To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

Trzykrotka - Śro 23 Gru, 2020 18:23

BeeMeR napisał/a:
Tam na półce stoją chyba brzydkie laleczki i żurawie z papieru z AM1988? :mysle:
[url=https://i.ibb.co/CvB6Tty/Playlist00093.jpg]Obrazek[/url]

Tak! :excited: ty to masz oko! :oklaski:
My jojczylysmy w trakcie oglądania na ten dość luźny tok opowiadania- ani konkretnych rozwiązań jak chodzi o główną piątkę, ani wyraźnego zakończenia. Owszem, pokazano jakiś tam postęp w ich lisach między punktem A (pierwszym odcinkiem) a punktem B (ostatnim odcinkiem), ale i tak drama miała charakter zbioru oderwanych historii z życia pewnego szpitala. Jak w serialowym tasiemcu pokroju Grey's Anatomy. Co nie przeszkadza temu, że nabrałam ochoty na powtórkę przed ewentualnym drugim sezonem :-)

Admete - Śro 23 Gru, 2020 18:25

Mnie się chyba nawet tak lepiej oglądało - jako zbiór osobnych opowieści powiązanych głównymi bohaterami.

Zwiastun nowej dramy JSW - nic o niej nie pisałam, bo tam gra PSH, więc istnieje spore prawdopodobieństwo, że nie obejrzę albo będę oglądać fragmenty ( bez niej ):

https://www.youtube.com/w...eature=emb_titl

Trzykrotka - Śro 23 Gru, 2020 20:17

Dziwne zestawienie aktorskie, ale drama czadersko wygląda :lol: Trochę na gp, nic nie chcę mówić... Admete, a nuż to będzie coś jsk Alhambra 2? :-D
Admete - Śro 23 Gru, 2020 20:44

To nie obejrzę...Nie mam tak, że muszę :) Alhambry nie zmogłam. Ale tam był słaby scenariusz. Musiałby być dobry, żebym zniosła PSH. Ale niech drama ma wysoką oglądalność i JSW zarobi dużo kasy, bo czasy ciężkie ;)
BeeMeR - Śro 23 Gru, 2020 22:16

Mnie Alhambra też pokonała.
Myślałam sobie dziś o Hospital Playlist, tj. Pod kątem "kogo lubi Song Hwa" bo to było zawsze kluczowe w dramach AM - no i doszłam do wniosku, że bynajmniej nie Ik Juna. To on zawsze inicjował spotkania, przekomarzanki, żarełko itp. Ona nigdy. Moim zdaniem drama zrobiła nas w konia, sugerując jakoby SH lubiła IJ - mnie się wydaje że ona lubi neurochirurga, bo to przy nim się przejęzyczyła "pobierzmy się" tj. "ożeń się" i z nim najchętniej je, ale on ma dziewczynę więc ten wątek będzie miał widzom po prostu złamać serce gdy SH odrzuci IJ. Oczywiście to tylko moje gdybanie.

Admete - Śro 23 Gru, 2020 22:35

Nie zastanawiam się nad tym, kogo ona lubi. Mnie tam wszystko jedno :) Bardziej mnie interesują przypadki pacjentów i przyjaźń całej grupy.
Trzykrotka - Śro 23 Gru, 2020 22:46

Mnie ta drama z PSH i CSW wygląda na klasyczne "zabili go a on uciekł" więc - jak dla mnie - gp, bo to z reguły jest dla czystej rozrywki. Chętnie zobaczę PSH jako elitarną wojowniczkę produkującą bomby i golymi rękami walczącą z dużymi facetami :rotfl:

Mnie też nie wydaje się, żeby Song Hwa czuła miętę do Ik Joona. Scenariusz może pójść nawet w kierunku związania jej z kimś spoza paczki (o ile w ogóle), bo widać, że męskie serca do niej lgną. Nie miałabym nic przeciwko sparowaniu jej z ostrym Jun Wanem, a i jego wątek z żołnierką pozostał w stanie dużego zawieszenia. Mnie ta para od początku nie leżała zresztą. Ale nie zdziwiłabym się - szczerze powiem - gdyby SH wybrała misiowatego położnika-ginekologa.
Powiem więcej jak sobie odświeżę wspomnienia.

