To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - "A droga wiedzie w przód i w przód..."

Deanariell - Nie 20 Sie, 2017 17:32

Caitriona napisał/a:
O, kurczę, Riella, wybrałaś "moją" torbę Chciałbym ją sobie kupić...

Tak, wiem, kupując ten wzór myślałam o Tobie. :mrgreen: :przytul: Nic nie stoi na przeszkodzie, żebyśmy miały takie same, jeśli sobie jeszcze kupisz - i tak się normalnie nie spotkamy w mieście z identycznymi torbami, więc każda nadal będzie jedyna w okolicy. ;) :lol: Wybrałam tę po kilkugodzinnych przemyśleniach, bo choć inne były bardzo kuszące, to jednak ta jest chyba najbardziej uniwersalna do noszenia w różne miejsca i jednocześnie mocno "kultowa" dla miłośników SPN. :serce2:

Caitriona - Nie 20 Sie, 2017 18:16

A to nie o to chodzi :lol: :lol: Mnie nie przeszkadza, że ktoś ma taką samą rzecz/ubranie jak ja. Po prostu jakbym miała kupować, to właśnie ten wzór, bo grafika fajna, bo moja Impala, bo moje kolory. "Wybrałam" ją, jak Ita pochwaliła się swoim zakupem - postanowiłam wtedy, że jak kiedyś będę miała kupować, to właśnie ją.
Deanariell - Nie 20 Sie, 2017 18:20

Moje kolory również. :mrgreen: Zdecydowanie. ;) A Impala to jakby Deana jest... :-P :rotfl:

Caitriona napisał/a:
"Wybrałam" ją, jak Ita pochwaliła się swoim zakupem - postanowiłam wtedy, że jak kiedyś będę miała kupować, to właśnie ją.

Wiem, pamiętałam właśnie. :cool: :przytul: Też ją wtedy brałam pod uwagę, ale nie jako najpierwszy wybór ;) - okazała się jednak najlepsza.
:cheerleader2:

Cytat:
A to nie o to chodzi :lol: :lol: Mnie nie przeszkadza, że ktoś ma taką samą rzecz/ubranie jak ja.

Domyśliłam się, ale żartowałam sobie tak trochę. ;) :lol:

Caitriona - Nie 20 Sie, 2017 18:34

Cytat:
A Impala to jakby Deana jest...

E, tam: moja ci ona, i basta! :lol: taką ułudą będę żyła, a co.

Uzbieram kasę i wtedy poproszę Was o pomoc przy zakupie :wink:

Deanariell - Nie 20 Sie, 2017 18:38

Caitriona napisał/a:
E, tam: moja ci ona, i basta! taką ułudą będę żyła, a co.

:rotfl: Mnie to zawsze rozbraja, jak Dean potrafi dbać o Impalę. :serce2: :wink: Może nawet bardziej niż o kobiety. :-P

Aragonte - Nie 20 Sie, 2017 18:56

Deanariell napisał/a:
Zapozuję, jak Admete mi zrobi zdjęcie swoim aparatem z telefonu ;) - moim aparatem ciężko jest sobie selfie zrobić, a z mężową komórką nie chce mi się kombinować. Torba jest spora, jak i Impala :-P , ale przy moich obecnych rozmiarach nie wydaje się jakaś ogromna :lol: - jest w sam raz. :mrgreen: Wzór wybrałam na tyle neutralny, że będę mogła ją zabierać do pracy. :serce: Ale dylematy przy wyborze miałam, że hej! :twisted: :rotfl:

Pamiętam, pamiętam :lol:
Pokaż zdjęcie siebie z torbą :mrgreen:
Do pojedynczych odcinków dawnego SPN zdarzało mi się wracac, z nowych to mogłabym z wami obejrzec jakieś wybrane przez was odcinki, całości to raczej już nie.
Ale dobrze, że wróciłaś do tego, co lubisz, Riella :D

Deanariell - Nie 20 Sie, 2017 19:50

Aragonte napisał/a:
dobrze, że wróciłaś do tego, co lubisz, Riella

Tak, też się ucieszyłam. ;) To chyba ten wyjazd w Świętokrzyskie mnie tak natchnął. :-P :lol:

Odcinek 08x13 z żydowskim golemem też rewelacyjny. :excited: Chłopcy mają wreszcie swoją "jaskinię Batmana", jak to określił Dean. :rotfl: No, niezły bunkier, z wszelkimi wygodami i wypasioną biblioteką. :opad_szczeny: Urządzony w stylu lat 50-tych, ale fajnie. ;) Dean się zakochał w prysznicu, a Sam w księgozbiorze. :lol: Jak skończę sezon 8., to pogrzebię w wątku i sprawdzę, co oglądające to kiedyś dziewczyny o tym pisały. :mysle:

Admete - Nie 20 Sie, 2017 20:05

Daj mi na pw linka.
Admete - Pon 21 Sie, 2017 13:44

No ten z dziadkiem może być - odcinek znaczy się. Choć trochę bije po oczach ogólna siermiężność serialu. Demonica byłą fajna. Pamiętacie może w których odcinkach i sezonach były odcinki rodzinne? O młodych chłopakach i o rodzicach?
Deanariell - Pon 21 Sie, 2017 14:13

Admete napisał/a:
Choć trochę bije po oczach ogólna siermiężność serialu.

