Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Trzykrotka - Pią 04 Gru, 2020 08:41
Uch, nie lubię wybiórczego oglądania
Może na razie odoglądam abonament z Netflixa, tylko jeszcze Liska dokończę. Nie chce mi się inwestować w kolejną dramę na równi pochyłej.
Admete - Pią 04 Gru, 2020 08:48
W Start up jest podobno przeciągnięty do granic możliwości trójkąt głównych.
BeeMeR - Pią 04 Gru, 2020 08:59
Szkoda, marnują potencjał aktorski. Lepiej by Dołeczek miał własny wątek.
Nawiasem, przypomniało mi się, że jeszcze Chang Ji Wok doskonale się potykał o własne nogi jako alter ego Healera, obejrzałabym i jego dramę. Próbował ktoś Melting me softly czy to oglądalne?
Trzykrotka - Pią 04 Gru, 2020 11:02
| BeeMeR napisał/a: | | Próbował ktoś Melting me softly czy to oglądalne? |
Apage! To samo zUo, nawet nie tykaj. Próbowałam, może z pół odcinka. Recenzje były miażdżące.
Admete - Pią 04 Gru, 2020 11:05
| BeeMeR napisał/a: | | Szkoda, marnują potencjał aktorski. Lepiej by Dołeczek miał własny wątek. |
Zdecydowanie marnują.
BeeMeR - Pią 04 Gru, 2020 11:37
| Trzykrotka napisał/a: | | Apage! To samo zUo, nawet nie tykaj. Próbowałam, może z pół odcinka. Recenzje były miażdżące. | ok, zapamiętam
Zresztą na razie bawi mnie i tak co innego - JJS wysłał IU na dietę i do siłowni - i pilnuje jak kot myszy
Aragonte - Pią 04 Gru, 2020 16:27
| BeeMeR napisał/a: | Tyle razy to już widziałam i bawi mnie kolejny raz |
Aż żałuję, że tę dramę wywaliłam, bo podejrzałabym sobie fragmenty
BeeMeR - Pią 04 Gru, 2020 16:43
Urocza jest ta drama, przynajmniej fragmenty
Ceo już przegonił pannę tj. Siebie na Trzy Korony a potem zjawił się u niej w domu z "propozycją biznesową" - tam wszystkie kobiety kłamią sobie w żywe oczy aż furczy -ten jeden chciał prawdę powiedzieć to mu usta zamykają
Oj, takiej właśnie dramy było mi trzeba na koniec parszywego roku
BeeMeR - Sob 05 Gru, 2020 10:26
Pewnie, że dołącz, choćby wybiórczo
Zawsze to weselej fazować się razem
Pewien wielce zajęty ceo ma czas uganiać się za swoją podopieczną
Wiadomo, to obowiązek jest, li i jedynie
Niech no zgadnę, kto się wprowadzi do magazynu pań
choć przyznaję, że wątek piekarza najmniej mnie kręci ze wszystkich siostrzanych
BeeMeR - Sob 05 Gru, 2020 13:27
LSS,miała już utarczkę/ciąganie za włosy z siostrunią ceo, ten zaś został sprany miotłą przez babcię panny, bo powiedział, że nie zamierza się z panną żenić
Na rodzinę zawsze można liczyć, że obciachu narobi, choćby niechcący
Wołowinę na twarzy też już przerabiałam
Aragonte - Sob 05 Gru, 2020 14:03
O rany, nie pamiętam prawie nic z tego, co wyliczasz
A jak Ci się podoba JJS w tej roli?
BeeMeR - Sob 05 Gru, 2020 19:55
Nie pamiętasz?
A klub samotnych serc na który ceo zabrał pannę "żeby umiała lepiej grać" i sam się tam wywnętrzał pamiętasz?
JJS bardzo mi się podoba, jak zwykle zresztą. Nie każdy by tak dobrze wypadł w tej roli, bo łatwo byłoby przegiąć i zrobić z gościa koncertowego dupka, jakich w dramalandzie niemało. To dość typowy pewny siebie bogaty młody mężczyzna, trochę arogancki, trochę ze skrywanym drugim dnem, ale te oczy spaniela robią swoje No i jakaś taka niepewność, wyłażąca tu i ówdzie spod pewnych siebie, przemądrzałych tez - JJS pięknie to potrafi wygrać, pięknie patrzeć na kobietę. Ta drama nie jest w najmniejszym stopniu odkrywcza, ale bardzo przyjemnie się ją ogląda, jestem gotowa oglądać przez kolejne odcinki jak ceo goni króliczka
a lekarz oswaja swoją środkową siostrę - już mu się nawet udało zaprosić ją do kina.
Trzykrotka - Sob 05 Gru, 2020 22:23
Lisek skończył się wielkim "żyli dlugo i szczęśliwie," choć po drodze parę osób umarło. Ale jak to w takich dramach (supernaturalnych) - od czego jest reinkarnacja. Muszę przyznać, że końcowa walka imugi i Yeona była dobrze pomyślana. A potem szczęście małżeńskie Weterynarza - Lisa i pani Lisicy rosyjskiej - cudo No i Yeon, ciągnięty do dentysty za ucho.... Dobrze się skończyło, nie narzekam, całość mamy na Wschodzie. Początek naprawdę warto zobaczyć, dla folkloru, magii i obyczaju.
