Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
BeeMeR - Wto 31 Mar, 2020 23:51
Bidam wylazł z jaskini
Trzykrotka - Śro 01 Kwi, 2020 01:04
Nieźle brzmi, choć nie wiem o co chodzi z Bidamem.
Bardzo dobry ten odcinek Pogody, wreszcie bohaterowie się uśmiechają. Brakowało mi już tego bardzo. Historia Eun Seopa - no tak... Mimo całej miłości jaką ma od przybranych rodziców, dziedzictwo ojca - prawie wilka - pozostało. Ciekawam czy będzie im dane być razem. Nie wiem czy soompianki już czegoś nue zaspoilerowały. Część czytała powieść. Pewne znaki wróżą raczej źle. Obym się myliła.
Alicja - Śro 01 Kwi, 2020 06:23
| Admete napisał/a: | | Nie umrą, nie bój się, ale łatwo nie będzie. |
Jakoś w tym serialu nie zakładam by główni bohaterowie umarli, bo jak wymrą wszyscy poboczni, to nie miałby ktoś grać
Odcinek kolejny, pani kucharka gubi się na mieście, mąż Wietnamki prosi o kolację rocznicową taką jak jedli na pierwszym spotkaniu, matka i brat bliźniak próbują w hospicjum oszukać umierającego odnalezionego brata adoptowanego przez Amerykanów, a lekarz Lee niby czarny charakter Jun zaczyna robić maślane oczy na widok Chee Young, co powoduje, że jego kuzyn Lee Kang robi się mimowolnie zazdrosny. Babcia chce zamknąć hospicjum, matka Lee Yun chce rozwody z mężem, umierająca matka dziewczynki wraca do hospicjum od szarlatana, ale jej stan pogorszył się. Chee Young zaczyna czuć się źle, widzi podwójnie po uderzeniu w głowę, traci smak i węch, co dla kucharki dobrze nie wróży.
Czy jakieś nieszczęście pominęłam
Jeśli tam ktoś będzie radosny to mi popsuje zabawę i oczekiwania
Admete - Śro 01 Kwi, 2020 07:26
| Trzykrotka napisał/a: | | Pewne znaki wróżą raczej źle. Obym się myliła. |
Chyba nie zakończą źle? To by była zmarnowana drama.
BeeMeR - Śro 01 Kwi, 2020 08:09
Bidam to postać, która Admete bardzo nie podeszła - ja jeszcze nie mam zdania o postaci ale aktora dość lubię (Kim Nam Gil).
Admete - Śro 01 Kwi, 2020 08:19
Aktor jest w porządku, widziałam go w innych dramach.
Admete - Śro 01 Kwi, 2020 15:41
Kolejne zapowiedzi nowej dramy Lee Min Ho:
https://www.youtube.com/watch?v=bmHhG-jCg8o
https://www.youtube.com/watch?v=_S5SWWHc2q0
Fajne obie aktorki i Wood Do Hwan, aż mi żal, ze ich nie zobaczę
Aragonte - Śro 01 Kwi, 2020 17:42
| BeeMeR napisał/a: | | Bidam to postać, która Admete bardzo nie podeszła - ja jeszcze nie mam zdania o postaci ale aktora dość lubię (Kim Nam Gil). |
Mignął też w TGL jako Bidam tj. jako bohater dramy, z uczestnictwa w której Dokko zrezygnował dla "Wojownika" i która rzekomo poległa w rankingach
Już pomijam, że muzyczny motyw Mishil czasem leciał ku mej uciesze
BeeMeR - Śro 01 Kwi, 2020 22:27
W królowej epidemia nieznanego wirusa... jakże na czasie...
Trzykrotka - Czw 02 Kwi, 2020 00:21
| Aragonte napisał/a: |
Mignął też w TGL jako Bidam tj. jako bohater dramy, z uczestnictwa w której Dokko zrezygnował dla "Wojownika" i która rzekomo poległa w rankingach |
Właśnie mi przypomniałaś, że TGL też chcę sobie powtórzyć Dokko Jin, mój ci on!
Ładna Pogoda 10 odcinek, znów dobry, choć już mniej radosny niż wczorajszy. Hae Won nadal jest w siódmym niebie, ale ja już zaczynam bać się Eun Seopa. Teraz, po historii jego życia, rozumiem już jego zachowanie (to znaczy mam je wytłumaczone, bo nadal pojąć nie bardzo mogę ), ale tym bardziej się go boję. Wyjedzie? Wrócił do rodziny i Hae Won, czy tylko przyjechał się pożegnać? Jeszcze 6 do końca, więc wszystko sie może zdarzyć, a on ma chyba naprawdę we krwi potrzebę odosobnienia. Nawet od rodziców się wyniósł, choć niedaleko.
Strasznie było mi dziś żal jego taty i mamy z wyboru, a rodzonego wujka kopnęłabym w zadek za jego teorie, co oznacza prawdziwa rodzina.
