Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Admete - Śro 06 Sty, 2021 12:22
Będę uzupełniać na Wschodzie
Trzykrotka - Śro 06 Sty, 2021 12:39
Mam jeszcze w planach dramę w Kim Ji Won i Ji Chang Wokiem, ale z tym to już naprawdę poczekam na NF, bo może być gadana. To coś o współczesnych parach w środowisku miejskim.
Admete - Śro 06 Sty, 2021 13:47
Widziałam fragment i nie w moim typie, to takie bardziej scenki niż serial.
EDIT: Secret Royal Agent trochę się rozkręca, może jednak pooglądam dalej. Podoba mi się dziewczyna, młodziak się stara, ale gorzej wypada.
Trzykrotka - Śro 06 Sty, 2021 20:25
Popatrzę sobie, a nuż będzie niezobowiązującym tłem pod ćwiczenia albo prasowanie. Chciałabym coś choćby bliskiego strawności z JCW. Ostatnich dwu dram oglądać się nie dało.
BeeMeR - Śro 06 Sty, 2021 20:47
| Admete napisał/a: | | Secret Royal Agent trochę się rozkręca, może jednak pooglądam dalej | Ja mam taki plan po Mystic bar albo najlepiej jeszcze później, jak będzie całość
Na razie kończę odcinek z duchem. Młody z Ochroniarką planują wspólne tańce
Admete - Śro 06 Sty, 2021 21:08
Fajny był ten motyw z tańcami I sam taniec dobrze im wyszedł.
Aragonte - Śro 06 Sty, 2021 21:35
| Admete napisał/a: | Fajny był ten motyw z tańcami I sam taniec dobrze im wyszedł. |
Dodaj jeszcze wybieranie ciuchów, próby olśnienia ochroniarki i podstępy ekipy z baru
BeeMeR - Śro 06 Sty, 2021 22:10
Wszystko to jeszcze przede mną - grunt, że się wreszcie zgodziła
Trzykrotka - Śro 06 Sty, 2021 23:50
15 odcinek Prison Playbook za mną, został ostatni. Co za piękny i straszny odcinek. Straszny był tylko jeden motyw, historia jednego więźnia. Jak bym pieścią w brzuch dostała.
Reszta była jednym wzruszającym wybuchem radości i nadziei, że wszystko się uda. Poryczałam się az z emocji. Ale bardzo się boję, że ta radość zapowiada burzę w ostatnim odcinku. Poniekąd cieszę się że już skończą się te emocje - serce mogłoby nie wytrzymać takich historii jak ta jedna.
Aragonte - Czw 07 Sty, 2021 00:23
Trzykrotko ale to, co piszesz, świadczy o tym, że warto dramę oglądać... Prawda?
Trzykrotka - Czw 07 Sty, 2021 07:59
Bardzo warto, to jedna z najmilszych, najcieplejszych dram jakie od dawna ogladalam. Wszystkie postaci są do polubienia i do kibicowania ich losom, dlatego - bo to przecież więzienie - człowiek tak się o nich boi i martwi.
Uff, jeszcze jeden odcinek i będę wiedziała.
BeeMeR - Czw 07 Sty, 2021 08:29
A u mnie dramatozy Whats up zbliżają się wielkimi krokami, przynajmniej dla głównego, bo on już wie, ze to ojciec panny, która mu się podoba zginął w wypadku, który spowodował rok temu.
Ale może dla równowagi JJS wreszcie da radę wydobyć z siebie głos przy słuchaczach, na razie umie tylko sam
https://youtu.be/M7LXfPGBxvw
Trzykrotka - Czw 07 Sty, 2021 22:02
Prison Playbook skończyło sie przepięknie Bałam się do ostatniej chwili, ale serce moje nie krwawiło na koniec.
Co to za piękna drama Zachęcam was bardzo do popróbowania. Jeśli widziałyście Hospital Playlist, to czujecie ten rodzaj humoru i ciepłego podejścia do bohaterów. I to, że jest ich wielu, ale wszystkie historie poprowadzone są spójnie, równo, a każdy z bohaterów ma swoją własną opowieść, indywidualność, narowy, zalety i wady. Już tęsknie za kolejną dramą w wykonaniu tej ekipy, z tą grupą aktorów także. Na koniec pokazał się nawet kudłaty Michael z AM1994 i AM1988. Absolutnie zachwyconam.
