Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
BeeMeR - Pią 01 Sty, 2021 12:05
Chirurg ni3 chiryrg - jak chce wsadzić ręce do miski to powinien ręce umyć
spróbuję Mystic bar i uncanny counter, obaczym
Aragonte - Pią 01 Sty, 2021 12:32
| Admete napisał/a: | | Bardzo zachęcam na przykład do Missing - the other side |
Też zachęcam, to jedna z tych dram, w których zakończenie ma logikę i nie jest spaprane
Może coś by tu zacząć oglądać z nowym rokiem, hmmm? Ale sama nie wiem, co chcę.
BeeMeR - Pią 01 Sty, 2021 15:49
What's up
Studia muzyczne, powody do aplikowania:
- bo to chyba łatwe, chociaż od przedszkola nie śpiewałem nic (główny)
- bo tata był muzykiem i teraz z nim rozmawiam niezależnie od tego, że nie żyje (KJW)
- żeby śpiewać choć mi się na widok publiczności trzęsą nogi i występ katastrofalnie psuje (JJS)
- bo nikomu nie powiem, że jestem tajemniczym Hadesem, występującym w masce idolem więc na widok reporterów uciekam (Daesung)
- bo mają dormitorium, a ja chcę uciec przed nadopiekuńczą mamusią
- bo od 10 lat jestem aktorką ale nie dość wysoko notowaną - teraz będę występować w musicalach
i takie inne
Pierwszoroczniacy tresowani są przed wyższy rocznik - np. o 2 w nocy wzywani są na zajęcia gimnastyczne - bieganie po schodach w ogrodzie, robienie pompek, dociskanie się do podłogi i w taki sposób by osoby płci przeciwnej niemal stykały się nosami (np. KJW z głównym )
Zajęcia polegają głównie na braku zajęć (w zamian za to zleca się dzieciakom zrobienia własnego musicalu) ale czasem mamy jakieś kilka minut wykładu na temat muzyki, przy czym wykładowca główny nie życzy sobie śpiewać więc sprowadza zastępstwo.
No i tak dalej, bzdura na bzdurze
Musical już był, występy obu grup, zmiksowane i z błyskawicznym przedstawieniem postaci
Na razie jedna wydra powiedziała JJS że nie musi śpiewać tylko udawać, bo wcale nie jest taki dobry Główny też jeszcze nie śpiewa ale już się ogarnia i zaczął pierwsze próby
https://www.youtube.com/w...a7wRIkw&index=6
Trzykrotka - Pią 01 Sty, 2021 18:57
Moje Oski trochę na żywioł ale z serca:
Grand Prix za ulubioną dramę roku: It's Ok To Not Be Ok
Wyróżnienia:
Find Me in Your Memory- ulubiony romans
When The Weather Is Fine - ulubiony obyczaj
Welcome to Waikiki - ulubiona komedia
Mystic Pop Up Bar - ulubiona drama supernaturalna
King. The Eternal Monarch - ulubione gp
Nagroda międzynarodowa:
The Ghost Bride
Plus czysto subiektywne nagrody "bo tak":
dla Crash Landing On You za ulubiony świat przedstawiony, czyli wizję Korei Pólnocnej
dla Come Back Couple za największą ilość wybuchow śmiechu w nie-komediowej dramie
dla Hospital Playlist - gdyby nie niedoskonałości byłaby numerem 1
dla Chocolate - za najwytrwalej wytrwałą parę
Nagroda za najlepszą rolę męską (myślałam, że będzie Koszmit) Oh Jung Sae za Moon Sang Tae w It's OK To Not Be OK
Nagroda za najlepszą rolę żeńską (silną konkurencją była Wrzaskliwa Hwang Yung Eum w Mystic Pop Up Bar)
Seo Jea Yi za rolę Go Moon Young w It's Ok To Not Be OK
Najlepsza ekipa męska: kaczuszki kapitana Hyun Bina w Crash Landing On You
Najlepsza ekipa żeńska: Ajummy z salonu piękności w DoDoSolSolLaLaSol
Wyróżnienie: Woo Do Hwan za podwójną rolę Koreańczyka i Coreańczyka w King. The Eternal Monarch
Specjalna nagroda za kostiumy: It's Ok To Not Be OK i obłędne stylizacje Moon Young oraz DoDoSolSolLaLaSol za każdą sukieneczkę Mimi
Trzykrotka - Pią 01 Sty, 2021 18:58
| BeeMeR napisał/a: | What's up
Studia muzyczne, powody do aplikowania: |
To musi być obłędna drama
BeeMeR - Pią 01 Sty, 2021 19:14
| Trzykrotka napisał/a: | | To musi być obłędna drama | Oj tak, dlatego dorzuciłam Oskę za gp
Zerknij tu, jaką słodyczką jest KJW - i tak, w tej czapce wystąpiła na przesłuchaniu na studia
https://www.youtube.com/watch?v=zwe5_meZtak
a Oski zacne
Admete - Pią 01 Sty, 2021 19:31
| Trzykrotka napisał/a: | | When The Weather Is Fine - ulubiony obyczaj |
Umknął mi ten serial, chyba dlatego, że pod koniec straciłam dla niego serce.
| Trzykrotka napisał/a: | | Plus czysto subiektywne nagrody "bo tak": |
Takie są najlepsze Moje wszak też są czysto subiektywne.
