Seriale - Wiosna, lato, jesień zima i...znów wiosna - życie w dramach
Trzykrotka - Czw 12 Lis, 2020 00:15
Bardzo mi się podobał dzisiejszy odcinek, bardzo. Był spokojniejszy, ale za to pełen uczucia i jaki romantyczny dzięki Modlitwie dziewicy i pięknej historii starszego pana i jego żony. Gangster w salonie piękności - o taaaak Widać, że pani fryzjerka też dostanie swoją love story. Jun uwięziony w zamku na Szklanej Górze z mamą - smoczycą u bram, melancholijna RaRa - podoba mi się.
A jak pan doktor świetnie wyglądał w retrospekcjach, z wąsikiem a la Clark Gable
BeeMeR - Czw 12 Lis, 2020 08:12
A u mnie panowie biegli na pomoc pannie i oczywiście dobiec mógł tylko jeden.
Jakie YSY ma piękne oczyska
Admete - Czw 12 Lis, 2020 09:16
Zosia mi się przyznała, że płakała przy 9 odcinku Liska Zaliczyła pierwszy dramowy płacz Ola natomiast stwierdziła, że nie będzie oglądać żadnych Chińczyków, nawet jak dorośnie Za to oglądała Spange Boba. Na forum Soompi ktoś wkleił zdjęcia RaRy w sukni ślubnej. Prowadzi ją doktor Cha - ja tam się nie martwię, bo myślę, że odgrywa rolę ojca panny młodej i będziemy mieć ślub zamiast rozstania - ostatecznie Jun jest bogaty, może się ożenić wcześnie i studiować do woli
Admete - Czw 12 Lis, 2020 19:26
Bardzo mi się podobał 12 odcinek Do Do Sol Sol - było i zabawnie, i wzruszająco. Jaka ładna rozmowa Juna z RaRą na początku - oni naprawdę do siebie pasują. A potem rozmowa Rary z matką Juna - wzruszająca. Ajummy bardzo chciały RaRy bronić. Przezabawne jak zawsze. Świetne są te aktorki. Ciekawa jestem, co scenarzystka jeszcze nam zaserwuje w czterech ostatnich odcinkach, ale jestem dobrej myśli.
BeeMeR - Czw 12 Lis, 2020 22:39
Jestem po potężnej dawce ppl tj. kupujemy ubrania, szminki, robimy durne zdjęcia z dorysowankami, już nie wspomnę o wcześniejszym polowaniu na słodziaka w maszynie z chwytakiem... Tak, to jest must have dla dorastającej panny
Nic to, Młody zyskał punkty za zdecydowanie i próby zdobycia panny (a nie wzdychanie po cichutku), YSY za morze wdzięku, które osładza nawet niektóre mocno niedojrzałe albo obciachowe zachowania
Właściwie to drama powinna się nazywać "Thumbs up"
Wspólna noc jest urocza ta kiedy dwóch panów akurat nocowało za domem
łobuziara zerknęła, czy na pewno nie ma ręcznika
a ten znów rankiem zachowywał się nieznośnie, że niby chory
Trzykrotka - Czw 12 Lis, 2020 23:50
| BeeMeR napisał/a: |
Wspólna noc jest urocza ta kiedy dwóch panów akurat nocowało za domem
łobuziara zerknęła, czy na pewno nie ma ręcznika |
O-o, nie pamiętam... Który odcinek, mus sobie przypomnieć!
YSY to jest po prostu sam wdzięk i prawda, że drama jest jak skrojona żeby to pokazać? Ten mlodszy Min Jae, też przecież sroce spod ogona nie wypadnięty, jakoś niknął i bladł przy koledze.
Dobrze zgrywali się też z dziewczyną, bardzo mi się ta para podobała. Jeszcze niedawno ktoś przypomniał na tumblrze taki ich wspólny rytuał z niby-strzelaniem...? do siebie...? Jak znajdę to wrzucę.
No, to ciekawostka, co z tym ślubem RaRy....
Odcinek bardzo - bardzo, a ajummy coraz lepsze z czasem, kandydatki do Oski zdecydowanie.