BeeMeR - Czw 07 Sty, 2021 22:16
| Trzykrotka napisał/a: | | Prison Playbook skończyło sie przepięknie | To cudowna wiadomość
BeeMeR - Pią 08 Sty, 2021 07:25
Jestem po akcji ze snem poczęcia - sceny z parą która nie może mieć dziecka są piękne - z maszynami do (nie)wyciągania zabawek niedorzeczne film z niemożliwością dotknięcia się również ale szefa z Radia poznałam
Przymierzanie sukni na występ taneczny urocze - Młody się omal nie zaślinił
A biedactwa teraz muszą pracować w czynie społecznym
edit:
szefowa zaświatów to dopiero ma sygnał w komórce
Wspólny taniec był bardzo ładny - no i stroje pasujące do pary (bo trochę się bałam, że kupią te okropieństwa turniejowe które mierzyli, a w których się nie czuli dobrze), ja tylko nie rozumiem tego zamiłowania koreańsko-dramowego do problemów kibelkowo-żołądkowych
Z powodu oczekiwanego pierwszego pocałunku było mnóstwo najazdów na twarz i usta Młodego - on wygląda jak kaczuszka (przynajmniej mi się tak kojarzy), zapewne uznawany jest za mega atrakcyjnego
Admete - Pią 08 Sty, 2021 11:49
| BeeMeR napisał/a: | edit:
szefowa zaświatów to dopiero ma sygnał w komórce |
O tak Aktorka gra teraz w The Uncanny Counter - bardzo fajna jest.
Trzykrotka - Pią 08 Sty, 2021 14:04
W Prison Playbook też grała
Aragonte - Pią 08 Sty, 2021 14:55
| BeeMeR napisał/a: | szefowa zaświatów to dopiero ma sygnał w komórce |
Ej, nie pamiętam tego sygnału Co to było?
A bohaterką obśmianego przez całe kino (minus dwoje naszych bohaterów) filmu była panna z Package, ta od kupowania kapeluszy.
Trzykrotko, doniosę koleżance, że Prison Playbook ci się podobało Sama też to zamierzam obejrzeć, ale może to już na Netfliksie.
BeeMeR - Pią 08 Sty, 2021 20:17
Whats up - stało się, JJS zaśpiewał publicznie - oczywiście wraz z KJW
https://www.youtube.com/watch?v=BijCBbgAzwk
A Główny popisał się - zerwał z panną w środku nocy, przez telefon, dzwoniąc nawet nie do niej bezpośrednio tylko do współlokatorki żeby telefon przekazała
Ja rozumiem, że miał powód, ale sposób jest dla mnie nieakceptowalny
Mystic bar - w/w dzwonek sms - tuż przed 18 minutą i kilka razy po
https://www2.dramacool.ae/watch/mystic-pop-up-bar-episode-7-english-sub/
Trzykrotka - Pią 08 Sty, 2021 22:36
Jak ja się uśmiałam podczas tej scenki z Nefrytowym Cesarzem z offu! I jak szefica musiała płaszczyć się przed Wrzaskliwą
Popróbowałam dziś różnych dóbr, których nazbierałam - True Beauty, niby drama nastoletnia, ale postanowiłam spróbować, bo widziałam zabawne gify na tumblrze.
Samam sobie winna Nie wiem co to niby miało być, ale jak bohaterka po raz fafnasty wpadła na kogoś/zaplatała się we własne nogi i padła na bohatera (ze trzy razy na 1,5 odcinka to przetrenowali), to już powiedziałam basta.
Piszę o tym tylko z jednego powodu: nie rozumiem kompletnie wyborów Mun Ka Young. Owszem, grywała uczennice kilka razy. Ale ostatnio była naprawdę dobra w dorosłej dramie Find Me In Your Memory. Szkoda, że znowu wraca do szkoły i do takich idiotycznych scenariuszy. A drugi geniusz to nasz księciuni z Rookie Historian i idol z Best Hit. Jego rola "najpiękniejszego w szkole" (i najbardziej bucowatego ) to kropka w kropkę powtórka z koszmarnie zagranego bohatera My ID Is Gangnam Beauty.