Martwię się, żeby Eun Seop nie zrobił krzywdy mamie, tacie, Hwi i Hae Won.
Klub książkowy jak zawsze w najlepszej formie Pchli targ był zachwycający
Admete - Czw 02 Kwi, 2020 07:25
Właśnie chyba tracę serce do tej dramy - albo inaczej - poczekam na zakończenie i dopiero wtedy obejrzę.
Admete - Czw 02 Kwi, 2020 16:01
W Find me in your memory też już się zrobiło bardziej melo i bardziej sensacyjnie ( stalker ) i chyba czeka nas sporo różnych smutnych rzeczy. Ale Kim Dong Wook tak mi się podoba, że zniosę
EDIT: Oglądam sobie wyrywkowo Money Flower i chyba SF znów zacznę.
EDIT 2: W Money Flower Jakng Hyuk Ciekawa rzecz - on nie jest jakoś wysoki, ale nigdy nie wypada źle w obecności wyższych od niego aktorów. Jakoś i tak przykuwa uwagę
EDIT 3: Hospital Playlist - nadal czysty zachwyt i oby tak dalej. Narzekam tylko na fakt, że jeden odcinek na tydzień to zdecydowanie za mało. A tu rockowy Canon:
https://www.youtube.com/watch?v=8phRypCgGRo
Trzykrotka - Sob 04 Kwi, 2020 00:34
Hospital Playlist jest - mam wrażenie - coraz lepsze z każdym odcinkiem. Nie wiem, czy zniosłabym jakikolwiek serial medyczny w dzisiejszej dobie, a na ten czekam z utęsknieniem i też uważam jak Admete, że 1 odcinek tygodniowo to za mało.
Dziś było więcej o ginekologii i położnictwie oraz lekarzu - maminsynku, tym z naszej piątki, dzieki któremu istnieje kapela. Kapitalne historie pacjentów, co wcale nie oznacza, że wesołe. JJS rewelacyjny. Min Ki rewelacyjny. A YYS ma taaaakie szerokie ramiona
Siwon znów w dramie tym razem romantycznej, ale czy koniecznie musiał z Uee?
http://www.dramabeans.com...ew-mbc-project/
Czy ja dobrze rozumiem, że to będzie jeden z ośmiu odcinków, taki patchwork?
Admete - Sob 04 Kwi, 2020 02:23
O tak YYS ma szerokie ramiona Wszyscy razem są cudowni. Tam nie ma fałszywej nuty. Podobał mi się w tym odcinku lekarz ginekolog. W końcu dowiedzieliśmy się, dlaczego tak bardzo troszczy się o matkę.
BeeMeR - Sob 04 Kwi, 2020 10:53
Ok, to było do przewidzenia - nie mam najmniejszego problemu z Bidamem, wręcz przeciwnie, uważam, że jego postać bardzo ożywiła kostniejącą akcję dramy, która powoli zaczynała mnie nużyć. Mishil jest wspaniała, ale ostatnio tylko siedzi i knuje pałacowo, Yusin jest niezły ale bardzo statyczny, Archeon też mi się bardzo podoba ale go dość mało - Bidam zaś to żywe srebro: może niezbyt mądry i nieokrzesany ale bardzo dynamiczny i aktorsko dobry. Zdecydowanie poprawił jakość oglądania w moim przypadku - acz Admete pewnie miała odwrotnie
Admete - Sob 04 Kwi, 2020 12:37
Na początku nie był jeszcze tak okropny
Aragonte - Sob 04 Kwi, 2020 13:05
Nie obejrzałam dramy do końca, ale mnie się Bidam podobał jako postać dynamiczna i wnosząca ferment. Ostatni odcinek, który oglądałam, to ten, w którym pojawił się Nefryt.
Aragonte - Sob 04 Kwi, 2020 13:07
| Admete napisał/a: | W Money Flower Jakng Hyuk Ciekawa rzecz - on nie jest jakoś wysoki, ale nigdy nie wypada źle w obecności wyższych od niego aktorów. Jakoś i tak przykuwa uwagę
|
Admete, jest jak ładnie zbudowany, że wcale mnie to nie dziwi
Alicja - Sob 04 Kwi, 2020 14:24
| Admete napisał/a: | W Money Flower Jakng Hyuk Ciekawa rzecz - on nie jest jakoś wysoki, ale nigdy nie wypada źle w obecności wyższych od niego aktorów. Jakoś i tak przykuwa uwagę |
O tak... Ciągnę do końca Tell me what you saw, jeszcze 4 odcinki.
| Admete napisał/a: | | czeka nas sporo różnych smutnych rzeczy. |
Jak dla mnie - skrojony na miarę
| Trzykrotka napisał/a: | | YYS ma taaaakie szerokie ramiona |
gogluję szybko kto zacz kryje się pod tym skrótem a, już widzę, podzielę się wspaniałomyślnie, ten zostaje dla was Zabieram Jung Kyun Ho, mniejsza kolejka
Admete - Sob 04 Kwi, 2020 14:49
| Alicja napisał/a: | Ciągnę do końca Tell me what you saw, jeszcze 4 odcinki.