BeeMeR - Pią 13 Lis, 2020 07:11
W odcinku 22 Młody jedzie z przyszywanym tatą łowić ryby przy moście Poniatowskiego (im nie pada ), Drill jedzie na wojskowy zjazd (gdzie go nakrywają panny), a YSY z panną, po tym jak ją i siebie obkupił w co się dało zostają sami - ona idzie do biblioteki, ale pada deszcz więc YSY stoi i czeka na nią z parasolem, potem pannie zacina się zamek do pięterka więc muszą nocować w jednym pomieszczeniu, ale jeszcze w akcję wkroczył karaluch gdy YSY się wyprysznicował, wyganiając go w ręczniczku z łazienki i zmuszając do tańca dookoła pokoju i panny, której się ów ręcznik zdjął No i oczywiście jak jej powiedział, żeby zamknęła oczy to ona jednakowoż musiała zerknąć w nocy panna musiała standardowo gorączkę zbijać a rankiem "chory" kazał się obskakiwać jak panicz "podaj kimchi, wodę, zjadłbym smażone jajko"
Min Jae jest fajny, ma wymowne oczy, ładny głos i twarz oraz odpowiednią postawę ale jest dość statyczny - świetnie się sprzedaje jako młody panicz w seguku. Zestawiony z żywym srebrem jak YSY po prostu ginie w tle. YSY umie nie tylko powiedzieć pannie że wygląda ładnie (a robi to ładnie i lekko, jak gdyby nigdy nic) ale też wygrać całą gamę emocji związaną z tym, że ona mu się podoba
Rzekłabym, że już MJ ciekawiej wypada, bo choć gra w dużej mierze palanta i rolę ma mniejszą, to gra na luzie, uśmiechu, nie tak sztywno jak Min Jae.
Aragonte - Pią 13 Lis, 2020 11:35
| Trzykrotka napisał/a: | No, to ciekawostka, co z tym ślubem RaRy.... |
Oby zakończenie było dobre.
Ajummy były cudowne Ta wyimaginowana scena w kawiarni
Admete - Pią 13 Lis, 2020 12:01
na pewno jest to reklama dla nowej firmy, tak sądzę Scena w kawiarni ( ta wymyślona ) była boska.
zooshe - Pią 13 Lis, 2020 12:59
Ostatecznie nie zdecydowałam się ani na Do Do Sol Sol ani na liska tylko zabrałam się za The Crowned Clown to był chyba strzał w dziesiątkę. Takie saeguki to ja lubię, żadnych odcinków dziecięcych tylko wartka akcja. Pewnie nie poprawi mi ona nastroju ale aktorstwo i produkcja jest na bardzo wysokim poziomie więc zupełnie się wciągnęłam.
BeeMeR - Pią 13 Lis, 2020 13:12
Zooshe, możesz spróbować Flower crew, Joseon Marriage Agency - lekkie, zabawne i bez dziecięcych odcinków.
Aragonte - Pią 13 Lis, 2020 14:13
Mimi w akcji (z Soompi):
https://forums.soompi.com/topic/449579-current-drama-2020-do-do-sol-sol-la-la-sol-%EB%8F%84%EB%8F%84%EC%86%94%EC%86%94%EB%9D%BC%EB%9D%BC%EC%86%94-wed-thu-2130-kst/page/22/
Ta scena też mnie ubawiła
I ajummy
Wszystko z Soompi, oczywiście:
https://forums.soompi.com/topic/449579-current-drama-2020-do-do-sol-sol-la-la-sol-%EB%8F%84%EB%8F%84%EC%86%94%EC%86%94%EB%9D%BC%EB%9D%BC%EC%86%94-wed-thu-2130-kst/page/25/
Admete - Pią 13 Lis, 2020 17:28
Pewnie przez weekend jeszcze raz obejrzę oba odcinki.
Aragonte - Pią 13 Lis, 2020 17:59
Aktorka grająca matkę Juna chyba nieczęsto ma okazję grać takie ciut przerysowane i komediowe role. W każdym razie z postów na Soompi wywnioskowałam, że na ogół jest jakąś wredną jędzą i tyle.
Ciekawa jestem BTS-ów do tych scen
Trzykrotka - Pią 13 Lis, 2020 20:00
Co do ślubu, to nie wierzę ani w to, że RaRa dała się przekupić mamie Juna, ani że naprawdę wychodzi za doktorka i kwestia ze spoilera też od razu przyszła mi do głowy.
Co do pieniędzy, to czy nie piękna była scena, w której mama Juna już - już sięgnęła do torebki po tłuściutką kopertę dla RaRy, a ta ją ubiegła podają kontr kopertę? Absolutna anty-scena z teściową i niedoszłą synową. Fantazja ajumm na temat pokonania mamy Juna - pękałam ze śmiechu. Naprawdę, lepiej z nimi nie zadzierać!
Przegrzebałam wczoraj tumblra i nazbierałam sobie gify z Best Hit - YSY tylko w ruchu może być w pełni doceniony
Oto prawidłowe ppl piekarni z chlebem i buleczkami
https://ryn-s.tumblr.com/post/162232209880
8 twarzy Da Bonga
https://idleminds.tumblr.com/post/162505444290
A tu mistrzowski poradnik - jak skutecznie podrywać (patrzcie, jak Min Jae składa rączki na piersi, jak niewinna dziewica )
https://kdramabc.tumblr.com/post/162453118549/dating-masters-first-tip
Wspomniana już przez BeeMer maskotka, ale z butelką w oku
https://shitstheysaid.tumblr.com/post/162040471800
A tu moje ulubione bombardowanie serduszkami
https://deokmis.tumblr.com/post/163274985815/opposites-attract-sure
Na koniec MJ - fliriarski i zupełnie nie drętwy Nie to co w Rookie Historian
https://asterocky.tumblr.com/post/161397910520/astros-eunwoo-on-the-best-hit-ep-3
Trzykrotka - Sob 14 Lis, 2020 00:11
Ale się podziało w Lisku W sumie wiadomo było, że dojdziemy do tego punktu, w którym Yeon będzie musiał zdecydować, czy historia ma się powtórzyć. Ale i tak robiło to wrażenie. Wcześniej - bardzo dobrze zrobiona scena ataku Yu Ri będącej pod wplywem klątwy na Ranga.
Ale i pośmiałam się też, bo scena w której Yeon usiłuje zobić wrażenie na rodzicach Jii była przekomiczna
Aragonte - Sob 14 Lis, 2020 00:28
Obejrzałam dwa razy i jestem kupiona Co za zabójcze spojrzenie spod grzywki!
BeeMeR - Sob 14 Lis, 2020 09:14
Aragonte, dramę się ogląda dobrze, spróbuj kiedyś
Acz zrobiła mi właśnie świństwo
Dała klimatyczny kissu dorzuciła ze trzy, żeby widz zorientował się że to podpucha i wymazała wszystkie
Nie lubię tak.
Na pociechę para się jednak dogadała, no.
Admete - Sob 14 Lis, 2020 17:02
Obejrzałam odcinek 11 Liska - dobrze, że bracia w końcu współdziałają. Więcej w ten sposób osiągną. 12 odcinek był słabszy. Pewnie dlatego, że za dużo było panny.
BeeMeR - Sob 14 Lis, 2020 19:13
Zrzędu: imaginacyjne kissu w deszczu było ładniejsze niż to w sali nagrań. Nic to, romans całkiem ładnie się rozwinął. Znaki rękami są fajnym dodatkiem
zrzędu: morze ppl jedzeniowego: kimbap na wynos, sushi, kawa, soczki, ciasteczka w aplikacji, cośtam zdrowotne w woreczkach etc, etc. Płyn do płukania ust, aparaty, lodówki, drukarki. Nic to, damy radę.
Nawet Boguś się załapał
Trzykrotka - Sob 14 Lis, 2020 21:44
O, faktycznie Boguś
Aragonte, gdybyś chciała zawrzec bliższą znajomość z Yoon Si Yoonem, to ta drama jest do tego idealna. Nasza Zombie Girl, pan z Producentów, Ksieciunio z Rookie Historian i słodkousty Min Jae w pakiecie. Sam YSY wystarczy za pięciu, taki ma power i czar
Aragonte - Sob 14 Lis, 2020 22:33
Trzykrotko, waham się pomiędzy Liskiem a czymś dokończonym ale na razie to okazało się, że dyszczki muszę poczyścić, bo się zapchały.
BeeMeR - Sob 14 Lis, 2020 22:54
Też mam przytkane tu i ówdzie ale ciągle coś nowego znajduje
YSY jest cudnie pełen energii. Trochę podobny do Junkiego, acz jak się krzywi to trochę do ASeo In Guka (dolną połową twarzy).
Chłopaki właśnie na camping pojechały, tata z synem
BeeMeR - Nie 15 Lis, 2020 11:12
Zemsta na byłym kumplu bardzo mi się podobała czek i piosenka
Bo wcześniejsza na byłej koleżance to nie do końca, ale pokazówka była zacna
Admete - Nie 15 Lis, 2020 17:49
Robiłam sobie ostatnio powtórkę z Marriage Contract - w sam raz na jesienną melancholię, żeby popłakać i zwalić na dramę. Bardzo mi się w serialu podoba dojrzewanie bohatera.
|
|
|