Szkoda, dwie godziny zmarnowałam.
Admete - Sob 09 Sty, 2021 09:23
To aktorka z Find me? przy drugim oglądaniu niektórych odcinków stwierdziłam, że ona mi jednak psuła odbiór dramy. Nie pasowała do aktora, który potrafi grac bardzo subtelnie.
W Run On Sierotek ma najgorsze ubrania na świecie. Jakieś za duże worki, wypchane na ramionach marynarki - coś okropnego. Natomiast podoba mi się jego postać i relacja z tłumaczką. Ładnie się to wszystko rozwija. Oby bohater znalazł swoją drogę, coś, co będzie jego celem i nową pracą. I oboje znajdą dom, będą się wspierać. Co do drugiej pary...Obie postaci są ciekawe i chętnie je oglądam w scenach z innymi osobami. Natomiast razem mnie nudzą. Myślę, że zacznę ich przewijać jako parę. Wiem, że mam inaczej, bo na soompi narzekają, że chcą ich więcej Co do właścicielki agencji - mam nadzieję, że trochę dorośnie, bo na razie odnosi się do ludzi dość arogancko. Rozumiem jej żal, frustrację związana z pozycją w rodzinie, ale jest już dorosła, powinna się zachowywać jak dorosła, a nie jak nastolatka. To jak traktuje młodszego, przyrodniego brata woła o pomstę do nieba. Widać, że chłopak szuka akceptacji, znajduje ją u fanów, ale to nie jest najlepsza droga.
Trzykrotka - Sob 09 Sty, 2021 22:30
| Admete napisał/a: | | To aktorka z Find me? przy drugim oglądaniu niektórych odcinków stwierdziłam, że ona mi jednak psuła odbiór dramy. Nie pasowała do aktora, który potrafi grac bardzo subtelnie. |
Nie jest jeszcze bardzo doświadczona, jest na razie głównie ładna. Ale szkoda, żeby zdobywala doświadczenie w takich bardzo średniawych dramach szkolnych, kiedy ma już za sobą główną dorosłą rolę.
| Admete napisał/a: | | W Run On Sierotek ma najgorsze ubrania na świecie. Jakieś za duże worki, wypchane na ramionach marynarki - coś okropnego. |
W drugim odcinku nosił to cudo z łańcuchami i w panterkę ale nie miał wyboru, brał co dziewczyny dały. Natomiast zabił mnie widok jego butów - na dwóch zdjęciach pięknie to widać
U mnie druga para jeszcze się nie spotkała. Zobaczymy, co o nich powiem, gdy do tego dotrę.
Zajrzałam na dramabeans, żeby sprawdzić co nowego w obsadowych sprawach. Tutaj miły i dawno nie oglądany pan, ale drama z Ciapową
https://www.dramabeans.co...ama-with-su-ae/
Ale z tego projektu, nieważny nawet temat, strasznie się cieszę
https://www.dramabeans.co...-cha-seung-won/
Koszmit i Sexy Ajussi razem
BeeMeR - Sob 09 Sty, 2021 22:50
Te ciuszki to dość mało zachwycające są...
Dramy z Ciapową nie chcę, choć męża Oh wspominam dobrze. Koszmita z CSW jak najbardziej, obaj potrafią piękny bromans wyczarować.
Trzykrotka - Sob 09 Sty, 2021 23:01
Jeszcze dla Admete wieść: pan z Find Me In Your Memory też ma nową dramę
https://www.dramabeans.co...-new-tvn-drama/
Ja też z chęcią znów go obejrzę.
A jak chodzi o stroje, to jeszcze nie widziałam takiej szpili z feniksem. I feniks siedzi też królowej na głowie, na tym czymś plaskatym (Mr. Queen)
BeeMeR - Sob 09 Sty, 2021 23:13
Zostały mi dwa ostatnie odcinki Mystic bar - ale to już nie dziś.
Fajnie jest to wszystko splecione - przeszłe i obecne wcielenia/ciała, postaci poboczne, Śmierć i Śmiertek syn, Ochroniarka, Młody. Brewka mi dziś w garniturze wystąpił i do piekła się wybiera, kolejny chętny Szkoda, że on nie ma więcej interesującyh dram na koncie A może ma tylko są przede mną
|
|
|