Trzykrotka - Pią 01 Sty, 2021 20:31
| BeeMeR napisał/a: | | Trzykrotka napisał/a: | | To musi być obłędna drama | Oj tak, dlatego dorzuciłam Oskę za gp
Zerknij tu, jaką słodyczką jest KJW - i tak, w tej czapce wystąpiła na przesłuchaniu na studia : |
Ludzie a jaki ma głosik!
Admete Prawda, mnie tez entuzjazm do dramy opadł na koniec, ale wobec tylu rozczarowań i falstartów 2020 roku była jednak jasnym punktem. I dobrą rolę dała PMY po tych wszystkich całuśnych romansach.
Widzialam dziś trochę fajnych (oby zapowiedzi dram na styczeń. Będzie seguk goryeowski z Ha Neulem, Ji Soo i panną z Nok Du Flower.
BeeMeR - Pią 01 Sty, 2021 21:14
| Trzykrotka napisał/a: | | Będzie seguk goryeowski z Ha Neulem | Już się ucieszyłam ale on ponoć tylko będzie miał SA Szkoda.
Trzykrotka - Pią 01 Sty, 2021 22:35
Tak? A to łotry, w trailerach go tak eksponują Mus Camelię sobie przypomnieć kiedy się za nim zatęskni.
BeeMeR - Pią 01 Sty, 2021 22:37
Próbował ktoś Royal Secret Agent?
scenka rodzajowa:
https://www.youtube.com/watch?v=DwPOSWKczjQ
Trzykrotka - Pią 01 Sty, 2021 23:14
Pytałam Admete, pisała że nudny scenariusz. Chyba nie będę zaczynać. Poczekam na całość tej drugiej bieżącej dramy, z Ji Won i Healerem.
Edit: może i nudny, ale scenka cudna
Admete - Sob 02 Sty, 2021 09:43
Ta scenka akurat była fajna. Może jeszcze pociągnę dalej ten serial, mam obejrzane 4 odcinki. Pani jest całkiem fajna. Znam ją z My Mister - grała tam aktorkę. A dziś w końcu będzie The Uncanny Counter!
BeeMeR - Sob 02 Sty, 2021 20:24
Ups, zapomniałam w Oskach o Best Hit - no to niech będzie subiektywna Oska za najpiękniejsze oczy dla YSY
Obejrzałam Ice Binggoo - dwuodcinkowa mini drama, bardzo filmowo zrealizowana, nie za długa, nie za krótka ale w sam raz, z leciutką dłużyzną ale bardzo odpowiednim zakończeniem - podobało mi się, polecam

Rok 1979, policja goni i każe wszystkich, których może - dziewczęta za miniówy, chłopców za długie włosy, kawiarnie za puszczanie niewłaściwej muzyki. Jeden z młodzieńców (jeden z duraczków z Waikiki) właśnie się chce oświadczyć... szczegóły pomińmy - grunt, że zamarza i budzi się 37 lat później, w 2016r, i oczywiście próbuje odnaleźć ukochaną, pomaga mu dziewczyna, która go odnalazła.
Oboje są miłymi ludźmi, nie ma fochów ani durnych pomysłów, całkiem dobrze zagrane - osobiście bardzo mi się podobała część dawniejsza
mv spoilerowe - piosenka nieprzypadkowa
https://www.youtube.com/watch?v=XMUbZHRw0_g
Gdyby ktoś chciał obejrzeć - dajcie znać bo trzymać tego nie będę ale mogę wrzucić
Trzykrotka - Sob 02 Sty, 2021 20:33
Ja sobie póki co nadal idę z Prison Playbook. Co to jest za fajna drama, mówię wam. Nie mogę się nadziwić jak inteligentnie rozłożone są w niej sceny tragiczne i komiczne (czasami jednocześnie, w dramatycznej scenie chichrasz się z jakiegoś jednego komicznego elementu. Panowie - pierwsza klasa aktorska. No cudo.
Jestem juz w 11 odcinku (gdyby nie święta dawno dramę miałabym obejrzaną i dawała jej Oskę). Nagle zrobiło się - po etapie niemal sielanki - groźnie.
No, zobaczymy. Zakończenie może być otwarte, biorę pod uwagę taką ewentualność.
Zachwycam się naszym Min Ki, czyli Jung Kyoung-Ho. Widziałam dziś wśród zalewu gifów z sierotkowej dramy jego dziewczynę, tę śliczną raperkę z Girls Generation. Muszą obłędnie razem wyglądać.