|
Nie obejrzałam do końca, scenariusz niedopracowany.
| Alicja napisał/a: | | już widzę, podzielę się wspaniałomyślnie, ten zostaje dla was |
Nie taka mniejsza Też go lubię. Mam pojemne dramowe serce. A teraz Find me in your memory - ależ ten Kim Dong Wook ma wymowne oczy
Alicja - Sob 04 Kwi, 2020 18:20
| Admete napisał/a: | | ależ ten Kim Dong Wook ma wymowne oczy |
Tu przyznaję ci rację. Nie oglądam jeszcze tej dramy ( jeszcze ), ale te oczy pamietam.
Admete - Sob 04 Kwi, 2020 19:23
I ten głęboki głos - wachlarz poproszę
Trzykrotka - Nie 05 Kwi, 2020 00:13
| Admete napisał/a: | I ten głęboki głos - wachlarz poproszę |
Przeuroczy jest Mnie się bardzo podoba ta jakaś łagodność, którą ma w twarzy, połączona jednak ze zdecydowaną męskością. Bardzo są oboje piękni w Find Me In Your Memory. Przy czy zarzut wizerunkowy jaki mam do niej to głos. Mówi jeszcze bardzo po dziecinnemu i kiedy słyszę, że w dramie jej bohaterka ma zagrać gospodynię programu informacyjnego, taką Dorotę Gawryluk, to sobie myślę, że nie ma ku temu warunków.
Bardzo dobrze mi się ogląda dla odmiany dramę z nieco żywszą akcją, elementami thrillera i romansem delikatnie rysującym się na horyzoncie. A jakie fantastycznie eleganckie stroje nosi bohaterka W ostatnich czasach chyba tylko pani z Beauty Inside była ubrana z równie klasycznym szykiem. I PMY w What's Wrong, ale to były stroje sekretarki, a nie gwiazdy filmowej.
A propos romansów, to pytam dziewczyny oglądające Hospital Playlist: czy myślicie, że doktor neurochirurg naprawdę czuje miętę do miłej pani oficer, dramowej siostry JJS? BTW, scena, w której JJS odgrywał przed Min Ki standardowego opiekuna osoby chorej i dziękował mu uniżenie za opiekę nad siostrą, była piękna - ale chichotałam I drugi romans in spe - nasza wszechstronnie uzdolniona wokalistka i misiowaty ginekolog? Bo on ją chyba lubi i jego mama bardzo by chciała, tylko czy ona chce?
Z Aragonte i Zooshe zrobiłyśmy sobie wspólne oglądanie AM1988 Jesteśmy właśnie po muzyce prenatalnej, występie chłopców na konkursie talentów i pierwszym cielesnym kontakcie Jung Hwana z Duk Seon w ciasnej przełączce między dwiema ścianami, czyli po odcinku 3. Gdyby ktoś chciał się przyłączyć, to zapraszamy, seanse są zwykle koło 21.
Aragonte - Nie 05 Kwi, 2020 00:21
| Trzykrotka napisał/a: | | Gdyby ktoś chciał się przyłączyć, to zapraszamy, seanse są zwykle koło 21. |
Zapraszamy jak najbardziej, tylko dajcie znać chwilę przed, żebyśmy dołączyły chętnych do grupy na Messengerze
| Trzykrotka napisał/a: | A propos romansów, to pytam dziewczyny oglądające Hospital Playlist: czy myślicie, że doktor neurochirurg naprawdę czuje miętę do miłej pani oficer, dramowej siostry JJS? BTW, scena, w której JJS odgrywał przed Min Ki standardowego opiekuna osoby chorej i dziękował mu uniżenie za opiekę nad siostrą, była piękna - ale chichotałam I drugi romans in spe - nasza wszechstronnie uzdolniona wokalistka i misiowaty ginekolog? Bo on ją chyba lubi i jego mama bardzo by chciała, tylko czy ona chce? |
Czekaj, neurochirurg? Nie torakochirurg Min Ki?
Też chichotałam A przy scenie rapu zaczęłam się zastanawiać, jak to przetłumaczyć - chyba bym poległa
Misiowaty ginekolog dalej chyba lubi swoją przyjaciółkę, ale u niej niczego nie widzę... Mamusia na pewno chętnie by zobaczyła w roli synowej, to pewne.
Aragonte - Nie 05 Kwi, 2020 00:26
| Alicja napisał/a: | Trzykrotka napisał/a:
YYS ma taaaakie szerokie ramiona
gogluję szybko kto zacz kryje się pod tym skrótem a, już widzę, podzielę się wspaniałomyślnie, ten zostaje dla was |
Alicjo, to Samuraj - w tamtej dramie też go nie lubiłaś
|
|
|