urodny w tej dramie nad wyraz.
Admete - Wto 23 Lut, 2016 05:37
Z Ghostem mam problem z samym pomysłem zamiany tożsamości. Jakoś z trudnością to akceptuję.
|
|
|