To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach

BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 15:15

Apage, żaden blond :confused3:
rudawy to też nie moja bajka ale myślę, że zaraz przestanę go zauważać ;)
Ładnie mu - na melancholijnie też :serduszkate:
Nie jest to najszybsza drama świata (prawie połowa a trzecia para dopiero się sobie przedstawiła z imienia :paddotylu: ) ale wciąż przyjemne mi się ogląda.

Aragonte - Pon 07 Gru, 2020 15:17

BeeMeR napisał/a:
Nie jest to najszybsza drama świata (prawie połowa a trzecia para dopiero się sobie przedstawiła z imienia :paddotylu: ) ale wciąż przyjemne mi się ogląda.

Wspominam ją jako niepochopną, ale naprawdę sympatyczną. No i JJS serio mi się tam podobał :serduszkate:
I wtedy to ja musiałam sama do siebie gadać, mam wrażenie - no, może Trzykrotka czasem coś skomentowała, bo obie oglądałyśmy wtedy JI.

BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 16:19

Ja na pewno czytałam na bieżąco, ale oczywiście niewiele pamiętałam oprócz ogólnych wrażeń, że długie i sympatyczne - i że IU z JJS dobrze wypadają razem - co potwierdzam, mają świetną dynamikę, trochę przypominającą tą z Duszki na wczesnym etapie radosnego, lekkiego flirciarstwa - bo do sarang tu jeszcze będę musiała poczekać wraz z głównymi lata świetlne mam wrażenie ;)
Różnica wieku też dobrze gra, bo ogólny rys ma cokolwiek z Pigmaliona, w końcu pan próbuje tworzyć, nową, lepszą wersję młodziutkiej aktoreczki (ale zakochuje się w jej pierwotnej wersji a nie swoim tworze) choć początkowo bardziej to mi się Niebezpieczne Związki skojarzyły w kwestii zakładu o urobienie niewinnej duszyczki - oczywiście to dość dalekie skojarzenie bo dramaland rzecz jasna poprzerabiał wszystko po swojemu ;)

Trzykrotka zerkałaś na dramę czy za długa żeby próbować?
I chyba oglądałaś Hospital z JJS, warto?

BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 16:31

Aragonte napisał/a:
Ja też się zgadzam, że JJS nie jest z tych najprzystojniejszych, ale robi taki użytek z oczu i całej reszty, że wypada świetnie jako amant.
Tak, oczy i ciałokształt działają mu bez zarzutu - no, chyba, że ma się potykać o własne nogi jak to ładnie zostało zebrane w tym mv - no ale wielce dramalandowe ratowanie przed rozpędzonym rowerzystą też jest ;)
https://www.youtube.com/w...s&start_radio=1

Nawiasem, Trash też tu potrafi narobić niezłego bałaganu przy najstarszej siostrze która mu się podoba :lol: i jego postać jest sympatyczna, ale JJS ma zdecydowanie więcej wdzięku :serce:

Admete - Pon 07 Gru, 2020 16:43

BeeMeR napisał/a:
I chyba oglądałaś Hospital z JJS, warto?

Hospital Playlist? Tez oglądałam, bardzo fajne. Na Netfixie jest obecnie. Mnie sie on bardzo podbał w Nokdu Flower.

BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 17:33

Nie jest wykluczone, że do Nokdu też dojrzeję w swoim czasie - na razie prawie się już stęskniłam za Emperorem i co wieczór się zastanawiam czy mam ochotę na akcję w pięknych plenerach czy operę mydlaną z uroczym acz bynajmniej nie pozbawionym wad ceo :mrgreen: no i regularnie wygrywa mistrz wyparcia własnych emocji :lol:
Widziałam już JJS na segukowo w czymś, ale mnie nie zachwycił - chyba w jakimś filmie zamachowym, może tym z Hyun Binem - ale to nie był dobry film.