BeeMeR - Czw 24 Gru, 2020 10:44

Trzykrotka napisał/a:
gdyby SH wybrała misiowatego położnika-ginekologa
To mi się wydaje, że nie (acz ja bym pewnie wybrała jego, ja lubię milczeć albo zajmować się swoimi sprawami w dobrym towarzystwie ;) ), jasno już to powiedziała lata temu. Ja nie mam nic przeciwko sparowaniu jej z kimkolwiek, tylko niech to będzie dobrze, obustronnie uzasadnione. Ik Jun jest intensywny ale imho jednostronny, neurochirurg zaangażowany gdzie indziej i też im dobrze życzę, choć nie wierzę w związki na odległość. Omc ksiądz z rezydentką (czy kim ona tam jest) nie do końca mi leży, ale ja chyba marudna byłam podczas ostatniego odcinka, czepiałam się sama dla siebie sporo, niech mnie drama przekona w drugim sezonie :mrgreen:

We3sołych świąt, dziewczyny! Dużo zdrowia i czasu dla siebie :kwiatki_wyciaga: :hug_grupowy:
Macie pomysł na wspólny seans? Co i kiedy?

Admete - Czw 24 Gru, 2020 11:08

Drugi dzień świąt mam całkiem wolny :)

Trzykrotko do zabili go i uciekł, to musze mieć też mieć przyzwoity scenariusz tejże kategorii. No i bohatera, który mnie kupi jak Jack Bauer w 24 ;) A tu PSH :thud: więc rozumiesz ;)

BeeMeR - Czw 24 Gru, 2020 11:17

A ja lubię zabili go i uciekł ale w postaci filmu, drama to dla mnie za długo...
BeeMeR - Pią 25 Gru, 2020 18:25

Admete napisał/a:
Drugi dzień świąt mam całkiem wolny
Jakby co to ja mogę :kwiatek:

Na razie potrzebowałam coś lekkiego, może nawet głupiego "pod prasowanie" - zaczęłam What's up - jestem po dwóch odcinkach. To drama szkolna, muzyczna, coś jak Dream High tylko trochę bardziej siermiężna, niezbyt mądra, ale dość odprężająca i całkiem nieźle obsadzona tak ogólnie, acz niektórzy to tu zupełne świeżynki ;) Mam problem z głównym pacanem, bo przedstawiono go jako złodzieja portfeli i ogólnie dupka który ma wszystko głęboko, ale postaci jest tu dużo i inni zdają się ciekawsi. Jest tu jakiś idol w roli zamaskowanej gwiazdy co to ledwo rozpoczęła a już zakończyła karierę po jednym koncercie by iść do tejże szkoły oraz bałaganiarz Lee Soo Hyuk z JJS ("powiedziałem ą ę rodzice że dostałem się do koledżu nauk ścisłych") w jednym pokoju, z dziewczyn jest Kim Ji Won jako gąska z prowincji, chodząca nawet na przesłuchanie w zimowej czapce ;) Reszta się okaże.

Aragonte - Pią 25 Gru, 2020 19:56

Admete napisał/a:
Drugi dzień świąt mam całkiem wolny

Ja nie bardzo, ogółem tylko dzisiaj miałam trochę czasu :( Jutro przed południem mam umówioną rozmowę z kumpelą, a po południu będę u siostry i szwagra (na obiedzie, ale też będę pracować, tak wyszło). No to chyba nie dołączę :( Nawet dram mam tu niewiele, bo mój laptop został w Wawie, mam tylko coś na dyszczku (i nawet niczego nie włączyłam).
Ale bawcie się dobrze :kwiatek:

Admete - Pią 25 Gru, 2020 20:09

To może być też po świetach. W niedzielę...Albo w tygodniu.
BeeMeR - Pią 25 Gru, 2020 20:28

Też nie widzę problemu :kwiatek:
Aragonte - Pią 25 Gru, 2020 21:07

Nie chcę Was blokować :-| W niedzielę wyjeżdżam późnym popołudniem, więc dzień już rozkawałkowany, a potem wracam do pracy i nie wiem, jak będę stała z czasem. Nie sądziłam, że w te święta będę tak zarobiona :(
Trzykrotka - Pią 25 Gru, 2020 22:35

