To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie III

Admete - Pon 27 Wrz, 2021 14:52

Jest, ale chyba mi się nie chce tego oglądać.
praedzio - Pon 27 Wrz, 2021 14:57

Mnie wprost przeciwnie. :cheerleader2:
Agn - Pon 27 Wrz, 2021 16:59

Ja bardzo chce. BARDZO. Nie wiem co tu zrobic. :mysle:
praedzio - Pon 27 Wrz, 2021 17:36

Poczekać, aż wyjdą wszystkie odcinki i wziąć darmowy 7-dniowy okres Apple +? :mrgreen:
Admete - Pon 27 Wrz, 2021 18:08

Albo poszukać jakiejś strony z odcinkami ;)
Agn - Pon 27 Wrz, 2021 18:52

Praedzik, rozumiem, ze owego appla masz i monitorujesz sprawe? Daj znac jak juz bedzie wszystko. *zaciera lapki*
praedzio - Wto 28 Wrz, 2021 08:35

Zarejestrowałam się wczoraj. :mrgreen: Bardzo podoba mi się obsada serialu. Główna bohaterka jest śliczna. Lee Pace zjawiskowy, a z Alfreda Enocha wyrosło zacne ciasteczko. ;)

No, i bardzo lubię Jareda Harrisa. Mam do niego sentyment po roli w The Expanse i Carnival Row.

Zwiastun Fundacji: https://www.youtube.com/watch?v=DHuTvI9RmCs

praedzio - Pon 04 Paź, 2021 10:02

Mój internet średnio współpracuje z Apple TV, więc muszę oglądać na raty. :cry2: Skorzystałam z tego, że w weekend byłam u mamy, więc obejrzałam dwa i pół odcinka Fundacji. Rozwala mnie trochę chronologia zdarzeń i mylą mi się wcielenia imperatora Cleona I. :zawstydzona2: Widoczne to jest zwłaszcza w trzecim odcinku.
Admete - Sob 20 Lis, 2021 19:08

Na Amazonie pojawiło się Koło czasu. Nie znam w ogóle książek, więc serial jest dla mnie czymś zupełnie nieznanym. Ktoś ma zamiar oglądać?
Aragonte - Sob 20 Lis, 2021 19:51

Ja czytałam pierwsze kilka tomów, mam w sumie wszystkie. Porządne fantasy, chociaż może przydługie :wink: Zerknę na serial, może mnie to zmobilizuje, żeby kiedyś tę serię dokończyć, skoro ją z mozołem skompletowałam :-P
Akaterine - Sob 20 Lis, 2021 20:13

Ja właśnie oglądam. Fabularnie momentami banalnie, ale nie wkurzająco. Wizualnie - cudo. Widoki zapieraja dech. Cały czas nie opuszczała mnie myśl, że tak powinien wyglądać Wiedźmin. Książek nie czytałam, więc porównania nie mam, ale ogólnie wciąga.
Admete - Sob 20 Lis, 2021 20:47

Akaterine napisał/a:
Ja właśnie oglądam. Fabularnie momentami banalnie, ale nie wkurzająco.

Też to zauważyłam, ale wizualnie tak ładne, że pooglądam.

Aragonte - Sob 20 Lis, 2021 21:10

Akaterine napisał/a:
Fabularnie momentami banalnie, ale nie wkurzająco.

Na pewno banalnie wyglądał punkt wyjścia, bo znowu był młody wybraniec (plus jego paczka, z których każdy miał jakąś swoją rolę i przeznaczenie), ale zapamiętałam też całkiem znaczące bohaterki i sensowny świat. Może czytadło, ale przyzwoite.

Agn - Sob 20 Lis, 2021 21:11

Mowicie, ze da sie ogladac? Bo nie czulam przekonania... :mysle:
Aragonte - Sob 20 Lis, 2021 22:34

Nie wiem, jak serial, ale książki były lepsze IMHO od serii o Poszukiwaczu, którą sfilmowano już ileś lat temu ("Miecz prawdy", oglądałyśmy to, skupiając się na ładnych widokach :wink: ). Klasyczne fantasy bez udziwnień, baaardzo rozbudowany świat i mnóstwo tomiszczy. Ale doczytałam tylko pierwsze 5 czy 6, kiedy je wydawano, tak że za całość nie ręczę :mrgreen:
Admete - Nie 21 Lis, 2021 08:32

Ogląda się nieźle, mocne postacie kobiece.
praedzio - Nie 21 Lis, 2021 09:08

Serial jest prześlicznie nakręcony, ale póki co, nie czuję chemii do żadnego z bohaterów. Ich losy są mi jakby obojętne - przynajmniej na tym etapie. Może dalej będzie lepiej.
Admete - Nie 21 Lis, 2021 11:54

Obejrzałam 3 odcinek i chętnie oglądałabym dalej. Całkiem przyzwoity serial fantasy bez udziwnień.
Agn - Nie 21 Lis, 2021 11:57

O, to sprawdzam...
Admete - Nie 21 Lis, 2021 12:01

Rosamund Pike tam gra i jej postać mi się podoba.
Agn - Nie 21 Lis, 2021 12:31

Koncze pierwszy odcinek, ale nie czuje tego serialu. Chyba po prostu nie neci mnie fantasy. :mysle:
Wroce do "Fundacji".

Admete - Nie 21 Lis, 2021 17:12

Podoba mi się muzyka. Przesłuchałam dziś na Spotify całość.
Admete - Sob 27 Lis, 2021 14:10

Obejrzałam wczoraj część 4 odcinka Koła czasu i nadal nieźle mi się ogląda. Akcja się rozwija, pojawiły się nowe postaci.
Loana - Pon 29 Lis, 2021 10:45

Wizualnie ładnie wygląda trailer, zastanawiam się, czy sobie tego nie włączyć.
Admete - Pon 29 Lis, 2021 12:56

Spróbuj, może akurat.