Admete - Pon 07 Gru, 2020 18:11

A ja się świetnie bawię podczas oglądania The Uncanny Counter. Serial ma wszystko, czego brakowało w drugiej połowie Liskowi. Bohaterów, którym się kibicuje. No i nie ma żadnej miłości ani myłości ;) Jest trochę mocniejsze niż Mistic Pop Up Bar, bo to produkcja OCN. Ma też trafioną obsadę. Tak sobie ostatnio pomyślałam, że jak jakiś idol/idolka już muszą grać, a talentu nie mają ( bo są przecież utalentowani także ), to powinni produkować zupełnie osobne dramy z nimi tylko. Cała obsada to idole, reklama i product placement co pięć minut i problem z głowy. Fani by oglądali, a reszta świata miałaby spokój i mogła oglądać aktorów ;)
BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 18:12

Cytat:
Tak sobie ostatnio pomyślałam, że jak jakiś idol/idolka już muszą grać, a talentu nie mają ( bo są przecież utalentowani także ), to powinni produkować zupełnie osobne dramy z nimi tylko. Cała obsada to idole, reklama i product placement co pięć minut i problem z głowy. Fani by oglądali, a reszta świata miałaby spokój i mogła oglądać aktorów
Popieram :lol:

Ale to by nie przeszło - kto by to oglądał ;)
Dlatego mieszają drewnianego idola z aktorkami które umieją grać i idolki z aktorami :roll:

Admete - Pon 07 Gru, 2020 18:15

Wyobraź sobie jakie by były wojny fanek ;) Jak to kto by oglądał? Fanki ;)
BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 18:29

Tak, wojny by były z producentami - "Jak to, nasz misio niby nie umie grać? Do abordażu!" ;)
Oni się już nauczyli po dramach jak Dream High że nie można obsadzać dwójki idoli w głównych rolach bo drewno z drewnem nie wypali za choinkę :P - ale wystarczy zamienić jeden obiekt na kogoś, kto umie zagrać emocje i od razu atrakcyjność dramy skacze - i dlatego wciskają nam tu i ówdzie takie mieszane pary :roll: No i żeby nas irytować ale kasę zarobić ;)

Matko kochana jaki ten ceo uparty jak osioł :rotfl: - jak go wywalają drzwiami to włazi oknem (tj. zaprasza pannę a to na obiad a to ją podwiezie) - no ale inaczej niczego by nie osiągnął ;) na polu zawodowym zwłaszcza. A przy tym jest jednym kłębkiem zakłopotania i niepewności siebie - nie wiem jak JJS to łączy w jednej postaci ale robi to doskonale :lol: Cudny jest :serduszkate: :serce:

Aragonte - Pon 07 Gru, 2020 18:34

BeeMeR napisał/a:
Matko kochana jaki ten ceo uparty jak osioł :rotfl: - jak go wywalają drzwiami to włazi oknem (tj. zaprasza pannę a to na obiad a to ją podwiezie) - no ale inaczej niczego by nie osiągnął ;) na polu zawodowym zwłaszcza. A przy tym jest jednym kłębkiem zakłopotania i niepewności siebie - nie wiem jak JJS to doskonale łączy w jednej postaci ale robi to doskonale :lol: Cudny jest :serduszkate: :serce:

Moja ty :mrgreen: :serduszkate: :party:

BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 18:39

No to piąteczka :high5: :party:
A odkąd ściął i zaczesał włosy to już w ogóle jest do zakochania się :serce2:
;)

Aragonte - Pon 07 Gru, 2020 18:46

BeeMeR napisał/a:
A odkąd ściął i zaczesał włosy to już w ogóle jest do zakochania się :serce2:

Ależ oszywiście :serduszkate:
Nie pamiętam mnóstwa detali tej dramy, ale ogólne zauroczenie panem jak najbardziej :wink:

Admete - Pon 07 Gru, 2020 19:24

To wklejcie jakieś mv ;)
BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 20:05

Tu śpiewa JJS (jeszcze do tego nie doszłam, ale co tam ;) )
https://www.youtube.com/watch?v=2wiNg-EJ1Pg