Admete - Nie 06 Gru, 2020 07:55
Nie widziałam jeszcze. Jakoś mnie nie ciągnie. Ale zobaczę fragmenty. Teraz mam The Uncanny Counter
Trzykrotka - Nie 06 Gru, 2020 09:17
A ja sobie na Netflixie obejrzałam odcinek dramy o oszustach i zemscie, czyli powojskową rzecz KGP. Co za ulga móc tego typu rzeczy zobaczyć po polsku. Na razie KGP jeszcze się nue pokazał, mieliśmy wstępną historię głównej bohaterki, oszustki z rodziny oszustów, coś jak Siwon w MFC. Gra ją - naprawdę nieźle - dziewczyna z Girls Generation. Nie chciałoby mi się męczyć z angielszczyzną przy tych wszystkich przekrętach, ale z napisami było nieźle. Koleżanka właśnie ogląda i zachwala.
Nie wiem czy pociągnę oglądanie, ale muszę doczekać KGP.
Admete - Nie 06 Gru, 2020 12:36
A jaka to drama?
EDIT: Gdyby ktoś chciał Uncanny Counter, to wie, gdzie szukać
Trzykrotka - Nie 06 Gru, 2020 17:48
Private Lives
https://asianwiki.com/Private_Lives
Nie wiem czy sobie nie powtórzę Hwayugi w wersji netflixowej. I tak miałam na to ochotę.
Admete - Nie 06 Gru, 2020 19:01
Próbowałam, ale tamta dziewczyna jest dość okropna. No i chyba nie przepadam za motywem oszustów. Pan też nie przyciąga. Ale fajnie, że jest po polsku na NF.
BeeMeR - Nie 06 Gru, 2020 20:58
W 20 odcinku JJS chwycił za gitarę - jeszcze nie śpiewa ale już się popisuje nieco
I już nie spamuję
Trzykrotka - Nie 06 Gru, 2020 22:59
Spamuj, spamuj, ja z przyjemnością oglądam.
Dziewczyna w Private Lives jest lepsza niż niejedna aktorka, ogląda się ją póki co bez irytacji i znudzenia. Póki co, po drugim odcinku. Wolę jej inne koleżanki z zespołu grywające w dramach, ale tu naprawdę nie jest zła. I jadę z drugim odcinkiem. KGP juz się pokazał i nawet kissu było. Odcinek numer 2 był smętny dość, aż do finałowego zaskoczenia. Myślę że teraz drama może naprawdę wystartować.
Admete - Pon 07 Gru, 2020 07:20
Super, że ogląda ci się dobrze. Mnie ta dziewczyna jakoś nie pasowała.
BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 08:29
Ja nawet nie zaczynam, bo tematu oszustów wszelkiej maści nie trawię.
w LSS panna już wie o zakładzie i zerwała znajomość z ceo - ja jej się nie dziwię, bo sama miałabym ochotę kopnąć go wiadomo gdzie Za to jak traktuje rodzinę też - zwłaszcza matkę i siostrę - niezależnie od powodów.
No ale to k-drama, którą w dodatku mam w dużej mierze zaspoilerowaną i mogę patrzeć przez różowe okulary wiedząc, że ceo jakoś się wykaraska i pannę zdobędzie
No i oczywiście jest kwestie JJS - gdyby ceo grał aktor o mniejszych zdolnościach przekazywania emocji to postać ceo mogłaby być dodatkowo nieznośna z tym wiecznym zrzędzeniem i omc stalkingiem. No ale też cudownie zaciesza z najdrobniejszej pochwały, zazdrosny jest jak pierun i nie jestem pewna czy już wie że go do panny ciągnie, bo przyznać się nie umie chyba nawet sam przed sobą - ale inni to widzą rzecz jasna.
Yoo Inna radośnie randkuje z oppą
a wątek trzeciej siostry idzie powolutku do przodu
ale to trpchę jak trzy romkomy w jednym
BeeMeR - Pon 07 Gru, 2020 14:53
Będę gadać sama do siebie ale nie szkodzi
Ceo tak się przejął zerwaniem kontaktów z panną (biegał za nią na wet znów w góry do źródełka, kumpel go z knajpy wyprosił by panny nie nachodził itp.), że aż sobie sprawił nową fryzurę - no, wreszcie bez tej upiornej grzywki. Niby było mu brwi i oczyska widać, ale z odkrytym czołem jest lepiej. Kolorek jakoś przemilczę Do niego się idealnie odnosi to, co tu mówią o LSS - nie jest super-mega-oszałamiająco przystojny ale zdecydowanie ma w sobie to coś co sprawia, że jest ciekawszy niż modelowo atrakcyjny ale statyczny lekarz - nawet tak niedoskonały jak postać ceo jest
Aragonte - Pon 07 Gru, 2020 15:12
Kolorek nie jest zły, wolałabyś jajecznicowy blond?
Pan wyraźnie melancholijny albo cierpiący
Admete - Pon 07 Gru, 2020 15:13
Kolorek może być, w każdym razie nie jest blond
|
|
|