Seriale - Oczko!
Aragonte - Wto 06 Cze, 2023 12:15
Ta nowa drama z Junho to King The Land?
https://www.youtube.com/watch?v=AGF16szMOmo
Junho bardzo lubię, więc może spróbuję.
A z My Holo Love obejrzałam pierwszy odcinek i jestem zaciekawiona zarówno pomysłem z chorobą bohaterki (prozopagnozja, oznaczająca nieumiejętność rozpoznawania rysów twarzy) i fabułą, chociaż cudów nie oczekuję. Szpinak jest w podwójnej roli, więc może będzie zabawnie
Głupotka - "Top 10 Most Handsome Korean Actors in 2023" (czy tylko ja jedynki nie kojarzę? ):
https://www.youtube.com/watch?v=ARTc2LKvMrY
Miło, że na liście jest Dołeczek i Ji Chang Wook
Trzykrotka - Wto 06 Cze, 2023 13:10
Numer 1 to to idolskie chłopię, ksieciunio z Rookie Historian.
Loana - Wto 06 Cze, 2023 13:24
| Aragonte napisał/a: | | Chyba obejrzę coś słitaśnego i niewymagającego myślenia - zapuściłam wczoraj odcinek My Holo Love ze Szpinakiem i dam tej dramie szansę. |
Daj dramie szansę, bo Szpinak tam fajny jest Wyłącz tylko logiczne myślenie i nie denerwuj się na drętwawą główną, bo wg mnie Szpinak jest wart docenienia w tej podwójnej roli
Mam ciągle przerwę w oglądaniu nowych rzeczy, bo praca i życie codzienne walą mnie w twarz...
Loana - Wto 06 Cze, 2023 13:26
No to lista najprzystojniejszych aktorów, nie najlepszych Piję oczywiście do jedynki, bo Ji Chang Wook podnosi poziom aktorski na tej liście
Aragonte - Wto 06 Cze, 2023 15:00
| Loana napisał/a: | Daj dramie szansę, bo Szpinak tam fajny jest Wyłącz tylko logiczne myślenie i nie denerwuj się na drętwawą główną, bo wg mnie Szpinak jest wart docenienia w tej podwójnej roli |
Główna faktycznie nieciekawa mi się wydaje, ale spoko, dla Szpinaka to oglądam
Z wyłączeniem myślenia nie powinnam mieć problemu, od razu podeszłam do tego w taki sposob No i to tylko 12 odcinków, czyli niedużo.
Admete - Wto 06 Cze, 2023 15:36
Tyle że główną damską rolę gra YooNa, ta z Girls Generation. Nie przepadam.
Też nie przepadam i sądzę, że Junho się w czymś takim marnuje.
Aragonte - Wto 06 Cze, 2023 16:27
| Trzykrotka napisał/a: | | Numer 1 to to idolskie chłopię, ksieciunio z Rookie Historian. |
Widać, jak byłam na nim skupiona, w ogóle go nie poznałam i nie zapamiętałam
BeeMeR - Wto 06 Cze, 2023 19:39
| Cytat: | | może jednak odpuszczę My country | Nie wiem jak dziewczyny, które oglądały wcześniej, ale ja zdecydowanie bardziej polecam Smoki albo Nokdu Flower. Też opowiadają o burzliwych latach i wydarzeniach, też są świetnie zagrane i zrealizowane ale nie są tak ponure i bolesne w wydźwięku jak My Country, no i mają cokolwiek romansu, a My Country nie bardzo - tj. był niby nawet kissu, wiemy, że para ma wzajemne uczucia, ale żyją i pracują osobno, nie tylko fizycznie ale i mentalnie - przynajmniej ja to tak odbieram, nie ma między nimi nawet takiego bezsłownego ale czytelnego porozumienia dusz, wspólnych celów ani działań. Nie wiem, może tylko marudzę.
Nokdu Flower mv:
https://www.youtube.com/watch?v=ap3PBUQJMOE
Six Flying Dragons mv:
https://www.youtube.com/w...eoTOwwl&index=8
Admete - Wto 06 Cze, 2023 20:03
Też polecam obie te dramy. Obie są lepsze niż My country.
Aragonte - Wto 06 Cze, 2023 20:04
Obie czasem marudzimy, na obie dramy rekomendowane też czasem narzekałyśmy, ale i tak są obie super i emocjonujące
My Country w sumie chyba nie dokończyłam chociaż podobało mi się tam sporo, w tym ma rewelacyjny wojenny odcinek, którym zachwycałyśmy się z Admete. Ale jako całość zdecydowanie polecam raczej Smoki i Nokdu Flower. Jedna pokazuje początek Joseonu, a druga - jego koniec. I obejrzenie tego oraz zestawienie ma taki melancholijny wydźwięk IMHO. Smoki mają solidną warstwę historyczną, przygodową i odrobinę fantastyki przez latających wojowników, a Nokdu Flower iście szekspirowski, zawikłany wątek rodzinny.