Tu śpiewa IU - ona ma bardzo ładną barwę głosu :serce:
(do tego tym bardziej nie dotarłam ale nie mam z tym problemu ;) )
https://www.youtube.com/watch?v=1mZ1ScevNyg

Tu śpiewają w duecie, IU & JJS
https://www.youtube.com/watch?v=F1XtWCZl_7w

A to po prostu mv (nie powiem, czekam na ten wspólny nocleg ;) ):
https://www.youtube.com/watch?v=Cu8VNyOS0oU

Admete - Pon 07 Gru, 2020 21:28

To ostatnie najbardziej mi się podoba - JJS przeuroczy :) Dramę napisała ta sama osoba, która była scenarzystką Marriage Contract. To ostatnie bardzo mi się podobało. Oglądałam dwa razy i za każdym razem się wzruszałam mocno. Szkoda, że ma aż 50 odcinków, bo pewnie jest całkiem dobrze napisana.
BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 22:00

Cytat:
pewnie jest całkiem dobrze napisana.
A jest - i zagrana nieźle - tylko nieco niepochopnie się rozwija ;) i melodramatu ma niemało ;)
Mnie się też podoba przedostatnie mv, zabawne jest.

A tu wszystkie trzy pary:
https://www.youtube.com/watch?v=R0txnxPI710

BeeMeR - Wto 08 Gru, 2020 08:17

ja tu tylko wrzucę :serce: i znikam (lekcje nadciągają)

BeeMeR - Wto 08 Gru, 2020 21:05

Znów będę gadała do siebie ;)
Drama utonęła w pleple i melo - dwie matki walczące o wpływy u córuni już mi bokiem wychodzą, ziew. :czekam2: Przewijam.
Ale JJS jako zazdrość wcielona - w kinie i na wyjeździe jest cudny - i to nie pierwszy raz :mrgreen: A właściwie nie ostatni ;)
Pięknie wybombił randkę kumpla z panną wpraszając im się na trzeciego, piękną dostał zemstę w postaci odebranego telefonu z pociągu sugerującego jakoby kumpel jechał z panną sam na sam na odludzie i planowali wrócić następnego dnia - należało mu się trochę :P
a przede wszystkim piękna "randka" pociągowa :serduszkate: - jakby bieszczadzką ciuchcią jechali, ślicznie też dziewczynie powiedział, że jest śliczna - przynajmniej w jego oczach - i zdechły humor jej poprawił. No i ostatecznie wsparł w konfrontacji z aktorką - oj, bardzo się cieszę że ją i narzucany przez nią film spławili :bejsbol:
Trash zaś miał sympatyczne drugie zajęcia odprężająco-terapeutyczne z najstarszą siostrą ;)

Admete - Wto 08 Gru, 2020 21:08

U mnie Kairos i Awaken. To drugie nie ma może wiele wspólnego z rzeczywistością, ale tak mi się dobrze patrzy na Namgoonga, że co tam...Ciekawą ma postać, niejednoznaczną. Podoba mi się także postać Jamie - policjantki z Ameryki, ale pochodzącej z Korei.
Admete - Śro 09 Gru, 2020 09:09

https://www.soompi.com/ar...istorical-drama

Mam zamiar oglądać.

BeeMeR - Śro 09 Gru, 2020 10:33

To koniecznie zdaj relację :kwiatek:
Trzykrotka - Śro 09 Gru, 2020 10:59

Dobry temat. Tylko nie wiem czy to chłopię to dobry wybór na śledczego. Nie mam do niego przekonania.
Admete - Śro 09 Gru, 2020 11:22

Lubię aktora, który gra sługę :)
Trzykrotka - Czw 10 Gru, 2020 08:31

O tak :oklaski: Tak zwany Spoko Gościu. Jeden z najkomiczniejszych aktorów koreańskich, ale na serio - z tego co Admete mówi - też potrafi grać. Ile ja sie przy nim uśmiałam w Waikiki!
Popróbuję tej dramy. Bardziej mnie interesuje niż nadchodzący komediowy fusion seguk z baletnicą z Ostatniej misji anioła.