BeeMer, a tego What's Up oglądasz online? Bo jeśli nie, to chętnie zerknęłabym :kwiatek: Tak mi głowa nie chce się męczyć po ciężkim sezonie w pracy, że dziś zakupiłam 6 odcinków True Beauty, dramy szkolnej, wyobrażacie sobie? Bo zabawne gify były na tumblrze :zalamka:
A tymczasem oglądam 7 odcinek Prison Playbook i kwiczę ze śmiechu podczas więziennych wyborów nowego szefa stolarni. Jest nim zawsze więzień. Pierwszy kradł zarobione przez pracujących na stolarni pieniądze i napastował co przystojniejszych kolegów, drugi (brat Duk Seon) zajeżdża ich robotą, więc go nie chcą.
Rany, jest piosenka wyborcza i nawet taniec synchroniczny, w którym bierze udział kandydat - wszystko jak za murami, tyle, że chałupniczo :mrgreen: Trudno opisać, jak komiczne są te scenki.
I dziś był meta żarcik dla zaawansowanych. Gangster (grany przez tatę Taeka) rozmawia z Suprstarem o dziewczynach. I zapewnia, że też miał dziewczynę. "Mówili mi, że w młodości wyglądałem całkiem jak Park Bo Geum" :rotfl: No mówili, mama Sun Woo mówiła sąsiadkom że pan Choi w młodości wyglądał dokładnie jak Taek :mrgreen:

Aragonte - Sob 26 Gru, 2020 00:15

Dobry meta-żarcik :lol:
Ha, a ja dziś na poprawę humoru obejrzałam sobie siódmy, świąteczny odcinek AM 88, a teraz zamierzam zerknąć do poduszki choć na kawałek Hwayugi nr 1 :wink:

Trzykrotko, czy Twoja drama jest może na Wschodzie, czy oglądasz w jakimś innym miejscu?

Trzykrotka - Sob 26 Gru, 2020 00:49

Aragonte napisał/a:

Trzykrotko, czy Twoja drama jest może na Wschodzie, czy oglądasz w jakimś innym miejscu?

Korzystam z dobrodziejstw Netflixa, do którego ostatnio dołączyłam. Polskie napisy mnie skusiły, inaczej pewnie nie wzięłabym się do oglądania, mając wizję jakiejś ponurej dramy o więzieniu i skazańcach. Nic bardziej mylnego,

BeeMeR - Sob 26 Gru, 2020 08:05

Oglądam online :kwiatek:
Trzykrotka - Sob 26 Gru, 2020 09:00

Aaa, tak myślałam, no trudno....
Widzialam tez gify z sierotkowego Run On. Bardzo przystojnie wygląda po wojsku.

BeeMeR - Sob 26 Gru, 2020 09:17

Nie znalazłam tego nie online, a poza tym tak mi akurat pasuje, bo to nie jest najbardziej angażująca drama :-P pod różne dodatkowe czynności pasuje. Tylko to online jest chimeryczne, nie zawsze ma życzenie iść tenże odcinek co ja chcę, z tego względu obejrzałam pierwszy odcinek Waikiki - jakież to niemądre ale pocieszne :lol:
Trzykrotka - Sob 26 Gru, 2020 10:02

Dokladnie! :mrgreen: Waikiki to jest niemądra drama, dowcip czasami zjeżdża poniżej poziomu, ale nie poradzisz, że śmiejesz się czasami na całe gardło. Zwłaszcza przygody naszego Spoko Gościu, omc aktora, są śmieszne. Bo też i aktor ma dar do komedii.
Admete - Sob 26 Gru, 2020 11:49

Zrobiłam Oski. Chyba niczego i nikogo nie pominęłam...Wkleję potem.
Trzykrotka - Sob 26 Gru, 2020 14:33

Ja się wczoraj też przymierzałam. Dziwnie dużo w tym roku było u mnie dram okropnych, więcej niż w innych latach. Tych które lubiłam było kilka, choć pewnie nie ułatwi to wyboru. Mam tylko jedną kategorię pewną.
Admete - Sob 26 Gru, 2020 18:14

Ja mam trochę takich, które mi się. Zrobiło mi się sporo nagród, choć oceniałam bardziej poszczególne elementy niż całość.