Polecam bardzo obie dramy
BeeMeR - Wto 06 Cze, 2023 20:29
| Aragonte napisał/a: | | Smoki mają solidną warstwę historyczną | Nokdu też, mnie się ogromnie podobało wkomponowanie w dramę kadrów z autentycznych zdjęć
Admete - Wto 06 Cze, 2023 20:46
Obie dramy warto obejrzeć. Mam do nich ogromny sentyment.
RaczejRozwazna - Wto 06 Cze, 2023 20:49
Tak wiem pamiętam o obu ale ilość odcinków... Prędzej w zimie gdy wieczory długie
Admete - Wto 06 Cze, 2023 21:18
Oglądaj po dwa odcinki na tydzień. Tak jak my. Nawet się nie obejrzysz, jak będzie koniec. Znalazłam, kiedy zaczęłam oglądać smoki - strona 60 wątku Kraina konfucjanizmem płynąca, czyli dramaland - odcinek 7.
RaczejRozwazna - Wto 06 Cze, 2023 21:28
Musiałabym najpierw wyćwiczyć się w cierpliwości Gdy mnie drama wciągnie to nie ma mocnych
Aragonte - Wto 06 Cze, 2023 21:47
| RaczejRozwazna napisał/a: | Tak wiem pamiętam o obu ale ilość odcinków... Prędzej w zimie gdy wieczory długie |
Nie są dłuższe niż Haft i Miecz Nokdu Flower to w ogóle ma dwadzieścia kilka, nie aż tak dużo.
Admete - Wto 06 Cze, 2023 22:13
| Cytat: | Już się nie mogę doczekać kolejnych odcinków Smoków. Sama nie wierzę, ze oglądam 50-odcinkową dramę |
Cytuję powyżej sama siebie I wszystkie tak miałyśmy. A jaka piękna była faza wtedy.
BeeMeR - Wto 06 Cze, 2023 22:14
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Gdy mnie drama wciągnie to nie ma mocnych | jeśli drama jest na tyle dobra by wciągnąć to ja nie rozumiem problemu
Aragonte - Wto 06 Cze, 2023 22:40
| Admete napisał/a: | | Cytat: | Już się nie mogę doczekać kolejnych odcinków Smoków. Sama nie wierzę, ze oglądam 50-odcinkową dramę |
Cytuję powyżej sama siebie I wszystkie tak miałyśmy. A jaka piękna była faza wtedy. |
Prawda? Piękne czasy
RaczejRozwazna - Wto 06 Cze, 2023 22:48
Nokdu Flower - mnie się wyświetla 48 odcinków? W Hafcie odcinki były 40-tominutowe, a i tak na końcu już nie pamiętałam co było na początku. Zrobiłam sobie później przypominajkę pierwszych odcinków
Beemer - ze mną jest ten problem, że czasem wciągam się w dramę bez opamiętania Trudno mi nie oglądnąć jeszcze jednego i jeszcze jednego odcinka - a nie mogę zbyt długo siedzieć przed ekranem. Wspólne oglądanie i czekanie na kolejne odcinki co tydzień to jednak co innego.
A jak się nie wciągam to porzucam
No nic, wyćwiczę się trochę i może spróbuję - w zimie
Aragonte - Wto 06 Cze, 2023 23:06
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Nokdu Flower - mnie się wyświetla 48 odcinków? |
Ale to te krótkie, półgodzinne są Emitowali jeden po drugim. Normalnych dramowych to 24.
Smoki faktycznie liczą 50 pełnych odcinków.
RaczejRozwazna - Wto 06 Cze, 2023 23:10
aaaa, to już lepiej, dzięki!
BeeMeR - Śro 07 Cze, 2023 08:10
Każdy najlepiej wie co go kręci i jak
Nie namawiam
Ja nawet jak mnie wciągnie ekstremalnie oglądam odcinek - dwa dziennie, więcej po prostu się nie da,czasowo i fizycznie.
Wczoraj miałam świetny, waleczny odcinek My country rozpoczęty odcięciem mostu ale w trakcie największych walk po prostu oczy mi się zamknęły. Sks
Admete - Śro 07 Cze, 2023 12:24
Mnie też wiele rzeczy ogranicza w oglądaniu i raczej nie miewam maratonów. Po trochu się wszystko ogląda.
Aragonte - Pon 12 Cze, 2023 13:59
Melduję, że Holo obejrzane - Szpinak bardzo mi się podobał, pewne pomysły ciekawe, ale pani nie zachwycała (chociaż w końcówce nawet wypadała nieźle). No, obejrzeć można, ale nie ma musu
Za to zaczęłam Crash Course in Romance i tutaj łyknęłam haczyk w ciągu 10 minut Solidny obyczaj, dobre aktorstwo, przekrój koreańskiego systemu szkolnictwa i "akademii dokształcających" z wielką rolą mamuś kolejkujących zawzięcie, żeby potomstwo dostało miejsce u słynnego befra Śmieszy, (nie) tumani, (trochę) przestrasza Muszę sprawdzić, kto pisał scenariusz, bo dobre dialogi są tutaj, mam reminiscencje z AM88 i Hospital Playlist.
|
|
|