Seriale - Oczko!
Trzykrotka - Pią 28 Kwi, 2023 20:07
| Admete napisał/a: | | odrodzenie Deborah nastąpiło na koniec czwartkowego odcinka. |
Uff, dobrze że tak szybko. Dziś będę oglądać czwarty.
BeeMeR - Pią 28 Kwi, 2023 20:10
| Admete napisał/a: | | nie rozumiem zachwytów. | Ja też rozumiem, oni obaj mieli dużo młodzieńczego uroku - ale nie każdemu musi się podobać to samo
Zostały mi dwa odcinki Generała, już trochę na akord oglądam, bo zmęczona jestem dłużyznami i przewijaniem ale wypada to skończyć
RaczejRozwazna - Pią 28 Kwi, 2023 20:30
Też dzisiaj kończę
BeeMeR - Pią 28 Kwi, 2023 20:43
Ja nie obiecuję, że dziś skończę bo mogę ale się postaram
Trzykrotka - Pią 28 Kwi, 2023 22:17
No i proszę, najlepsze lekarstwo na zawód milosny to kłopoty finansowe
Co by to nie było, Deborah wraca do formy i taką ją lubimy
Ciekawe, czy i do nas dotarło już wyłudzanie "na przyjaciela" przez messenger
RaczejRozwazna - Pią 28 Kwi, 2023 23:34
Skończyłam, ostatnia bitwa całkiem widowiskowa I jeszcze ładne przypomnienie najlepszych scen na ostatek. Generał awansował na pisia, zatem można już opuścić kurtynę. Usatysfakcjonowanam, rozerwała mnie ta drama, mimo przewijania
BeeMeR - Pią 28 Kwi, 2023 23:46
Też skończyłam, usatysfakcjonowanam
Loana - Sob 29 Kwi, 2023 09:13
Zaczęłam wrzucanie dramy Nagareboshi na Chomika. Czy może któraś potem sprawdzić, czy folder jest niedostępny z zewnątrz bez hasła? Bo w sumie nie bardzo tego chomika ogarniam -_-
Edit: wrzuciłam Można oglądać
Admete - Sob 29 Kwi, 2023 17:43
Rozdano najważniejsze koreańskie nagrody filmowe:
https://www.dramabeans.co...-award-winners/
Loana - Sob 29 Kwi, 2023 19:30
I wygrała ParkEunBin tę najważniejszą! Jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu Doceniono ją, to dobrze
Admete - Nie 30 Kwi, 2023 09:10
Na Netfixie pojawiły się dwa odcinki The Good Bad Mother z Ra Miran. Co do Joseon Attorney, to pozbieram sobie drugą połowę odcinków i dopiero obejrzę. Chyba, że zmienię zdanie po drodze
Trzykrotka - Nie 30 Kwi, 2023 19:36
Do mnie właśnie leci 10 Jak to jest, że ledwie drama się pięknie rozkręci, już jest po połowie, ech...
Oglądam też The Secret Romantic Guesthouse i to jest trzeci bardzo fajny seguk z rzędu! Tytuł jest tak zwodniczy, jak plakat Our Blooming Youth, bo tam wcale nie o amory i umizgi chodzi, tylko - jak w OBY i w Joseon Attorney - jest tajemnica, zagrożenie, kryminał - a na tę odrobinę słodyczy, która się każdemu należy - piękna i przedsiębiorcza agassi i jej trzech lokatorów - bo pani prowadzi hotel w dawnej rezydencji swojej arystokratycznej rodziny. Sama naprawia dach, gotuje i sprząta. A panowie - nawet czterech ich jest, jeden to podstarzały wieczny student - przyjechali do stolicy na egzaminy - z upodobaniem przyglądają się pięknej gospodyni. Jestem jest szlachetnie przystojny i wytworny, drugi pajacuje i wiecznie jest bez kasy, trzeci, mieczowy, chodzi wiecznie nachmurzony. Agassi, zagrożona, że wyjątkowo wredne typy dom jej odbiorą za długi, zgadza się na warunek - dług zostanie anulowany, jeśli znajdzie ona dawno zaginionego dziedzica korony, syna obalonego następcy tronu. Obecnie na tronie zasiada katastrofalny dupek, uzurpator bez krztyny klasy, Nawet wyłogi przy smoczej szacie ma czarne, nie białe.
Ogląda się bardzo dobrze, tylko nie można przeplatać z Joseon Attorney, bo się człowiek musi szybko przestawiać - który czona jest w którym świecie i czy teraz szukamy, czy się mścimy
Jeszcze odnośnie Generała, to bardzo się cieszę, że i wam podobała się główna para i ich przygody - prócz rozstania na pięć lat rzecz jasna. RR - mam wielką nadzieję, że pójdziesz za ciosem i spróbujesz Miecza i Haftu, żeby jeszcze pobyć z panem Chungiem, tym razem w bardziej domowych okolicznościach przyrody. Oczekując na jego nową, tym razem cesarską, dramę, ktora podobno ma być już w tym roku.
Czy was też zastanowiła kwestia, którą na sam koniec, tuż przed śmiercią, podrzucił Ping Ting He Xia? A mianowicie - co zrobi, kiedy u boku Generała - pisi - pojawi się obowiązkowa konkubina?
Trzykrotka - Nie 30 Kwi, 2023 19:46
Ależ pan Oh jest zabójczo elegancki Obłędnie wygląda. Bardzo się cieszę, że ta nagroda dostała się jemu, bo to była świetna rola (dziadek w Reborn Rich)
Wachlarzowa dostała nagrodę - w tej Glory rzeczywiście była żwawsza niż zwykle. Ale do ciuchów to ona gustu nie ma - co za okropna sukienka
I oczywiście - wielkie gratulacje dla Park Eun Bin
BeeMeR - Nie 30 Kwi, 2023 23:42
| Cytat: | Jeszcze odnośnie Generała,(...)
Czy was też zastanowiła kwestia, którą na sam koniec, tuż przed śmiercią, podrzucił Ping Ting He Xia? A mianowicie - co zrobi, kiedy u boku Generała - pisi - pojawi się obowiązkowa konkubina? | byłaby to czysto nominalna konkubina jak ta pierwsza, poprzedniego władcy.
BeeMeR - Pon 01 Maj, 2023 10:31
Odnośnie WBDS, o którym rozmawiałyśmy z RR, miałam swego czadu ogromną fazę na dwie piosenki:
https://youtu.be/mpAfa0XaGzw
https://youtu.be/1Sl5QGmDbTo
Dramie mozna dać szansę jak się lubi historyczne, pojedynki na miecze i temat męskiej przyjaźni/frenemy. Panowie dobrani są doskonale w trzech parach - starsi, młodzi i jeszcze młodsi. Panie nie są istotne tak.bardzo, acz niby jakiś trójkąt jest. W razie nudy przeeija się do następnej walki
Zaczęłam My country, jestem w drugim.odcinku.
Trzykrotka - Pon 01 Maj, 2023 11:56
| BeeMeR napisał/a: |
Zaczęłam My country, jestem w drugim.odcinku. |
O! To ogladasz Do Hwana, jak Admete i ja! Ależ się wtedy wszyscy zachwycali jego urodą z niebieską wstążką w długich włosach Bardzo mi się ta drama podobała, choć bolało czasami strasznie. Ciekawy czas, koniec Goryeo, początek Joseonu i dynastii Lee, a raczej Yi.
WBDS to jedna z ukochanych dram mojej przyjaciółki od chińszczyzny, przy czym ona zakochała się w Nefrycie, a znielubiła Dong Soo. Zawsze mamy inaczej Tam wątki starszego pokolenia były ciekawsze IMHO.
BeeMeR - Pon 01 Maj, 2023 12:16
tak, on ma ciekawą urodę. Ogólnie dobrze się ogląda póki co, nawet dziewczyna nie jest zła.
W WBDS lubiłam obu, i Chang Woka i Nefryta, oni dobrze ze sobą korelowali, podobnie jak ich młodsze wersje. Ale tak, najciekawsze było starsze pokolenie i miałam ogromną słabość do Choi Min Soo, czyli aktora, który pojawił się też w cameo w Faith, jako mentor postaci LMH.
Admete - Pon 01 Maj, 2023 15:49
Też oglądałam My Country - tylko zakończenie smutne. Tam tez świetny był Jang Hyuk.
BeeMeR - Pon 01 Maj, 2023 16:36
Jang Hyuka jest na razie bardzo mało, jestem po puszczaniu latawca i szukaniu go na znajomym klifie , trwa egzamin wojskowy.
Nawet jeśli pisałyście o zakończeniu to nie pamiętam, proszę mi teraz już nie przypominać
Admete - Pon 01 Maj, 2023 17:14
U mnie 3 sezon Romantic Doctor Teacher Kim. Jak miło znów zobaczyć znajome twarze z Doldam Hospital.
Prawo dotyczące młodocianych artystów:
https://www.insider.com/k...ng-looks-2023-4
BeeMeR - Pon 01 Maj, 2023 21:32
Próbowałam obejrzeć tajski film: AI love you
ze względu na moją słabość do Mario Maurera, oraz ze względu na pomysł z potencjałem (świat w którym budynki obdarzone zostały sztuczną inteligencją i właśnie jeden z nich się zakochał w kobiecie, a że to sytuacja z lekka beznadziejna to zhakował sobie człowieka by się do niej zbliżyć, sęk w tym, że akurat ten osobnik podpadł jej wcześniej dupkowatym zachowaniem...), ale napisane jest to żenująco głupio, sceny i dialogi, nie pomaga całkiem niezła wizualizacja i gra, poprzewijałam, ale generalnie uważam to za stratę czasu, nie polubiłam żadnej osoby, nie obchodziły mnie ich losy, ciut lepiej ale niewiele ze sztuczną inteligencją
zwiastun netflixowy:
https://www.youtube.com/watch?v=kVlPF24TXsM
BeeMeR - Wto 02 Maj, 2023 08:01
Jestem po trzecim odcinku Prawnika za dychę, tj. rozwiązaliśmy sprawę za pomocą bingo
Uprawiam ostatnio taki płodozmian, że aż sama siebie nie poznaję
Trzykrotka - Wto 02 Maj, 2023 08:57
Moja szkoła
Jak dla mnie, to ten prawnik to jest istna perełka, razem z Chiefem Kimem i Beautiful (imienia nie pamiętam ) to trylogia najlepszego Namgoonga w wydaniu komediowym. Nie mogłam się napatrzeć na jego interakcje z asystentem, tym poczciwym ajussi. Tak się obaj bawili swoimi rolami, że samo to robiło robotę.
BeeMeR - Wto 02 Maj, 2023 09:19
Namgoong jest cudny, taki totalnie wyluzowany
Pani jest ok, ajussi też, całość gra.
Beautiful Gong Shin albo jakoś tak.
W My country już po egzaminie, ech. Kissu ładne.
Podoba mi się dom giseang, zarówno kierowniczka jak i to, że kobiety tam pełnią znacznie szerszą rolę niż zapewnianie mężczyznom rozrywki.
Admete - Wto 02 Maj, 2023 09:43
Chyba jednak obejrzę na bieżąco te nowe odcinki Joseon Attorney, choć widzę, że to ten moment, w którym wszystko się sypie, zanim zacznie być lepiej. Spróbuję też tego domu gościnnego. Powiem wam, ze Namgoong w wydaniu badass też jest rewelacyjny. Cały czas mam ochotę na powtórkę The Veil. Jego następny projekt:
https://asianwiki.com/Lovers_(Korean_Drama)
Mam nadzieję, że powstanie, bo zapowiada się ciekawie.
|
|
|