A najbardziej bawi mnie odpowiedź na wieczne "skąd ja ją znam," w przypadku malej rólki siostry głównego bohatera. To panna z Chiefa Kima Ta piszcząca z komiczną fryzurą która pomagała Kimowi i mieszkała gościnnie u panny Yoon. Cudna jest, tutaj gra bardzo serio i zupełnie realistycznie.
| BeeMeR napisał/a: |
Gdyby ktoś chciał obejrzeć - dajcie znać bo trzymać tego nie będę ale mogę wrzucić |
Wrzucaj waćpanna, nie pytaj!
BeeMeR - Sob 02 Sty, 2021 20:42
Wolę zapytać, bo jeśli nikt nie chce to szkoda fatygi
Prison Playbook, Hospital Playlist, ciekawe jakie będzie następne Play...cośtam - playground?
Trzykrotka - Sob 02 Sty, 2021 20:49
Też o tym myślałam.
BeeMeR - Nie 03 Sty, 2021 16:15
Aczkolwiek to może być kwestia tłumaczenia
W Whats up skandal - studentkę pierwszego roku widziano jak wychodziła z męskiej łazienki z mokrymi włosami, a zaraz po niej nauczyciel - trwają domysły co tam robili (pomagał jej błyskawicznie wytrzeźwieć, po tym jak ukradła jego soju i się nabombiła oraz wyznała mu miłość)
Trzykrotka - Nie 03 Sty, 2021 18:21
Ach, prawie jak u Bridgertonów
U mnie w Prison wymieniają aktorów. Myślę że chcą podkręcić napięcie. Romansu nie ma, jedyne dwie kobiety pokazują się z rzadka, w celi spokój i harmonia... Jeden z więźniów zostaje przeniesiony, w jego miejsce przychodzi gangster - istny świr. A nie wiem, czy nie zabiorą też życzliwego więźniom strażnika. Obawiam się o los Superstara... No, denerwuję się, żeby otwarte zakończenie nie okazało się złym zakończeniem. Nie sprawdzam niczego zawczasu, nie chcę spoilerów i trochę się spinam. Chyba podgonię oglądanie żeby sobie zrobić płodozmian.
Jest już Secret Forest 2 na NF!
BeeMeR - Nie 03 Sty, 2021 18:53
| Trzykrotka napisał/a: | | Ach, prawie jak u Bridgertonów | Tylko seksu ni ma
Znaczy się była już jedna ciąża w retrospekcji, były rozwiedzione, porzucone matki, kiełkuje pierwsza miłość - takie tam bzdurki bajdurki.
Nauczyciel - Oh Man Seok - też ładnie śpiewa
RaczejRozwazna - Nie 03 Sty, 2021 19:04
BeeMer tę dwuodcinkową z motywem przeniesienia w czasie to gdzie można?
Admete - Nie 03 Sty, 2021 19:15
U mnie 9 odcinek The Uncanny Counter - jak dobrze mi się to ogląda. Cała ekipa counterów doskonale dobrana. Bawię się wyśmienicie.
BeeMeR - Nie 03 Sty, 2021 19:17
Ja zaczęłam Mystic Pop up bar - ciekawe nawiązanie do Chun Hyang
Trzykrotka - Nie 03 Sty, 2021 22:57
| BeeMeR napisał/a: | Ja zaczęłam Mystic Pop up bar - ciekawe nawiązanie do Chun Hyang |
Przypomnij mi - pierwszy odcinek miał miejsce w Joseonie i opowiadał historię córki szamanki?
Bardzo jestem ciekawa twoich wrażeń i czy Rozdarta ci się spodoba. I panowie. Przemiło wspominam tę dramę, razem z urzędniczą wizją Zaświatów
Obejrzałam dwa odcinki Prison Playbook. Historie, które zapowiadały się strasznie i dramatycznie, zostały przepięknie wchłonięte w główny nurt. Bardzo mi się to w scenariuszu podoba, ta pomysłowość i tendencja do tworzenia raczej pięknych niż dołujących opowieści. Na 3 odcinki przed końcem przypomniano i nam i więźniom, że siedzą w kiciu i nie mają zbyt wiele do gadania. I znowu zabrali jednego z więźniów z naszej dramowej celi. Ciekawe, czy przyjdzie ktoś nowy na tę samą koncówkę.
Dziś już się nie przekonam - jutro wracam do pracy Znów nastawiłam budzik na 6.00
BeeMeR - Nie 03 Sty, 2021 23:09
Rozdartej za nic nie poznałam, dopiero po odcinku sprawdziłam i zonk, bo mi się Dyszyca ogromnie podoba. Barman też młosy jest ok.
Chun Hyan była w jednwj z migawek jak Dyszyca pomagała ludziom, jej pomogła wytrwać do czasu powrotu małżonka, a nie puścic się z wioskowym magnatem jak nalegał.
|
|
|