A, bo się "zdemoralizowałaś" na koreańskich subtelnościach. :-P :lol:

Admete napisał/a:
Pamiętacie może w których odcinkach i sezonach były odcinki rodzinne? O młodych chłopakach i o rodzicach?

Nie bardzo... :( Trzeba byłoby poprzeglądać opisy poszczególnych odcinków w sezonach... :mysle:
http://supernatural.com.pl/page/odcinki.html

Admete - Pon 21 Sie, 2017 15:07

Deanariell napisał/a:
, bo się "zdemoralizowałaś" na koreańskich subtelnościach. :-P :lol:

Nie tylko to mnie zdemoralizowało ;) , choć fakt, że oni dbają o różne rzeczy takie jak na przykład zdjęcia. Produkcje Netflixa czy innych kablówek zachodnich też zrobiły swoje. Niestety jak się robi fafnasty sezon, to dobrze nie będzie.

Deanariell - Pon 21 Sie, 2017 15:13

Cóż... SPN już się trochę postarzał, a utrzymują go chyba w takim mniej więcej wizualnym stylu, jak zaczęli. Gry o tron z tego nie zrobią. :-P

Dean mi się tak samo podoba, jak dawniej, może nawet bardziej, bo dojrzał. ;)

Admete - Pon 21 Sie, 2017 15:15

Utrzymują go w takim stylu, bo kasy mają niewiele. Zresztą pierwsze serie nie były takie złe. W każdym razie każdy serial, który przekracza piąty sezon, to już nie jest dobrze. Znasz moją regułę, tyle zwykle oglądałam - czasem siłą rozpędu doszłam nieco dalej, ale to wyjątki były.
Deanariell - Pon 21 Sie, 2017 15:18

Admete napisał/a:
czasem siłą rozpędu doszłam nieco dalej, ale to wyjątki były

No, widzisz :) - dla mnie SPN jest tym wyjątkiem.

Admete - Pon 21 Sie, 2017 17:07

Criminal Minds obejrzałam do 7 sezonu.
Anaru - Czw 24 Sie, 2017 14:19

Zastanawiam się, w którym sezonie skończyłam oglądać :mysle:
Deanariell - Czw 24 Sie, 2017 15:46

A ja obejrzałam wczoraj 08x14 - nadal bardzo mi się podoba. :serce: To jak odkrywanie starego serialu na nowo - mnie się nie znudził. :-P Dean zachwycony, że może sobie w końcu pierwszy raz w życiu urządzić własny pokój. :lol: W ogóle odcinek ten przypomniał mi ewidentnie za co tak kocham Dean'a Winchester'a. :serce2:
Admete - Czw 24 Sie, 2017 16:00

Tylko to już jest takie powtarzanie wszystkiego na 10 stronę ;) W 10 sezonie znów Dean jest chyba zły i tak w kółko ;)
Deanariell - Czw 24 Sie, 2017 16:34

I tak mnie to nie zniechęca. :-P Chętnie popatrzę na demonicznego Dean'a. :twisted:
Admete - Czw 24 Sie, 2017 18:39

A oglądaj aż do śmierci, kto ci broni ;) Każdemu jego trucizna ;) U mnie musi być płodozmian i coraz to inna pożywka ;)
Deanariell - Czw 24 Sie, 2017 19:08

Admete napisał/a:
A oglądaj aż do śmierci, kto ci broni

Ano nikt... Będę tu sama do siebie gadać, ale co tam... :cool:

Caitriona - Czw 24 Sie, 2017 20:27

Czy ten serial powinien się już skończyć, pewnie tak. Ale z drugiej strony mi on nadal sprawia frajdę. Uwielbiam go oglądać, dla mnie nadal ma swój wyjątkowy klimat i humor. I co z tego, że wszystkie potwory już były, a scenariusze są czasem tak okropne, że aż zęby bolą: skupiam się wtedy na Deanie, Impali i muzyce :-P Dla każdego co innego :wink: :-D
Deanariell - Czw 24 Sie, 2017 20:34

Caitriona napisał/a:
skupiam się wtedy na Deanie, Impali i muzyce

Amen, Siostro! :przytul: :wink:

Fibula - Czw 24 Sie, 2017 21:43

Deanariell napisał/a:
Admete napisał/a:
A oglądaj aż do śmierci, kto ci broni

Ano nikt... Będę tu sama do siebie gadać, ale co tam... :cool:

No nie sama, obiecałam, że też będę się odzywać. :wink:

Anaru - Pią 25 Sie, 2017 00:12

A ja będę przynajmniej czytać :banan: