Fantastyka - Wiedźmin - ekranizacja prozy Sapkowskiego by Netflix
trifle - Nie 21 Lip, 2019 17:06
Tak tu czasem zaglądam, średnio jestem wciągnięta w czekanie na serial, ale jak oglądam trailer to myślę, że muszę przeczytać książki jeszcze raz. Już kiedyś zamierzałam, ale porzuciłam pomysł, ale teraz myślę, że to będzie spoko, potwory, inny świat, idealnie, żeby uciec od rzeczywistości
Kiedy ma być serial? Nigdzie nie mogę tego znaleźć
Trzykrotka - Nie 21 Lip, 2019 17:22
Z muzyką z gry jest lepiej. Przy pierwszym ogladaniu trailera pomyślałam, że jest tak standardowy, że można pod spodem dopisać dowolny tytuł i nikt się nie zorienuje.
Admete - Nie 21 Lip, 2019 18:07
Premiera chyba jakoś jesienią?
Akaterine - Nie 21 Lip, 2019 18:49
Plotki mówią o 20 grudnia.
Admete - Nie 21 Lip, 2019 19:19
To by było na święta
Agn - Nie 21 Lip, 2019 19:22
Termin dobry. Ale z drugiej strony - jeszcze tyle czekania... Eeeech...
Akaterine - Nie 21 Lip, 2019 20:46
Inna plotka mówi, że góra Netflixa jest tak zadowolona i pewna Wiedźmina, że zatwierdzili już 3 sezony.
Szafran - Nie 21 Lip, 2019 20:49
Ja od dłuższego czasu przymierzam się do ponownej lektury opowiadań i sagi. Nie wracałam od liceum - kiedy po tym, jak wyszła ostatnia część, przeczytałam wszystko jeszcze raz od początku. Ciekawa jestem, czy nadal będę doceniać pisarstwp Sapkowskiego.
Stęskniłam się za tymi postaciami. Nie pamiętam, by potem jacyś bohaterowie jakiejkolwiek serii zawładnęli moją wyobraźnią tak jak Yennefer i Geralt. I wydaje mi się, że ten świat Sapkowskiego, gdzie narasta nienawiśći nietolerancja, będzie przerażająco aktualny...
Do tego ciągnie mnie do gry. Miałam tylko pierwszą. Ale ja w takie immersyjne gry za bardzo wsiąkam i nie mam życia, póki nie przejdę. A że uwielbiam wszelkie misje poboczne i odkrywanie mapy, to szybko się to nie dzieje;).
Tamara - Nie 21 Lip, 2019 21:25
To ja się tradycyjne czepnę - Geralt tutaj wygląda na siwego , a powinien być białowłosy , ja to widzę jako bardzo jasny świetlisty blond , taki niemal świecący w ciemnościach , coś takiego https://www.google.pl/sea...ksITIskjFgVfxM:
Akaterine - Nie 21 Lip, 2019 21:26
Ja na Wiedźminie 3 straciłam prawie 200 godzin . Świat tam jest tak pięknie zrobiony, że pierwsze godziny grania to było łażenie i zachwyty nad wszystkim.
Szafran - Nie 21 Lip, 2019 21:55
| Akaterine napisał/a: | Ja na Wiedźminie 3 straciłam prawie 200 godzin . Świat tam jest tak pięknie zrobiony, że pierwsze godziny grania to było łażenie i zachwyty nad wszystkim. |
I to mnie właśnie odstrasza:D:D:D
Agn - Pon 22 Lip, 2019 11:04
Ja nie wiem czy chcialabym, by Geralt swiecil czymkolwiek, Edzio wystarczy.
Siwy jak dla mnie moze byc, choc nie wiem, czy widzialam kiedykolwiek taki odcien siwego.
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 11:27
| Tamara napisał/a: | To ja się tradycyjne czepnę - Geralt tutaj wygląda na siwego , a powinien być białowłosy , ja to widzę jako bardzo jasny świetlisty blond , taki niemal świecący w ciemnościach , coś takiego https://www.google.pl/sea...ksITIskjFgVfxM: |
No proszę, a ja interpretowałam efekty uboczne Próby Traw i innych prób jako przyziemne przerobienie na siwulca, nazywanego eufemistycznie "białowłosym", a nie na magicznie tlenionego blondyna
BeeMeR - Pon 22 Lip, 2019 11:40
Nie chciałabyś takiej mangowej peruki jak Białowłosy z Faith?
Pomijając kukusia, którego Wiedźmin niewątpliwie nie nosił
Aragonte - Pon 22 Lip, 2019 11:42
| BeeMeR napisał/a: | Nie chciałabyś takiej mangowej peruki jak Białowłosy z Faith?
Pomijając kukusia, którego Wiedźmin niewątpliwie nie nosił |
Oj tam, trochę się już oswoiłam z wizją Trzykrotki
BeeMeR - Pon 22 Lip, 2019 11:44
Ja też trochę oswoiłam tą wizję, ale chyba jeszcze trochę czasu mi trzeba
Admete - Pon 22 Lip, 2019 12:48
Też odbierałam Geralta jako siwego po próbie traw włosy były pozbawione barwnika. Czy jakoś tak
Agn - Pon 22 Lip, 2019 14:14
Tez tak to rozumialam. Zadnych tam tlenionych blondow...
Tamara - Pon 22 Lip, 2019 19:06
O to to to to
Szafran - Śro 24 Lip, 2019 11:32
Wczoraj przed snem siadłam do wielkiej powtórki. Wciągnęłam dwa opowiadania. I tak mało dlatego, że już się 1.30 zrobiła;). Kurczę, to dalej jest dobre. Styl się nie zestarzał, dialogi dalej tak wartkie, jak mi się drzewiej zdawało. Będę relacjonować postępy.
Aragonte - Śro 24 Lip, 2019 12:34
To może relacjonuj w wątku Sapkowskiego?
https://forum.northandsouth.info/319,500.htm
Caitriona - Czw 15 Sie, 2019 19:06
A mnie niestety nadal wizualnie Henry Cavill nie pasje, no nie umiem tego wytłumaczyć, ale "nie leży mi" A tak ogólnie to aktora lubię.
ita - Sob 05 Paź, 2019 11:50
Nie wiem, czy wrzucam w dobrym miejscu , ale jak ktoś ma ochotę posłuchać, to Czytu Czytu zaczyna cykl podcastów "Wiedźmińskich":
https://www.czytuczytu.pl/
Admete - Sob 05 Paź, 2019 12:03
Wiadomo już kiedy premiera?
praedzio - Czw 31 Paź, 2019 17:47
A tymczasem borem, lasem... przygalopował trailer Wiedźmina wraz z datą premiery:
Klik
|
|
|